wizazanki z USA... czy uzywalyscie... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-07-01, 03:37   #121
vanilla_sky
Zakorzenienie

Dot.: wizazanki z USA... czy uzywalyscie...

Cytat:
Napisane przez Liluu
Puder brazujacy Physicians Formula jest naprawde swietny, tani jak barsz, daje bardzo subtelny efekt.
brzmi zachecajaco. mam co prawda juz trzy pudry brazujace, ale ciagnie mnie do wyprobowania nowych, mam do nich slabosc.
ostatnio kupilam sobie loreala, ale mimo, ze wybralam jasniejszy odcien barwi bardzo mocno, trzeba niesamowicie uwazac zeby za bardzo nie "zanurzyc" pedzelka...
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-01, 04:09   #122
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Tez ogladalam namietnie America's Next Top Model podobala mi sie zwyciezczyni chyba drugiego albo trzeciego sezonu - Yoanna House

Pamietacie moze Shandy - pracuje na Manhattanie w Wallgreens i cos u niej nawet kupilam
czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-01, 06:50   #123
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia
Tez ogladalam namietnie America's Next Top Model podobala mi sie zwyciezczyni chyba drugiego albo trzeciego sezonu - Yoanna House

Pamietacie moze Shandy - pracuje na Manhattanie w Wallgreens i cos u niej nawet kupilam
o, to yoanna wygrala? nie widzialam ostatnich odcinkow, ale to jej wlasnie kibicowalam, uwazam ze nieporownywalnie bardziej efektowna i piekniejsza od adrianne ktora wg mnie za grosz nie ma wdzieku.
shandy.. ta co zdradzila chlopaka? ale sie wzruszylam jak do niego dzwonila. nawet sie poplakalam, wiem, ze to obciach plakac na reality show, ale ja placze czasem nawet na reklamach
a shandy wrocila do tego wallgreens niesczesnego?
w ogole fajne dziewczyny byly w tym sezonie. mercedes - przesympatyczna. bardzo sie tez utozsamialam z ta pol japonka, bo tak jak ona mam problemy z kontrolowaniem wlasnych emocji.
Stary 2005-07-01, 17:23   #124
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dziewczyny zadalam juz to pytanie na kosmetyczce ale moze wy wiecie?
Czy ktos sie zna na oznaczeniach zagranicznych i moglby mi rozszyfrowac daty waznosci?Bo ja nie mam pojecia
113A
4J42
N451
4208B
41002

A moze to data produkcjii?
Wszystkie kosmetyki kupilam okolo 5 miesiecy temu.Te oznaczenia sa przewaznie pod spodem pudelka,nie znalazlam zadnego oznaczenia exp to chyba to data produkcjii?

dzieki za odpowiedz
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-02, 13:50   #125
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Vanilla, napisz cos wiecej o tym zelu Lumene. Czy to ten???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a3_1_b.jpg (10,2 KB, 15 załadowań)
Liluu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-02, 16:38   #126
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

To jest wlasciwie serum na cellulit a wyglada dokladnie tak:
jenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-02, 18:37   #127
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Dziekuje
Stary 2005-07-02, 18:51   #128
Magda.
Zadomowienie

Almay lubię i czasem używam. Revlon i Almay to jeden producent, różnica taka, że Almay to linia hypoalergiczna. Mogę polecić blyszczki i mascary one coat.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-03, 04:08   #129
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liluu
Vanilla, napisz cos wiecej o tym zelu Lumene. Czy to ten???
ten mieli do niedawna, a teraz zastapili tym niebieskim, ktory wkleila jenn
Stary 2005-07-04, 20:36   #130
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Vanilla, dziekuje za odpowiedz, jeszcze jedno pytanko, czy zmienil sie sklad, czy produkt jest ten sam, a tylko opakowanie inne?
Stary 2005-07-06, 23:02   #131
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liluu
Vanilla, dziekuje za odpowiedz, jeszcze jedno pytanko, czy zmienil sie sklad, czy produkt jest ten sam, a tylko opakowanie inne?
mam dwa wiec porownalam
sklad sie troche zmienil, sa te same skladniki, ale jest pare nowych tez. wg mnie ten nowy jest o niebo lepszy, ten zielony nic a nic nie dzialal, zas nowy granatowy - mile zaskoczenie
i naprawde polecam sublime slim night

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-08, 19:10   #132
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakies dobre maseczki nawilzajace ujedrniajace dostepne w Stanach?Wydaje mi sie ze wcale dobrych maseczek nie mozna tu znalesc.Jakich uzywacie,jakie polecacie,moga tez byc z drozszych ale zeby bylo widac dzialanie.
Jedyna maseczka ktora ma w miare dobre opinie na forach amerykanskich to Zia-maseczka intensywnie nawilzajaca,zamierzam ja wyprobowac w nastepnym miesiacu.
Stary 2005-07-08, 19:43   #133
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Dziewczyny znacie jakies dobre maseczki nawilzajace ujedrniajace dostepne w Stanach?Wydaje mi sie ze wcale dobrych maseczek nie mozna tu znalesc.Jakich uzywacie,jakie polecacie,moga tez byc z drozszych ale zeby bylo widac dzialanie.
Jedyna maseczka ktora ma w miare dobre opinie na forach amerykanskich to Zia-maseczka intensywnie nawilzajaca,zamierzam ja wyprobowac w nastepnym miesiacu.
szczerze mowiac to nie bardzo kupilam ostatnio taka jedonorazowa w saszetce zielona i byla bardzo przyjemna, ale nie zeby tam zaraz spektakularne efekty. te jednorazowe mozna kupic np w walmart.
a tak to to ja wciaz zuzywam lirene z polski...
a gdzie mozna kupic te maseczke ZIA?
Stary 2005-07-08, 20:11   #134
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
szczerze mowiac to nie bardzo kupilam ostatnio taka jedonorazowa w saszetce zielona i byla bardzo przyjemna, ale nie zeby tam zaraz spektakularne efekty. te jednorazowe mozna kupic np w walmart.
a tak to to ja wciaz zuzywam lirene z polski...
a gdzie mozna kupic te maseczke ZIA?
No wlasnie jezeli chodzi o maseczki to w Usa kiepsko moim zdaniem-te jednorazowki mialam no ladnie pachna ale zeby zaraz jakies efekty to nie bardzo.Ja juz zrobilam wymiane z dziewczynami z Polski maja mi przyslac troche polskich maseczek

To maseczke zia widzialam na msn shopping a takze w sklepie ze zdrowa zywnoscia food fantasy.Maseczka kosztuje chyba $15 chyba najtansza z produktow tej firmy,widzialam serum z tej firmy za prawie$40 dolcow a takie malutkie jak probka(ide jutro z malym sloiczkiem do tego sklepu sobie psiknac troche tego serum na sprobowanie,a co przeciez po to sa testery)
Podobno dobre te produkty tej firmy tylko czemu takie drogie?
Stary 2005-07-10, 18:43   #135
CzarnyElf
Zakorzenienie

Podciagam watek do gory no bo przeciez nie moze zaginac

Wklejam cos dla maniaczek kolorowki i lubiacych testowac miniatorki

Buszowalam po sephora i oto co znalazlam,takie zestawy travel kit-dobre na wyprobowanie

Pierwszy Dr Haushka-$20- zawiera 3 kremy tonik mleczko w sumie 6 rzeczy do wyprobowania.Dobre tez na prezent moim zdaniem Drogie sa te kosmetyki Dr hauszka-dla przykladu maseczka w normalnym rozmiarze $45

Drugi to bare minerals-$54 -fajny zestaw na wyprobowanie zawiera pudry roze cienie pedzelki pomadke notanik i kosmetyczke.W sumie sie oplaca bo cienie i pudry w normalnym rozmiarze to $25 za jeden. A takie miniaturki sa fajne mozna wiecej wyprobowac-a oryginalne opakowania sa duze tzn duzo jest produktu w srodku-bardzo wydajne.Ja probowalam kiedys puder ale chyba pedzelek mialam nieodpowiedni i mnie chyba uczulil-juz sie nie moge doczekac sierpnia-bo zawsze na rocznice slubu dostaje karte do Sephora-zamierzam sobie ten zestawik wyprobowac jezeli jeszcze bedzie.
Stary 2005-07-11, 06:53   #136
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Buszowalam po sephora i oto co znalazlam,takie zestawy travel kit-dobre na wyprobowanie

Pierwszy Dr Haushka-$20- zawiera 3 kremy tonik mleczko w sumie 6 rzeczy do wyprobowania.Dobre tez na prezent moim zdaniem Drogie sa te kosmetyki Dr hauszka-dla przykladu maseczka w normalnym rozmiarze $45

Drugi to bare minerals-$54 -fajny zestaw na wyprobowanie zawiera pudry roze cienie pedzelki pomadke notanik i kosmetyczke.W sumie sie oplaca bo cienie i pudry w normalnym rozmiarze to $25 za jeden. A takie miniaturki sa fajne mozna wiecej wyprobowac-a oryginalne opakowania sa duze tzn duzo jest produktu w srodku-bardzo wydajne.Ja probowalam kiedys puder ale chyba pedzelek mialam nieodpowiedni i mnie chyba uczulil-juz sie nie moge doczekac sierpnia-bo zawsze na rocznice slubu dostaje karte do Sephora-zamierzam sobie ten zestawik wyprobowac jezeli jeszcze bedzie.
wow, ale fajne. a gdzie buszowalas, w prawdziwej sephorze, czy na stronie internetowej? juz mi sie oczy zaswiecily, tez bym chciala to wyprobowac (bare minerals zawsze mnie ciekawily ale jakos nigdy nie mialam okazji sprawdzic jak na mnie dzialaja) - tylko ze u mnie w poblizu zadnej sephory nie ma
Stary 2005-07-11, 17:32   #137
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
wow, ale fajne. a gdzie buszowalas, w prawdziwej sephorze, czy na stronie internetowej? juz mi sie oczy zaswiecily, tez bym chciala to wyprobowac (bare minerals zawsze mnie ciekawily ale jakos nigdy nie mialam okazji sprawdzic jak na mnie dzialaja) - tylko ze u mnie w poblizu zadnej sephory nie ma
Znalazlam ta na internetowej stronce

www.sephora.com
U mnie tez Sephora nie ma w moim "miescie"
Stary 2005-07-23, 05:49   #138
CzarnyElf
Zakorzenienie

Znalazlam stronke gdzie mozna kupic henne do wlosow-maja nawet popielaty braz-trzeba wyprobowac

http://www.adiscountbeauty.com/page11.html
Stary 2005-07-23, 08:41   #139
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Znalazlam stronke gdzie mozna kupic henne do wlosow-maja nawet popielaty braz-trzeba wyprobowac

http://www.adiscountbeauty.com/page11.html
jak wyprobujesz to daj znac
hmm, pewnie by sie gryzly z tymi chemicznymi co juz mam na lbie
Stary 2005-07-23, 16:59   #140
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
jak wyprobujesz to daj znac
hmm, pewnie by sie gryzly z tymi chemicznymi co juz mam na lbie

Dam znac

Ja juz prawie mam na glowie moj naturalny kolor(ciemny popelaty braz)-jeszcze troche tylko na koncowkach przeswituja pozostalosci po farbowaniu(cieply braz)
Stary 2005-07-23, 17:26   #141
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia
Jergensa szukalam w CVS, Wallgreens, Duane Reade i Targecie - nie spotkalam nigdzie. Walmartu nie mam w okolicy.
Jergensa znalazlam po dluuuuuuugich poszukiwaniach w Target. Ostatnio jednak Jergens chyba zauwazyl popyt i zwiekszyl zaopatrzenie sklepow. Walgreens ostatnio ma pelno po $6.49.
Stary 2005-07-24, 20:55   #142
vanilla_sky
Zakorzenienie

dodalam jergens do KWC wiec zapraszam do oceniania
Stary 2005-07-24, 21:29   #143
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
dodalam jergens do KWC wiec zapraszam do oceniania
OOOOOO fajnie! Dzieki.
Stary 2005-07-24, 21:44   #144
vanilla_sky
Zakorzenienie

no prosze, cos w tym jest, mi tez nierownomiernie schodzil! niedlugo dodam swoja recenzje
Stary 2005-07-24, 22:17   #145
Magda.
Zadomowienie

Gdzies tu na wizazu juz pisalyscie, ze przereklamowany, z kolei na chyba epinions.com czy czyms podobym duzo sie dobrzego naczytalam, mi sie calkiem podszedl. W kazdym razie czekam na recenzje.
Stary 2005-08-01, 20:42   #146
iza84
Raczkowanie

Czesc kobietki

Przyjechalam do braciszka w odwiedziny (Ellicott City-ktoras z Was moze byla?)
Wyprobowalam Szampon i odzywke SUAVE Naturals Tropical Coconut. NIE POLECAM! Niby zawiera jedwab-ale ja mam po nim siano na glowie, a odzywka? -bez komentarza... Uzywam teraz szamponu Pantene Blonde Expressions ( butternut to honey) i jest po prostu swietny! Mialam jasny odcien blondu(farbowane) po tym specyfiku mam ciemniejszy miodowy kolorek! Dla mnie cudo!
Odzywka John'a Friedy- Sheer Blonde...hmmmm nie sprawdzila sie, niby ma nawilzac- a jakos tego nie widac, wlosy sa troche przesuszone. (dobrze ze wzielam z Polski loreaa intense repair

Kupilam bonne bell - Lip d'Votion- o smaku kawy- zapach mniam mniam..minusem jest konsystencja- jakas taka gesta, lepka.. i blyszczyk malo wydajny.

Jesli chodzi o lakiery do paznokci- jak juz dziewczyny wspomnialy- firma N.Y.C. - Smooth&Hydrate Ridge Filler, kolor 275A( jasniutenki roz). Boski!! Trzyma sie na paznokciach 5dni! a jaka cena? chyba okolo 1$ !
Nie polecam Sally Hansen Chrome - chociaz napisane ze odswiezac co 2 dni- na moich paznokciach nie trzyma sie nawet jednego dnia!

Na razie tyle..

Pozdrawiam Was serdecznie

Iza
iza84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-02, 03:04   #147
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza84
Przyjechalam do braciszka w odwiedziny (Ellicott City-ktoras z Was moze byla?)
Wyprobowalam Szampon i odzywke SUAVE Naturals Tropical Coconut. NIE POLECAM! Niby zawiera jedwab-ale ja mam po nim siano na glowie, a odzywka? -bez komentarza... Uzywam teraz szamponu Pantene Blonde Expressions ( butternut to honey) i jest po prostu swietny! Mialam jasny odcien blondu(farbowane) po tym specyfiku mam ciemniejszy miodowy kolorek! Dla mnie cudo!
Jesli chodzi o lakiery do paznokci- jak juz dziewczyny wspomnialy- firma N.Y.C. - Smooth&Hydrate Ridge Filler, kolor 275A( jasniutenki roz). Boski!! Trzyma sie na paznokciach 5dni! a jaka cena? chyba okolo 1$ !
Nie polecam Sally Hansen Chrome - chociaz napisane ze odswiezac co 2 dni- na moich paznokciach nie trzyma sie nawet jednego dnia!
hej iza, dzieki za podzielenie sie wrazeniami! nie znam tego miasta, w jakim stanie sie znajduje? hm, z szamponami sauve to mialam dobre doswiadczenia, ale faktycznie nic sie nie rowna pantene - ja uzywalam brunette ezpressions. naprawde szkoda, ze testuja na zwierzetach. ale nie wiem czy sie nie zlamie i nie kupie wiecej, w zyciu nie mialam tak swietnej odzywki
nigdy nie uzywalam lakierow NYC. moze powinnam sie przekonac. nie mam zaufania do NYC bo kupilam raz blyszczyk ktory smierdzial chemicznie bardzo i sztuczne rzesy, ktore w ogole sie nie trzymaly, nawet przez 5 sekund, porazka wiec uprzedzilam sie do tej firmy

Stary 2005-08-02, 03:27   #148
CzarnyElf
Zakorzenienie

A ja kupilam sobie ostatnio szampon i odzywke firmy VO5 z serii oasis-tania firma,szampon z vit c slicznie pachnie cytrynowo a odzywka miodowa-jest swietna -wslosy sie szybko rozczesuja po niej
Wczesniej stosowalam odzywke Suave i jakos wlosy mi sie nie chcialy po niej rozczesywac.
Stary 2005-08-02, 03:44   #149
Magda.
Zadomowienie

Co do Pantene, to zdarzylo mi sie bardzo dawno temu miec i efekt byl taki, ze zaczely mi wlosy garsciami wychodzic. Okazalo sie, ze moja kolezanka miala to samo. Gdy zmienila szampon, wszystko ustalo.

A ja wlasnie przegapilam fajna promocje w Body Shopie na szampon i odzywke (2 za $15). Biorac pod uwage, ze normalnie jeden produkt kosztuje $9, mozna ciut zaoszczedzic. Chcialam sprobowac szampon i odzywke z oliwa.
Stary 2005-08-02, 03:46   #150
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
no prosze, cos w tym jest, mi tez nierownomiernie schodzil! niedlugo dodam swoja recenzje
Jaka jest Twoja definicja "niedlugo"? Bo sie nie moge doczekac nowych recenzji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości