![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Uświadomione kobiety
Cytat:
Cytat:
Zawsze można zrobić jak moja siostra (z mniej lubianym stanikiem)- namoczyć w ACZE (czy jak to się tam nazywa), ale wiadomo że to niszczy materiał.
Magiczna dieta MŻ działa ![]() Edytowane przez cannabis Czas edycji: 2011-04-04 o 22:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Ja uświadomiłam mamę, jestem bliska uświadomienia babci. Koleżankę mam jedną na swoim koncie, laska wie o co chodzi, wie co powinna ale ma trudności z przekonaniem samej siebie, że trzeba jeszcze to zastosować
![]() ![]() Dziewczynom, które mi nie wierzą pokazuję metkę (a mam jeszcze nie idealny stanik bo nadal celuję a staram się kupować za grosze). A całą sprawę wyjaśniam na przykładzie jeansów. Wiem, że trochę nieadekwatnie ale skutkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam jeszcze na koniec swojej wypowiedzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Staniki Ewy Michalak można dostać na jej stronie internetowej
http://www.ewa-michalak.pl/ lub w kilku sklepach w całej Polsce, Warszawa, salon Dopasowana al. Waszyngtona, wiem że we Wrocławiu są w Onlyher, i jeszcze kilku innych, trzeba sprawdzić na stronie Ewy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Uświadomiłam siostry i mamę. Każda ma po całym jednym staniku. Kiedyś uświadamiałam ekspedientkę w sklepie, że polskie G nijak się na do brytyjskiego GG.
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Mnie uświadomiła uczelnia. Mieliśmy wykład gościnny z facetem który jest właścicielem sklepu bieliźniarskiego. Mówił,że nasz region jest bieliźniarskim zagłębiem a tyle kobiet chodzi w źle dopasowanych stanikach. Dało mi to do myślenia przyszłam do domu, zmierzyłam się, mama spytała co robię po czym stwierdziła,że też się zmierzy.
Teraz kupujemy tylko tam. Staniki b.dobrej jakości, tanie, niestety firmy nie mają jednakowej rozmiarówki. Wygoda jest też taka,że mogę sobie zamówić w internecie i później przyjść do sklepu, pomierzyć i kupić tylko ten co najlepiej pasuje. Próbowałam uświadomić koleżankę. Chudzinka taka jak połowa mnie. Ja mam uświadomione 75 a ta twierdzi,że ona też ma 75. Tłumaczyłam jej z godzinę, nie dała się przekonać, później próbowałam z jej facetem,żeby mi pomógł ale on tak samo mało rozgarnięty jak ona. Za to udało mi się z mamą uświadomić babcię. Dawno nie widziałam jej tak zadowolonej. Po tygodniu chodzenia w nowym rozmiarze powiedziała,że nie wie jak mogła chodzić przez całe życie w niedopasowanym i że szkoda,że tak późno.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam pytanie. Czy jeśli znam rozmiar Effuniaka jaki powinnam nosić, to czy mogę bez obaw zamawiać staniki tej firmy przez internet? Czy one różnią się jednak rozmiarami jakoś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Mam halfka i po praniu zmeszły się troszeczkę na obszyciu miseczki. I mam wrażenie, że ta koronka się trochę rozciąga (miseczka robi się ciut większa). Dla mnie pod względem jakości materiałów i wykonania jednak wygrywają brytyjczyki. Nawet koronka na Antośce lepiej znosi pranie w pralce.
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do Was bo widzę, że jesteście bardzo uświadomione(a ja jedynie tak tyci).
Więc... często dziewczyny noszą takie staniki, które ściskają im piersi w taki sposób, ze powstaje 'przedziałek'. To zdrowe, prawidłowe?
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() Na pewno nie są to staniki na codzień, a bardziej na wyjścia. Ale czy są niezdrowe? Hm, zauważ, że dopasowany zwykły stanik też Ci podnosi biust do góry. Plunge po prostu zbiera go bardziej w środek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
vespertine - tak, biustonosze typu plunge tworzą właśnie taki rowek. to nie jest żadna nieprawidłowość, ale ja osobiście tego unikam, bo optycznie powiększa to biust. więc jest to prawidłowe jeżeli taki jest biustonosz, czy zdrowe to nie wiem, czemu nie?
![]() http://balkonetka.pl/2008/3/25/plunge# |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]()
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
patrząc na tę stronkę:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 i w brytyjskich, i w polskich mam 65b więc dla mnie żadna różnica czy kupię taki czy taki ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
edit: a nie, chyba coś źle zrozumiałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
o to drugie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
ale już w przypadku 30g i 65g jest różnica
![]() jeśli mam być szczera nigdy nie spotkałam się z polską rozmiarówką:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moich obserwacji - miękkie halfy mają odrobinę szerszy obwód niż HP (ale nie na tyle szerszy żebym się wcisnęła w węższy obwód moim zdaniem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ten konkretny jest firmy Asanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja oczywiście też wiecznie nosiłam STANDARDOWE 75B ![]() Dopiero jestem w trakcie wczytywania się w te wszystkie szczegóły, i zaczynam uzupełniać szafę w odpowiednią bieliznę ![]() Mam jeden stanik (chyba 60/65 DD?) i leży świetnie. Ale dla mojego chłopaka za każdym razem kiedy go zakładam jest to powód do tarzania się ze śmiechu po dywanie ;] Nie chce pojąć i nie pojmie faktu, że rozmiar D nie zawsze wiąże się z ogrooomnym biustem. Przywykłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
Moim koleżanka jak rośnie biust to z 75 B urośnie im do 80 B,zamiast zmiejszać obwód to go zwiększają,i cięzko je uświadomić,ja do nie dawna byłam taka sama,ale teraz nosze rozmiar 65 C i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Z jakich kalkulatorów wyznaczania właściwego rozmiaru stanika korzystałyście ?? Generalnie noszę rozmiar 75 D, może i faktycznie nie do końca jest on dla mnie odpowiedni, bo niekiedy część biustu mi wędruje poza stanik. Obliczyłąm sobie na stronie tej Pani Ewy której sklep się tutaj często przewija i wyszło mi 80 B ![]() Tak więc jakbyście mogły mi poradzić, gdzie mogę obliczyć bardziej wiarygodny odpowiedni rozmiar, to byłabym wdzięczna ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Wynalazłam w necie jakieś wskazówki co do mierzenia ![]() - ciasno, na wdechu pod biustem mam 78 cm - w biuście w pozycji pochylonej 96 cm (w wyprostowanej jakieś 93 cm) W sumie to może i by mi się przydał lepszy stanik, bo już biust zaczyna mi troche obwisać, a ja dopiero 25 lat mam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.