Uświadomione kobiety - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 22:53   #121
cannabis
Raczkowanie

Dot.: Uświadomione kobiety

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam stanik Ewy Michalak (już się chwaliłam na stanikowym wątku, ale co mi tam, pochwalę się i tu) i w końcu jestem całkowicie zadowolona. I pierwszy raz w życiu stanik nie lata mi po plecach zapięty na najszerszą haftkę, chociaż to 65, a do tej pory 60 na najciaśniejszej latały mi jak szalone.
Te biustonosze są dostępne tylko przez neta? Czy można je znaleźć gdzieś w sklepie?

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, moje drogie Uświadomione, jak sobie radzicie z hm, dopieraniem jasnych staników? Mam jeden biały i powiedziałam sobie, że nigdy więcej -- w rękach prędzej sobie naskórek zedrę niż dojdę do stanu, który mogę powiedzmy zaakceptować, przez co katuję biedaka pralką. Pewnie wkrótce dokona swojego żywota .
Hm ja nie znam żadnych sposobów oprócz prania częściej. Wszystkie moje wcześniejsze biustonosze prałam w pralce, ale tego białego mi szkoda wiec piorę ręcznie. Niedługo go mam wiec na razie nie wiem jaki będzie efekt. Ostatnio dowiedziałam się że nie powinno się ich płukać w płynie do płukania tkanin (nie pamiętam dlaczego).
Zawsze można zrobić jak moja siostra (z mniej lubianym stanikiem)- namoczyć w ACZE (czy jak to się tam nazywa), ale wiadomo że to niszczy materiał.

Edytowane przez cannabis
Czas edycji: 2011-04-04 o 22:55
cannabis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 22:56   #122
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
No to zależy jakie masz piersi :P
Ja mam małe. Jakby ktoś usłyszał, że noszę 65D/DD to by mi najzwyczajniej było głupio po serii komentarzy, że jak to TY masz de? Przecież to malutkie be jest, ja mam de,a spójrz na nas. No jeszcze mnie za pomyloną wezmą.
ja mam raczej sredni biust, dla niezrewolucjonizowanych moj rozmiar to juz mutant, ale nie spotykam sie ze smiechem, bo tlumacze, wyjasniam, a w ostatecznosci siegam po argument ostateczny - dokonuje prezentacji biustu i stanika
Stary 2011-04-05, 00:21   #123
201604190949
Konto usunięte

Ja uświadomiłam mamę, jestem bliska uświadomienia babci. Koleżankę mam jedną na swoim koncie, laska wie o co chodzi, wie co powinna ale ma trudności z przekonaniem samej siebie, że trzeba jeszcze to zastosować Niedługo sama idę sprawdzić jeden rozmiar (a potem kupić w necie ) więc wezmę ją za kudły i też niech mierzy.
Dziewczynom, które mi nie wierzą pokazuję metkę (a mam jeszcze nie idealny stanik bo nadal celuję a staram się kupować za grosze). A całą sprawę wyjaśniam na przykładzie jeansów. Wiem, że trochę nieadekwatnie ale skutkuje I Tż też zrozumiał ^^
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:29   #124
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
no... w triumphie podobnie płacę :/ to się chyba jednak wybiorę a co, trza mieć coś naprawdę dobrego
No to tym bardziej się nie zastanawiaj! Moja koleżanka ma spore piersi i z uporem maniaka zawsze chodzi do Triupha, kupuje tam staniki za 160 zł i uważa, że są świetne. Nie ma nawet co się namyślać, bo dobrze dobrany stanik to cudo samo w sobie.

Cytat:
A powiedzcie mi, moje drogie Uświadomione, jak sobie radzicie z hm, dopieraniem jasnych staników? Mam jeden biały i powiedziałam sobie, że nigdy więcej -- w rękach prędzej sobie naskórek zedrę niż dojdę do stanu, który mogę powiedzmy zaakceptować, przez co katuję biedaka pralką. Pewnie wkrótce dokona swojego żywota .
Ja właśnie dlatego nie kupuję białych staników, bo piorę ręcznie i z białym szlag by mnie trafił... Nie pomogę Ci niestety

Powiem Wam jeszcze na koniec swojej wypowiedzi że niestety jest tak, że kobiety dbają o siebie - kupują fajne ubrania, chodzą co fryzjera, do kosmetyczki, są zadbane, a jednak mają bieliznę z bazaru. Bo jej nie widać. Ale ja mając na sobie piękny, dobrze dobrany stanik, od razu czuję się lepiej! Dekolt świetnie wygląda (nie mylić z biustem wypchanym aż po szyję push-upem, bo wg niektórych moich koleżanek tylko taki dekolt jest super ), ja mam dobre samopoczucie, nie bolą mnie plecy, nie mam pod pachami buł... Zalety można by wymieniać bez końca. Nadal jednak jak mówię komuś, że powinna mieć dobrze dobrany stanik to słyszę: "coś Ty, ja kupuję po 10 zł i są śliczne, zwariowałaś chyba tyle pieniędzy wydawać". Odkąd nie udałam się do odpowiedniego sklepu, miałam stanik z obwodem 85. Teraz noszę 60. Różnica jest kolosalna, ja nigdy na bazarze czy w jakiejś sieciówce nie mogłam znaleźć biustonosza z dobrym obwodem. Teraz wiem, że nigdy już nie kupię tego badziewia.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 08:19   #125
ewamarchewa123
Raczkowanie

Staniki Ewy Michalak można dostać na jej stronie internetowej
http://www.ewa-michalak.pl/
lub w kilku sklepach w całej Polsce, Warszawa, salon Dopasowana al. Waszyngtona, wiem że we Wrocławiu są w Onlyher, i jeszcze kilku innych, trzeba sprawdzić na stronie Ewy.
ewamarchewa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 08:23   #126
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam białą freye i piorę w pralce. Nic się z nią od ponad 2 lat nie stało. Za to nie da się effuniaków prać w pralce więc nigdy sobie od niej białego nie kupię.

Cytat:
Napisane przez cannabis Pokaż wiadomość
Te biustonosze są dostępne tylko przez neta? Czy można je znaleźć gdzieś w sklepie?
Stacjonarnie tu http://www.ewa-michalak.pl/Sklepy-st...ut-pol-11.html

Uświadomiłam siostry i mamę. Każda ma po całym jednym staniku.
Kiedyś uświadamiałam ekspedientkę w sklepie, że polskie G nijak się na do brytyjskiego GG.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 12:13   #127
guglak
Raczkowanie

Mnie uświadomiła uczelnia. Mieliśmy wykład gościnny z facetem który jest właścicielem sklepu bieliźniarskiego. Mówił,że nasz region jest bieliźniarskim zagłębiem a tyle kobiet chodzi w źle dopasowanych stanikach. Dało mi to do myślenia przyszłam do domu, zmierzyłam się, mama spytała co robię po czym stwierdziła,że też się zmierzy.

Teraz kupujemy tylko tam. Staniki b.dobrej jakości, tanie, niestety firmy nie mają jednakowej rozmiarówki. Wygoda jest też taka,że mogę sobie zamówić w internecie i później przyjść do sklepu, pomierzyć i kupić tylko ten co najlepiej pasuje.

Próbowałam uświadomić koleżankę. Chudzinka taka jak połowa mnie. Ja mam uświadomione 75 a ta twierdzi,że ona też ma 75. Tłumaczyłam jej z godzinę, nie dała się przekonać, później próbowałam z jej facetem,żeby mi pomógł ale on tak samo mało rozgarnięty jak ona. Za to udało mi się z mamą uświadomić babcię. Dawno nie widziałam jej tak zadowolonej. Po tygodniu chodzenia w nowym rozmiarze powiedziała,że nie wie jak mogła chodzić przez całe życie w niedopasowanym i że szkoda,że tak późno.

guglak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 14:36   #128
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Mam białą freye i piorę w pralce. Nic się z nią od ponad 2 lat nie stało. Za to nie da się effuniaków prać w pralce więc nigdy sobie od niej białego nie kupię.
Czemu?
Ja kupiłam w Rzeszowie.

Dziewczyny, mam pytanie.
Czy jeśli znam rozmiar Effuniaka jaki powinnam nosić, to czy mogę bez obaw zamawiać staniki tej firmy przez internet?
Czy one różnią się jednak rozmiarami jakoś?
Stary 2011-04-05, 14:59   #129
Ninquelote
Wtajemniczenie

Mam halfka i po praniu zmeszły się troszeczkę na obszyciu miseczki. I mam wrażenie, że ta koronka się trochę rozciąga (miseczka robi się ciut większa). Dla mnie pod względem jakości materiałów i wykonania jednak wygrywają brytyjczyki. Nawet koronka na Antośce lepiej znosi pranie w pralce.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 15:13   #130
vespertine_
Zadomowienie

Mam pytanie do Was bo widzę, że jesteście bardzo uświadomione(a ja jedynie tak tyci).
Więc... często dziewczyny noszą takie staniki, które ściskają im piersi w taki sposób, ze powstaje 'przedziałek'. To zdrowe, prawidłowe?

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 16:03   #131
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
U mnie w sklepie polecanym przez te wszystkie strony brafitterskie ceny zaczynają się od 65 zł Mam nawet taki za 65 zł i naprawdę jest fantastyczny- jakiejś polskiej firmy, ale moje piersi wyglądają w nim cudownie, świetnie je zbiera i rozdziela, idealny dla kobiety z szerokim rozstawem piersi. Moja brafitterka powiedziała, że ta firma robi właśnie sporo modeli z szerszym rozstawem, co dla mnie jest cudowne, bo na 30 mierzonych staników w moim rozmiarze niestety dobre na mnie były 2. Stanik niby tańszy, ale mam go od kilku miesięcy, piorę normalnie i nic się z nim nie dzieje. Tylko wiadomo- żaden fikuśny, wzorzysty, ale bardzo ładny
Zachęcił mnie ten opis, możesz zdradzić co to za firma?
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 17:08   #132
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was bo widzę, że jesteście bardzo uświadomione(a ja jedynie tak tyci).
Więc... często dziewczyny noszą takie staniki, które ściskają im piersi w taki sposób, ze powstaje 'przedziałek'. To zdrowe, prawidłowe?
Ale mówisz o czymś takim? http://www.bielizna.home.pl/foto/000...ga_push_up.jpg bo kiedyś czytałam, że to wcale nie jest dobra pozycja dla piersi, ale wiedzieć na pewno to nie wiem.
Stary 2011-04-05, 17:30   #133
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
No właśnie moje dwa pierwsze uświadomione staniki też są z Freyi i o tyle o ile właśnie białe Rio jeszcze w pralce nie umarło, to czarna Polyanna (bo mi się nie chciało prać w rękach, to oba do pralki i wio ) straciła nadruk i ma pozaciągany materiał . Oba na metce mają zakaz prania w pralce...

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o plunge, czyli o staniki do dekoltów ?
Na pewno nie są to staniki na codzień, a bardziej na wyjścia. Ale czy są niezdrowe? Hm, zauważ, że dopasowany zwykły stanik też Ci podnosi biust do góry. Plunge po prostu zbiera go bardziej w środek .
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:51   #134
muszynianka
Zakorzenienie

vespertine - tak, biustonosze typu plunge tworzą właśnie taki rowek. to nie jest żadna nieprawidłowość, ale ja osobiście tego unikam, bo optycznie powiększa to biust. więc jest to prawidłowe jeżeli taki jest biustonosz, czy zdrowe to nie wiem, czemu nie?
http://balkonetka.pl/2008/3/25/plunge#
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 19:04   #135
vespertine_
Zadomowienie

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Teraz już będę wiedziała. Poprostu wydawało mi sie, ze to niezdrowe bo te piersi takie ścisniete w tym są

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 19:34   #136
solaris1990
Rozeznanie

patrząc na tę stronkę:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31

i w brytyjskich, i w polskich mam 65b więc dla mnie żadna różnica czy kupię taki czy taki ;P
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 20:57   #137
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez solaris1990 Pokaż wiadomość
patrząc na tę stronkę:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31

i w brytyjskich, i w polskich mam 65b więc dla mnie żadna różnica czy kupię taki czy taki ;P
A znajdziesz w sieciówce czy gdzieś stanik z obwodem 60 albo 65? Życzę powodzenia, bo mnie się nigdy nie udało.

edit: a nie, chyba coś źle zrozumiałam chodziło Ci o to, że wszystko jedno, czy kupisz bazarowy czy dobrze dobrany, czy wszystko jedno, czy polska czy brytyjska rozmiarówka?
Stary 2011-04-05, 20:58   #138
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A znajdziesz w sieciówce czy gdzieś stanik z obwodem 60 albo 65? Życzę powodzenia, bo mnie się nigdy nie udało.

edit: a nie, chyba coś źle zrozumiałam chodziło Ci o to, że wszystko jedno, czy kupisz bazarowy czy dobrze dobrany, czy wszystko jedno, czy polska czy brytyjska rozmiarówka?
Obstawiam, że chodziło o to drugie.
Stary 2011-04-05, 21:25   #139
solaris1990
Rozeznanie

o to drugie
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 21:37   #140
muszynianka
Zakorzenienie

ale już w przypadku 30g i 65g jest różnica
jeśli mam być szczera nigdy nie spotkałam się z polską rozmiarówką:P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 23:30   #141
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie.
Czy jeśli znam rozmiar Effuniaka jaki powinnam nosić, to czy mogę bez obaw zamawiać staniki tej firmy przez internet?
Czy one różnią się jednak rozmiarami jakoś?
na pewno te internetowe nie różnią się niczym od tych w sklepach stacjonarnych
z moich obserwacji - miękkie halfy mają odrobinę szerszy obwód niż HP (ale nie na tyle szerszy żebym się wcisnęła w węższy obwód moim zdaniem) innych różnic nie zauważyłam
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 09:01   #142
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Zachęcił mnie ten opis, możesz zdradzić co to za firma?
Ten konkretny jest firmy Asanka
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 10:57   #143
Vixy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
no tak, ale jak zobaczyl na ebay ze kupilam stanik 30G to sie zapytal czy jedziemy pod namiot...
Padłam

No ja oczywiście też wiecznie nosiłam STANDARDOWE 75B
Dopiero jestem w trakcie wczytywania się w te wszystkie szczegóły, i zaczynam uzupełniać szafę w odpowiednią bieliznę
Mam jeden stanik (chyba 60/65 DD?) i leży świetnie.
Ale dla mojego chłopaka za każdym razem kiedy go zakładam jest to powód do tarzania się ze śmiechu po dywanie ;]
Nie chce pojąć i nie pojmie faktu, że rozmiar D nie zawsze wiąże się z ogrooomnym biustem.
Przywykłam
Vixy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 11:01   #144
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
na pewno te internetowe nie różnią się niczym od tych w sklepach stacjonarnych
z moich obserwacji - miękkie halfy mają odrobinę szerszy obwód niż HP (ale nie na tyle szerszy żebym się wcisnęła w węższy obwód moim zdaniem) innych różnic nie zauważyłam
Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2011-04-06, 15:35   #145
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ten konkretny jest firmy Asanka
Dzięki Poszukałam w internecie, faktycznie wyglądają na solidne a cena rozsądna.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 18:59   #146
Onnaa88
BAN stały

Moim koleżanka jak rośnie biust to z 75 B urośnie im do 80 B,zamiast zmiejszać obwód to go zwiększają,i cięzko je uświadomić,ja do nie dawna byłam taka sama,ale teraz nosze rozmiar 65 C i jestem zadowolona
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 10:30   #147
agus86
Zadomowienie

GG do agus86

Cześć dziewczyny

Z jakich kalkulatorów wyznaczania właściwego rozmiaru stanika korzystałyście ??

Generalnie noszę rozmiar 75 D, może i faktycznie nie do końca jest on dla mnie odpowiedni, bo niekiedy część biustu mi wędruje poza stanik.

Obliczyłąm sobie na stronie tej Pani Ewy której sklep się tutaj często przewija i wyszło mi 80 B No jest to zdźiebko nierealne ponieważ jak kiedyś przymierzałam staniki o rozmiarze 80 C to były na mnie zdecydowanie za małe, a cóż dopiero byłoby z 80 B ...

Tak więc jakbyście mogły mi poradzić, gdzie mogę obliczyć bardziej wiarygodny odpowiedni rozmiar, to byłabym wdzięczna

agus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 10:32   #148
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Z jakich kalkulatorów wyznaczania właściwego rozmiaru stanika korzystałyście ??

Generalnie noszę rozmiar 75 D, może i faktycznie nie do końca jest on dla mnie odpowiedni, bo niekiedy część biustu mi wędruje poza stanik.

Obliczyłąm sobie na stronie tej Pani Ewy której sklep się tutaj często przewija i wyszło mi 80 B No jest to zdźiebko nierealne ponieważ jak kiedyś przymierzałam staniki o rozmiarze 80 C to były na mnie zdecydowanie za małe, a cóż dopiero byłoby z 80 B ...

Tak więc jakbyście mogły mi poradzić, gdzie mogę obliczyć bardziej wiarygodny odpowiedni rozmiar, to byłabym wdzięczna
Podaj wymiary.
Stary 2011-04-07, 10:43   #149
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vixy Pokaż wiadomość
Padłam

No ja oczywiście też wiecznie nosiłam STANDARDOWE 75B
Dopiero jestem w trakcie wczytywania się w te wszystkie szczegóły, i zaczynam uzupełniać szafę w odpowiednią bieliznę
Mam jeden stanik (chyba 60/65 DD?) i leży świetnie.
Ale dla mojego chłopaka za każdym razem kiedy go zakładam jest to powód do tarzania się ze śmiechu po dywanie ;]
Nie chce pojąć i nie pojmie faktu, że rozmiar D nie zawsze wiąże się z ogrooomnym biustem.
Przywykłam
jak ja mojemu mężowi rzuciłam hasłem , że chyba mój prawidłowy rozmiar 65 c to, zaczął się śmiać gdzie ja to C widzę nie zajarzy i już ( bo w seciówkach to ja nawet w A bym mój biust zmieściła)
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 11:24   #150
agus86
Zadomowienie

GG do agus86

Cytat:
Podaj wymiary.

Wynalazłam w necie jakieś wskazówki co do mierzenia Więc:

- ciasno, na wdechu pod biustem mam 78 cm
- w biuście w pozycji pochylonej 96 cm (w wyprostowanej jakieś 93 cm)

W sumie to może i by mi się przydał lepszy stanik, bo już biust zaczyna mi troche obwisać, a ja dopiero 25 lat mam

agus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości