|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W drodze po piękną figurę. Smukła sylwetka do wakacji ! :)
erculo, zazdroszczę samodyscypliny!
kurczę , gdybyś tak mogła mi oddać swój brzuch, a ja oddałabym Ci mój do wyrzeźbienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No brzuch przez 3 tygodnie w miesiącu wygląda duuuuużo lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() Niedługo u mnie nie będzie co rzeźbić, więc dawaj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj kolejny dzień moich początkowych zmagań. Błonnik rano już pochłonięty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam też straszną ochotę na słoik nutelli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do spadania z kg itd. to ja bym chciała 3kg w dół i wymodelowanie- byłoby idealnie ![]() a Twój brzuch ![]() ![]() ![]() znowu nie nadrobię wszystkiego ![]() melduje posłusznie że karnet kupiony ![]() ![]() - rozciąganie- wiadomo ![]() -15-20min rozgrzewki- rowerek/bieżnia/wisła -siłowe ok. 3serii po 10-20 powtórzeń: -tylne partie pleców/ -nogi na tzw. suwnicy/ -brzuszki -w dwóch konfiguracjach(1.na płaskiej desce nogi ugięte ok.25powtórzeń krótkie ruchy z chwilowym zatrzymaniem w górze, 2. na pochyłej desce blokując nogi odchylanie się do tyłu więc mięśnie są napięte cały czas)/ nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam ![]() -pośladki i uda (taka jakby sztanga na oparciu z którą robi się przysiad), -klatka piersiowa, -dolne partie pleców, -boczki trwa to ok.40-50min -trudno mi jeszcze powiedzieć -potem jeszcze ok. 30min bieżnia/ rowerek/ wiosła przy tętnie max 150 -no i oczywiście rozciąganie wsio ![]() dzisiaj natomiast godz. siłki + godz. aerobiku ![]() jeszcze tylko muszę ustawić sobie ilość i czas, ale powolutku ![]() ![]() ![]() odmeldowuję się na siłkę ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
|
Niedawno miałam przyjemność sobie kupić kilka kosmetyków ![]() ![]() 1. Ziaja, reduktor cellulitu, oliwka do masażu. Jak mam dłuższą chwilę i chcę się zrelaksować a przy tym zawalczyć o gładką skórę, włączam sobie kolejny odcinek House'a i wmasowuję oliwkę w uda i pośladki ![]() 2. Anew Ultimate, Total Body Age Rapair, balsam, który ma ujędrniać i regenerować skórę ciała. Liczę, że spełni swoją misję. ![]() 3. Anew Platinium, mleczko do oczyszczania twarzy. 4. Solutions, Cellu-Sculpt 3x tri-roller. Z kuleczkami masującymi ![]() ![]() 5. Avon, Anew Clinical, Lift and Firm Pro Serum Maziałam się nim już, właściwie ze 3 razy, świetnie napina skórę ![]() ![]() 6. Planet SPA, Rozświetlająca maseczka do twarzy z peelingiem z japońską sake i ryżem Jeszcze nie testowałam, wszystko przed nami ![]() 7. Planet SPA, Rewitalizujące ampułki do twarzy z japońską sake i ryżem. Również jeszcze nie nakładałam. 8. Planet SPA, Wygładzający żel do pielęgnacji okolic oczu z japońską sake i ryżem. Podoba mi się aplikator ![]() 9. Odżywka do paznokci z zieloną herbatą, Nail Experts, Avon. Dostałam wczoraj, więc również niewiele powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() bardzo dopracowany i ciekawy wątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
|
gg22,
Przyzwyczają się, Ty również ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() Skoro masz w planie rzeźbienie, a uprzednio spalenie trochę by rzeźbić było łatwiej, to ja nie rozumiem planu tego pana ![]() Nie da się jednocześnie spalać i rzeźbić, poza tym mam wrażenie, że chce upchnąć Ci ćwiczenia na wszystko w ciągu jednego trenignu, moim zdaniem to by było ok, dla osoby, która wpada na siłownię raz- dwa razy w tygodniu, bo nie wyobrażam sobie, że codziennie miałabym ćwiczyć te same partie- efekt zerowy, w dodatku tak minimalnie ćwiczyć wszystko ![]() Zastanawia mnie to, bo skoro prosiłaś o ułożenie planu, a ten Pan ustawił go tak, no to sama nie wiem... Jak ja chodziłam na inne siłownie, to trenerzy zawsze pokazywali "możliwości" danej siłowni, dlatego pokazywali wszystko po kolei jak się dało ![]() Początek i koniec trenignu jest ok, ale tej róźnorodności totalnie nie rozumiem ![]() Jeśli masz potrzebę modyfikowania, to modyfikuj, ja tak zawsze robię, a czasem patrzę na sprzęt i eureka ! Można zrobić tak i tak- nowe ćwiczenie ![]() Ćwicz tyle na ile możesz i chcesz, pamiętając, że trening 1-2 razy w tygodniu nie przyniesie pożądanych efektów ![]() Ja się na siłowni wymęczyłam dzisiaj strasznie, ale zadowolona jestem ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
|
TRENING III -NÓŻKI Dzisiaj miałam sporo energii, zwłaszcza tej negatywnej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczęłam od jazdy na rowerku- 25 minut w ramach rozgrzewki ![]() Potem ćwiczenia na takim atlasie: Gdzie wymajtałam sobie nóżkami 12 serii po 6 powtórzeń. A potem ćwiczenie z ciężarkami, ręce w zdłóż tłowia i wypady na zmianę na jedną i drugą nogę 3 serie po 10 powtórzeń. Po majtaniu nóżkami udałam się na orbitrek i machałam sobie przez 20 minut ![]() Czuję się lepiej, dużo lepiej ![]() Edytowane przez ecrulo Czas edycji: 2011-04-13 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Melduje posłusznie, że wczoraj zaliczyłam fitness, rowerek i bieżnie
![]() ![]() A dzisiaj, a dzisiaj kupiłam hantelki do ćwiczenia w domu ![]() Jeszcze mam pytanie dla pewności, tak jak już wcześniej mówiłam najpierw mam zamiar spalić nadmiar mojego tłuszczu na boczkach i udach a później dopiero wszystko pięknie wyrzeźbić ![]() Czy fitness godzinny trzy razy w tygodniu + jak jestem na fitnessie to wchodzę jeszcze na siłownię tzn. rowerek 15 min. i bieżnia 15 min.+ codzienne ćwiczenia w domu (uda, pośladki, boczki, łapki - wszystkie te które tu opisywałaś - oczywiście każdego dnia jedne partia i codziennie co innego wg zaleceń ![]() ![]() Edytowane przez rtama Czas edycji: 2011-04-14 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||||
Zakorzenienie
|
no i wszystko nadrobiłam
![]() zakochałam się w Twoim brzuchu ![]() ![]() stwierdzam, że ten watek jest świetny nie tylko dlatego, że to takie kompendium wiedzy, ale też motywuje jak cholera, bo jak już napisałam, że będę ćwiczyć to teraz trzeba, nawet jakby się nie chciało, bo przecież wstyd przed wami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poniedziałek- siłownia (przede wszystkim bieżnia) + step wtorek- siłownia- spalanie +rzeźba środa- jak w pon.- siłka + TBC czwartek- wolne piątek lub sobota- (to zależy od zjazdów na uczelni)- siłownia niedziela- wolne w dni wolne mogę coś tam poćwiczyć w domu, ale mam ograniczone możliwości lokalowe,bo w moim mikroskopijnym pokoju nawet nie mogę położyć się na podłodze do brzuszków:/ a co do jedzenia to też się już rozpiszę ![]() - śniadanie- jogurt/serek homogenizowany z otrębami/musli; twarożek z warzywami i tu staram się dorzucać błonnik/ ziarna lnu/ płatki owsiane- wymiennie jak pamiętam ![]() - II śniadanie- owoce/chrupkie pieczywo z serem,szynką, warzywami/ sałatka warzywna lub owocowa, - obiad- ponieważ nie znoszę, nie cierpię, nienawidzę i co gorsza nie umiem gotować to zazwyczaj na obiad jest "co się nawinie" ![]() - kolacja- rzadko kiedy ją jem, bo obiad zjadam między 17-20 więc potem już nie jestem głodna z witamin to tylko łykam skrzyp, bo jak patrzę na te wszystkie leki które muszę łykać to czuję się jak antyk ![]() i niestety nie jestem w stanie zmusić się do wypicia 1,5l wody dziennie. po prostu nie umiem. mój organizm nie jest chyba w stanie tyle wchłonąć ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
to kiedy możesz się ze mną umówić? bo mam do Ciebie mnóstwo pytań
![]() Np chciałabym kupić sobie hantelki, tak żeby chociaż rączki ćwiczyć, jak nie mogę isć na siłownie, tylko nie wiem ile kg na początek? i jak mam ćwiczyć na siłowni żeby mi się te cholerne nogi wyszczupliły ![]() bo chce wejsc w moje stare spodnie ![]() i jeszcze jakie suplementy kupić, jaki błonnik i wogole ![]() a pozatym GG gratuluje mobilizacji i uczęszczania na siłownie ![]() ![]()
#134 | ||
|
Cytat:
![]() Masz bardzo intensywny plan ![]() ![]() ![]() ![]() Więc jeśli poczujesz zmęczenie odpuść trochę i ogranicz ilość treningów w tygodniu o -1, najwidoczniej organizm nie nadąża, więc najpierw musisz wprawić go w ruch a potem rozkręcać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bieganie to min. 20 minut interwałowego, normalnie te ![]() ![]() Wiadomo, marny trening= żaden trening, zbyt intensywny trening= katastrofa dla organizmu. Jeśli za pierwszym razem poczujesz, ze 20 minut to dużo, następnym biegnij 15 lub 17, jeśli za mało to pobiegaj 20 przez tydzień i zwiększ do 22-25 w następnym ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- gg22, Pozwolisz, że najpierw MyLastHope odpiszę ![]() Cytat:
![]() I poruszyłaś ważną kwestię- dobór hantli ! ![]() Proponowałabym spróbować z butelkami z wodą 0,5 czy są ok. Dla mnie 0,5 to bez różnicy obecnie, a 1kg na łapkę też za mało ![]() ![]() Możemy o ćwiczeniach na nóżki, sumplementach i innych porozmawiać przy kawce, a jakby coś, to na "mojej" siłowni mogę Ci zaprezentować przykładowy trening ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 |
|
MyLastHope
Jeśli ze wszystkim się wyrobię, to poniedziałek wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
ecrulo
![]() ![]() ile bym dała żeby takowy mieć |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() byle tylko mnie motywacja nie opuściła i będzie wszystko ok no oczywiście że pozwolę ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj na siłce pobiegałam 30min., 10min rowerka i ćwiczenia na boczki, a potem godzina fitnessu gdzie przez pół godz. tak poćwiczyłam ręce, że ledwo mogę naciągnąć łopatki, ale czuję się rewelacyjnie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do biegania przy najbliższej okazji się zastosuję do rad i zaleceń ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ecrulo dziękujemy!!! ![]() Edytowane przez rtama Czas edycji: 2011-04-14 o 14:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||
|
gg22,
Dziękuję ![]() ![]() Staram się wątkiem przekazać wszystko to, czego się nauczyłam sama, jak postępowałam i postępuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Śniadanie- super ![]() ![]() ![]() Drugie śniadanie- też ok Kolacja i obiad- też nie lubię obiadów, ale chociaż sałatkę zjem lub kanapki, kolacji staraj się nie odpuszczać:może jedno jajko na twardo, skoro naprawdę nie masz potrzeby. Dorzuć jeszcze conajmniej jeden posiłek- niewielki nawet. ![]() Suplementy jeśli ktoś ma potrzebę, to nie mus ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wymiary ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A czarnej serii Lirene ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Btw, mam dość śmieszne pytanie- w którym miejscu mierzy się biodra? ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2011-04-14 o 16:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
A ja, zmotywowana Waszymi wypowiedziami, wybrałam się dziś pobiegać. I bardzo zadowolona jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
|
rtama
Jeśli ból będzie się utrzymywał, to trzebabędzie zweryfikować przyczyny. Całkiem prawdopodobne, że od pogody, mnie dzisiaj ze dwa razy taki ból głowy napadł... ![]() O ćwiczeniach na nóżki opowiem o egzaminie, jutro mnie czeka ![]() ![]() ![]() Nie ma mi za co dziękować. ![]() ![]() ![]() Byłam na siłowni wyszlałam się, bo nikogo innego oprócz mnie nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
|
TRENING IV Dzisiaj również byłam na siłowni. Na moje szczęście kompletnie sama ![]() ![]() ![]() Rozciągałam się chwilunię, bo postanowiłam zacząć od szybkiego i dłuższego jak na moją rozgrzewkę biegu ![]() Postępy: 30 minut biegu i 5 minut marszu. Potem ćwiczyłam z hantelkami i hantlem 5kg ![]() ![]() Na koniec rozciąganie ok 5 minut i szybko do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
ecrulo, jak działa ten reduktor??? warto??
#147 | |
|
Używam całej serii ziaji, smaruję się codziennie (czymś innym- masło, reduktory, oliwka, żele) więc nie mogę powiedzieć czy najbardziej to działa, ale cała seria Ziaji + ćwiczenia zmniejszyły cellulit
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Błonnik będzie dobry ![]() ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaa trzymamy kciuki!!
![]() A ja już się szykuję powoli do snu, po wczorajszej zarwanej nocy ![]() ![]() ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
|
dance makabre
Samo chudnięcie 2,5 miesiąca, z tym, że ja miałam po drodze grypę żołądkową, która spustoszyła mój organizm ![]() Mam ziaję chłodzącą, ale rozgrzewającą też kupię ![]() A co do mierzenia się w biodrach. Mierzymy się w najszerzym miejscu, pupa i zahaczamy o miednicę. Numer 4 na zdjęciu: Naszą szerokością jest tam gdzie mamy najszerzej w pupie ![]() ![]() Będziemy walczyć ze złą energią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() Peeling kawowy czyni cuda z biustem ![]() ![]() Bieganie w deszczu jest super, dla mnie to takie trochę pierwotne ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.