![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Made in England-plotkowe emigrantek
hek dziewczyny
![]() u nas piekna pogoda podobnie jak u was, bylismy juz z TZ w centrum na zakupach, kupilismy kilka rzeczy do mieszkania-jejku jak mnie ciesza takie sprawunki, wole inwestowac w rzeczy do mieszkania niz w ciuchy, hehe ![]() az TZ byl w szoku gdy ominelam Primarka i skierowalam sie do Argosu ![]() i kupilam sobie hulla hop i skakanke, ale kompletnie nie mam miejsca na ich uzywanie, chyba bede musiala na klatke wychodzic ![]() domciatko mi tez zawsze smutno jak urlop sie konczy, nastepny mam pod koniec czerwca wiec jeszcze tyyyle musze czekac! ![]() tez zaraz biore sie za sprztanie, narazie sypialnie mam za soba ![]() Kasiaczek_ kawusia i ksiazka aaach ![]() ![]() co czytasz? mhelmin to juz spory smyk, a imie piekne! ![]() Karinio u nas caly tydzien byl lekko pochmurny, a weekend zaczal sie slonecznie i cieplo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
imparfait ja też od jakiegoś czasu omijam primarka szerokim łukiem, jakoś gustami się bardzo różnimy. tylko bieliznę i staniki tam kupuje od czasu do czasu.
a z tym urlopem to ja mam tak dziwnie, nam się liczy od 1 kwietnia do 31 marca. ale nie można brać na święta, wielkanoc, nowy rok i to tak trochę do dupy. no ale jakoś daję radę z planowaniem wolnego. poza tym jak idę na urlop to mi tylko płacą za 30 godzin w tygodniu, bo taki mam kontrakt. a że normalnie robię więcej, 36-42, różnie, to już tego nie biorą pod uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja rowniez mam hula,zakupione przez ebay,ciezkie i duze. I krece caly czas ![]() Rowniez ledwo sie mieszcze w mieszkaniu z tym kolkiem ![]() Wlasnie jestem w trakcie czytania J.Podsiadlo "Zycie a zwlaszcza smierc Angeliki de Sance" ![]() Dziewczyny,piszcze skad jestescie,moze uda nam sie kiedys spotkac,hm?
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
juz posprzatane, pogonilam TZta do pomocy bo rozbolala mnie glowa z niewyspania, a ten gral w najlepsze wiec sie wkurzylam i ladnie lazienke wyszorowal
![]() ![]() no i chcielismy powiesic poleczke w kuchni bo juz sie nie miesimy ze sprzetami na blatach, ale TZ mowi, ze za krotkie ma bolce ( ![]() ![]() wlasnie czekamy na pizze, nikomu sie nie chcialo gotowac, a jutro prawdopodobnie na grilla wybywamy wiec znow obiad z glowy ![]() domciatko to ja bardzo lubie Primarka, dlatego napisalam, ze TZ byl w szoku gdy go ominelam bo do tej pory zawsze o niego zahaczalam ![]() nam urlop liczy sie identycznie-zgodnie z rokiem podatkowym i tez trudno dostac na swieta itp ale jest to mozliwe z tym, ze nie co roku ![]() no i nam placa 100% stawki tygodniowej, jejku masakra, ze wam potracaja za urlop!! ![]() Kasiaczek_ to moje tez wlasnie takie-duze i ciezkie, juz probowalam w kazdym pomieszczeniu i kompletnie sie razem nie miescimy ![]() ![]() a ja juz pisalam-jestem z Leeds ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry Dziewczyny
![]() Macie moze jakas sprawdzana angielska masc lub krem na wypryski? Zaatakowalo mnie i nie mam zielonego pojecia co kupic. Raczej kremy typu Vichy Normaderm itd sie do tego nie nadaja. Uzywam Sudocrem,ale slabiutki. Jesli macie cos sprawdzonego,prosze o rady Calusy ![]() U mnie sloooonko ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Później nadrobie i odpisze,bo wpadłam na chwile.Ide cos zjeść i jade z tż-tem na jakieś zakupy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
witam
![]() pogoda nadal piekna, przed chwila wstalismy z TZ, jego oddelegowalam do sklepu na zakupy, a ja zaraz lece pod prysznic ![]() ![]() ![]() Kasiaczek_ nie znam i nie stosowalam zadnych angielskich masci... moge polecic pl kosmetyki bo spory kawal czau walczylam z tradzikiem ![]() milego dnia! Edytowane przez imparfait Czas edycji: 2011-04-17 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie w pracy nie dają kontraktów na 40 godzin tygodniowo tylko 30 godzin, a reszta to taki overtime |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gdybys mogla podzielic sie wiedza na temat tych kosmetyków,które Ty uzywalas,byla bym Ci niezmiernie wdzieczna... ![]() Dobranoc Dziewczyny ![]() Mam nadzieje,ze tydzien zacznie Wam sie owocnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
z maści na tradzik jest dobry Tormentiol.
A warto tez sprobowac punktowo preparat z retinolem - zamyk pory, lagodzi stan zapalny. Polecam maseczke vita retinol dermiki Spakowani i tylko odliczmy dni do czwrtku. Hubert pierwszy raz pojedzie pociagnie. Robimy niespodzianke rodzinom i sami wracamy z lotniska. Nikt nic nie wie. Chcemy im niespodzianie postawic przed drzwiami Hubercika. Napisze po powrocie jakie byly wrazenia :P Oby nikt zawaly nie dostal z zaskoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niespodzianka fantastyczna!!!! Sami planujemy taka na wakacjach ![]() Tylko najgorsze,ze nasza rodzina nie lubi niespodzianek,przynajmnie j tak twierdza...
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nic nie wyszlo... mam za dlugi jezor ![]() ![]() Zawsze taka podniecona jestem wyjazdem do Pl, ze wszystko wyklepie ![]() My lecimy za niecale 2 tyg ![]() ![]() Dzien dobry! U mnie piekna pogoda ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam dlugi jezor ,ale tym razem planujemy przyjecie na okragle urodziny mojej Mamy,wiec wypaplac nie moge. Najgorsze ,ze jak rodzina pyta: -"a kiedy przylecicie?" to odpowiadamy,ze to bedzie nie spodzianka,a wtedy slyszymy -"dobrze wiecie ,ze nie lubimy niespodzianek!!!!" I tak sie rozmowa konczy...
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
dzien dobry poniedzialkowo
![]() tydzien zaczal sie piekna pogoda, cieplutko i slonecznie ![]() juz zrobilam obiadek, ale dla siebie tylko bo TZ zje w pracy dzisiaj i jutro wiec nie musze stac pry garach za dlugo. wczoraj bylismy na tym grillu i sie zasiedzielismy do pozna, fajnie bylo, byli jeszcze inni znajomi z dzidzia (az mi sie czasem wlasnego zachciewa jak widze takie rozkoszne buziaki ![]() ![]() ![]() zaraz wybywam do parku z ksiazka bo tak cudnieeeee jest ![]() domciatko aha, to rozumiem, juz myslalam, ze to jakies potracenia itp. no tak, malo macie godzin wiec dlatego malo wyplacaja.. Kasiaczek_ najgorsze jest to, ze prawie na kazda dziewczyne dziala co innego, ja stosowalam rozne dobre kosmetyki i zazwyczaj tylko troszke pomagaly. w koncu zaczelam stosowac serie Garniera Active i szokujaco dobrze na mnie podzialalo-a myslalam, ze to bedzie pic na wode bo seria drogeryjna. W UK tez jest ta seria wiec moge Ci polecic. Poza tym stosowalam i jeszcze nadal od czasu do czasu stosuje zel Accos pl firmy, do kupienia w aptece. No rewelacja jak dla mnie!! pierwszy kosmetyk po ktorym wreszcie tradzik zaczal znikac i nawet po odstawieniu nie wracac! ![]() ![]() powodzenia!! no i pamietaj, ze na walke z tradzikiem trzeba czasu, mi nadal od czasu do czasu cos wyskoczy, ale bez porownania jest lepiej, a walczylam dobre 10 lat ![]() mhelmin wooow, jaki swietny pomysl z ta niespodzianka!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() blonde_hair Ty pewnie tez juz tylko wyjazdem zyjesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Czesc dziewczyny
![]() My jutro do konsulatu jedziemy bo wczoraj sie skapliśmy że Milence się kończy paszport 18maja a my 11 lecimy na 2 tygodniowe wakacje ![]() ![]() Co do niespodzianek to my w tamtym roku mowiliśmy teściom , że będziemy wieczorem a już w południe zapukaliśmy do drzwi i była niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga czy jakbyś mogła to mogłabyś pobrać jeden wniosek paszportowy więcej?? czy raczej nie dają tak dla kogos?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście to-> http://www.youtube.com/watch?v=j2Xtak-NDHU
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
no myślałam, żeby już z wypełnionym jechać w razie jakbym na miejscu się zoriętowała że jakiś danym osobowych nie pamiętam czy nie mam przy sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
Z tego co pamietam tam sa tylko dane osobowe, adres zamieszkania, nr dowodu itp. Nie masz co sie martwic na zapas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś byłam w pracy pierwszy raz po prawie dwutygodniowym urlopie i tak mi się już chciało wracać do domu że szok
![]() ja w anglii mam brata, mieszka niedaleko bo w gravesend (agamili będzie wiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No ja tez sie obawiam powrotu do pracy 6x w tygodniu po urlopie ![]() To co brać Ci jutro ten wniosek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
aga nie bierz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym nie mam niestety rodzenstwa,zawsze chcialam i zawsze wydawalo mi sie,ze gdybym miala to pielegnowala bym te wiez jak najmocniej... Ogladalam Twój blog.Prace piekne. ![]() Dziewczyny lapie mnie chyba jakas deprecha,nic mi sie nie uklada... Kupila sobie wczoraj buciki w Clarksie ![]() Zycze Wam udanego dnia. Mam nadzieje,ze u Was równiez pieknie i slonecznie ![]() IMPARFAITDziekuje za rade.Co do garniera nie moge sie jednak przekonac,mam cere mieszana w strefie T a na policzkac,naczynkowa,aler giczna strasznie wrazliwa.Garnier wysuszyl i podraznil mnie pewnego razu bardzo mocno...
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Hejka, ale juz nie moge sie doczekac. Ledwo co jestem wysiedziec w pracy. Jeszcze jutro i witaj blogie lenistwo
![]() No pogoda przepiekna dzis, choc ja mam na tyle chlodno w pracy ze sie dogrzewam fareleczka ![]() Szukam pomaranczowej pomadki. Kupilam blyszczy Max factor, ale procz cudnego smaku nie zachwycil mnie kolorem i trwaloscia. Moze widzialyscie cos ? milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
hej dupencje
![]() jejkuuu jakie sie lato zrobilo, ponad 20 stopni dzisiaj! ![]() ![]() ![]() AgaMili wow, jaki fuks z tym paszportem, dobrze ze zajrzalas!!! a niespodzianka swietna, to sie musieli tesciowie na maksa ucieszyc ![]() sporo rodzinki masz tutaj, rodzicow i brata-zazdroszcze. ja tu nie mam rodziny, tylko moj TZ ma ciocie i wujka, jakies 20 minut samochodem od nas. ja do PL latam czasto, tylko ze wzgledu na rodzine wlasnie, gdyby byli tutaj to tez latalabym tylko od swieta... moj brat teraz konczy szkole wiec moze go tutaj sprowadze.. ![]() Karinio jaaaaaa Cie, jaki swietny filmik!!!! ![]() ![]() ![]() Kasiaczek_ a co to za deprecha, co sie dzieje? ![]() ![]() no, Garnier dosc silny jest, ja mam tlusta cere i dla mnie jest doskonaly, ale skoro Tobie przetluszcza sie tylko w sferze T to moze Avene albo AA-maja dobre opinie? mhelmin aaaaa, udanego wyjazdu!!!! wypocznijcie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do więzi z moim bratem to skomplikowane. a w sumie stało się skomplikowane gdy on poznał swoja teraźniejszą żonę, ona bardzo zazdrosna o mnie, o naszą rodzinę, a on taki głupi pantoflarz, że pozwala jej ograniczać z nami kontakty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
A czy moge zapytac o co jest zazdrosna?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.