|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Osobowość a preferencje zapachowe.
Cytat:
O! Mi też wyszło 8w7 Dysydent Ja lubię najbardziej te z gatunku orientalnych, wanilię, piżmo, zapachy drzewne, przyprawy, jaśmin, róża, konwalia tak jak ty lubię zapach wyrazizte, bardziej z gatunku cięższych. Ale ja do tej pory lubiłam też tzw. świeżaki: zapach melona, arbuza, ogórka, świeżo skoszonej trawy, była to druga grupa zapachowa perfum która lubiłam, ale mi się zmieniło i przerzuciłam się teraz bardziej w kierunku kwiatowych. Generalnie najmniej, od zawsze, lubię zapachy te typowo z gatunku owocowych czy kwiatowych, lubię różne ciekawe połączenia. Nie lubię zapachów duszących, drapiących w gardle jak np. Kenzo Flower, Calvin Klein Beaty, Idole Armani. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
super wątek !!!
Zrobiłam test i wyszło mi 4w5 "włóczega" a opis przeraził jakby mi ktoś zrobił psychoanalizę z czasów liceum ( o zgrozo) na szczęście teraz minęły depresje. ale faktycznie dobrą mam pamieć do wspomnień i wszystkie mi pachną jakoś... pamiętam zapach każdej chwili mojego życia. Lubię zapachy różne - gusta są tak rozszczepione jak moja osobowość chyba ![]() Kocham zapach lasów iglastych, jezior, dymu z ogniska wszelakie zapachy drzewne- to znam świetnie z dzieciństwa. Uwielbiałam też dym kadzidła kościelnego i bursztynu także takiego palonego. Artystyczna dusza ze mnie uwielbiam sztuki wizualne, różne (czasem skrajne nurty) muzyczne oraz od niedawna perfumy. efekty to sympatia w stronę: - zapachów wodnych i zielonych, ziołowych - zapachów drzewnych i kadzidlanych - kwiatowych ale nie killerowych nie lubię nut - zapachów zbyt jadalnych - zbyt mocnych kwiatów - słodkich owoców a w drugim teście INFP - The "Dreamer" Temperament: NF (Visionary) Edytowane przez pola49 Czas edycji: 2011-08-01 o 20:57 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
8w9 - "Niedźwiedź"
Uwielbiam perfumy kwiatowo-orientalne i orientalno-drzewne i teraz czuję, że ciągnie mnie w stronę szyprów. Chciałabym je poznać, tylko nie wiem od jakich zacząć, żeby się nie zrazić. Nie znoszę za to nut jadalnych typu kokos, migdał, czekolada i ogór ![]() Edit: Czy mi się wydaje czy jestem jedynym niedźwiadkiem? ![]()
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2011-08-02 o 06:12 |
|
|
|
|
#124 |
|
Panaroja
|
4w5 - kolejny Włóczęga .
Kocham szypry , żywice , przyprawy , skórę , orientalne drewno , wszelkie goryczki , zioła , kadzidła (oprócz Turmalinu) . I zapachy kawowo-kakaowo-czekoladowe z domieszką wanilii . I starocie wszelakie . Z drugiej strony lubię niektóre świeże wodno-kwiatowo -zielono-lekko owocowe kombinacje - jak Aqua di Gio , Hugo woman czy Rumeur . Nie znoszę różowych kwiatków , landrynek i kompozycji typu Poison . Generalnie chyba nie ma specjalnego związku między osobowością a zapachem , raczej między metabolizmem a zapachem
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#125 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#126 | |||||||||||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgłasza się kolejny 4 w 5 Włóczęga - Defender ![]() Lubię: szeroko pojęte zapachy jesienne ale niejadalniane - gorzkie, dymne, mgliste, z nutą palonych liści, śliwkowe, drzewne, kadzidlane i żywiczne; przyprawy - cynamon, pieprz, kardamon, wetiwer, czasami zioła i paczulę. Lubię zapachy nieco męskie. Nie trawię: szyprów, świeżaków, ozonowców, aldehydów, owoców, kwiatów, piżma, ambry, jadalnych słodziaków i w ogóle słodziaki mnie męczą z małymi wyjątkami. Ulubione: Fumidus, BC, Dune, Nu, Bonfire, Burning Leaves, Messe, Eau du Fier, Encre Noire PH, Gucci PH, Bois d'Encens, Avignon, Poison, Smok, Mauboussin, Fireplace, Bois d'Ombrie, Black Tourmaline, Neonatura Cocon, więcej grzechów nie pamiętam. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-08-03 o 16:18 |
|||||||||||||
|
|
|
|
#127 |
|
Panaroja
|
Ha ! Red , zacytowałaś mnie selektywnie , omijając moją nietypową dla Włóczęgów , a typową dla mnie
miłość do szyprów to mi wygląda na próbę świadomego manipulowania faktami
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Panaroja
|
![]() Ciekawe , że włóczęgostwo lubuje się w kadzidłach , przyprawach , drewnach , żywicach i ogólnie raczej cięższych zapachach , a powszechnie wyraża niechęć do słodyczy i kwiatków , zwłaszcza koloru różowego
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
9w1 - Marzyciel.
To powtarzało się najczęściej, raz byłam też Gwiazdą i Idealistą. Lubię: klasykę, puder, aldehydy, szypry, ale nie przerysowane (te z lat 70'tych w większości też mi się nie podobają), kompozycje z lat 80'tych, zapachy kwiatowe (róża, fiołek, konwalia, bez, lilia i przede wszystkim irys), kwiatowo-owocowe (truskawka, kiwi, figa, owoce leśne) i nawet te jadalne, ale zrobione z pomysłem, orient, kadzidło, jeśli ładnie komponuje się z resztą składników, zapachy "czyste", ale też "jesienne". Nie lubię: Dominującej nuty słonej, kompozycji "warzywnych", przesadzonej zieleni i kadzidła, cytrusowej świeżości, podobnie melona i drzewa agarowego, zbyt gorzkich i kwaśnych perfum, płaskiej słodyczy, zbyt dużej ilości przypraw, goździka i frezji, oudy do mnie nie przemawiają... Ulubione zapachy: Lou Lou, Byzance, Anglomania, Royal Muska, L'Heure Bleue, Classique, Ombre Rose, Amor Amor, Putain Des Palaces, 1889 Moulin Rouge, Loukhoum Eau Poudree, Iris Nobile. Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2011-08-05 o 15:59 |
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
4w5 - Włóczęga
Lubię: owoce, kompozycje kwiatowo-owocowe, zapachy jadalne (acz nie do przesady), wielowymiarowe słodziaki, pralinki, wanilię, nuty ziołowe, skórę (ale tylko taką jak w Kelly Caleche Hermesa), wetiwer, paczulę, zapachy delikatnie żywiczne lub dymne, karmel, różę, fiołek, bez, piżmo, nuty drzewne, zapachy jesienne i zimowe, akację, puder, frezję, gardenię, granat, akordy kremowe, tuberozę, zapachy słodko-ostre Nie lubię: nut słonych, morskich, ozonów, babcinowych staroci, przesadzonych zieleni, nut typowych dla perfum męskich, gorzkich i kwaśnych perfum, płaskiej słodyczy, orientu (w każdej postaci, absolutnie nienawidzę!), ambry, mydła, uwiędłych kwiatów, aldehydów, tytoniu, nut syntetycznych, chemicznych tudzież plastikowych, świeżaków, zapachów cytrusowych, wodnych, szyprów, nut kawowych Ulubione zapachy: Eclat (od Fragonarda), Mirage, Lolita Lempicka, Kelly Caleche, Addict, Brit, Hypnotic Poison, Poison, Euphoria, Grace, Miss Dior Cherie, Elle, Envy Me, Envy, Baby Doll (choć nietrwałość potworna!), Allure, Ange ou Demon Le Secret, Eclat D'Arpege, Rush, Sensuous |
|
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
1w2 - Adwokat
Lubię: drzewne, skórzane, żywiczne, mydlane, aldehydowe, tytoniowe. Przepadam za wszystkimi zapachami kojarzącymi się z czystością, ze skórą po kąpieli. Uwielbiam markę Chanel... Ulubione składniki: piżmo, skóra, cedr, aldehydy, labdanum, cynamon Ulubione zapachy:Chanel no.5, klasyczna Burberry, J'ose, Perły Lalique, Givenchy Pi, Prada Infusion PH, Coco, DKNY Pure... Nie lubię: zielonych nut, słodkich nut, kadzidła(boli mnie od niego głowa), prawie wszystkich kwiatów, w szczególności jaśminu i róży Znienawidzone zapachy: Aqua Allegoria Herba Fresca, Słoń Kenzo, Nina Ricci Nina, J'Adore, Heat Beyonce, Encre Noire PH, Anais Anais, Amor Amor
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
7w8-Realist(k)a
bedzie krotko i na temat ![]() Lubie;zapachy slodkie ,kwiatowo-owocowe,zapachy jadalne(tzw ulepki),czasmi zapachy swieze i delikatne. Nie lubie:kadzidla,szypru,mchu,skor y.. |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do nielicznego grona Niedźwiadków (8w9); mój problem polega na tym, że ja ciągle nie jestem pewna, jakie nuty zapachowe mi 'leżą'. Z pewnością nie lubię zapachów z gat 'wodnych' ale co dalej... z tym jest problem
Fajna zabawa z tym psychotestem...
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
3w4 - Profesjonalista
Lubię zależnie od nastroju i pory roku, zapachy trochę słodkie ale nieprzesłodzone, takie z głębią, z nutą jakiejś przyprawy. Ale też zapachy zimne, świeże, rześkie, morskie. Uwielbiam zapach kawy. Nieznoszę ciężkich zapachów pudrowych, babcinych i słodziaków owocowych. Nie cierpię Chanel No. 5 i zapachów zamkniętych we flakony o ciemnożółtej bądź pomarańczowej barwie. Mają one coś wspólnego czego nie potrafię nazwac, ale co jest mi wstrętne. Ulubione zapachy: Moim obecnym hitem jest Custo Barcelona i pozostanie nim na dłużej. Poprzednio Deep Red Hugo Boss. Lubiłam też Aqua Di Gio. Podobają mi się też zapachy męskie: Baldessarini Del Mar Seychelles, Dior Fahrenheit oraz Tokyo Kenzo. Edytowane przez zeloth Czas edycji: 2011-08-14 o 20:14 |
|
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wymieniłaś, to lubię nuty drzewne Resztę niezbyt, albo w ogóle Lubię cedr i cynamon, piżmo też, ale nie jestem fanką zapachów czystości. Czasem mogę tak popachnieć, ale częściej - niee Słodkie nuty kocham A Słoń to mój ulubiony zapach
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że upodobania zapachowe mają swoje korzenie w dzieciństwie i jakichś ważniejszych przeżyciach
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
4w5
Lubię: perfumy z pazurem, przyprawowe, kadzidlane, z domieszką wanilii i czegoś słodkiego - jakiegoś owocu (Euphoria) albo specyficznego kwiatu (Addict). Klasyki (Rochas Femme, Chanel No 5), perfumy z lat 80 z dłuuugim ogonem (Coco, Opium, Obsession) . Nuty orientalne, przyprawy, nuty drzewne, żywiczne, aldehydy, róże, jaśmin, karmel, czekoladę, wanilię, tuberozę, bergamotkę, paczulę, piżmo, lotos (o dziwo), owoc granatu, porzeczki, tytoń, miód, cynamon, śliwki, mimozę. Marki: Dior, Calvin Klein, Serge Lutens, Tom Ford, Narciso Rodriguez, Chanel, Rochas, Thierry Mugler, Yves Saint Laurent, Givenchy, Cacharel. Nosy: Jacques Polge, Olivier Cresp, Dominique Ropion. Nie lubię: perfum ozonowych, wszelakich wodnych zapachów, nazbyt słodkich (Angel, Lempicka), szyprów (źle współgrają z moją skóra, doceniam je na innych), owocowych sorbetów w stylu limitowanych Escad. Różowego pieprzu, nut mlecznych, ostrych białych kwiatów, skóry, melonów, ogórków, marchewek, lilii, żadnych ozonów, wodnych perfum czy trawiastych. Odpadają wszelkie mandarynki, brzoskwinie, nektarynki, ananasy, kokosy, cytryny, grejpfruty, jabłka, cedr, nuty mydlane. WYJĄTEK to ogródki Hermesa. Marki: Escada, Guerlain (niestety, większosć pudrowców mydlanych), Armani, Jean Paul Gaultier, Moschino, Valentino, Lanvin, Nina Ricci, Vera Wang, Lolita Lempicka (choć nie wszystko) Nosy: Annick Menardo Edytowane przez hiroshima_mon_amour Czas edycji: 2011-09-21 o 00:30 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
4w5 - "Włóczęga"
lubię: zapachy świeże przypominające bryzę, zapach "prysznicowy", wyrafinowane drogie mydła, zapachy w stylu Hubo Boss Deep Red, zapach gumy balonowej, ale także zapachy "cielesne" (Christina Aquilera), wszystkie zapachy które kojarzą mi sie z ciepłem i z seksem. Lubię również unisexy i zapachy typowo męskie które jestem skłonna nosić na sobie ![]() nie lubię: zapachów jadalnych (a szczególnie miodowych czy czekoladowych), kwiatowych!! , "starych" zapachów w stylu Chanel no5, żywic, kadzideł!!, dymnych "otulających" zapachów, wanilii samej w sobie, zapachy skórzane.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Nie do końca poważnie traktuję Enneagram, czy też test Myersa-Briggsa, ale to jednak jakieś ogólne wyznaczniki są, więc można się pobawić i poczytać. W Enneagramie myślę, ze jestem 9 (ostatnio wyszło mi 9w1 Marzyciel), choć, gdy byłam młodsza, byłam Siódemką
![]() U Myerssa Briggsa sama zaklasyfikowałam się jako INFP (Idealist albo też Dreamer :p ) - bez żadnych testów, ale po dokładnej analizie wszelakich typów - tak chyba najlepiej. http: //www.personalitypage.com/html/portraits.html Nielubiane zapachy zgadzają mi się z Pin up girl Zwłaszcza te zaznaczone na czerwono.Cytat:
Naprawdę mamy podobne antypatie! Nie lubię jeszcze całkowicie owocowych zapachów (jedynie 100%gruszką bym nie pogardziła - chcę powąchać Ciel d'Airain, Huitieme Art Parfums! -choć za to jej (gruszki) smaku nie lubię) oraz typowo męskich zapachów (na sobie oczywiście, bo wąchać takie lubię).Co do ulubionych, to trudniejsza sprawa, bo aż taką znawczynią perfum nie jestem, ale na pewno wszelkie wonie kwiatowe (ale takie porządne kwiaty, cała łąka, a nie delikatne i nijakie kwiatki-sratki ), słodkości, wanilie, słodkie kwiaty na miodzie szczególnie
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem 4w5, uwielbiam zapachy niszowe, niebanalne, mocne i głębokie. Gardzę prawie wszystkimi popularnymi, ze starszych lubię:
*Opium *Shalimar *Habanitę *Youth dew Oprócz tego Chergui i Borneo Lutensa, Markiza de Sade'a, niektóre "mroczniejsze" zapachy, dostępne w drogeriach, takie jak Crystal noir czy Yasmin noir. Ogólnie lubię kadzidlane słodziaki, wanilię, przyprawy, karmel, nie gardzę szyprem, kwiatami. Nie znoszę plastiku, sztucznej słodyczy, landrynek, bryzy, powietrza, skóry (dostaję bólu głowy). |
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
1w2 Adwokat
Uwielbiam przekrój zapachów, od głębokich, orientalnych, ambrowych i piżmowych i waniliowych, szypry plus minus Kenzo Słoń, Angel, Pocałunek Smoka, Shalimar, HP, Po świeże i lekkie: Lubin Eclat, Ogródek Sródziemnomorski, Eau d'Hadrien, Dyptique L'ombre dans l'eau, Light Blue Nuta za którą nie przepadam? - herbata, zielona trawa (sama w sobie), niektóre skórzane, grejpfrut czy jaśmin (z wyjątkami np. uwielbiam jaśminowego Aliena).
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
1w2 - Adwokat lub ISTJ - Examiner
Lubię: cieżko, dziwnie, lekko słodko, nieoczywiste - orientalne, stare Ulubione składniki: cywet, przyprawy, wanilia, wetyweria, jaśmin, goździk, różowy pieprz Ulubione zapachy: Tabu Dana, Opium Yves Saint Laurent, Obsession Calvin Klein Nie lubię: cukierkowej słodyczy - jadalnych, pudrowych, "mydła" Znienawidzony składnik: aldehydy (!), cukier, pianki, cukierki, skóra, piżmo, nuty wodne Znienawidzone zapachy: Love of Pink, Joy of Pink, Touch of Pink Lacoste, Black Bvlgari, Edytowane przez victorion Czas edycji: 2015-07-26 o 13:55 |
|
|
|
|
#144 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Też jestem 7w8
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwiązałam test ponownie po ponad 4 latach i obecnie jestem 5w4, "obrazoburca."
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Wieczne Kutango
|
A mi wyszło 8w7 dysydent
.---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
.Naprawdę wszystko zniosę ale toaletowym świeżakom i ogórom mówię stanowcze nie ![]() .
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja - 7 w 6 - czyli Komik
jakoś mnie to nie dziwi![]() Lubię : dwubiegunowo - starocie, klasykę, szypry bardzo, aldehydy w każdym wydaniu oraz zapachy industrialne, sztuczne, dziwaczne, nie mam preferencyjnych nut Nie lubię : no słabizny nie lubię - zapachów tandetnych.
|
|
#148 |
|
Panaroja
|
Z włóczęgi 4w5 przeszłam na obrazoburcę 5w4
a gust zapachowy nic mi sie nie zmienił , hmmmm
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-07-27 o 12:17 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Mój
8w9
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak samo, tyle że jestem 1-perfekcjonista
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

O! Mi też wyszło 8w7 Dysydent

- nut sztampowo kwiatowych, lekkich, cierpko cytrusowych, typowo wiosennych zapachów

to mi wygląda na próbę świadomego manipulowania faktami

.