![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn - obóz językowy - wątek zbiorczy
No i jak dziewczyny ? Opisujcie wrażenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Przez najbliższy tydzień pozbywam się fastfoodów z organizmu
![]() Ale ogólnie fajnie. Mieliśmy troche za dużo czasu wolnego i słabo zorganizowany czas. Ale kadra spoko, ja osobiście trafiłam do fajnej rodziny i z tego co słyszałam inni też. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
ja bylam na londyn londyn. trafiłam na cudowna rodzine. Jedzenie dobra oprócz kanapek z lunchu ale mozecie z nimi pogadac i moga wam robic cos innego. Ogólnie mega super i polecam. duzo kasy wydalam wszystko mega drogie, malo czasu wolnego bo caly czas jakies muzeum albo cos.
Życzę wam zebyscie trafili do mojej rodziny <333
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj wróciłam z kursu ogólnego 60 lekcji, Londyn z Atasu
![]() Podróż - ok. 27 godzin, faktycznie męcząca, ale myślałam, że będzie gorzej. Z powrotem czas mijał dwa razy szybciej, mówię Wam! Weźcie sobie dobre jedzonko, coś do czytania czy rozwiązywania, słuchawki i przetrwacie ![]() Kadra - za✂✂✂ista! Mieliśmy 3 opiekunów: pan Bartek i pani Ania-młodzi, przyjacielscy, zabawni, do tego jeszcze pani Ula-też w porządku babka. Pani kierowniczka Bożena bardzo opiekuńcza ![]() ![]() Zakwaterowanie i rodzina - mieszkałyśmy w pani Backley, Murzynki w średnim wieku. Na początku w ogóle nam się nie podobała, ale z czasem zaczęłyśmy dostrzegać jej zalety. Niestety troszeczkę jestem rozczarowana, bo oczekiwałam rodzinnej atmosfery i dużo rozmowy, a tutaj tego nie było. Na szczęście podawała całkiem jadalne jedzenie (tylko kanapki niedobre :<), pozwalała nam wracać do domu godzinę później niż jest ustalone i po prostu nie zamęczała nas swoją obecnością ![]() Zajęcia w szkole - trzy godziny dziennie wydaje się to sporo, ale nie były to normalne lekcje. Właściwie to, co będziecie tam robić zależy od nauczyciela i grupy. Na lekcjach z Alistarem po prostu gadaliśmy na przeróżne tematy: system szkolny w Polsce, alkohol i inne używki, facebook, muzyka, muzyka i muzyka, seks (no może nie tak dosłownie), nasze pasje i zainteresowania... Czasem było naprawdę zabawnie, raz nasz teacher popłakał się ze śmiechu ![]() ![]() Zwiedzanie - mi tam odpowiadał program (chociaż był napięty). Zobaczyłam najważniejsze rzeczy i jeszcze kilka ciekawszych miejsc. Plusem jest to, że w muzeach dają wolną rękę, więc możesz zobaczyć to co chcesz (a jeśli nie chcesz nic oglądać i wymknąć się na hamburgera to twoja sprawa). Niestety jak dla mnie mieliśmy za mało czasu na zakupy na Covent Garden i Camden Town ;p Jeśli chodzi o naukę języka, to na chwilę obecną nie wydaje mi się, żebym poczyniła jakieś duże postępy... Mimo to osłuchałam się z tym językiem i nabrałam większej pewności siebie jeśli chodzi o mówienie - po prostu nie przejmuję się, że powiem coś z błędami, najważniejsze że się dogadam ![]() Podsumowując - wyjazd udany, chociaż nieco męczący - trzeba wcześnie wstawać, tęskni się za polskim jedzeniem, pogoda czasem do dupy... Ale nie żałuję! PS. Ale się rozpisałam o.o Gratuluję każdemu, kto to przeczyta. Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, super się czytało Wasze wypowiedzi, faje są takie obozy. Tylko że ja z przyjaciolką myślimy żeby wyjechać we dwie na tydzień mamy po 17 lat i nie wiem czy na takich obozach można by było w nocy gdzieś wychodzić albo do jakiś club-ów iść, i co z % ?
Drugim razem pojechałybyście znów na taki obóz czy z paczką znajomych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.