Londyn - obóz językowy - wątek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 22:39   #121
Vandetta20
Raczkowanie

Dot.: Londyn - obóz językowy - wątek zbiorczy

No i jak dziewczyny ? Opisujcie wrażenia
Vandetta20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 10:22   #122
szaga112
Przyczajenie

Przez najbliższy tydzień pozbywam się fastfoodów z organizmu Na sałacie chyba zaczne żyć.
Ale ogólnie fajnie. Mieliśmy troche za dużo czasu wolnego i słabo zorganizowany czas. Ale kadra spoko, ja osobiście trafiłam do fajnej rodziny i z tego co słyszałam inni też.
szaga112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 10:44   #123
marrlen_n
Raczkowanie

ja bylam na londyn londyn. trafiłam na cudowna rodzine. Jedzenie dobra oprócz kanapek z lunchu ale mozecie z nimi pogadac i moga wam robic cos innego. Ogólnie mega super i polecam. duzo kasy wydalam wszystko mega drogie, malo czasu wolnego bo caly czas jakies muzeum albo cos.
Życzę wam zebyscie trafili do mojej rodziny <333
Stary 2011-07-31, 13:21   #124
paul95ina
Przyczajenie

Dzisiaj wróciłam z kursu ogólnego 60 lekcji, Londyn z Atasu Ogólne wrażenie-pozytywne, zostałabym jeszcze z tydzień. Może opiszę wszystko po kolei, jeśli ktoś zainteresowany...
Podróż - ok. 27 godzin, faktycznie męcząca, ale myślałam, że będzie gorzej. Z powrotem czas mijał dwa razy szybciej, mówię Wam! Weźcie sobie dobre jedzonko, coś do czytania czy rozwiązywania, słuchawki i przetrwacie
Kadra - za✂✂✂ista! Mieliśmy 3 opiekunów: pan Bartek i pani Ania-młodzi, przyjacielscy, zabawni, do tego jeszcze pani Ula-też w porządku babka. Pani kierowniczka Bożena bardzo opiekuńcza chociaż pod koniec możecie mieć dosyć jej gadania w autokarze... Och, zapomniałabym o kierowcach-Panie Tomku, kocham Pana! Pan Paweł też fajny facet
Zakwaterowanie i rodzina - mieszkałyśmy w pani Backley, Murzynki w średnim wieku. Na początku w ogóle nam się nie podobała, ale z czasem zaczęłyśmy dostrzegać jej zalety. Niestety troszeczkę jestem rozczarowana, bo oczekiwałam rodzinnej atmosfery i dużo rozmowy, a tutaj tego nie było. Na szczęście podawała całkiem jadalne jedzenie (tylko kanapki niedobre :<), pozwalała nam wracać do domu godzinę później niż jest ustalone i po prostu nie zamęczała nas swoją obecnością Jeśli chodzi o dom to nieźle zagracony, trochę mało miejsca miałyśmy ale nie było aż tak źle.
Zajęcia w szkole - trzy godziny dziennie wydaje się to sporo, ale nie były to normalne lekcje. Właściwie to, co będziecie tam robić zależy od nauczyciela i grupy. Na lekcjach z Alistarem po prostu gadaliśmy na przeróżne tematy: system szkolny w Polsce, alkohol i inne używki, facebook, muzyka, muzyka i muzyka, seks (no może nie tak dosłownie), nasze pasje i zainteresowania... Czasem było naprawdę zabawnie, raz nasz teacher popłakał się ze śmiechu Z Jane też było ciekawie: powiedziała, że książki, które dostaliśmy z Atasu to są "rubbish" i będziemy robić ciekawsze rzeczy. Równa z niej babka, nauczyliśmy ją kilku polskich słów: siema, nara, dzięki i... pedał xD Z Franciss niestety było troszkę nudno, bo głównie ćwiczyliśmy pisanie, ale jeśli macie trochę wyobraźni to też może być fajnie
Zwiedzanie - mi tam odpowiadał program (chociaż był napięty). Zobaczyłam najważniejsze rzeczy i jeszcze kilka ciekawszych miejsc. Plusem jest to, że w muzeach dają wolną rękę, więc możesz zobaczyć to co chcesz (a jeśli nie chcesz nic oglądać i wymknąć się na hamburgera to twoja sprawa). Niestety jak dla mnie mieliśmy za mało czasu na zakupy na Covent Garden i Camden Town ;p
Jeśli chodzi o naukę języka, to na chwilę obecną nie wydaje mi się, żebym poczyniła jakieś duże postępy... Mimo to osłuchałam się z tym językiem i nabrałam większej pewności siebie jeśli chodzi o mówienie - po prostu nie przejmuję się, że powiem coś z błędami, najważniejsze że się dogadam
Podsumowując - wyjazd udany, chociaż nieco męczący - trzeba wcześnie wstawać, tęskni się za polskim jedzeniem, pogoda czasem do dupy... Ale nie żałuję!

PS. Ale się rozpisałam o.o Gratuluję każdemu, kto to przeczyta. Pozdro
paul95ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 18:01   #125
Angela95
Przyczajenie

Hej dziewczyny, super się czytało Wasze wypowiedzi, faje są takie obozy. Tylko że ja z przyjaciolką myślimy żeby wyjechać we dwie na tydzień mamy po 17 lat i nie wiem czy na takich obozach można by było w nocy gdzieś wychodzić albo do jakiś club-ów iść, i co z % ?
Drugim razem pojechałybyście znów na taki obóz czy z paczką znajomych?
Angela95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości