|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta się skończyły kilogramy nam przybyły - poświąteczne zrzucanie kilogramów
no musi bo jestem uparta i sie musi udac no!
![]() a chcemy byc piekniejsze co nie >? ;D
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta się skończyły kilogramy nam przybyły - poświąteczne zrzucanie kilogramów
Z pewnością
Ja brak słodyczy zastępuje sobie owocami
|
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() Wzrost:176 Waga:64 Odchudzam się od dwóch tyg. do tej pory schudłam jakieś 2 kg... nawet przez święta zasznurowałam sobie przełyk i wytrwałam jakoś bez tych wszystkich zdradliwych węglowodanów... ale z każdym dniem coraz bardziej czuje ze moja silna wola słabnie... |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz radę, tutaj każda z nas Cię wesprze! ![]() U mnie dziś świetnie, weszłam na wagę z ciekawości i schudłam!! Ważę 56 kg, za mną 9 kilosów. No po prostu nie wierzę! Czuję, że może mi się udać! Jestem pozytywnie nastawiona. Myślałam, że przytyję bo siedziałam cały czas w domu i byłam chora. ;c Ale weekend majowy się zaczyna, ja dopiero do szkoły idę 15 ;pp Matury są! 2 tygodnie laby. ;>Powodzenia kruszynki ;* |
|||
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Karolkax3 gratulacje! Też bym tak chciała... Ale niebawem wracam na stancję i tam będzie mi już łatwiej
Szkoda tylko, że nie będę miała już tyle czasu żeby udzielać się na forum, ale mam nadzieję, że tak jak Ty będę miała się czym pochwalić Super!
|
|
|
#127 | |
|
Przyczajenie
|
ale jesteście kochane
za chwilę pędzę na rower,bo od 2 tyg. oprócz siłowni 3 razy w tygodniu,jeżdzę cociennie 3 godziny dziennie na rowerze... i mogę z czystym sumieniem polecić go każdej z Was nie dość ze przybrązowiła mi się buzia od słoneczka to jeszcze pomału ginie tłuszczyk na udach(a to moja najbardziej kłopotliwa strefaMam do Was takie pytanie: jaki wpływ na dietę mają napoje energetyczne?? Bo ja muszę przyznać ze wstydem wypijam ich ok. litra dziennie... ale za to dzisiaj tylko 400 kcl pochłonęłam a po godz 16 staram się unikać jedzenia....---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Ale masz cudowną wagę!!!! Marzę o takiej też mam w planach schudnąć ok.10kg...mam nadzieję że z Wami będzie mi lżej |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmine193 jeżeli chodzi o napoje energetyczne to ja stanowczo odradzam. Nie znam co prawda ich wpływu na odchudzanie, ale jestem przeciwnikiem wszystkiego co sztuczne. I tak w jedzeniu (nawet tym, które wydaje nam się zdrowe i dobre) jest masa niepotrzebnych substancji, ulepszaczy i chemii. Skoro masz wybór po co pakujesz w swój organizm dodatkowe związki? Proponuję, żebyś oduczyła się tego pić na konto wody. To będzie z pewnością zdrowsze i myślę, że korzystniej też wpłynie na Twoją figurę.
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Yasmine193 czys ty oszalała?? bo takie mam wrażenie. przy 176 cm chcesz schudnąć 10 kg czyli do 54 kg??!!!
poza tym nie masz sie czym chwalić, że zjadłaś 400 kcal. dla mnie to karygodne i głodówka. po 3: starasz się nie jeść po 16 czyli co?? idziesz spać o godzinie 7 wieczór?? albo dojdziesz do jojo albo do choroby... przepraszam, jesli cię uraziłam ale ja chce dbać o to forum a nie popadać w skrjności. |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziewczyny, bądźmy zdrowe, a przez to piękne i szczupłe. Takie katowanie się nie ma sensu, organizm Ci się kiedyś za to odpłaci i bardzo możliwe, że już w najbliższym czasie ;>
u mnie do przoodu cały czas 20 km na rowerku, 100 brzuszkow, 8 min abs legs i buns ![]() miłego
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny czy moge sie do was przylaczyc?
W sumie ja jestem na diecie juz od 14 marca i narazie zlecialo 5,5kg ale po tych swietach musze zaczynac od nowa
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
hej vilema
jako że to poświąteczny wątek to zdecydowanie witamy a jaką stosowałaś dietę?
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
vilema oczywiście witamy! Pamiętam Cię z jakiegoś innego wątku o odchudzaniu, ale to już było daaaawno
to ile teraz ważysz?
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
witamy witamy w skromnych progach
![]() kochane moja waga 53 jeszcze 1 kg do celu
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim wizażankom ich pierwszych (lub kolejnych) sukcesów.:brawo: Jak czytam wasze posty, to od razu jakoś się lepiej czuję, wiem, ze to co robię, się uda
U mnie maluski kryzys, ale dziś mam duuużo pracy fizycznej, więc spalę kalorię i na dodaetk nie będę miała czasu jeść :haha: I wkońcu mam gdzie skakać ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
5.5 kg wow !! Jestes tak silna, ze teraz Cię juz nic nie powstrzyma:P
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
oj tak!! ja na pracy fizycznej w tym tygodniu straciłam 2 kg świąteczne., a zjadłam pionad 30 kawałków ciasta!!
![]() ja już sukces odchudzaniowy mam ponad 15 kg
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swego czasu ,choć jestem jeszcze osoba młodą, ale też zrzuciłam 15 kg; Moja walka z wagą i odchudzanie to połowa mojego życia.. Miałam 12 lat i ważyłam 76 kg przy wzroście jakieś 160 cm:ryczy: Nie było mi łatwo. Dzieciaki się ze mnie smiały, a sama nie mogłam na siebie patrzeć. Bylam taka samotna, ale przez 3 lata schudłam te 15 kg.(i urosłam 17 cm hahh) I gdy już w tamtym roku było prawie ok 61 kg-177cm to znów przytyłam, bo słodyczami zajadałam śmierć przyjaciele i mnie na dodatek eks rzucil. i znów jestem gruba i nie moge na siebie patrzeć PRzepraszam za moje zwierzenia, moze nie powinnam, ale jakoś jak to napisałam , to dużo sobie uświadomiłam. Zycie
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
no i 3dzien za mna
idzie jak zaplanowalam! wogole mnie nie ciagnie na slodkie :Pdzis rano dwa kawalki chleba razowego drobiowa wedlina na to pomidorka dodatkowo jeden caly pomidor no i serek jogurt ![]() chcemy byc piekne
|
|
#140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
15kg?!?! O jacie! Gratuluję! justyna2639 dziękuję ci bardzo ;*pewnie, że dasz radę, razem damy! I pewnie tak ja ja zrzucić te niechciane kilogramy Yasmine193 dasz radę zrzucić kilogramy, w kupie raźniej Warto mieć pozytywną energię i wsparcie osób Cześć dziewczyny jaktam u was? U mnie w porządeczku, wczoraj nie zawaliłam, niestety babcia dziś piecze moje ulubione ciasto kokosowe, no jak na złość. Może jakoś się powstrzymam od zjedzenia połowy blachy. Wczoraj trochę poćwiczyłam, pochodziłam,ponosiła, więc troszkę kcal spadło. Pozatym w "przyjaciółce" są jakieś dietki i ćwiczenia na wybrane partie ciała. Więc moża zajrzec. ^^Dziś na śniadanie 2 kromki chleba razowego z almette i pomidorem, do tego herbatka zielona. ![]() Muszę coś wykombinować na obiad bo widzę, że tata będzie robił żeberka. ;> |
||
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes1906 bardzo dobrze Cię rozumiem! Ja też całe życie byłam dzieckiem z nadwagą, z którego wszyscy się śmieli. Na szczęście miałam mądrych rodziców, którzy umieli mi wytłumaczyć, abym nie brała tego za bardzo do siebie. Trudno nie brać tego do siebie, ale wyparłam te wspomnienia. Zawsze gdy trochę przytyłam mama przeprowadzała ze mną rozmowę (w której straszyła mnie cukrzycą) i odpuszczałam trochę sobie. Jako dziecko w podstawówce nigdy nie nosiłam dżinsów-nie było rozmiaru dla mnie. W gimnazjum dopiero zaczęłam zdawać sobie sprawę z tego, że trzeba nad sobą bardziej popracować. Kulminacja nastąpiła pod koniec I klasy liceum kiedy na wadze zobaczyłam 75 kg. Wtedy wzięłam się ostro za siebie i straciłam 13 kg. To był dla mnie duży sukces jakkolwiek nie doszłam do docelowej wagi. Teraz od tamtego czasu na wadze widzę znów 7-9 kg więcej. Mam nadzieję, że podobnie jak kilka lat temu uda mi się zrzucić zbędne kilogramy, ale bardziej mi zależy na tym, żeby ładnie wyglądać i mieścić się bez problemu w swoje stare ciuchy i kupować nowe w mniejszym rozmiarze
Razem damy radę ![]() Karolkax3 może mogłabyś zrobić jakiś skan lub zdjęcie tego artykułu, o którym piszesz?
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli będziemy wytrwale dążyć do celu to uda nam się dziewczyny
I mnie czasem przychodzą chwile zwątpienia, ale trzeba o tym zapomnieć i walczyć dalej
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
muszę chyba Wam wytłumaczyć parę spraw a mianowicie: dieta którą stosuję to nie głodówka...staram się poprostu jeść co 2 godz. a ponieważ wstaję o godz 12 serwuję sobie zawsze póżne śniadanie które składa się z kanapek wasa z sałatą i ogórkiem...staram się unikać masła raczej smaruję chlebek cieniutko margaryną... na obiad zazwyczaj uduszony na parze filecik z kurczaka albo rybka a do tego warzywa gotowane na parze...ziemniaków i makaronów nigdy nie lubiłam więc z tym nie ma problemu... ostatni posiłek staram się jesc o godz 16 i jest to zazwyczaj surówka warzywna z olią z oliwek ale nie posolona tylko doprawiona dużą ilością ziół... po 16 zazwyczaj wychodzę na rower i gdy wracam o 19 nie mam już sił ani ochoty na jedzenie...czasami zdarzy się że wypiję jakiś jogurt nie głodzę się wprost przeciwnie,cały czas mam poczucie sytości... te 400 kcl nie zdarza się często ale wczoraj to naprawdę nie miałam ochoty na jedzenie...stres i nerwy robią swoje już kiedyś ważyłam 54 kg i może Wam się to wydawać dziwne przy moim wzroście ale jest to waga dla mnie idealna...mam wtedy najlepsze samopoczucie i jestem w najlepszej formie 3mam kciuki za Was wszystkie ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
To bardzo miłe że dbasz o to forum naprawdę...jeżeli chodzi o efekt jojo to raczej nie muszę się go obawiać gdyż 54 kg to moja normalna waga... od 4 lat ani nie drgneła bo wkońcu razem jesteśmy silniejsze prawda |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmine193 dla mnie Twoja dieta też wygląda na trochę zbyt skromną, ale jeśli czujesz, że tak jest dobrze, to przecież nic nie zrobimy
Ważne żeby zdrowo się odżywiać. No i razem jakoś damy radę
|
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O tak dawno temu ale pozniej dietka poszla w odstawke .Jak narazie dzien zaczal sie dobrze a na obiad zrobilam sobie ryz ze szparagami i czuje sie zdrowo najedzona
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
To tak jak ja, po tych swietach stwierdzilam ze ten tydzien jest stracony i na wage nawet nie wchodzilam, szkoda sie denerwowac
![]() Zaczelam sobie biegac co drugi dzien wiec w polaczeniu z dietka mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu na wadze beda jakies efekty ![]() Za dwa tygodnie przy silnej woli napewno zobaczysz na wadze duza zmiane
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
To super, czekamy!
|
|
|
#150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() justyna2639 dziękuję za słowa wsparcia i zrozumienia, od razu raźniej gdy się wie, ze nie jestem sama w takim przypadku. Teraz schudniemy i bd tak śliczne i chude, ze wszystkich zatka na nasz widok ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Może jakoś się powstrzymam od zjedzenia połowy blachy.
Wczoraj trochę poćwiczyłam, pochodziłam,ponosiła, więc troszkę kcal spadło. Pozatym w "przyjaciółce" są jakieś dietki i ćwiczenia na wybrane partie ciała.