Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 14:01   #121
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

też właśnie wypełniam ankietę

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:11   #122
ashley808
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
coooo

nie chcę się śmiać z cudzego nieszczęścia, ale brzmi to przekomicznie..

zadzwoń jutro do orto. a kawałek drucika w którym miejscu, jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić..
No normalnie...ułamał mi się w czasie jedzenia pączka...poczułam coś dziwnego a potem pobiegłam do lustra i zauważyłam, że ten kawalek drucika na samym końcu co zawsze odstaje trochę (za pierścieniem) zniknął...;/ Potem myłam zęby ze 3 razy...ale nic nie wyleciało...czyli go połknęłam chyba...;//
ashley808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:14   #123
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

a może CI się przesunął, bo był źle umocowany? Przecież tam taki malutki zostaje ten drucik, że ja go wcale nie czuje, ani nic.

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-05-02, 14:20   #124
ashley808
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
a może CI się przesunął, bo był źle umocowany? Przecież tam taki malutki zostaje ten drucik, że ja go wcale nie czuje, ani nic.
nie na pewno nie...jak jadłam to czułam że coś mi się ułamało..ale jak na razie mnie brzuch nie boli...więc chyba przeżyję
ashley808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:55   #125
kasiunia_84
Raczkowanie

też się melduję na nowym wątku )
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 16:26   #126
_Cookie Monster_
Raczkowanie

Cytat:
przecież Ty masz białe zęby, czego od nich chcesz?

czerwony jest za✂✂✂isty, lepszego jeszcze nie znalazłam
Widziałam zdjęcia Twoich czerwonych gumek i mi również strasznie się podobają! Jeśli będą następnym razem, to na pewno je wezmę.
Zęby faktycznie nie są żółte, ale bałam się tego optycznego pożółcenia.

Cytat:
Cookie Monster ja też zakładam dół 24 maja
O, jak fajnie, że zakładasz w tym samym dniu. Jaki to będzie typ aparatu? Metal, kryształ...?

Cytat:
pomarańczowe u Ciebie bardzo ładnie wyglądają
Dziękuję bardzo!

Cala - ankieta wypełniona.

aparatka
!
góra (metal): 22-03-2011
dół (metal) : 24-05-2011

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ->
_Cookie Monster_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 16:43   #127
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
nie byłabym taka pewna mi przerwa po mleczaku po 8miesiącach jeszcze nie zniknęła ;P

no to będzie jakaś masakra jak sie nawet troche nie zejdzie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ashley808 Pokaż wiadomość
No normalnie...ułamał mi się w czasie jedzenia pączka...poczułam coś dziwnego a potem pobiegłam do lustra i zauważyłam, że ten kawalek drucika na samym końcu co zawsze odstaje trochę (za pierścieniem) zniknął...;/ Potem myłam zęby ze 3 razy...ale nic nie wyleciało...czyli go połknęłam chyba...;//

Ja od razu po wizycie oglądalam zęby przed lusterkiem i potem cos tak wyczułam dziwnego. patrze wyjmuje a tu 1cm drucik nie wiem co by sie stalo jak bym połknela

Ej dziewczyny uzywa któraś płynu Eludril? Moja siostra mi kupila w aptece aa jak patrze na wizażu to to jest na takie po ekstrakcjach , że lek a nie normalny płyn i nie wiem czy używać tego nadal

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

kurcze jestem straszniee skołowana bo nie mam dwójek, i orto mi zsunie wszystkie zęby do siebie i chce załozyc licowki. ale jak ogladalam rozne filmiki, że normalnego zeba trzeba spiłować do takiego cienkiego kikuta too aż sie przeraziłam że nie bede juz miec swoich ząbków.. wiadomo są teraz jakie są, ale przyzwyczaiłam się do nich i co 5-10 lat będę musiala wymieniać te licówki... i on chce mi na jedynki i te trójki założyc... nie wiem po co na jedynki ale dobra:-(

czy nie ma innego wyjścia? nie lepiej byłoby nadlać to kompozytem u miejscowego dentysty? wiadomo też to nie jest trwałe, kiedyś się ukruszy ,ale jakoś to mnie bardziej przekonuje ,prosze was o rady.. moze ktoś ma zdj swoich zębów z licówkami ? poradźcie mi prosze

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 17:11   #128
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość

no to będzie jakaś masakra jak sie nawet troche nie zejdzie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ja od razu po wizycie oglądalam zęby przed lusterkiem i potem cos tak wyczułam dziwnego. patrze wyjmuje a tu 1cm drucik nie wiem co by sie stalo jak bym połknela

Ej dziewczyny uzywa któraś płynu Eludril? Moja siostra mi kupila w aptece aa jak patrze na wizażu to to jest na takie po ekstrakcjach , że lek a nie normalny płyn i nie wiem czy używać tego nadal

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

kurcze jestem straszniee skołowana bo nie mam dwójek, i orto mi zsunie wszystkie zęby do siebie i chce załozyc licowki. ale jak ogladalam rozne filmiki, że normalnego zeba trzeba spiłować do takiego cienkiego kikuta too aż sie przeraziłam że nie bede juz miec swoich ząbków.. wiadomo są teraz jakie są, ale przyzwyczaiłam się do nich i co 5-10 lat będę musiala wymieniać te licówki... i on chce mi na jedynki i te trójki założyc... nie wiem po co na jedynki ale dobra:-(

czy nie ma innego wyjścia? nie lepiej byłoby nadlać to kompozytem u miejscowego dentysty? wiadomo też to nie jest trwałe, kiedyś się ukruszy ,ale jakoś to mnie bardziej przekonuje ,prosze was o rady.. moze ktoś ma zdj swoich zębów z licówkami ? poradźcie mi prosze

źle widziałaś bo licówki na tym nie polegają, tylko korony
moja przyjaciółka nie ma dwojek, od razu przy 1 wyrosly jej kielki i byla przerabiac u dentysty neidawno, ma teraz piękne nowe dwojeczki, spilowane nieco (na warstiwe szkliwa) i nadlane kompozytem (tym czyms z czego robi się plomby) i jest baja !! w zyciu bym nie poznalaa a dala mi zobaczyc z bardzo bliska bo też ma fioła tak jak ja na punkcie zębów
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 17:13   #129
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda, nie jest to normalny płyn. Stosuje się go właśnie po usuwaniu zębów i przy problemach z jakimiś zapaleniami, aftami, pleśniawkami i przy podrażnieniach dziąseł lub błony śluzowej. Jak masz małe opakowanie to możesz zużyć, albo kup inny a ten zostaw sobie w razie potrzeby.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 18:32   #130
Cala
404 Not Found

GG do Cala

Dziewczęta, baaaardzo dziękuję za wypełnione ankiety
Od wczoraj uzbierałam 50 ankiet, a to bardzo ładny wynik

Liczę na więcej

Malwina_89,

jak zakończę badania to podzielę się z Wami ich wynikami Miło, że to Was interesuje

P.S. Link w podpisie niestety nie działa ze względu na zabezpieczenia wizażu od niechcianych reklam Pisałam do Złosia w tej sprawie, jednak nie odpisał... Dłuuugi weekend w końcu

Pozdrawiam

Edytowane przez Cala
Czas edycji: 2011-05-02 o 18:34
Cala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 18:53   #131
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka nie ma dwojek, od razu przy 1 wyrosly jej kielki i byla przerabiac u dentysty neidawno, ma teraz piękne nowe dwojeczki, spilowane nieco (na warstiwe szkliwa) i nadlane kompozytem (tym czyms z czego robi się plomby) i jest baja !! w zyciu bym nie poznalaa a dala mi zobaczyc z bardzo bliska bo też ma fioła tak jak ja na punkcie zębów

ale też sie szlifuje zdrowe zęby a w jakim woj. przerabiała? ii czy wiesz jak długa jest trwałość tego kompozytu ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 19:34   #132
1988anna
Raczkowanie

witam wszystkich, moje zęby ładnie się przesuwają już jedynki nie nachodzą na siebie. Jutro dołączę zdjęcia
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 19:57   #133
ejzii
Rozeznanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Yoshka88 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
I melduję wypełnienie ankiety!

Yoska88 mogłabym prosić o jakieś aktualne zdj. ząbków?
i czy wiesz juz czy zamkna ci sie te szpary po czwórkach i bedziesz mieć impalanty czy przesuną sie i licówki?

Stary 2011-05-02, 20:01   #134
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

_Cookie Monster_ miałam też czarne, jakoś nie przerażają ani nic ja opatentowałam, że jak chce przetestować jakiś kolor, to biore go na dół

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 21:15   #135
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oska99 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! jestem nową szczęśliwą posiadaczką aparatu stałego na dole i niestety na górze mam aparat Hassa czy któraś z Was niedawno miała zakładanego Hassa ? naczytałam się ,że ma pęknąć łuk podniebny czy to boli ? jestem straszną panikarą :P

ja mam hyraxa ale to podobne. myślałam, że też będę miała hassa to troche o tym czytałam i podobno łuk ma pęknąć ale do jakiegoś tam wieku. więc jak masz powiedzmy już ponad 20 lat to hass ma trochę inne działanie.. nie rozrywa tego łuku..
ja też panikowałam ale z innych powodów hehehe
nie jest to aż takie tragiczne, może na początku. mnie np działanie hyraxa nie boli a też rozszerza to szczękę.
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 21:25   #136
oska99
Rozeznanie

Cytat:
ja mam hyraxa ale to podobne. myślałam, że też będę miała hassa to troche o tym czytałam i podobno łuk ma pęknąć ale do jakiegoś tam wieku. więc jak masz powiedzmy już ponad 20 lat to hass ma trochę inne działanie.. nie rozrywa tego łuku..
ja też panikowałam ale z innych powodów hehehe
nie jest to aż takie tragiczne, może na początku. mnie np działanie hyraxa nie boli a też rozszerza to szczękę.

dzięki, to w takim razie mi nie złamie bo mam prawie 23 lata :P najbardziej przeraża mnie ta szpara między jedynkami (3mm) a jeszcze mnie czeka 16 podkręceń ;x jak ja się ludziom pokaże na uczelni ;x haha
10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ?

oska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 23:29   #137
tchompson
Przyczajenie

Ja to mam dopiero przechlapane. Mam 22 lata i jestem... facetem. Ludzie z roku to mnie śmiechem zabiją a tuż po sesji zakładam to dziadostwo. Jestem załamany

A tak w ogóle to cześć
tchompson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:24   #138
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tchompson Pokaż wiadomość
Ja to mam dopiero przechlapane. Mam 22 lata i jestem... facetem. Ludzie z roku to mnie śmiechem zabiją a tuż po sesji zakładam to dziadostwo. Jestem załamany

A tak w ogóle to cześć
Ja miałam 22 jak założyłam aparat i jakoś nikt na roku śmiechem mnie nie zabił Skoro tak Cię obchodzi co powiedzą inni to po co zakładasz aparat?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:26   #139
oska99
Rozeznanie

Cytat:

A tak w ogóle to cześć
Mnie osobiście bardzo podobają się osoby z aparatem na zębach bo to wygląda fajnie i dodaje uroku więc się nie przejmuj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 10:00   #140
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
ale też sie szlifuje zdrowe zęby a w jakim woj. przerabiała? ii czy wiesz jak długa jest trwałość tego kompozytu ?
trwałość kompozytu jest identyczna jak plomby, ale niekoniecznie moze uzywac kompozytu, bo być może wystarczy podpilowanie w obrębie szkliwa i fluoryzacja.
do licowki matowi tylko szkliwo (nie ząb)
wydaje mi sie że kompozyt to lepsze rozwiązanie, a Ty nie martw się za wczasu. za jeden przerabiany ząbek płaciła chyba 100 czy 150 zł nie pamiętam
Stary 2011-05-03, 10:02   #141
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to cześć
A ja mam 25 i zakładam w tym tygodniu prawdopodobnie A dlaczego ludzie z roku mieliby Cię śmiechem zabić? Noszenie aparatu to nie powód do wstydu, ale pokazuje, że o siebie dbasz. Jeśli Ty będziesz miał problem w głowie u siebie, że nosisz aparat, to inni to wykorzystają. Ale jeśli dla Ciebie to nie będzie problem, to i dla innych nie powinien. Ja z kolei pracuję, mam kontakt z wieloma ludźmi i też się trochę boję, ale akurat szyderstw się nie spodziewam.

Przypomniał mi się taki kawał, że kobieta w sklepie spotyka pijaka i ten co chwila ją trąca, ta się odwraca i mów: 'ale Pan jest pijany, Pan jest strasznie pijany', na co pijak odpowiada 'a Pani jest brzydka, Pani jest strasznie brzydka, a ja jutro będę trzeźwy' Tak będzie i z Tobą, przyjdzie taki czas kiedy ściągniesz aparat. Moja orto też ma go na zębach
Stary 2011-05-03, 10:38   #142
tinsel
Raczkowanie

Witajcie w nowym wątku, Dziewczyny.

Dawno nie pisałam, ale nic ciekawego się nie dzieje. Oprócz tego, że rurka odpadła tydzień temu, za przyklejenie 20 zł.

Melduję wczorajsze wypełnienie ankiety. Tam po wypełnieniu tej ankiety jest odnośnik do wyników.

12 maja - wizyta.

Aparatka
tinsel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:09   #143
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez _Cookie Monster_ Pokaż wiadomość
Dziękuję!
A co myślicie o czerwonym lub malinowym?
ja mam malinowe są ładne, tylko z tych cienkich przeźroczystych jak ktoś nie widział to w starym wątku można spr

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Witam dziewczyny! jestem nową szczęśliwą posiadaczką aparatu stałego na dole i niestety na górze mam aparat Hassa czy któraś z Was niedawno miała zakładanego Hassa ? naczytałam się ,że ma pęknąć łuk podniebny czy to boli ? jestem straszną panikarą :P
hej ja mam hassa nic mnie nie bolało i nic nie pękło żadnej szpary nie mam ale to nie wszystkim sie robi za miesiąc będę miała ściąganego. Miałam 24 obroty po 21 hass mi się odkleił i miałam go ściąganego i przyklejanego od nowa i cofnęło mi sie o 14 obrotów które musiałam przekręcać aż do 24 raza. Gorzej jest z jedzeniem wszystko miele, schudłam 5kg ale ogólnie z tym nie da się nauczyć żyć do tego da się przyzwyczaić powodzenia
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:10   #144
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinsel Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym wątku, Dziewczyny.

Dawno nie pisałam, ale nic ciekawego się nie dzieje. Oprócz tego, że rurka odpadła tydzień temu, za przyklejenie 20 zł.

Melduję wczorajsze wypełnienie ankiety. Tam po wypełnieniu tej ankiety jest odnośnik do wyników.

12 maja - wizyta.

Dziwne, że płaciłaś za przyklejenie :/ przecież to nie twoja wina tylko felernego przyklejenia :|
Stary 2011-05-03, 11:13   #145
tinsel
Raczkowanie

Cytat:
Dziwne, że płaciłaś za przyklejenie :/ przecież to nie twoja wina tylko felernego przyklejenia :|
Racja, no ale co zrobić? Zawsze mogła zażądać więcej.

Aparatka
tinsel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:38   #146
oska99
Rozeznanie

hej ja mam hassa nic mnie nie bolało i nic nie pękło żadnej szpary nie mam ale to nie wszystkim sie robi za miesiąc będę miała ściąganego. Miałam 24 obroty po 21 hass mi się odkleił i miałam go ściąganego i przyklejanego od nowa i cofnęło mi sie o 14 obrotów które musiałam przekręcać aż do 24 raza. Gorzej jest z jedzeniem wszystko miele, schudłam 5kg ale ogólnie z tym nie da się nauczyć żyć do tego da się przyzwyczaić powodzenia[/QUOTE]

wow, ja w 10 dni schudłam 2kg ;/ i chcę przytyć, ale ten aparat faktycznie strasznie utrudnia jedzenie, ściagam go dopiero w sierpniu więc troche się jeszcze pomęczę, ale dam rade bo wiem,że warto

Stary 2011-05-03, 12:02   #147
ajeva
Raczkowanie

kurde ja chyba mam szczęście bo z hyraxem nie mam takich wielkich problemów z jedzeniem. przyzwyczaiłam się i teraz jem normalnie, może dlatego tak łatwo mi było bo mam dużo braków w dolnym uzębieniu to też wcześniej orzechy czy jakieś twarde rzeczy stanowiły problem..

Cytat:
dzięki, to w takim razie mi nie złamie bo mam prawie 23 lata :P najbardziej przeraża mnie ta szpara między jedynkami (3mm) a jeszcze mnie czeka 16 podkręceń ;x jak ja się ludziom pokaże na uczelni ;x haha
ja co wizyte kontrolną mam 12 przekręceń, co 3 dni przekręcam a Ty? bo 16 do końca to mi się mało wydaje.. i ta przerwa mi się robi ale jest minimalna i ja uważam, że to akurat dodaje uroku

Cytat:

A tak w ogóle to cześć
jak miło, że jakiś facet do nas dołączył
ja też się obawiałam strasznie co powiedzą na roku ale gdybym nie sepleniła troszke i sama nie miała kompleksów z tego powodu to byłoby normalnie. chwilę się koleżanki pośmiały, że dziwnie mówię a później to już luz i zainteresowanie bardzo pozytywne.
ale szczerze to zastanawiam się jak to wśród facetów, bo nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby facet to nosił ;p ale wg mnie to super sprawa, że nie tylko laski tak o siebie dbają
chyba Cie rodzice zmusili?
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:08   #148
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

ale fakt, chłopacy z aparatami mają to coś
Ja mam w czwartek wizytę, nie wiem jakie gumki wezmę a i tak pewnie będzie jak zawsze, jadę z nastawieniem na 'takie' a w gabinecie urzekają mnie inne

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-05-03, 12:09   #149
oska99
Rozeznanie

ja co wizyte kontrolną mam 12 przekręceń, co 3 dni przekręcam a Ty? bo 16 do końca to mi się mało wydaje.. i ta przerwa mi się robi ale jest minimalna i ja uważam, że to akurat dodaje uroku

[/QUOTE]

ja od 21 kwietnia przekręcam codziennie po jednym razie przez 28 dni ,więc skończe przekręcać 18 maja, a wizytę mam 26 maja, moja kuzynka też tak miała więc chyba jest dobrze. Może moja przerwa też nie wygląda źle tylko to moje takie złudzenie, że jest wieeelka ;o pocieszające jest to, że po miesiącu od skończenia przekręcania one wracają do siebie spowrotem

Stary 2011-05-03, 12:09   #150
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
jak miło, że jakiś facet do nas dołączył
ja też się obawiałam strasznie co powiedzą na roku ale gdybym nie sepleniła troszke i sama nie miała kompleksów z tego powodu to byłoby normalnie. chwilę się koleżanki pośmiały, że dziwnie mówię a później to już luz i zainteresowanie bardzo pozytywne.
ale szczerze to zastanawiam się jak to wśród facetów, bo nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby facet to nosił ;p ale wg mnie to super sprawa, że nie tylko laski tak o siebie dbają
chyba Cie rodzice zmusili?
A ja się spotkałam Choć fakt, że nas kobiet jest więcej. Ja kompleksy miałam w szkole podstawowej, ale wtedy nosiłam aparat na noc i się znacznie poprawiło, choć idealnie nie było. Niestety z biegiem czasu zęby się poprzesuwały, złe nawyki (branie długopisa do ust) plus ósemki dały mi popalić i zalecono mi ze względów "zdrowotnych" aparat przede wszystkim na dół. Choć przyznam, że jakoś szczególnie nie miałam teraz z nimi kompleksów, choć zawsze marzyłam o ładniejszym uśmiechu Ale skoro już się leczyć i wydawać pieniądze, zdecydowałam się na całościowe leczenie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości