|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: najbardziej kiczowate piosenki
C.D.listy tekstów
Kiedyś trafiłam na ranking największych porażek polskiej sceny muzycznej i ten zespół prowadził Sami się przekonacie dlaczego ![]() 4.Nagły atak spawacza-O Mietku pijaku Zaprezentuję tylko refren ![]() Mietek ciągle chlał, chodz wytrzeźwieć chciał, Bóle brzucha miał więc do klopa gnał i do późna srał. A gdy rano wstał, sucho w gardle miał, denaturat brał i do gęby lał - do południa spał 5.Pszczółka Maja-wersja również N.A.S. A teraz przed państwem 4 letni Stefan Te pszczółke, Ktora tu widzicie zowia Maja, Wszyscy Maje znaja i ja graja. Maja daje tu i tam, No i syfa rozsiewa. Wiec Guciu, Jesli bzyknac bedziesz chciał se Maje Załoz szybko gumke na swa faje. I uwazaj zeby ta, Gumna czasem nie pękła Jak peknie no to bedzie troche przewalone, Bo syf zaraz przejdzie na Twa żone, A jak ona dowie sie, To wtedy (wtedy) wtedy (wtedy) Wtedy ona zabije Cie. 6.Norbi-Kobiety są gorące(Norbi człowiek jednego przeboju )
|
|
#122 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dorzucam jeszcze wszystkie smerfne hity
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ja już je dorzuciałam
chociaż czasem miło jest posłuchać smerfów ![]() i dorzucam jeszcze piosenkę "straciłam cnotę" to było nocą gdy księżyc jasno świecił wiem już na pewno nie będzie z tego dzieci lalala i powalający refren: straciłam cnote bo sama tego chciałam straciłam cnote i juz nie będę miała oł jea
|
|
#124 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
czasem tak ale moja 5-letnia siostrzenica katuje je od rana do wieczora (mieszkała u mnie cały tydziń bo szwagier wyjechał do Francji a siostra rano do pracy )-wrrrrrrrr
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam nic do Smerfów
Ponoć Smerfy po 5 latach nieobecności na małym ekranie powróciły-w każdy poniedziałek i wtorek mamy Smerfy na dobranoc
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, nie mogę uwierzyć, że nikt nie dorzucił jeszcze chłopaczków z Westlife i ich wielkiego hitu "uptown girl" oraz piosenki "come along" (hmm nie pamiętam jak się nazywała pani wykonująca ten "utwór") w każdym razie troszkę problem z dykcją nastąpił i wychodziło coś w stylu "kameleon, kameleon"
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2005-05-28 o 11:43 |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. co to znaczy pozytywny kicz?? dla mnie kicz to cos zupelnie do niczego. A te 2 piosenki to przynajmniej fajna forma
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pani od Come along to Titiyo
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywni kicz,czyli pewnie chodzi o to,że ta piosenka jest kiczowata,ale fajnie się jej słucha,bo poprawia humor,a człowiek zwija się ze śmiechu
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Wyglada na to ze cala muzyka jest do bani..kiczu co niemiara i tyle ...niewazne co kto stworzy to jest kicz!!!! W ogole nie wiem dlaczego radia i stacje muzyczne jeszcze istnieja ..nie mowiac juz o piractwie muzycznym
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Nieważne czy "uptown girl" jest coverem, w ich wykonaniu wszystko brzmi śmiesznie i kiczowato
Najlepsze mają teledyski- uwielbiam oglądać videoklipy chłoptasiów z boysbandów typu Backstreet czy Westlife właśnie. Zawsze zwijam się ze śmiechu widząc te pełne uczuć miny, zaciskanie pięści, marszczenie twarzy, targające nimi emocje |
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam kumpelę, która kochała się w tym blondasku z Papa Dance
Szary wiruje pył... tylko on mnie nie opuszcza... WCIĄŻ śpiewała... |
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
ej dziewczyny a ktoś może pamięta "biełyje rozy"?u mnie to był hit w podstawówce po rosyjsku spiewali jakby ktoś nie wiedział
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas chyba wypisywanie tych tekstów to jest niezła zabawa i totalny ubaw.Większość z tego co trzworzą artyści to jeden wielki kicz,który albo opiera się na prostej i przyjemnej lini melodycznej łatwo wpadającej w ucho,albo ma tekst,który nie niesie ze sobą nieczego głębszego,90% piosenek jest o miłości ![]() Radia nie słucham,chyba,że podczas obiadu,tv oglądam namiętnie,ale to dla fajnych teledysków,a piractwo ..... Jakiś czas temu oglądałam program,w którym wypowiadał się gościu pracujący w Wielkim Joł,że dla niego fajną sprawą jest to co się teraz dzieje w Polsce,że ludzie ściągają płyty z neta i stwierdzają czy coś jest fajne czy nie.Jeżeli tak to kupują płytę,jeżeli nie to cieszą się,ze nie wyrzucili pieniędzy w błoto.
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, było, było! |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnuio zajmowałam się bratankiem jeden dzień to myśłałam, że zwariuję na zmianę słuchał smerfnych, oglądał pokemony albo siedział na kompie i zawzięcie rysował w paincie wesoło było
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz może mp3?Natomiast tekst "Straciłam cnotę" to trochę inaczej był! ;P To było nocą Gdy księżyc jasno świecił Wiesz już na pewno Nie będzie z tego dzieci Tak to bolało Choć sama nie wiesz czemu Jak to się stało Oddałaś się rudemu(?) ref: Straciłaś cnotę nocą! Bo sama tego chciałaś! Straciłaś cnotę i co? I już nie będziesz miała! Straciłaś cnotę nocą! Bo on nalegał wciąąąąż! |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, a "Maxi Kaz"??!! Przecież to rewelacja była! "w Ciechocinku, tam gdzie dom zdrojowy, Maxi Kaz rusza na łowy.... Bo ja jestem Maxi Kaz, ale tylko jeden raz!"
To z tych pozytywnych, autoironicznych kiczów.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam video z czikulinki i jak mi źle to sobie oglądam, a pierwszy raz to prawie ze stołka spadłam
![]() Widziałam fora, na których ludzie sie zastanawiają co oznaczają te liczby na końcu ![]() A pamiętacie RIght said fred i "I'm too sexy" ![]() i Lambade Kaomy , no która miała lambadówke, no które.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fairbrass sobie robił niezłe jaja |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chinka czikulinka i jej matka czikulatka.BUAHAHHAHAHAHHHAHAHAHAHAA AAAAAAAAAA!
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę... Bo ja jakaś zapóźniona jestem, nie wiem, z czego tu się wszyscy naśmiewają, a z moim łączem szkoda czasu na ściąganie, 1 clip to 2-3 dni... |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
ja tesh kcem Paje Kaschalska...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Kiedyś trafiłam na ranking największych porażek polskiej sceny muzycznej i ten zespół prowadził
)

ale moja 5-letnia siostrzenica katuje je od rana do wieczora (mieszkała u mnie cały tydziń bo szwagier wyjechał do Francji a siostra rano do pracy )-wrrrrrrrr