|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
To i ja sie melduje i zarazem mowie dobranoc, bo jutro z rana na badania, m.in. krzywa cukrowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Ja też się melduję w nowej części i zmykam spać
![]() ![]() ![]()
#123 |
Zadomowienie
|
To i ja życzę wszystkich kolorowych snów lub upojnej nocy
![]() ![]()
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam paciorkowca z Filipem i po prostu w czasie porodu dostawałam co 4h antybiotyk. Małemu nic nie było. Teraz też pewnie się powtórzy, bo paciorkowiec to bardzo powszechna bakteria, żyje podobno u ok. 30-40% dorosłych ludzi. Cytat:
![]() ![]() brumeczku trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-09 o 21:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mam prośbę, któraś z dziewczyn wklejała kiedyś listę- jakie kosmtyki dla noworodka potrzebujemy. Czy mogłabym prosić o ponowne wklejenie tej listy? Bo niezaspiałam, a przyda mi się przy robieniu zakupów. Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Natka gratulacje, tytuł 1 klasa
![]() ![]() a ja po raz kolejny cierpię na bezsenność , głównie z powodu nóg ![]() więc skoro nie śpię to sobie przydreptałam do salonu i siedzę a mężuś spi w sypialni aż mu zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
I ja sie melduje w nowym watku. Jak zwykle nie dajecie odpoczac, ciagle musze was nadrabiac
![]() Nerolko bedzie dobrze ![]() Madziulka_17 troche przechalapane z ta cukrzyca i cisnieniem ale jak mus to mus i czego nie zrobi sie dla dziecinki Trzymam kciuki za zblizajace sie wizyty i ja tez poprosze o kciuki za mnie, bo mam wizyte w piatek 13-tego ![]() A tak odnosnie twardniejacego brzucha to u mnie pojawilo sie to juz przed 20 tc i trwa do teraz, z ta sama czestotliwoscia ale na sczescie szyjka mi sie nie skraca. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Wpadłam na chwilę, popijam kawę i zaraz zmykam na uczelnię ![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Ja tylko wpadam na chwilke prosic bardzo o kciuki za moją dzsiejsza wizyte
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze moja szyjka tak jak u YouYou trzyma ladnie dzieki lezeniu nom ale zobaczymy ![]() ![]() ![]() Stary watek nadrobilam ale w nowym juz 5 stron ![]() Nerolka trzymaj sie kochana, duzo sily i wiary ze musi byc dobrze !!! ![]()
#130 |
Zadomowienie
|
Witam,
Wielkie ![]() Wczoraj z tej radości, że w końcu mam internet - nie mogłam spac do 1 w nocy - mój lokator w brzuchu również. ale chyba zagustował w kołysankach -wczoraj jak mu puszczałam, to przestawał kopac. ![]() Miłego dnia wszystkim, a zwłaszcza tym mamusiom które jeszcze pracują. Easy ladies!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Hej dziweczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek i lilka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milego dnia kobietki ![]() ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-10 o 06:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
witam się w kolejnej części
![]() ale się rozpisałyście... kurczę zostawić Was na jeden dzień, to nie dość, że chyba z 10 stron w starym wątku to na dodatek już 5 w nowym ![]() no nic zabieram się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Umyłam sobie glowe na noc i tak bylam padnieta ze nie czekalam az wyschnie wiec teraz moja fryzure mozna okreslic tylko tak
![]() ![]() ![]() ![]()
#134 |
Zadomowienie
|
Brumek ,Lilka
![]() ![]() Zaneta-nie wiem jak to z tymi bakteriami ![]() miłego dnia u mnie dziś znów wiosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ta żel i jaskrawe i czarne paznokcie to znak szatana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny piszecie o tych badaniach na paciorkowca to chodzi Wam o wymaz z pochwy GBS ?? Nam na SR położna mówiła, że lekarze właśnie tego nie zlecają ale że warto to zrobic po 36 tygodniu. U Nas to robią w szpitalu a koszt to 25 zł. Dzień doberek ![]() Ja dzisiaj mam kolejny dzień leżakowania. Moze zacznę jakies seriale oglądać ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-05-10 o 07:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maly dzis wydziwial w nocy i spalam z nim w łóżku (a raczej na ziemii na materacu...). jestem jak zombie... do tego snily mi sie glupoty bo goraco w chałupie mimo otwartych okien. snilo mi sie ze ciocia mi podarowala wozek po swoich blizniakach, strasznie ciezki, po jej blizniakach (15 lat temu urodzonych). i ze mielismy z mezem drugie mieszkanie (czesto sni mi sie wlasnie to samo mieszkanie) ktore wynajmowalismy studentom, wieksze, takie do remontu i juiz je zaczelam w myslach we snie urzadzac dla naszej rodzinki... moniczka - a ja zawsze myje na noc, tylko ze moje wlosy sa proste jak druty i zadne zabiegi im nie zmieniaja fasonu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lilka ![]() dzisiaj jeszcze ma Brumek i chyba Shira ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
pochwale sie
http://allegro.pl/torba-przybornik-w...606624658.html http://allegro.pl/przybornik-5-kiesz...606624688.html wzór 11, motylki |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Natka
![]() ![]() ![]() Agula "wilk przy norze.." ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty Lilkaa, Brumek i pozostałę mamy ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak to jest z tym paciorkowcem i wymazem, ale ja się będę upominać, i tak we własnym zakresie zrobię. Zmuście mnie do nauki. ![]() A tak wogóle witam w słoneczny dzionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Shira i Margaret wiem, że można tanio załatać, czy zalepić taką dziurkę i nie ma problemu, ale jak nie znajduje się ona w promieniu oczu kierowcy, tylko gdzieś z boku...Z resztą sama niewiem, narazie się tym nie przejmuję ![]() Ale wczoraj miałam pracowity dzień- a to sprzatanie, zakupy(kupiłam body w biedronce i pucharki deserowe-6 szt. za 20zł.-bardzo fajne ![]() ![]() ![]() ![]() Moniczka może następnym razem jak bedziesz w Puławach to się spotkamy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
melduję się w nowym wątku, cieżko was nadrobić
![]() Natka - gratuluję inwencji ![]() Nerola - trzymam za Was kciuki, niebawem będziecie razem a tymczasem rodzina musi stanąć na wysokości zadania bez Ciebie. i na pewno stanie. Bella- trzymam kciuki za zdrowie dziewczynek i Twoje siły ![]() Za resztę wizyt wielkie kciuki ![]() Mnie sie też dziś jakieś głupoty śniły - a to dlatego, ze czytałam opis porodu nagłego w "Oczekiwaniu na dziecko" i cały scenariusz przerobiłam potem we śnie na sobie ![]() miłego dnia dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
A pozatym to czuc, mozesz czuc czasem jakies delikatne pieczenie czy uczucie swedzenia przy oddawaniu moczu. to znak ze cos jest na rzeczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
czesc Laseczki
![]() Nerolka- trzymaj się!!! Bella- będzie dobrze, życzę dla Was duuużo siły! apropos sexu ![]() ![]() ale delikatnie ![]() mój mąż ma takiego banana na twarzy, że nie wiem co by musiał się stać, żeby mu przeszło... także trzymajcie kciuki za STOSUNKOWO udany wieczór ![]() w każdym razie najważniejsze, że z Majką wszysko ok ![]() aaaa. z kekarzem rozmawialiśmy o książkach i padło o Zawitkowskim (my mamy). bardzo go polecał, stwierdził, że gdyby kobiety wprowadziły w życie 10% jego zaleceń to byłoby mniej o 90% problemów ortopoedyczno-chirurgicznych... mówi, że jego córcię uratował jedną wizytą i zqaleceniem ćwiczeń przed operacją... także polecam oglądać z youtuba lub książkę (dołączone dvd) iwona |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Dobry brzuchatki. Oglądam DDTV i zazdroszczę niektórym pogody, ponad 20 stopni, cudnie:love
Za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia ![]() Jeszcze tu dzisiaj wrócę...hehe Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-10 o 08:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() tylko niech się nie zapomni bo wiesz, jednak w tym stadium ciązy to troche takie odwazne dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() Tu nie ma co się śmiać bo ostatnio to nasza jedyna pozycja seksualna! Męża mi już szkoda jak cholera, taki biedny wyposzczony, no ale co zrobic.... ![]() Musiałam wstać o 00.30 po 3 jabłka bo mi się tak chciało jak nie wiem ![]() ![]() Pogoda ładniutka, męża wciągnęła produkcja kostki więc cały dzień przesiedzę sama, muszę sobie znaleźć jakieś sensowne zajęcie ![]() Ale Wam zazdroszczę tych wizyt... ja jeszcze muszę 15 dni czekać aż zobaczę Lilkę ![]() Ale nam wczoraj stracha narobiła! calutki wieczór się nawet nie ruszyła... położyłam się spać też nic, mąż stwierdził że czekamy godzinę i jedziemy na szpital, zaczął zygać do brzucha, gadać do niej i łaskawie się ruszyła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale mamy pogode!!!!!!!!!!! Poporosze o kciuki dziś wizyta o 17.30 u nowego gina. Właśnie ogladam DDTVN i jest o mamie i córce (4latka) ktore razem tańcza na rurze, mama zabrała mała na zawody nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takich objawów co piszesz nie mam na szczęście. A paciorkowca i gronkowca miałam jak byłam dzieckiem. Zobaczę czy moja gin mi zleci takie badania. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Piękna pogoda! Muszę gdzieś męża wyciagnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziś nawet się wyspałam, mąż już w pracy, młody szaleje a ja zdążyłam włosy umyć po 11.00 teściowa po nas przyjeżdża i do mamy jedziemy no i dziś świętuję z okazji skończenia 31.t.c. zaczęliśmy 32.t.c. ![]() tak myślę i 10.05 dziś a termin mam na 12.07 więc zaczęłam ten 8. miesiąc, jeszcze całe dwa miesiące do terminu trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
#150 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() wstałam niewyspana bo na siłę przed 2 się położyłam w końcu do łóżka, a rano mój mężuś wstał z bólem w plecach i nie wiem czy to nerka czy korzonki !!!! ![]() ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nie mogę się doczekać swojej jutrzejszej !!! ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.