Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 10:42   #121
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!

Ja się dziś zważyłam na wadze elektronicznej. Ehh, pokazało mi 78,4 kg. ale trudno. trzeba działać.

Dziś zjadłam:
2 kanapki z bieluchem+sałatka z ogórka.
Stary 2011-05-22, 11:44   #122
Viola121
Raczkowanie

Najważniejsze żeby się nie zrażać;D
Będzie mniej. Trzymam kciuki

Akcja LATO 2012
Viola121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 09:34   #123
pinacolla
Raczkowanie

Hej,
chętnie się do was przyłącze jeśli jeszcze można ?

Moim planem nie jest zrzucenie konkretnej liczby kilogramów. Chcę wysmuklić ciało,pozbyć się wstrętnych boczków i czuć się lepiej we własnej skórze . Próbowałam już kilka razy ale za każdym kończyło się tym samym .
Teraz chcę już na poważnie zmienić swoje nawyki, czyli wprowadzam:
- więcej ruchu (skakanka,rozciąganie itd..)
- zdrowa dieta
- mniej słodyczy( wrrr moja zmora)
- nie objadanie się na noc (z tym jest dużyy problem, bo późno wracam z pracy i prawie zawsze wtedy jestem głodna).

Mam nadzieję, że z Wami mi się uda, bo samej jakoś ciężko to idzie
pinacolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 11:18   #124
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinacolla Pokaż wiadomość
Hej,
chętnie się do was przyłącze jeśli jeszcze można ?

Moim planem nie jest zrzucenie konkretnej liczby kilogramów. Chcę wysmuklić ciało,pozbyć się wstrętnych boczków i czuć się lepiej we własnej skórze . Próbowałam już kilka razy ale za każdym kończyło się tym samym .
Teraz chcę już na poważnie zmienić swoje nawyki, czyli wprowadzam:
- więcej ruchu (skakanka,rozciąganie itd..)
- zdrowa dieta
- mniej słodyczy( wrrr moja zmora)
- nie objadanie się na noc (z tym jest dużyy problem, bo późno wracam z pracy i prawie zawsze wtedy jestem głodna).

Mam nadzieję, że z Wami mi się uda, bo samej jakoś ciężko to idzie

A ile ważysz i ile byś chciała ważyć?
Stary 2011-05-23, 11:53   #125
bonjourdisko
Rozeznanie

Ok,ważyłam się dziś i było 49,5 więc idzie -powoli,ale idzie

http://ochdearme.tumblr.com
http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam!
http://instagram.com/lilyhatesroses

29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum
bonjourdisko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 12:19   #126
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bonjourdisko Pokaż wiadomość
Ok,ważyłam się dziś i było 49,5 więc idzie -powoli,ale idzie
U mnie też powoli, ale idzie Bo w niedz ważyłam rano jeszcze 78,4 a dziś 77,5.
Stary 2011-05-23, 18:22   #127
pinacolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A ile ważysz i ile byś chciała ważyć?
jutro rano się zważę bo szczerze mówiąc nie wiem, ale sprawdzę to. Pewnie coś ok.55kg ale dokładnie napiszę jutro A mój wzrost to 160cm.
Tak jak już pisałam nie zależy mi na kilogramach ale na tym aby ciało lepiej wyglądało i żeby ubyło mi centymetrów w pewnych miejscach

A dziś zaliczyłam całkiem udany dzień, ponad godzina szybkiego spaceru i pół godz. skakanki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 18:46   #128
Miluuu
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Nie pisalam, bo wyjechalam na weekend, wczoraj wieczor dostalam informacje, ze zdechl moj ukochany pies, lekki dol mnie dopadl.. mmm.. Z nerwow zjadlam jajecznice na noc i pare ciastek, trudno, nie bede sie za to karac - potrzebowalam tego jak nigdy.

Na wadze 53 kilo
Zaraz lece cwiczyc, moj Kwiatuszek juz "pochowany" - wszyscy sie zastanawiaja nad kupnem nowego, kurcze, nie wiem, ja tak nie potrafie sie obchodzic z Nia jak z czyms co mozna tak szybko wymienic - byla zbyt urocza, zbyt moja :< No, ale juz sie pogodzilam z faktem (chyba, bo nadal zdarza mi sie naiwnie wyjrzec przez okno z nadzieja, ze znowu kopie jakas dziure albo probuje ugryzc hustajaca sie sasiadke w tylek ).
Do tego wszystkiego dostalam jakiegos uczulenia, jak tylko sie pomalowalam to tak piekly mnie oczy, ze sie zalzawilam. W efekcie nie wyszlam dzis z domu, wygladam jak zombie, cale czerwone galki.. ehh

a jak Wam sie uklada ?

Kosmetyczne zmagania

Miluuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 18:56   #129
monikapi
Przyczajenie

Napewno warto się odchudzać mam wiele pomocnych porad na http://odchudzanie-monikapi.blogspot.com
monikapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 07:55   #130
pinacolla
Raczkowanie

Hej laseczki

Miluu współczuje straty pieska
Ale gratuluję spadku wagi

Dziś już się zważyłam i tak jak myślałam jest dokładnie 55kg. Ulżyło mi bo trochę się bałam, że będzie więcej. Za jakieś pół godzinki poskaczę na skakance, później idę się opalać bo pogoda piękna, a popołudniu spotkanie z koleżanką. Mam nadzieje,że niczym nie zgrzeszę

Miłego dnia Wam życzę.
Stary 2011-05-24, 10:34   #131
Kieara
Raczkowanie

Jestem juz 3 dzien w Irlandii, polowy rzeczy nie rozumiem co mowia i chyba wlasnie przez te cale nerwy schudlam 3 kg! prosze panstwa mam juz 7 z przodu! aktualnie waze 79 kg, moze to nei tylko nerwy, bo sporo gonie za tymi dzieciakami mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej! trzymajcie kciuki. narazie bede rzadko sie udzielac, bo nie mam jeszcze internetu w pokoju, ale do tygodnia powinien juz byc. przynajmniej mam taka nadzieje!
milego dnia panienki!

Start: 87 kg

Aktualnie:87

Cel 1: 80 kg

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, potrafisz też tego dokonać...
Kieara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 10:53   #132
KuNu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miluuu Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Nie pisalam, bo wyjechalam na weekend, wczoraj wieczor dostalam informacje, ze zdechl moj ukochany pies, lekki dol mnie dopadl.. mmm.. Z nerwow zjadlam jajecznice na noc i pare ciastek, trudno, nie bede sie za to karac - potrzebowalam tego jak nigdy.

Na wadze 53 kilo
Zaraz lece cwiczyc, moj Kwiatuszek juz "pochowany" - wszyscy sie zastanawiaja nad kupnem nowego, kurcze, nie wiem, ja tak nie potrafie sie obchodzic z Nia jak z czyms co mozna tak szybko wymienic - byla zbyt urocza, zbyt moja :< No, ale juz sie pogodzilam z faktem (chyba, bo nadal zdarza mi sie naiwnie wyjrzec przez okno z nadzieja, ze znowu kopie jakas dziure albo probuje ugryzc hustajaca sie sasiadke w tylek ).
Do tego wszystkiego dostalam jakiegos uczulenia, jak tylko sie pomalowalam to tak piekly mnie oczy, ze sie zalzawilam. W efekcie nie wyszlam dzis z domu, wygladam jak zombie, cale czerwone galki.. ehh

a jak Wam sie uklada ?
EHH ROZUMIEM CIE:/ JA JESZCZE KILKA MIESIECY PO UTRACIE SWOJEGO BUDZIŁAM SIE W NOCY BO MI SIE WYDAWAŁO ZE SŁYSZE GO JAK BUSZUJE W KUCHNI(ZAWSZE TAK ROBIŁ)
WSTAWAŁAM ZEBY DAC MU COS DO JEDZENIA I W POŁOWIE DROGI PRZYPOMINAŁAM SOBIE ZE GO JUZ NIEMA
SZYBKO KUPILISMY DRUGIEGO ALE TO JUZ NIE TO SAMO

-1 KG)
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 17:23   #133
karolajab
Raczkowanie

Witam dziewuszki

Chętnie się do Was przyłączę.W grupie zawsze raźniej.

Edytowane przez karolajab
Czas edycji: 2011-05-24 o 17:35
karolajab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 17:35   #134
Ayati
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Dawno nie zaglądałam, bo mi neta odcięli
Ile Wam kilogramów ubyło? Bo u mnie stoi i nie wiem co dalej. Okres mi się spóźnia, więc też nieciekawie. Do tego mama wróciła wczoraj z Włoch i przywiozła słodycze, które namiętnie wpieprzam do czasu, aż się nie skończą. Pryszcze mi po czekoladzie wyskoczyły, a jeszcze dwa dni temu powtarzałam sobie , że nigdy nie miałam takiej świetnej cery. Eh, nie warto było tych słodkości próbować!
W ramach wyrzutów sumienia idę poćwiczyć i się wypocić
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 17:51   #135
mala.mi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Dawno nie zaglądałam, bo mi neta odcięli
Ile Wam kilogramów ubyło? Bo u mnie stoi i nie wiem co dalej. Okres mi się spóźnia, więc też nieciekawie. Do tego mama wróciła wczoraj z Włoch i przywiozła słodycze, które namiętnie wpieprzam do czasu, aż się nie skończą. Pryszcze mi po czekoladzie wyskoczyły, a jeszcze dwa dni temu powtarzałam sobie , że nigdy nie miałam takiej świetnej cery. Eh, nie warto było tych słodkości próbować!
W ramach wyrzutów sumienia idę poćwiczyć i się wypocić
Powoli ja w ramach odwyku od wagi staje na nia tylko raz w tygodniu, w piatki... moze to i lepiej, bo ostatnio weekendy sa przegrane - a to imieniny Babci, a to grill u siostry, a to moje imieniny. Najgorzej bedzie za tydzien - 2 imprezy pod rzad u znajomych, na ktorych zawsze jest duzo dobrego jedzenia i 'nieprzyzwoite' ilosci alkoholu.. I jak to sie odchudzic?
W tygodniu lepiej, bo ja sprawuję pieczę nad kuchnią i tym co jem. Np na jutro już się chłodzi w lodówce gazpacho, które w 100 ml ma ok 50 kcal a jest straszliwe sycące ¡Olé España!

Cytat:
Napisane przez karolajab Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki

Chętnie się do Was przyłączę.W grupie zawsze raźniej.
Dawaj dawaj
21.05: 35:37 tempo 7'07''
01.06: 34:07 tempo 6'49''
07.06: 31:36 tempo 6'19''
14.06: 30:36 tempo 6'06''
mala.mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 20:30   #136
mandy27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kieara Pokaż wiadomość
Panienki koniec leniwienia się i ciągłego obżerania! Czas naprawdę wziąść się za siebie! Idą wakacje, a my jak zwykle mamy dusić się w długich spodniach? Koniec z tym już na zawsze. Ja osobiście wiem, że sama sobie nie poradzę i potrzebuję tzw. grupy wsparcia, dlatego liczę na was gorąco.
Myślę, że motywująco możemy dodatkowo pod koniec każdego dnia rozliczać się ze wszystkiego i poddawać ocenie.
Przykładowo możemy oceniać się tak:
1. Nie skusiłam się dziś na nic słodkiego - 2 pkt
2. Ćwiczyłam - 2 pkt
3. Zwracałam uwagę na to co jem, a nie tylko pochłaniałam - 2 pkt
4. Dbałam dziś o jędrność swego ciałka (balsamy itd.) - 2 pkt
5. ... jeśli macie jakieś pomysły mówcie, mogłybyśmy ustalić taką, powiedzmy 10-cio punktową skalę i się codziennie rozliczać i np. wyrożnić po miesiącu osoby z najlepszymi wynikami! Co wy na to?

Oto nasza lista:

-Kieara
waga początkowa: 82 kg
waga aktualna: 82 kg
cel: 55 kg

zapisujcie się, a ja będę uaktualniać listę. W grupie siła, damy radę!!!
hej ją mam podobny problem waze 76kg a chciałabym 58kg ale chociaż mało jen to waga stoi w miejscu nie mam sił z nią walczyć. A ty jak dajesz sobie radę? Jaką dietę stosujesy? Trzymam kciuki za ciebie
mandy27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 10:55   #137
LadyDior1
Przyczajenie

GG do LadyDior1
Smile Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!

Witam kochane ochudzające się wizażanki!
Widzę, że wspaniała sylwetka na lato to nie tylko mój problem aktualnie. Niestety jest mi ciężko się zmobilizować więc chciałabym dołączyć do Waszej "grupy wsparcia".

Narazie udało mi się schudnąć 0,5 kg. Ważę 58 kg, chciałabym tak ok. 53 (myślę, że wystarczy ). Mam 173 cm wzrostu i moim największym problemem jest wystający brzuszek i boczki.

Kupiłam sobie cudowne bikini Roxy, a teraz dążę do tego żeby w nim dobrze wyglądać. Przy okazji walczę z cellulitem, więc przede mną długa droga.

Jeździłam przez jakiś czas na aerobic, ale niestety nie mam na to czasu. Kupiłam sobie płytę z dwoma treningami fitness i mam zamiar zacząć od jutra.
Słyszałam kiedyś o metodzie picia 0,5 l wody mineralnej rano i ok. 15 minut przed każdym posiłkiem żeby zmniejszyć apetyt i przyspieszyć przemianę materii (podobno 2 szklanki wody mineralnej wypitej przed śniadaniem przyspieszają przemianę materii o 23%!). Co sądzicie na ten temat? Może któraś z Was próbowała tej metody?

Pozdrawiam.
LadyDior1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:51   #138
karolajab
Raczkowanie

Hello ,

W związku z tym , że pracuje od godziny 6:00 do 15:00 (niestety praca siedząca przed komputerem) swój dzień zaczynam od kawy z cytryną z odrobiną cukru o godz 6:15 , potem 1 posiłek o godz 9:0o dziś pół rogala plus sałatka warzywna, potem o 12:00 jogurt. W domu będę koło 16:00 także talerz zupy pomidorowej z ryżem i na rowerek. Muszę poczytać coś na temat zdrowego odżywiania , bo nie mam pojęcia co powinnam jeść.Nie znam się na tym zupełnie. Na początku każdego odchudzania zaczynam się głodzić i doprowadzam się do takiego stanu,że wyjadam wszystko co jest w lodówce i na tym kończy się moje odchudzanie.Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Trzymam za wszystkie kciuki i życzę powodzenia.

Czas edycji: 2011-05-25 o 11:54 Powód: literówka
Stary 2011-05-25, 13:01   #139
cusieeek
Raczkowanie

Witamy Karola

A ja teraz całkiem postanowiłam, że do baliku gimnazjalnego (11 czerwca) będę idealnie o siebie dbała. Cały czas jakieś odżywki na paznokcie, włosy, skórę, maseczki itp. No i jeszcze muszę nieźle się opalić, już kupiłam żel wspomagający opalanie no więc trzeba na słoneczko iść
Sukienkę już mam, ale przede mną jeszcze długa droga, bo muszę znaleźć idealne buty ( co w tym przypadku nie jest łatwe: bo muszą być wygodne, na dość wysokim obcasie, a jednocześnie wyglądać leciutko, żeby pasowały do mojej zwiewnej kreacji) No i jeszcze dodatki. Kopertówkę mam, ale co z resztą? uuu... już czuję ten ból nóg, po wielogodzinnych zakupach, ale przecież jeśli chcemy wyglądać pięknie musimy się namęczyć

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 14:27   #140
mala.mi
Raczkowanie

Cytat:
Hello ,

W związku z tym , że pracuje od godziny 6:00 do 15:00 (niestety praca siedząca przed komputerem) swój dzień zaczynam od kawy z cytryną z odrobiną cukru o godz 6:15 , potem 1 posiłek o godz 9:0o dziś pół rogala plus sałatka warzywna, potem o 12:00 jogurt. W domu będę koło 16:00 także talerz zupy pomidorowej z ryżem i na rowerek. Muszę poczytać coś na temat zdrowego odżywiania , bo nie mam pojęcia co powinnam jeść.Nie znam się na tym zupełnie. Na początku każdego odchudzania zaczynam się głodzić i doprowadzam się do takiego stanu,że wyjadam wszystko co jest w lodówce i na tym kończy się moje odchudzanie.Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Trzymam za wszystkie kciuki i życzę powodzenia.
Oj, koniecznie poczytaj! Bo ja tu nie widze nic, co mogłoby wspomóc odchudzaie. Nawet na oko masz za mało kcal (najwięcej pewnie idzie z rogala), białka prawie wcale nie ma ja bym zaproponowała zamiast rogili/białego pieczywa coś ciemnego lub pieczywo wasa, do jogurtu dosypać płatki (ja polecam robioną w domu granolę, można kontrolować ilość cukru i dodawać takie dodatki jak się chce). Obiad - koniecznie coś białkowego (sery białe, miesa, ryby, jajka). No i kolacja też obowiązkowa - najlepiej lekka, jakaś sałatka z serkiem wiejskim to mój typ.
Ja już na sobie kilkanaście razy takie nawyki przetrenowałam (zazwyczaj wracałam do tych złych...) i wiem, że dzięki temu rzeczywiście się chce mniej jest, bo je się systematycznie. Organizm dzięki temu się przyzwyczaja i nie musi odkładać nadwyżek kcal w postaci tłuszczu

A ja dzisiaj usłyszałam od przemiłego chłopaka że ostatnio mocno schudłam :P I na pewno nie powiedział tego, żeby mnie poderwać - 'gramy w jednej drużynie'
Stary 2011-05-25, 16:23   #141
karolajab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cusieeek Pokaż wiadomość
Witamy Karola

A ja teraz całkiem postanowiłam, że do baliku gimnazjalnego (11 czerwca) będę idealnie o siebie dbała. Cały czas jakieś odżywki na paznokcie, włosy, skórę, maseczki itp. No i jeszcze muszę nieźle się opalić, już kupiłam żel wspomagający opalanie no więc trzeba na słoneczko iść
Sukienkę już mam, ale przede mną jeszcze długa droga, bo muszę znaleźć idealne buty ( co w tym przypadku nie jest łatwe: bo muszą być wygodne, na dość wysokim obcasie, a jednocześnie wyglądać leciutko, żeby pasowały do mojej zwiewnej kreacji) No i jeszcze dodatki. Kopertówkę mam, ale co z resztą? uuu... już czuję ten ból nóg, po wielogodzinnych zakupach, ale przecież jeśli chcemy wyglądać pięknie musimy się namęczyć
Widzę ,że startujemy z takiej samej wagi tylko ,że ja mam 160 cm wzrostu.Ożywiłaś mi wspomnienia pamiętam swój bal gimnazjalny...to były piękne czasy.Napewno będziesz wyglądać pięknie...a co do zakupów no niestety taki nasz los ,że musimy się nachodzić zanim coś kupimy ale kiedy znajdziemy wymarzoną rzecz te nogi już tak nie bolą...prawda?

Hej mala.mi
Oczywiście od razu zastosuje się do twoich rad.Własnie ze sklepu przytargałam grahamkę (na jutro do pracy) mam nadzieję,że może być.Pomidory , ogórka , sałatę ,płatki fitness , jogurt , jabłka i serki wiejskie. I już wymyślilam scenariusz na jutrzejszy dzień...opieprzcie jeżeli będzie coś żle...
Rano: 6:00 kawa (no niestety rano wstaję trzeba się obudzić)
I śniadanię 9:00 grahamka z sałatą, pomidorem,ogórkiem i rzodkiewką
II śniadanie 12:00 jogurt z płatkami
obiad koło 16:00 tu nie wiadomo zresztą obiady są najgorsze nie dość,że póżno jak na obiad to nigdy nie mam pomysłu co by tu upichcić , a muszę dodać ,że posiadam jeszcze męża tłustomięsożercę
kolacja 19:00 sałatka z serkiem wiejskim

Dobra dziewczynki pogoda nie za ciekawa ,ale uciekam na rower...

Czas edycji: 2011-05-25 o 16:38
Stary 2011-05-25, 19:11   #142
mala.mi
Raczkowanie

Cytat:

Hej mala.mi
Oczywiście od razu zastosuje się do twoich rad.Własnie ze sklepu przytargałam grahamkę (na jutro do pracy) mam nadzieję,że może być.Pomidory , ogórka , sałatę ,płatki fitness , jogurt , jabłka i serki wiejskie. I już wymyślilam scenariusz na jutrzejszy dzień...opieprzcie jeżeli będzie coś żle...
Rano: 6:00 kawa (no niestety rano wstaję trzeba się obudzić)
I śniadanię 9:00 grahamka z sałatą, pomidorem,ogórkiem i rzodkiewką
II śniadanie 12:00 jogurt z płatkami
obiad koło 16:00 tu nie wiadomo zresztą obiady są najgorsze nie dość,że póżno jak na obiad to nigdy nie mam pomysłu co by tu upichcić , a muszę dodać ,że posiadam jeszcze męża tłustomięsożercę
kolacja 19:00 sałatka z serkiem wiejskim

Dobra dziewczynki pogoda nie za ciekawa ,ale uciekam na rower...
Do śniadanie - jakąś wędlinę dorzuć. Albo jeśli możesz jajko. to źródła białka, potrzebnego w diecie!

Jeśli chodzi o obiady, to to zawsze jest ciężki temat. Ja ostatnio zainwestowałam w woka i bambusowy parownik - i średnio 2 razy w tyg coś robię w woku i 1 raz na parze. Plusem woka jest to, że można używać minimalnych ilości oliwy a proces smażenia jest krótki = warzywa są bardziej pożywne i fajnie twardawe To jest ostatnio mój ulubiony typ dania - mięso w cienkich paskach podsmażam, dodaję warzywa wg uznania (marchew, pietruszka, por, seler, teraz można również powalczyć z sezonowymi) i makaron - albo normalny albo ryzowy. Plusem jest to, że możesz sobie na talerz położyć mniej makarony i więcej warzyw

Możesz pokombinować również z jakimiś mięsami pieczonymi (np. piersi kurczka pieczone na kratce w piekarniku - pod spod kratki dajesz dużą blachę z wodą, do której skapuje tłuszcz i która zapobiega wysuszeniu mięsa).

I podstawa ostatnimi czasy w mojej kuchni - koniec z panierką. Mięso smażę saute, dzięki czemu na dzień dobry pozbywam się kilkudziesięciu-kilkuset zbędnych kalorii

Oj, o gotowaniu to ja mogę długo pisać.... Aż zgłodniałam - więc idę coś zjeść. Po 6.8 km biegu zasłużyłam sobie na smaczną kolację
Stary 2011-05-25, 19:20   #143
mandy27
Raczkowanie

Ech ciężko mi się zmobilizować do ćwiczeń dajcie mi kopa he he ale 1kg mniej nie wiem jakim cudem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 19:37   #144
mala.mi
Raczkowanie

Ja się motywuję kaloriami podczas dziejszego biegu pewnie spaliłam ok. 450 kcal, dzięki czemu bez większych wyrzutów sumienia, że zaburzam dietę, mogłam zjeść podczas zajęć 2 herbatniki do jabłka
Stary 2011-05-26, 08:47   #145
pinacolla
Raczkowanie

Hej dziewczynki?
Jak tam Wam idzie? U mnie troszke klapa dziś bo na śniadanie były tosty, wczoraj w miare ładnie z dietą chociaż zjadłam 2gałki lodów . I nie ćwiczyłam bo cały dzień spędziłam w pracy. Za to dziś wolne więc na pewno będzie pół godz. skakanki +rozciąganie+ jakieś ćwiczenia w domu. No i pogoda ładna to trzeba się poopalać . A tak poza tym to mam mega doła i już sama nie wiem co robić

MIŁEGO DNIA ;*
Stary 2011-05-26, 11:21   #146
mandy27
Raczkowanie

Waga początkowa-76kg waga obecna -74kg cel końcowy -58kg tak więc długa droga mnie czeka ale tym razem się zawzięlam trzymajcie kciuki
Stary 2011-05-26, 13:37   #147
Kieara
Raczkowanie

mandy27 moja odchudzanie ciezko aktualnie nazwac dieta, bo jem calkowicie normlanie, od kilku dni jestem w Irlandii i zostane tu przez jakies 3 miesiace, wiec narazie probuje ich kuchni i ciezko powiedziec, zeby byla jakos specjalnie nietuczaca i super zdrowa. staram sie chociaz zazywac duzo ruchu, czyli biegam za dzieciakami (jestem au pair"ka) i skacze wieczorami na skakance. Dzis zauwazylam, ze hosci maja Wii i maja plytkie z cwiczeniami do tego i z roznymi dziedzinami sportu, wiec planuje i to wlaczyc do mojego rytmu dnia. Trzymam za ciebie kciuki, wszystkie damy rade!

cusieeek co do butow polecam zebys kupila zelowe wkladki pod piety, bedziesz mogla przetanczyc spokojnie cala noc, a nogi spokojnie wytrzymaja na obcasach!

Stary 2011-05-26, 15:40   #148
mandy27
Raczkowanie

kieara mam nadzieje ze nam sie uda mamy podobną wagę i cel tak się zastanawiam tylko ile czasu nam to zajmie he he :-Drok czy mniej czy więcej
Stary 2011-05-26, 17:42   #149
Kieara
Raczkowanie

mandy 27 jaki rok! bedziemy sie wspierac, wiec pojdzie nam znacznie szybciej! w pazdzierniku rozpoczynam studia i chcialabym miec, no moze nie idealna, ale fajna figure! zobaczysz, damy rade!
bo jak nie to...

Stary 2011-05-26, 18:39   #150
mandy27
Raczkowanie

kieara pocieszylas mnie ze to bedzie szybciej i dziękuję ci za to do października masz jeszcze trochę czasu i napewn będziesz wtedy wyglądać świetnie u mnie zguba są gazowane napoje ale teraz zastępuje je woda chociaż czasem się skusze jaki kierunek studii wybrałas?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości