![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: chlopak umowil sie z przyjaciółką
Cytat:
Ze słów Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie wątek wymiata ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
skasował twoje imię z opisu,czy ciebie z gg i wyskakuje ci komunikat ODBIORCA NIE MA CIĘ NA LIŚCIE KONTAKTÓW...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to takie... uwiązanie. Boli mnie brzuch - masz stać koło mnie, ani się waż iść do kolegi. Bo Twoja obecność jest przeciwbólowa. Skaleczę się w palec - to tak, do wc też nie wolno Ci iść bo najpierw masz mi paluszek zabandażować! W innym przypadku mnie nie kocha i olewa i czas zakończyć związek. Padłam. ![]() I ten wątek - ja naprawdę nie wiem, czy to nie jest tania prowokacja. Czy osoba w wieku 19 lat naprawdę potrafi się tak zachowywać? ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
A tu widzę zaawansowane techniki. Bo to bardzo ważne. ![]()
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był tylko przykład zresztą podany przez inna wizażankę.nie chodzi o miesiaczkę,ale o sens.zreszta często na wątkach pojawia się opinia,że jak sobie od początku nie wychowasz-tak potem masz Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, TmargoT, czasami traktowanie partnera poważnie oznacza nie uleganie jego kaprysom, "widzi-mi-się" i próbom wchodzenia sobie na głowę. Wtedy łatwiej odróżnić poważne sprawy (gdy naprawdę należy tego swojego partnera wspierać i zostać z nim, trzymając go za rękę), od pierdołek. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-05-19 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
ok wiec teraz podsumowanie. skasowal opis z moim imieniem na gg, od wczoraj nic nie napisal do mnie i wcale sie nie odezwal, o 15 skonczyl w prace, wczesniej nei odebral tel ode mnei i teraz tez telefonu nie odbiera wiec co? nie broncie go bo to juz raczej nei pomoze, chyba mu na mnie nie zalezy. tylko tak ciezko mi teraz bo sam chcial byc chlopakiem a juz nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ten wątek bardzo poprawił mi humor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego? bo ,albo bawisz się nami ,albo jestes z kosmosu. czuje sie oszukana,bo traciłam energię ,zeby cię zrozumieć,ale nie potrafię
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli nawet chce zerwac to powinien sie odezwac, wiec nie panikuj ![]()
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-19 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Może i niepoważne, ale jeśli rozmowa nic nie dała to proponuję dziewczynie pokazać jak się ona czuła.Za spotkanie z przyjaciółką - co w tym dziwnego? Olał ją, nieważne czy dla przyjaciółki czy kogoś innego. Dla mnie jeśli się z kimś umawia - to się potem nie odwołuje bo się dostało "lepszą ofertę". Liczy się komu wcześniej się obiecało. Tzn. w jakim wieku? Ja nie widzę różnicy czy się jest z kimś 5 dni, 15 czy 15 miesięcy. Jeśli się podjęło decyzję o byciu ze sobą to się powinno traktować związek poważnie przez cały czas. I nie widzę też nic złego w "proponowaniu chodzenia"... I uważam, że może istnieć przyjaźń damsko-męska. Nie uważam, że trzeba rezygnować z przyjaciół kiedy się wchodzi w związek, natomiast jasne jest że chłopak nie będzie miał dla starych przyjaciół tyle czasu co kiedyś jeśli zwiąże się z kobietą(i na odwrót). Oceniam sytuację autorki obiektywnie, bo nie czytałam wcześniej żadnych jej postów. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Rozumiem jakby do pracy musiał iść. Ale koledzy jak ja cierpię? (W swoim przypadku nie myślę akurat o okresie, bo to jakoś znoszę, ale wiem, że są kobiety, które wtedy umierają z bólu... I sobie nie wyobrażam. Tak jak np. po wyrwaniu ósemek po prostu mnie cała szczęka nap***, i miałby szanowny facet nie siedzieć i nie głaskać po główce, bo koledzy? ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nie olał jej, po prostu kilka dni wcześniej umówił się z kimś innym, wiec czemu miałby teraz rzucać wszystko i leciec do dziewczyny? To wg Ciebie jak dziewczyna zachce to on ma wszystkie swoje plany odwoływać i do niej leciec? Przecież miał prawo się umówić wcześniej i spotkać z kimś innym, co innego jakby ciagle spotykał się z przyjaciółką i swoją dziewczynę olewał.
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Z nią umówił się na konkretny dzień. Z koleżanką nie ustalił konkretnej daty. Wniosek - powinien się spotkać z dziewczyną,a z koleżanką np. na drugi dzień. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Każdy ma to co sobie wybierze ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-05-19 o 20:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
A potem gdy związki się sypią, to ludzie się dziwią, że nie mają żadnych przyjaciół ani nawet znajomych. Bo cały ich świat to był "misiaczek". A znajomych olewali, bo byli na każde zawołanie "misiaczka".
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
nie rozumiem tylko sytuacji w której księżniczka się gorzej poczuje, to książę na smyczy i przy nóżce, co tam, że może się z kimś umówił albo miał jakieś plany... przecież księżniczka się gorzej poczuła...
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
pogadamy za kilka nascie lat.
dzis jestes rocznik 90-ty i masz niewiele lat.kiedy dpjdziesz do etapu małżenskiego,a wcześnej nie nauczysz chłopa,że dom jest najwazniejszy to bedziesz czekac na niego z nosem przyklejonym do szyby zanim on po pracy robiąc rundkę po barach nie wroci do czekającej żony. ja już miałam taki związek i nie zycze nikomu.kiedy z niemowlakiem czekałam na bolesne badania w szpitalu,a on nie trafił do domu po pracy i nie wiedział o się dzieje z jego dziedzicem.dopiero wieczorem raczył zjawić sie w stanie nietrzewym. nie ,no .jak można ograniczac w związku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, to z przyjaciółką umówił się na konkretny dzien - i już od kilku dni się z nią umawiał. A autorce tylko powiedział, że się chce spotkać ale nie powiedział kiedy. Powiedział ylko, że w tym dniu w tych godzinach nie może bo już się z kimś w tym czasie umówił.
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu napisałabym smsa treści: "Najwyraźniej nie masz na tyle jaj, aby wyjaśnić sytuację i powiedzieć wprost, o co ci chodzi. Trudno. Nie gustuję w tchórzach". A potem dałabym sobie spokój. Niestety, dla mnie to jest dość jednoznaczne - już zaczynając od wczorajszego gg, kurde, nawet jak się kogoś nie lubi to należy się jakkolwiek pożegnać czy coś, a nie nagle przestawać pisać, dla mnie to jest brak kultury i dowód na to, że facet niewiele sobie robi ze znajomości z tobą. Potem milczenie cały dzień, nieodbieranie telefonów. Skasowanie tego imienia - niby szczegół i bzdurka, ale jednak w tym kontekście wydaje mi się być znacząca. Wszystko razem składa się na to, że on nie chce kontaktu. Nie wiem, usiłuję wczuć się w sytuację i wydaje mi się, że kilka lat temu, gdy byłam jeszcze nieco mniej dojrzała, uznałabym takie zachowanie chłopaka za bardzo chamskie dążenie do zerwania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
JA takiego wolę. Ty możesz woleć takiego co powie: "Sorry Skarbie... Sama posiedź w domu, pocierp, bo ja się umówiłem, zaplanowałem, że dziś będę się świetnie bawił". Nie ja się będę smucić jak się pojawi taka sytuacja jak u TmargoT(czego Ci oczywiście nie życzę, no ale jeśli jasno się nie mówi o oczekiwaniach i nie wymaga, to tak bywa). ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Chyba, że to taki idiota, że z jedną i drugą naraz się umawiał, żeby, jak którejś coś wypadnie, mieć drugą opcję. Dzień wcześniej jej napisał że sie spotkają, ale bez godziny. A z koleżanką się "umawiał" od kilku dni. Czy wy naprawdę nie widzicie jak to wygląda? ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według mnie facet równiez zachował się szczeniacko i nie zakończył czegoś vo sam zaczął,dlatego autorka powinna jak najszybciej zapomnieć o idiocie. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-05-19 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli rzeczywiscie cos z jego strony jest nie tak - tez uwazam, ze powinien o tym poinformowac a nie robic tajemnice i olewac bo to szczeniacka forma zrywania z dziewczyna albo dawania jej kosza. Ale jesli rzeczywiscie autorka by go nagabywala smsami i pretensjami to nawet bym sie nie zdziwila, ze tak szybko nie ma ochoty na jakies konwersacje z nią. No właśnie on jej napisał, że się spotkają ale nie powiedział kiedy - przynajmniej z wypowiedzi autorki wątku nie wynika aby jej powiedzial 'spotkamy sie jutro' tylko, ze w ogole się spotkają, a reszte nie wiem czy sobie odpowiedziała, czy po prostu źle napisała...
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-19 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Rozumiem, przesadzać nie można i autorka momentami głupio się zachowuje, no ale ewidentnie coś tu nie gra...
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja równiez nie,ale my chyba jesteśmy na etapie innych zwiazków.byc może to jest różnica światopoglądów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Prawda to jest taka, że i tak by nic z tego nie było.
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dobry watek. Ja mysle, ze koles te przyjaciolke zamienil na dziewczyne, a autorke olal.
Ja w kazdym razie rowniez nie wierze w przyjazn D-M. Z doswiadczenia wiem, ze osoby plci przeciwnej , ktore staraly sie byc moimi przyjaciolmi zawsze chcieli po pewnym czasie cos wiecej, niz tylko pogadania i pojscia na browara od tak. Moj ex tez mial kilka kolezanek, przyjaciolek, z ktorymi lubil spedzac czas, a ja mu ufalam. Tak je lubil biedny, ze sie nawet nie zorientowal kiedy w lozku wyladowal. One nie mialy facetow i na wylot pozniej bylo widac jak sie cisnely do niego z dupami jak rasowe suki w trakcie roji. Gdyby teraz moj maz mi oznajmil, ze ma jakas przyjaciolke to by zarobil ![]() Moze sobie isc z kumplami nawet jak mam okres najbardziej bolacy, moze nawet do mnie caly dzien nie wyslac zadnego smsa, moze nawet moje imie z gg skasowac i cala reszte mase strasznych rzeczy ![]() Ale przyjaciolki miec nie moze i koniec bo juz ja ma- mnie ![]() A ja mam przyjaciela w nim, wiec innego nie potrzebuje. Co oczywiscie nie oznacza, ze jak w pracy rozmawia z jakas wspolkolezanka czy ktoras z naszych znajomych to zaraz lece z pazurami i mam pretensje. Tutaj droga autorko wydaje mi sie, ze temu kolesiowi kompletnie na Tobie nie zalezy.
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale Ty teraz podajesz przykład ekstremum. To zupełnie inna srawa, jak kobieta ma badania, małe dziecko a koleś się po barach szlaja ![]() ![]() Ale czym innym jest przyjaźń. Ja z moim tz-em mamy wielu przyjaciół, znajomych i znimi wspólnie się spotykamy. Wiadomo,że on dla mnie jest najważniejszy, ale nie wyobrażam sobie spędzać li tylko czasu z nim.On czasem wychodzi, czasem ja, ale zazwyczaj razem, no bo czemu nie, skoro dobrze się razem czujemy ![]() To,że jemu wszystko mogę powiedzieć nie oznacza,że tylko z nim mam rozmawiać. Zresztą można mieć kilku przyjaciół i z każdym rozmawiać o swoich problemach ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Zgadzam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Oceniasz to tylko na podstawie własnych doswiadczen, moze akurat trafiłaś na osoby, którym się spodobałaś i byli w stanie poczuc cos do Ciebie (jakas chemie), jezeli naprawde chcieli cos wiecej, ale to nie znaczy, że w każdym przypadku jest tak samo. Ja mam np. kilku dobrych kolegów (nie wiem czy nazywac przyjaciolmi) z wiekszoscia z nich gadam codziennie na baardzo różne dosc poważne tematy doradzamy sobie pomagamy i jakos ani ja do nich nic nie poczułam ani oni do mnie. Jeden z nich np. dalej kocha dziewczyne, z ktora sie rozstał kilka miesiecy temu, ja też nie potrrafie w 100% zapomniec o facecie, z którym się rozstałam kilka miesiecy temu, chociaz wiem, ze to beznadziejny sku****l byl... itp. po prostu pomimo, że się jakos dogadujemy to nie wyobrazam sobie z ktoryms isc np. do łóżka albo zeby łączyły mnie glebsze relacje (tzn. związek). W ogóle sobie tego nie wyobfrazam a zsnamy się już jakies 2 lata. Także nie do każdego kto jest naszym przyjacielem czy dobrym kolegą musimy cos poczuc, jakas chemie, chociaz czasami sie tak zdarza ale to nie jest jakas reguła.
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie jestes dla partntera numerem jeden to zawsze bedziesz kolejnym nawet po ślubie. i nie mam na mysli uwiązania człowieka,ale tak wyglada życzcie,że najpierw praca i "obowiązki",a potem przyjemnosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.