![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
Ja osobiście to naginam troche to ograniczenie. Również bardzo lubię mleko i oprócz owsianki rano pije w ciągu dnia jak mam ochotę. Staram sie jednak nie przesadzać z ilością. Mleko które piję to 1,5 %.
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm.... ja stosowałam tę zasadę wyłącznie do twarogu, ale jak już nie raz pisałam, jogurtów prawie nie jadałam, kefirów, maślanek i innych przetworów mlecznych również, więc mi łatwiej było stosować tę regułę. Mleka nie wliczałam.
Na jogurty bardzo uważałam a wręcz ich unikałam.
#123 |
Czekam na Ragnarok
|
Nie wyszło mi jakoś bardzo źle, po prostu miałam problemy z masą
![]() Wolałabym jednak masę bardziej piankową (taką jaka miała wyjść), a nie galaretkową, ale to moja nieudolność ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-23 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ja wciągnęłam właśnie oberżynkę
![]() A dziś jako wieczorny relaks koncert SADE ![]() ![]() Makijaż zrobiony, szpilki przygotowane (co by nogi wydłużyły ![]() ![]()
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak się zastanawiam jak to jest z tymi warzywami na patelnie.
Zawsze jest tak dodana marchew kukurydza oraz groszek i parę plasterków ziemniaków. I jak kupuję takie opakowanie to mam powyjmować te zakazane warzywka? Pewnie śmieszne pytanie .... ale mnie to okropnie nurtuje ![]() ps. zapisałam przepis i będę robiła na podwieczorek taką pyszną kanapkę ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
a mnie jutro czeka wyjazd do dalszej rodziny i bedzie ciezko nie zjesc czegos niedukanowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ania230 - z tego co wiem to nie w każdej mieszance są te warzywa co wymieniłaś. Musisz powyjmować, jeśli są. Nie jemy ziemniaków, ani groszku i kukurydzy. Marchew możemy. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-23 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam schudnąć do 62 kg, ale faze II przeciągnęłam do dnia, kiedy na wadze zobaczyłam 60 kg Trwało to dokładnie 70 dni. Tylko, że na III dalej drastycznie chudłam i po upływie kolejnego miesiąca miałam kolejne 6 kilo mniej. Dopiero pod koniec III fazy wyrównałam.
![]() |
#130 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Jeżeli będzie nst raz to spróbuję najpierw rozpuścić żelatynę w mniejszej ilości wody ![]() W ogóle dla mnie gotowanie to wielka filozofia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fenris Smacznie wygląda Twoja roladka ![]() ![]() Witam się w nowym wątku ![]() Na wadze od zeszłego tygodnia spadek o 1kg, a teraz przez to co ostatnio wyczyniałam spodziewam się zastoju. Do tego mam jeszcze doła i najchętniej pojechałabym tam skąd wróciłam i przepłakała kilka dni ![]() ![]() Jeśli macie ochotę na bardzo szybki i bardzo pyszny deser to polecam ciasto rabarbarowe z tego przepisu: http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...owy-dukan.html Ja zamiast budyniu dałam łyżkę mąki kuku (nie mam skrobi) , a i tak wyszło pucha. I nawet nie-dukaowcom bardzo smakowało. Jak dorwę gdzieś rabarbar to jutro zrobię znowu.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest jednak tak szybkie w wykonaniu jak z przepisu bloga, który poleciłaś.... http://mojegotowanienadukanie.blogsp...kami-rozy.html
![]() |
#133 | |
Czekam na Ragnarok
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
kochanewklajecie mi tu takie pysznosci..
![]() ![]()
#135 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dzięki za uznanko
![]() Miałam schudnąć do 62 kg, ale faze II przeciągnęłam do dnia, kiedy na wadze zobaczyłam 60 kg Trwało to dokładnie 70 dni. Tylko, że na III dalej drastycznie chudłam i po upływie kolejnego miesiąca miałam kolejne 6 kilo mniej. Dopiero pod koniec III fazy wyrównałam.[/QUOTE] jejcia...widze ze chudłas z podobnej wagi co ja-to motywujące dla mnie! Ja 55-56 kg wazylam nie wiem kiedy, chyba z 10 lat temu (to przerazajace -_- ) Ohhh oby mi sie tez udalo! Czy moze mialabys jakies praktyczne wskazówki oprocz tej z ograniczeniem do minimum jogortów? Jak zazwyczaj podchodziłas do zasad diety? Liczyłaś moze kalorie pomimo tego ze Dukan nie zaleca tego ? ![]()
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo kusząco wygląda, ale jak dla mnie za dużo jajek, bo takie ciasto to pochłonęłabym w 2 dni ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, absolutnie nie liczyłam kalorii. Mało tego, objadałam się w ramach dozwolonych produktów niemiłosiernie. Potrafiłam po 23-ciej pochłonąć wieśniaka, bo pilnowałam, żeby nie dopuścić do uczucia głodu. Ja straszne ilości wody wypijałam. Zresztą mam tak cały czas. Dla mnie minimum to 3 litry. W czasie P dochodziłam do 6 litrów samej wody, ale nie każdemu tak wolno. Jednak zasada jest taka, że żeby chudnąć na białkowych dniach, trzeba dużo pić. Przez te 70 dni nie wsadziłam do ust nic zakazanego przed Dukana. "Wszystko albo nic" potraktowałam śmiertelnie poważnie. Uważałam ze skrobią, prawie jej nie stosując w przepisach, gdzie była wymieniona a przez całą II fazę zużyłam tylko kilka łyżek mleka w proszku. Nie mam pojęcia, skad we mnie tyle silnej woli było.... teraz nawet w proto czwartki ciężko mi bez piwka. Na szczęście radzę sobie z utrzymaniem wagi w rydzach. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() Teraz też zjadam średnio 3 jaja dziennie, czasem więcej.... A to ciasto bez jaj nie za bardzo wyjdzie, bo bazuje głównie na jajach, jak biszkopt. Aaaale się dzisiaj u Was rozgadałam. Czas zająć się obowiązkami. Do miłego ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-05-23 o 18:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tam tez w wynikach nic złego nie wyszło, ale wolę za dużo ich jednak nie używać ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masa zrobiona ....dałam do lodówki żeby zgęstniała.... bo taka leista jest:/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki (na foremkę aluminiową 0,5kg): 4 jajka 3 łyżki maizeny 2 łyżki zmielonych otrąb 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki kakao 2-3 łyżki słodziku do pieczenia (wg smaku) szczypta soli, ulubiony zapach Żółtka ze szczyptą soli miksować na wysokich obrotach przez 5min. Dodać słodzik i cały czas miksować dodawać pozostałe składniki. Białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wylać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez ok.25min (do tzw.suchego patyczka). to przepis Mrs Dukanowej ![]() Cytat:
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Kolejnych spadków gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie dzisiaj spaliłam chipsy ![]()
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Co do mrożonek:
LECZO Hortexu z tego co pamiętam ma wszystkie składniki dozwolone, a do tego jest przepyszne! No tak, miałam rację: http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-7243/hor...-450g-Full.jpg Naprawdę dziewczyny - polecam, bo jest przepyszne!
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() Edytowane przez Przezlosliwa Czas edycji: 2011-05-23 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
poniewaz jutro czeka mnie dzien poza domem chcialabym zabrac troche jedzenia ze soba.
macie pomysl na ciacho z samej skrobii? z otrebow zrobilabym bulke na droge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam o masie
![]() i jest jak kamień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Sernik jest bez otrębów, na samej maizenie.
![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sernik udaje się również i bez maizeny, ale wtedy potrzeba więcej jaj. Ja osobiście wolałabym już "zgrzeszyć" dawką extra otrąb niż kombinować ze skrobią....Aleto ja cała świrnięta na punkcie czystości Protal. ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Alewciąż pozostaje smacznym deserkiem. Pokrusz ciasto, posyp masę i smacznego ;-)
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- LyraBea a masz przepis na sernik bez mazeiny? moze zrobie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Melduje się na nowym wątku jako nowa dukanka
![]() Na razie książka przede mną do poczytania i od jutra ewent. pojutrza jadę z koksem ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.