Wszystko o Avonie - cz. 21 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 14:47   #121
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 21

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
moje juz sie popsulo... urwala sie ta fioletowa petelka do ktorej bylo przyczepione kolka na klucze reklamowac czy to moja wina?
reklamowac.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:47   #122
ArnicaMontana
Raczkowanie

Cytat:
moje juz sie popsulo... urwala sie ta fioletowa petelka do ktorej bylo przyczepione kolka na klucze reklamowac czy to moja wina?
Samego etui nie bardzo się opłaca reklamować, koszt przesyłki ok. 5zł , ale może masz coś jeszcze do zwrotu i wtedy hurtem... A najlepiej zadzwoń, może wyślą Ci nowe bez odsyłania, jakbyś zrobiła zdjęcie?
ArnicaMontana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:48   #123
Eustomka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
pod oczy, czy tym na zmarszczki mimiczne pierwszego nie miałam, drugi nic nie robi szkoda kasy na niego
A mi ten mimiczny bardzo wygładził zmarszczki na czole (chyba się wiecznie dziwiłam: "Jakie pieniądze?"). Polecałam kilku osobom i też były bardzo zadowolone
Eustomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:49   #124
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
A oczywiście, że reklamować.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:50   #125
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez ArnicaMontana Pokaż wiadomość
Samego etui nie bardzo się opłaca reklamować, koszt przesyłki ok. 5zł , ale może masz coś jeszcze do zwrotu i wtedy hurtem... A najlepiej zadzwoń, może wyślą Ci nowe bez odsyłania, jakbyś zrobiła zdjęcie?
ojej ludzie , etui reklamować prosze was ja bym nie robiła zachodu ani sobie ani ludziom w avonie takim dupstwem

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:51   #126
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
ojej ludzie , etui reklamować prosze was ja bym nie robiła zachodu ani sobie ani ludziom w avonie takim dupstwem
Ja bym reklamowała. Może dla Ciebie te 10zł w tą czy w tą nie robi różnicy.

Ja bym najpierw do nich napisała, w końcu ledwo kupiłaś, a już popsute.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:54   #127
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość

Najpierw bym sprawdziła czy sama tego nie umie jakoś naprawić I nie mów za mnie czy robi mi różnice 10 zł miec w kieszeni a nie mieć Tak na przyszłość

Może koleżanka jakoś źle pociągła i się rozwalilo Wiadomo że z avonu to nie ma co ale nic z tych pierdołek raczej mega trwałe nie jest

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-05-23 o 14:55
Stary 2011-05-23, 15:03   #128
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw bym sprawdziła czy sama tego nie umie jakoś naprawić I nie mów za mnie czy robi mi różnice 10 zł miec w kieszeni a nie mieć Tak na przyszłość

Może koleżanka jakoś źle pociągła i się rozwalilo Wiadomo że z avonu to nie ma co ale nic z tych pierdołek raczej mega trwałe nie jest
No przecież chyba to zrobiła (w sensie sprawdziła czy się da naprawić) jeśli chce reklamować. Więc ja innego argumentu Twojego wyśmiewania, że nie warto takiego czegoś reklamować nie widzę.

Ja mam akurat etui na klucze z logo Avonu(takie w kwiatki) z rok i jakoś jest trwałe i nic mu się nie dzieje
Stary 2011-05-23, 15:05   #129
bogi11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
ja myślę, że to może być, albo zbyt gruba warstwa, albo źle odtłuszczona płytka, no i nie oszukujmy się temperatura powietrza...
Masz rację, ja sobie ostatnio wtarłam odżywkę tę z aloesem w skórki i następnie pomalowałam pazurki i też mi wyskoczyły bąble, wtedy nie skojarzyłam faktów ale jak teraz jestem pewna że to przez to

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Niestety, ale ten spray moim zdaniem kompletnie nie działa i tylko szkoda czasu na pryskanie nim paznokci. A i prawda jest taka, że jak w jakimś miejscu będzie zbyt gruba warstwa lakieru to spray sprawia, że ona spływa.
Może za wcześnie go aplikujesz? Ja jak już pomaluję na gotowo tyle warstw ile chcę to na koniec psikam tym specyfikiem kilka razy na każdą rękę i jest super, po chwili już są suche
bogi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:05   #130
ArnicaMontana
Raczkowanie

W sprawie reklamacji wyznaję taką filozofię, że traktuję siebie tak samo jak inne klientki avonu, czyli przeważnie reklamuję wszystko, co mi nie odpowiada, jest popsute lub się popsuje zbyt szybko, uczula itp. Tyle, że dla klientek wymieniam/zwracam zawsze, kiedy chcą, a dla siebie, jak mi się nie kalkuluje inne wyjście Czasem normalnie się nie chce: pakowanie, wypisywanie, na pocztę, kolejka, a tu parę zł....
Ale firma nigdy pod tym względem mnie nie zawiodła.
Stary 2011-05-23, 15:12   #131
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
No przecież chyba to zrobiła (w sensie sprawdziła czy się da naprawić) jeśli chce reklamować. Więc ja innego argumentu Twojego wyśmiewania, że nie warto takiego czegoś reklamować nie widzę.

Ja mam akurat etui na klucze z logo Avonu(takie w kwiatki) z rok i jakoś jest trwałe i nic mu się nie dzieje
dobra dobra , dość pajacowania

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bogi11 Pokaż wiadomość
Masz rację, ja sobie ostatnio wtarłam odżywkę tę z aloesem w skórki i następnie pomalowałam pazurki i też mi wyskoczyły bąble, wtedy nie skojarzyłam faktów ale jak teraz jestem pewna że to przez to

o kochana tutaj cię łapnę jak mogę , powiedz mi coś wiecej o tej odżywce z aloesem jak możesz

Maleństwo moje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 15:18   #132
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:

Ale opust był 10%. Ja bym nie wymieniała
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:22   #133
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
mówie że za duzo zachodu a mało zysku , wiecej człowiek straci no ale koleżanka powiedziała że się wyśmiewam - spoko

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 15:27   #134
ArnicaMontana
Raczkowanie

Resscue, też mam tę odżywkę z aloesem. Taka sobie. Miła w użyciu, ale na moje skórki specjalnej troski słabo działa. Mój namber łan do skórek, to taki tłusty kremik w metalowym pudełeczku: nail experts - pachnący krem do nawilżania skórek, ale nie ma go już , a ja ostatnie pudełeczko kończę
Stary 2011-05-23, 15:29   #135
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez ArnicaMontana Pokaż wiadomość
Resscue, też mam tę odżywkę z aloesem. Taka sobie. Miła w użyciu, ale na moje skórki specjalnej troski słabo działa. Mój namber łan do skórek, to taki tłusty kremik w metalowym pudełeczku: nail experts - pachnący krem do nawilżania skórek, ale nie ma go już , a ja ostatnie pudełeczko kończę
kurczę szkoda bo widzisz nie umie na nic dobrego trafić
Mam ten kremik w białej tupce nie wiem czy kojarzysz ?
Beznadziejny jest

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 15:29   #136
bogi11
Raczkowanie

Cytat:
o kochana tutaj cię łapnę jak mogę , powiedz mi coś wiecej o tej odżywce z aloesem jak możesz
Ależ oczywiście hmm odżywka ciekawa, ładnie pachnie, skórki owszem miększe, tylko ja ich nie wycinam a odsuwam po tej odżywce, nie wnoszę zastrzeżeń ale chyba już jej nie ma w sprzedaży, niedawno widziałam ją w netto
bogi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:33   #137
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Ależ oczywiście hmm odżywka ciekawa, ładnie pachnie, skórki owszem miększe, tylko ja ich nie wycinam a odsuwam po tej odżywce, nie wnoszę zastrzeżeń ale chyba już jej nie ma w sprzedaży, niedawno widziałam ją w netto
ja ją co chwilę widzę w netto ale nigdy nie mam odwagi jej zamówić boje się że zaś kasa pójdzie w błoto .
Ja sobie skórki wycinam a nie odsuwam , bo jak je tylko odsune to mi zaschną raz dwa i nie ciekawie to wygląda

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 15:35   #138
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:

Może za wcześnie go aplikujesz? Ja jak już pomaluję na gotowo tyle warstw ile chcę to na koniec psikam tym specyfikiem kilka razy na każdą rękę i jest super, po chwili już są such
e
No niestety... maluje tyle warstw ile chcę, odczekuje chwilę i psikam sprayem. Z pewnej odległości oczywiście i delikatnie. A może nie wmotowałam sobie odpowiedniego halo, że działa i dlatego mi nie działa Wiece... takie placebo. Wystarczy sobie coś wmówić i jest. No sama nie wiem.

Aaaa no i przed malowaniem zawsze odtłuszczam paznokcie zmywaczem do paznokci.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:38   #139
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Cytat:
mówie że za duzo zachodu a mało zysku , wiecej człowiek straci no ale koleżanka powiedziała że się wyśmiewam - spoko
Reklamacja nie oznacza od razu wymiany. Można do nich napisać/zadzwonić i może sami dołączą albo oddać z innymi rzeczami do zwrotu i wtedy jak najbardziej się opłaca.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
kurczę szkoda bo widzisz nie umie na nic dobrego trafić
Mam ten kremik w białej tupce nie wiem czy kojarzysz ?
Beznadziejny jest
U mnie wszyscy go używają i są super zadowoleni. Zresztą ja jak regularnie używałam to też bardzo się fajnie sprawował Nawet lepiej niż ten w metalowym pudełeczku.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
ja ją co chwilę widzę w netto ale nigdy nie mam odwagi jej zamówić boje się że zaś kasa pójdzie w błoto .
Ja sobie skórki wycinam a nie odsuwam , bo jak je tylko odsune to mi zaschną raz dwa i nie ciekawie to wygląda
No i po to się kremy używa by je zmiękczyć Mi po kremie się zmiękczają i praktycznie ich nie ma, ale nie chce mi się używać codziennie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 15:38   #140
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Reklamacja nie oznacza od razu wymiany. Można do nich napisać/zadzwonić i może sami dołączą albo oddać z innymi rzeczami do zwrotu i wtedy jak najbardziej się opłaca.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

U mnie wszyscy go używają i są super zadowoleni. Zresztą ja jak regularnie używałam to też bardzo się fajnie sprawował Nawet lepiej niż ten w metalowym pudełeczku.
moze tutaj jest sęk własnie w regularnym stosowaniu - a ja taka zapominalska jestem

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 15:42   #141
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
moze tutaj jest sęk własnie w regularnym stosowaniu - a ja taka zapominalska jestem
Ano, niestety większość kremów działa najlepiej jak się regularnie stosuje. Ale się nie chce
Stary 2011-05-23, 16:00   #142
patrysina
patrysina

Cytat:

Zgadzam się, z taką pierdołką wogóle nie ma co reklamować, dla mnie to jakieś szaleństwo by co chwilę coś zwracać, ale to oczywiście moje indywidualne zdanie, na szczęście w większości klientki też tak nauczyłam że zakupy powinny być przemyślane, no w końcu od czego są próbki właśnie po to by sprawdzić czy coś mnie uczuli czy nie.
Zresztą jaka to kalkulacja wydać 5 zł na wysyłkę by 5 zł dostać z powrotem, chyba tylko dla zasady "że ja im udowodnię"
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:02   #143
ama09
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym zapytać o perfumy Avon Ice Sheers - są trzy wersje zapachowe - poszukuję lekkich i świeżych na lato - czy to będzie dobry wybór? Jak z trwałością? Dziękuję za odp
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:07   #144
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
Zgadzam się, z taką pierdołką wogóle nie ma co reklamować, dla mnie to jakieś szaleństwo by co chwilę coś zwracać, ale to oczywiście moje indywidualne zdanie, na szczęście w większości klientki też tak nauczyłam że zakupy powinny być przemyślane, no w końcu od czego są próbki właśnie po to by sprawdzić czy coś mnie uczuli czy nie.
Zresztą jaka to kalkulacja wydać 5 zł na wysyłkę by 5 zł dostać z powrotem, chyba tylko dla zasady "że ja im udowodnię"
Mam klientki, które np. przy drugim opakowaniu kremu dostały uczulenia(i to z każdym tak mają, że na początku mogą używać, a potem nie).
Stary 2011-05-23, 16:07   #145
cieplykrzyk
Przyczajenie

GG do cieplykrzyk

Czy ktoś może kupił nową szminkę Colordisiac Flirty Fuchia? Widziałam zdjęcie i jest błyszcząca, zupełnie nie wygląda jak szminka, raczej jak błyszczyk. Wszystkie z tej serii tak wyglądają?
cieplykrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:11   #146
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Mam klientki, które np. przy drugim opakowaniu kremu dostały uczulenia(i to z każdym tak mają, że na początku mogą używać, a potem nie).
kochanie mi chodzi o takie pierdołki , co innego kosmetyk pełnowartościowy.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cieplykrzyk Pokaż wiadomość
Czy ktoś może kupił nową szminkę Colordisiac Flirty Fuchia? Widziałam zdjęcie i jest błyszcząca, zupełnie nie wygląda jak szminka, raczej jak błyszczyk. Wszystkie z tej serii tak wyglądają?
wydaje mi sie że koleżanka na zdjęciu dodała sobie troszkę błyszczyku

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 16:12   #147
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
kochanie mi chodzi o takie pierdołki , co innego kosmetyk pełnowartościowy.
Przecież to było apopros, że z próbki widać czy uczula.
A krem też może kosztować np. z Solution 12,90zł i w sumie to to samo co takie etui(a nawet cięższe wiec gorzej). Ale jak ktoś ma więcej rzeczy to i pierdołki się opłaca.
Stary 2011-05-23, 16:18   #148
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Przecież to było apopros, że z próbki widać czy uczula.
A krem też może kosztować np. z Solution 12,90zł i w sumie to to samo co takie etui(a nawet cięższe wiec gorzej). Ale jak ktoś ma więcej rzeczy to i pierdołki się opłaca.
jak wiecej rzeczy to sie zgodze , ale inaczej nie robie zwrotów . Nie opłaca mi się to i tyle .

Maleństwo moje
Stary 2011-05-23, 16:29   #149
niezalezna_pannica
Raczkowanie

hej
Dla nowych konsultantek są teraz fajne upominki jeśli ktoś osiagnie sprzedaż min.250 zł, ja taka osiagnęlam 396 zł i dostałam ten tusz.Niemniej jednak moja kumpela w czasie trwania jednego katalogu dostala i tusz i krem.
Stąd tez moje pytanie czy ta "reszta" i to co osiagne teraz w tym trzecim terminie (150 zł z katalogu) wezmą pod uwage i bede mogła wziąsc ten kremik. A moze zadzownic pierw do nich?
niezalezna_pannica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:31   #150
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez niezalezna_pannica Pokaż wiadomość
hej
Dla nowych konsultantek są teraz fajne upominki jeśli ktoś osiagnie sprzedaż min.250 zł, ja taka osiagnęlam 396 zł i dostałam ten tusz.Niemniej jednak moja kumpela w czasie trwania jednego katalogu dostala i tusz i krem.
Stąd tez moje pytanie czy ta "reszta" i to co osiagne teraz w tym trzecim terminie (150 zł z katalogu) wezmą pod uwage i bede mogła wziąsc ten kremik. A moze zadzownic pierw do nich?
szczyrknij

Maleństwo moje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości