![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że mylisz kaszę manną z ryżową ![]() Nestle ma ryżową bezmleczną http://www.nestle.pl/dziecko/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak magdalenka pisała-chyba myslisz o ryżowej. Ja pod koniec gotowania zupki dodaję kaszę manne błyskawiczną-gotuje się 2-3 min i gotowe. Wczoraj zrobiłam znów zupkę buraczkową-marchew, burak (pietruszka była w sklepie tylko młoda i strasznie droga w dużych pęczkach ![]() ![]() ![]() Od wczoraj w dzień zasypia na brzuchu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
czesc!!!
Tak,ta nestle jest taka zwykla kasza manna dla dzieci-wczoraj kupilam dla mojego grosiunia ale jeszcze mu jej nie podałam.Wczoraj tez podałam mu nowa kaszke-truskawkowa-wiem ze jest po 6miesiacu ale moj maly wszystko zaczyna jesc wczesniej-jadł az mu sie uszy trzesły-az musiałam mu dorobic.a jak dajecie swoim maluchom kaszki-w butelce czy z łyżeczki takie gęstsze?bo ja w sumie to z butli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja daję z łyżeczki czasami wcina że nie nadążę mu dawać a czasami je bo je nie wiem czym to jest spowodowane zawsze daje mu rano jak wstanie
![]() ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Ja właśnie mam zamiar kupić jakąś kaszkę i zacząć podawać. Podajecie swym maluchom kaszki mleczne, czy bezmleczne? Podobno te robione na mleku matki nie gęstnieją? To prawda? ![]() Aha, SZCZEPICIE MALUCHY NA PNEUMOKOKI? Mam dylemat w tej kwestii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Np. W Holandii są obowiązkowe i mały już dostał 3 razy sczepionkę na pneumokoki, ale po dwóch pierwszych zastrzykach miał straszne bóle brzucha, że z TŻ nosiliśmy go na zmianę 2-3 h w pozycji pionowej i krzyczał strasznie z bólu;/coś okropnego;/ i na wieczór miał gorączkę. Za trzecim razem wszystko w porządku tylko gorączka.JA swojemu narazie podaję z Bobovity na MM.
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
A płaci się za te szczepionki? Pewnie nie...
Chyba też kupię kaszkę na MM...Jakoś nie chce mi się ściągać mleka i mieszać z kaszką...Alishia, a karmisz jeszcze piersią? Aha, doczytałam właśnie, że jesteś na etapie wprowadzania MM. Jak idzie? Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-06-28 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Tu szczepionki są za darmo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedź ale nie myliłam z ryżowymi znalazłam takie: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/459 http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/399 http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/213 Ja mam tą ostatnią ale nigdzie nie znalazłam tej najzwyklejszej, możecie mi podać link do tych które Wy używacie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Tylko te kaszki zawierają gluten...Zrobiłaś już ekspozycję na gluten?
Te są bezglutenowe: http://www.bangla.babyonline.pl/arty...maki-p2166.htm - nie zawiera MM http://www.bangla.babyonline.pl/arty...maki-p2168.htm - zawiera MM http://www.bangla.babyonline.pl/arty...maki-p2174.htm - nie zawiera MM, jest również taka bezsmakowa jaką chciałaś Poszukaj tu http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl.../produkty.aspx Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-06-28 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi właśnie o tą glutenową
![]() http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/286.aspx Jakiej Ty używasz? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajna jest taka manna ale jeśli chodzi o eskpozycję na gluten to bardziej praktyczne wydaje mi się dodawanie małej ilości kaszy manny do zupy. Jak już nasze bable będą jadły kasze glutenowe to wtedy napewno sobie taką kaszkę zakupię ![]() Dzisiaj stwierdziłam,że mój synek się nie kieści w nosidełku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Moja córcia już od trzech tygodni jeździ w nowym foteliku, też nie mieściła się w ten fotelik wózkowy ![]() Aha, co do tej kaszy manny. Zapewne idzie kupić taką kaszę bezmleczną, ale trzeba będzie ją trochę pogotować na mleku, a z tym dużo roboty. Lepiej chyba kupić taką błyskawiczną dla dzieci i od razu wymieszać z ciepłą zupką lub wodą, przynajmniej tak mi się wydaje, hehe Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-06-28 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
dokładnie chodzi mi o dodawanie 1 łyżeczki do zupki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Ja tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
A jak poznać że dziecko nie przyswaja glutenu?...
Idę budzić mojego śpiocha bo śpi dzisiaj praktycznie cały dzień.. chyba zasnęła w sen zimowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!!!
Ale jestem wykończona-mały przebudził mi sie w nocy chyba z 5razy i to z placzem-wczoraj tez mi to zrobił ale tylko raz.Jak myślicie czy to ząbki??? magda-lenka Twoja Rozalka juz ma jednego ząbka,jak to przechodziła?Miała jakies objawy?(prócz slinienia i wkladania raczek do buzki-bo to juz robi dosc długo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
No nie zazdrosze i zarazem współczuje;/ Mój narazie ładnie śpi, ale czasami tez się budzi co 2h masakra;/Zobaczymy jak będzie na butelce czy będzie lepiej spał...Dziś i wczoraj wciągnął 150 ml mleczka myślę że dobrze
![]()
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() Po niedzielnych chrzcinach jakos nie moge znalezc czasu na kompa. Chrzciny byly udane, tak mysle. Tomek przez cala msze i cala impreze byl bardzo grzeczny. Myslalam, ze bedzie strasznie zmeczony po imprezie i usnie wczesnie, ale tak nie bylo. Usnal ok 22 i to z wielkim trudem, bo caly czas dziadek wariowal z nim, a on mial wielki ubaw. Ja tak samo jak Karolina pod koniec gotowania zupy dodaje lyzke kaszy mannej. Mojemu malemu glowa leci na jedna strone, staram sie ja poprawiac jak najczesciej, bo nie chce zeby mial glowke plaska z jednej strony, a na brzuchu zasypia, ale bardzo rzadko. W UK rowniez obowiazkowe sa szczepienia na pneumokoki. Moj maly tez juz dostal 3 dawki. Za drugim razem byl troche marudny i mial podwyrzszona temperature, ale dalam mu paracetamol i przespal caly dzien. Ja juz od kilku tygodni tez podaje malemu kaszke ryzowa do mm i najwidoczniej mu smakuje, bo wszystko ladnie zjada. Dzisiaj dalam mu sok jablko + malina. Na poczatku zamiast pic, to sie krzywil i go ''oczepywalo'', ale wciagnal 120 ![]() Na jutro mam jeszcze sloik zupy domowej, a w piatek bede musiala znow zrobic zapasy. Gotuje zupki i pasteryzuje, wiec mam spokoj na kilka dni. ![]() Mysle, zeby ugotowac barszcyk bialy. Czy ktoras z Was podawala juz swojemu maluszkowi ? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Moj maly strasznie sie slini i zauwazylam, ze tez drapie sie po uszku, moze to jakis znak. Straszne jest to zabkowanie, wszystko pcha do buzi, musza go strasznie swedziec dziasla, bo gryzie wszystko co popadnie. A mi go tak szkoda. Ciekawe jak bedzie jak naprawde zaczna mu sie przekuwac zeby.... ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
No to super, że chrzciny się udały
![]() ![]() ![]() W piątek mam ostatnie szczepienie i muszę się zastanowić, czy szczepić na te PNEUMOKOKI ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
A to moj Tomek na chrzcinach
![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Wygląda w tym ubranku prześlicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Miszi super wygląda!!!Moj to był chrzczony już dawno-w marcu i o dziwo!Był bardzo grzeczny-rozglądał się bo wszystko go interesowało.My mieliśmy chrzest po mszy bo w czsie mszy nie mogliśmy-z tż mamy tylko ślub cywilny a więc wg kościoła żyjemy w grzechu.
Co Wy mówicie o tych uszach???Pierwszy raz słyszę coś takiego ale fakt-mój mały często drapię się po uszku-ale tylko jednym. magda-lenka jak Rozalka ma już na dole dwa ząbki to szukaj następnych u góry-dwóch jedynek-podobno te następne wychodzą. Mój mały dziś znowu płakał przez sen ale na szczęscie tylko raz,wczoraj to nawet w dzień mi zrobił taką akcje-nie dosc ze przez caly dzien spał tylko 40minut to jeszcze co chwile płakał. A MAM DO WAS TAKIE PYTANKO NA MARGINESIE-nie wiecie gdzie najlepiej jechac nad morze z takim malym dzieckiem,gdzies gdzie bylaby cisza i spokoj,nie tak jak np w Mielnie-od rana do wieczora imprezy!!!Wybieramy sie z moim tż na weekend,kupilismy nawet naszemu malemu basenik w którym moze plywac NA wodzie-pokochał go od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Hejka,
ten basenik jest super ![]() ![]() Co do miejsca spokojnego nad morzem to raczej nie pomogę, bo my co roku do Świnoujścia jeździmy, a to duże miasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Przystojniak
![]() Cytat:
![]() Około 30km stamtąd jest muzeum pociągów ![]() ![]() ![]() Co do drapania w ucho-jak moja córka się drapała myślałm,że to coś z uchem-załatwiałam na szybko wizytę u laryngologa i okazało się,że wszystko ok. Dopiero po ok miesiącu okazało się,ze to był pierwszy objaw alergii- po jakimś czasie wyszła jej "w pełnej krasie" ![]() Melduję !! MAMY ZĘBY ![]() ![]() Co do kolejności wychodzenia: córce wyszły najpierw dolne dwójki, potem z góry 4 zęby naraz- jedynki i dwójki. Mówią,że te zęby,które są ostre to łatwiej wychodzą bo łatwiej im się przebić- nie wiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Gratuluję ząbków
![]() Kurcze, zmartwiłaś mnie tą alergią, oby to nie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
U mnie tęż jest ciąganie za uszy, ślinienie wkładanie wszystkiego do buzi ale ząbków nie widać
![]() ![]()
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Tak pokarmowa. Kiedyś (tzn 3 tala temu) strupki za uszami i ewentualne naderwanie uszu było wyznacznikem alergii. Teraz pediatrzy diagnozują albo alergię albo zakażenie grzybicze: trzeba wtedy codziennie dokładnie osuszać za uszami i smarować clotrimazolem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Byłam dziś z małą na szczepieniu. Moja Rozalka waży już 8780 ![]() Aha, ostatecznie nie zdecydowałam się na szczepienie przeciwko pneumokokom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.