![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zdrowa redukcja- dziennik
a masz gdzieś coś o tym IF? (ciekawość
![]() jeśli po polsku, to lepiej(łatwiej), jak nie to też jakoś sobie poradzę ![]()
![]() |
#122 |
BAN stały
|
Tutaj masz dyskusję o tym
![]() http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15625 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() w ogóle tamto forum wydaje się warte przegrzebania, tylko muszę wygospodarować trochę czasu ![]()
![]() |
#124 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Komponuje się to bardzo dobrze, ja jeszcze trochę potraktowałam to słodzikiem ale ciii.... ![]() ![]() ![]() Eh ale dzisiejszy dzień nie należał do najlepszych. Zaczął się bardzo wcześnie i dopiero się kończy. Polska kolej mi się dziś dała mocno we znaki, 2 godziny opóźnienia to jakaś paranoja. Wczoraj Ci się podobał mój jadłospis to dziś proszę mnie skarcić ![]() Moje dzisiejsze menu: I i II śniadanie: po 1,5 naleśnika dukanowego z białym serem i cynamonem, Obiad (raczej coś zamiast): serek wiejski, gruby naleśnik (niewiadomego składu bo koleżanka robiła- ale czuć że przesłodzony) ze śmietaną, kanapka z razowego z wędliną Po obiedzie: kilka ciastek, paluszki, cukierek czekoladowy Do chrupania: fistaszki w ilości jak zwykle za dużej Następnie: wieśniak Kolacja: tortilla A więc jak widać wyżej wzorowo nie było. Wręcz ze względu na okoliczności coś na styl akademicko-polowo-podróżny ![]() Niech się ten dzień już skończy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Do dzisiejszego zestawu dopisuję: 2 kawałki ciasta 3-bit (tak, tak dla wiadomości wszystkich, którzy tu do mnie zaglądają i myślą że mnie się to nie zdarza ![]() W sumie z nudy stwierdziłam, że zjem a co mi tam. I zjadłam, ale trochę smutne jest to, że zamiast się cieszyć "jakie to dobre" to już mam wyrzuty sumienia że nie powinnam ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Popłynęłam strasznie. Dziś zaczęłam dzień od kawy i słodkiego. A jak na śniadanie jem słodycze zamiast czegoś pożywnego to dzień nie zapowiada się dobrze.... I za każdym razem tak jest, dopóki nie jem słodyczy jest dobrze, wcale mnie nie ciągnie ale wystarczy że pozwolę sobie na ciastko a potem to już lawinowo. Ze mną tak jak z alkoholikiem nie powinnam zaczynać bo nie mogę skończyć
![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
to dawaj te pompki, może sie zrównoważy
![]() słodycze skoro już są, to warto je "odpracować" ![]()
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te pompki chyba bym musiała pół dnia robić żeby się zrównoważyło ![]() Najgorsze że teraz ciągle mnie ciągnie do słodkiego ![]() O 20 idę na aerobik więc trochę się spocę ale chyba i tak się nie zrównoważy ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
no właśnie tego nie lubię, i dlatego omiajam słodkie i mączne,
że jak cos takiego się zje, to się nie ma na nic energii, tylko chęć na nicnierobienie i ewentualne dołożenie z nudów następnej, podobnej porcji ![]() oj tam oj tam, to i tak głównie psychika, do wieczora (trochę wcześniej ![]() ![]() a jutro nowy dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- to się tak niby nie chce, ale jak się zmobilizujesz to od razu poczujesz się lepiej ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Zadzwoniłam do instruktorki żeby się upewnić o której na aerobik. Dowiedziałam się że w wakacje została jedna grupa tylko w poniedziałki i środy
![]() A póki co chodzę i podjadam ![]() Ale koniec. Musze się zebrać w sobie, przestać podjadać i wziąć za naukę. Za tydzień egzamin a ja w lesie. W domu nie mogę się zebrać do nauki, wszystko mnie rozprasza. Pakuje plecak, wsiadam na rower jadę do TŻ. Będzie 15 km rowerem i jak dojadę to pozostanie mi już tylko nauka. Zabieram ze sobą wieśniaka, tuńczyk, jajka pewnie będą na miejscu. Amen.
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Wróciłam do żywych.
Dzisiejsze menu: I: kotlet mielony z surówką z rzodkiewki II: kurczak gotowany III: filiżanka j.nat z mlekiem w proszku na słodko ciąg dalszy menu nastąpi. Ogólnie szkoda gadać.
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z aerobiku. Dziś był step, po godzince takiego tupania w końcu czuję że żyję
![]() Wstyd mi za te dwa dni wstecz- ale nic nie poradzę. Dziś przyłożyłam się również do nauki, jakaś 1/4 materiału ogarnięta. Zostało mi 5 dni na resztę, muszę się zmobilizować. Dziś postanowiłam skończyć prezentacje licencjacką na tip-top, chcę już wiedzieć że mam to zrobione i głowę trochę spokojniejszą a więc noc zapowiada się dłuższa niż zwykle. Postanowiłam też że nie mogę codziennie spać do 10. Nie służy mi to, ciężko ma dojść do siebie po tak długim spaniu. Jutro pobudka o 7:00, dzień zaczynam serią brzuszków oraz ćwiczeniami z obciążeniem na nogi i ręce, i pompki- tyle ile dam rady. Jutro w planach śniadaniowych jajecznica, ponieważ mam trochę białek na stanie, które zostały z wypieków, dorzucę jakieś jajo całe i będzie wzorowo. Jutro planuję czyste proto, mam nadzieję że pomoże wrócić do równowagi.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ja tylko co do tego mleka w proszku..
czytałam na wątkach, gdzie dziewczyny chcą przytyć, że sobie piją takie właśnie koktajle.. (mleko lub produkty mleczne z dodatkiem tego w proszku) z dobrym skutkiem, tzn.że udaje się im dość szybko ponoć po tym przytyć, więc nie wiem, czy to na pewno dobre..
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Witam, ja już po porannej dawce ćwiczeń a teraz pora na śniadanie
![]() ![]()
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze menu na chwilę obecną:
I: omlet z 3 białek, 1 jajka i 3 plastrów szynki II: wędzona makrela pół w planach mam: Obiad: kotlety mielone wołowe kolacja: serek wiejski pomiędzy pewnie coś wpadnie, jednak dzisiaj raczej nie przewiduję żadnych niespodzianek ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Do dzisiejszego menu dopisuję:
owsianka- porcja mała ![]() ser biały na słodko 3 jajka na miękko 2 plasterki żółtego sera
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Dzisiejszy dzień zaczęłam serią brzuszków. Jeżeli pogoda pozwoli, dziś po południu wybiorę się na rower. Wczoraj udało mi się godzinkę pojeździć
![]() Na weekend zapowiadają się u nas w domu gości, czyli dużo zamieszania ![]() ![]()
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Ja ten tydzień miałem zabiegany a przyszłe 2 tyg jeszcze bardziej.
Czego robisz z 3 białek omlet ![]() Co do ćwiczeń spróbuj takie systemu: Pon: wysoka intensywność czyli tak na 90-100 % tzn ilość możliwych powtórzeń i serii.( tzn zrób taką ilość serii i powtórzeń po jakiej czujesz że to prawie max ale zostaw tyle "energii" że spokojnie dałabyś rade zrobić jeszcze jedną serie, rozumisz ![]() Środa zmniejsz intensywność do 50%czyli połowa serii i powtórzeń z poniedziałku. W piątek daj tak na 75%. zrób np. Pompki/albo jak już masz piłke do wyciskanie hantelkami przysiady, mostki, martwy ciąg hantelką na jednej nodze, kołyska na dolne partie pleców(prostownik) A w kolejny Pon. dodaj ilość powtórzeń lub serii na tyle ile czujesz że jesteś w stanie. Edytowane przez Edo_ergo_sum Czas edycji: 2011-07-02 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skorzystam z porad odnośnie ćwiczeń ale na razie nie mogę się skupić na tym. We wtorek mam obronę, stres mnie powoli dopada, czarno to widzę, muszę się uczyć bo zwariuje ![]() Dziś bez brzuszków od rana w pracy, jak wygospodaruję trochę czasu to je zrobię bo lepiej się czuję jak trochę poćwiczę. Dzisiejsze menu nędzne: - kawa z mlekiem - pół makreli - pomidorowa (bez makaronu), z gotowaną marchewką i kawałek gotowanego kurczaka, W planach dalszych: grillowane skrzydełka i ogólnie raczej spontanicznie poza tym. Brak mi czasu na fantazje. W poniedziałek na aerobik tak czy inaczej się wybieram, szkoda mi odpuścić. Tak ogólnie to wróciłam nieco do 'równowagi', staram się odżywiać rozsądnie.
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Wczoraj do jadłospisu wpadły jeszcze 4 skrzydełka z grilla pół kiełbaski i warzywek nieco oraz otręby z jogurtem.
Dzisiejsze menu: I śn: 3 jajka i pomidor II śn: pół makreli Obiad: kurczak pieczony z kalafiorem i brokułą Podwieczorek: owsianka z jajkiem Kolacja: ser biały na słodko Dzień dziś zaczęłam bardzo wcześnie mimo że niedziela. Od godziny 5 zaczęłam naukę. Jako że pogoda beznadziejna dzień zapowida się w warunkach domowych....
20/40 waga: 51->53,5->54,5->55,5 Edytowane przez malutka20068 Czas edycji: 2011-07-03 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Coś mnie ostatnio na węgle bierze
![]() Dzisiejsze menu: I śn: pomidor i ogórek jogurtem i cebulką II śn: ser biały z 1/2 jogobella light i 1/2 serka wiejskiego, kilka chrupek kukurydzanych Obiad: udo kurczakowe pieczone z sałatką ze słoika ( z oliwą w składzie jak nic) przekąska: serek wiejski, 1/2 jogobelli, mleko w proszku odtłuszczone (wiem miałam nie jeść ![]() przekąska II: słonecznik w ilości niewiadomej (bo w trakcie nauki), 2 plasterki sera żółtego, plaser szynki, kawałek kabanosa, kilka nitek makaronu spaghetti, Sama patrząc na to co zjadłam widzę że to wszystko bez ładu i składu zupełnie. Mam stresa przed jutrzejszym egzaminem, uczę się, chodzę w kółko i podskubuję. Dobrze że jutro już będzie po wszystkim. Póki co dzisiaj o 20 na aerobik idę i to mnie jakoś na duchu podtrzymuję, traktuję to jako przyjemną rozrywkę i oderwanie od spraw codziennych ![]() Tylko mój żołądek po takiej mieszance jedzeniowej chyba daje znaki, żebym się zastanowiła co do niego wrzucam bo dopadły mnie wzdęcia.
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Malutka- nic się nie przejmuj, egzamin tuz tuż, więc i zaraz będzie po,
jak Ci tą pracę zaakceptowali i pozwolili drukować to obrona jest już tylko formalnością ![]() a po egz., na spokojnie już weźmiesz inne sprawy w swoje ręce ![]() nie wiem czy zauważyłaś, ale EdoErgoSum został zbanowany, nie będzie juz się więc mógł udzielać na tym forum ani służyć Ci na tym watku dobrą radą ![]() chyba że masz inny kontakt lub na innym forum, tutaj niestety najwyraźniej bardzo komuś nie odpowiadało to, co pisał, a pisał mądre rzeczy ![]() mi osobiście bardzo przykro z tego powodu, a i Ty straciłaś w tym dzienniku mądrego doradcę..
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorną porą po całym dniu pełnym stresów. Na szczęście już po wszystkim. Mam tytuł licencjata z oceną bardzo dobrą
![]() A dzisiejsze menu: I: owsianka na mleku z jajkiem II: sałatka: pomidor, ogórek, ser biały, oliwki III: powtórka z sałatki IV: jogurt pitny light, banan V: paluszki surmii, serek wiejski VI: kalafior i brokuła gotowan ![]() ![]() Czy tylko mi się wydaje czy ja dużo jem? macerata właśnie zauważyłam teraz, że Edo został zablokowany ![]() ![]() Twoje rady są również bardzo pomocne ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() nie jesz duzo ja powiedzialabym ze jesz malo co to jest jogurcik, same warzywa i troche bialka? ![]() ![]() co do Edo to za co zostal zbanowany?nie zauwazylam zeby pisal cos zlego chociaz dla mnie jedzenie tluszczy i bialka w takich ilosiach jest chore no ale zeby od razu ban?;/ 3maj sie ja dzis rozpoczynam zdrowe odzywianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś dzień zaczęłam wcześnie rano, zrobiłam sobie naleśniki dukanowe na 2 dni albo więcej, tak żeby były na zapas w razie braku pomysłu na posiłek ![]() ![]() I Śniadanie: gruby naleśnik z plastrem serka topionego light, 3 plasterki wędliny, srek homogenizowany, sałata, pomidor, papryka II śniadanie: jogurt light z lidla III śniadanie: sałatka: ser biały (wiejski więc tłustawy), oliwki i warzywa w planach; Obiad: brokuła z serkiem wiejskim Podwieczorek i kolacja jeszcze nie wiem ale może tuńczyk... chociaż nie wiem w jakiej formie jeszcze, nie mam pomysłu. Dzisiaj po 20 również godzina aerobiku, a więc ruch będzie ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Właśnie przeanalizowałam moje dotychczasowe poczynania.
Edo wracaj bo zwątpiłam. Patrząc wstecz stwierdzam, że opcja białko+ tłuszcze w moim wypadku się nie sprawdza ![]() Postanowiłam ograniczyć tłuszcze. Będę nadal dbała o to aby białko było obecne w moim menu, jednak tłuszcze ograniczam. Staram się także ćwiczyć, jako że aerobik dziś wypada nie odpuszczam i robię coś w zamian. A więc tak: zaliczone 8 minut- brzuch, ręce i nogi, słyszałam opinie że te ćwiczenia nic nie dają jednak nie jestem przekonana, wydaje mi się, że skuteczność ich zależy od techniki a uczęszczając ostatnimi czasy na zajęcia, zdobyłam nieco wiedzy na temat poprawnego wykonywania ćwiczeń i z tego korzystam. Dziś mam w planach także rowerek w granicach 12 km i muszę się streszczać bo mnie noc zastanie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
mhm, a dlaczego podejrzewasz tłuszcze, a nie na przykład węglę?
cały ten nabiał, o którym raczej zwykle się pisze, że utrudnia odchudzanie, do tego dukanowe wynalazki, nie znam się, ale zakładam, że do nalesników też węgle idą, poza tym produkty pseudo light itp.. to promowanie tłuszczu ma związek z zastąpieniem nim węgli, jako paliwa, przede wszystkim.. poza tym chodzi o produkty mało przetworzone, a nie jakieś serki topione light, warto by było zwrócić uwagę na jakość tego pożywienia, jogurt light, serki homogenizowane, serki topione light, surimi.. jak dla mnie osobiście to i serek wiejski ![]() ![]() wędlina- lepszy kawałek normalnego mięsa, a w wędlinie dobrze trzeba patrzeć na skład, jesli już.. co do dukanowych specyfików jestem bardzo sceptyczna już samą nazwę słysząc, ale nie wiem z czego się składają, nie znam składów i przepisów więc się zbytnio nie wypowiem, ale.. ![]() ale..zrobisz jak zechcesz.
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Malutka, przejrzałam jadłospisy i moim zdaniem jesz za mało.. już nie chodzi o węgle czy białko, ale za mało kalorii, nie chudniesz, bo organizm się broni a jak schudniesz, ciężko będzie wyjść, no przecież wiesz.
![]() właśnie złapałam się za głowę, bo doczytałam, że ograniczasz tłuszcze... węgli nie jesz, ćwiczyć chcesz, nie chcesz jeść tłuszczy to SKĄD chcesz brać energię? No błagam... ![]() Nie rezygnuj, tylko przejdź na normalne jedzenie i się ruszaj. Rower, basen, biegi, siłowe. Efekty zobaczysz szybciej niż myślisz. Zresztą.. moje zdanie znasz! ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-07-06 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Serek wiejski nie? płatków owsiane nie? Czyli najlepiej co jeść Twoim zdaniem? Cytat:
Co nie zmienia faktu, że mam już tego wszystkiego dosyć. Kurczę założyłam ten wątek w maju, jest lipiec a u mnie efektów zero. Stoję w miejscu, ok. zdarzyło mi się w tym czasie raz czy dwa zbłądzić ale to chyba nie powinno mieć aż takiego znaczenia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.