|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Ciemny blond - farbowanie
Hej,
zastanawiam się nad zmiana koloru włosów - ciemny blond, i w grę wchodzą pasemka albo balejaż. Z racji, że jasny blond chociaż prezentowałby się świetnie "spala" włosy, to myślę nad innym rozwiązaniem. Może ktoś ma jakieś propozycje, co by efekt był i włosy na tym nie ucierpiały? pozdrowionka
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciemny blond - farbowanie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farba Ciemny blond
Farba superrozjaśniająca, którą masz na myśli, weegirl to jakaś konkretnej firmy?
Do tej pory raz miałam pasemka, jasny blond, i włosy stały się cienkie, sztywne (może po każdej koloryzacji są sztywne), ogólnie osłabły, dlatego nie powielałam zabiegu. I raz je farbowałam w całości jasnym blondem (warunkach domowych) coś z serii L'Oreal. Skutek był taki, że na słońcu można było zauważyć, że mój blond stał się jak gdyby złocisty, ale ciemny mimo wszystko pozostał. I włosy stały się cieńsze oczywiście. Także nie mam dużego doświadczenia na polu farbowania, zastanawiam się, czy wszystkie farby/rozjaśniacze niszczą włosy. Myślałam, by pójść w kierunku złotego/karmelowego, bo cóż jeszcze ciekawego da się zrobić z ciemnym blondem?! |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba Ciemny blond
Cytat:
Jeśli chodzi o kwestię farba czy rozjaśniacz, to różnica jest ogromna. Jeśli się nie znasz na farbowaniu to warto iść do dobrego fryzjera. Włosy ufarbowane z głową powinny pozostać w dobrym stanie. Jeśli zdecydujesz się na fryzjera to warto podkreślić, że się nie chce wykonywać zabiegu przy użyciu rozjaśniacza.Na koniec dodam, że rozjaśniacz to nie jest absolutnie coś strasznego, ale jeśli można, to warto pozostać przy farbach
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.