Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 20:01   #121
Nadia5
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dawno mnie nie było a tu już kolejna część

Tż postanowił się odchudzać (w końcu ). Dużo tu Was odchudzających się, pomożecie? Ja już wiele lat się nie odchudzałam, Tż nie chce żadnej konkretnej diety, tyle tylko, żeby jeść zdrowiej i mniej kalorycznie.
Wyeliminować węgle lub ograniczyć do kiniecznego minimum słodycze, przekąski słone (chipsy, paluszki) , pieczywo białe, makarony,ziemniaki plus sosy. Na poczatek powinno być ok.

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:06   #122
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Wyeliminować węgle lub ograniczyć do kiniecznego minimum słodycze, przekąski słone (chipsy, paluszki) , pieczywo białe, makarony,ziemniaki plus sosy. Na poczatek powinno być ok.
A makaron pełnoziarnisty może?
On ma wysiłkową pracę, czy jak wyeliminuje węglowodany to nie będzie osłabiony (przynajmniej na początku)?
Stary 2011-06-28, 20:07   #123
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na siedząco mam wałeczki tż wydziera się na mnie i mówi że to skóra. Ale wiadomo - kazdy musi czuc sie dobrze w swoim ciele. Opinia innych jest mnie ważna, liczy się to co JA czuję i jak się czuję jako ta JA
Ijaa nosz kurde mówiłam Ci ślij te cycochy do mnie
No, u mnie to zdecydowanie nie jest tylko skóra.
Nie mniej jednak, masz rację.

A cycuchy chętnie wyślę - dwa rozmiaru jutro priorytetem lecą do Ciebie.

Cytat:

Idę na wannowy relaks.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:27   #124
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Nagrodę na radykalną zmianę w życiu otrzymuje Haniula - stała się żonką i razem z mężem oczekują Leny (pogódź się Kochana, że będzie to dziewczynka ) Otrzymujesz od nas garść wytrwałości i żel na spuchnięte nogi
WITAM W NOWEJ CZĘSCI

dziekuje za wyróżnienie
AaAaa i może być Lena, pogodzę się z tym dużo osób mi tak mówi, choć nie wiem skund oni to niby wiedzą ale dobra , okaże sie pewnie niebawem

W ogole wiecie co obudziłam się dziś z brzuchem. takim fest ciązowym , myslalam ze moze od najedzenia ale nihuhu wciągnąc tego sie nie da

Zatem cokolwiek tam trzymam - będzie gigant skoro w 9tc wychodzi

IJAA A dla Tobie kochana, ja wraz z całą moją gwardią (Tz, L. i tifi) chcieliśmy zyczyć samych sukcesów, duzo miłości, wytrwałosci i zdrówka bo to jednak mimo wszystko najwazniejsze dobro tego świata
Sto Lat

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:30
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:28   #125
kraven
Zakorzenienie

Idę spać. Do juterka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:29   #126
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A makaron pełnoziarnisty może?
On ma wysiłkową pracę, czy jak wyeliminuje węglowodany to nie będzie osłabiony (przynajmniej na początku)?
Węglowodany stanowią największy procent zapotrzebowania dla osób aktywnych fizycznych. Moim zdaniem powinien on jest to, co je, tylko, że w nieco mniejszych ilościach.
Zwiększyć spożycie surowych owoców i warzyw w postaci sałatki.
Jeśli pije piwo niech je ograniczy i wypija dziennie 2 litry wody, ona oczyści organizm z toksyn i zbędnych produktów przemiany materii
Maja22Maja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:37   #127
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
WITAM W NOWEJ CZĘSCI

dziekuje za wyróżnienie
AaAaa i może być Lena, pogodzę się z tym dużo osób mi tak mówi, choć nie wiem skund oni to niby wiedzą ale dobra , okaże sie pewnie niebawem

W ogole wiecie co obudziłam się dziś z brzuchem. takim fest ciązowym , myslalam ze moze od najedzenia ale nihuhu wciągnąc tego sie nie da

IJAA A dla Tobie kochana, ja wraz z całą moją gwardią (Tz, L. i tifi) chcieliśmy zyczyć samych sukcesów, duzo miłości, wytrwałosci i zdrówka bo to jednak mimo wszystko najwazniejsze dobro tego świata
Sto Lat
moja mama mówiła, że wiedziała płeć dziecka po tym co jadła i na co miała ochotę i mówiła, że się sprawdzało za każdym razem... ale nie pamiętam jak to tam dokładnie sie jadło ( kwaśne ii słone to chłopak -- chyba jakoś tak )

pokażesz brzuszek

ja właśnie piję piwo !!

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:38   #128
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja22Maja Pokaż wiadomość
Węglowodany stanowią największy procent zapotrzebowania dla osób aktywnych fizycznych. Moim zdaniem powinien on jest to, co je, tylko, że w nieco mniejszych ilościach.
Nie zgodzę się.
Oczywiście na dłuższą metę węglowodany są do funkcjonowania potrzebne, ale nie powinno się na redukcji jeść tych złych.
Wyrzucamy więc białe pieczywo, białą mąkę, ziemniaki z sosami, wszelkie przekąski, a zastępujemy to węglowodanami lepszymi owoce, pełnoziarniste pieczywo, kasza.

Organizm nie spali tak dobrze nadmiaru tłuszczu gdy tylko zredukujemy porcje.
O wiele lepszym zatem będzie zjedzenie 3 kromek pełnoziarnistego pieczywa z szynką i warzywami, niż dwóch białych z pasztetem.
Podobnie przy obiedzie: zredukowanie ilości ziemniaków z 6 do 3 oraz sosu z dwóch łyżek do jednej przyniesie jakieś efekty, ale o wiele lepsze i zdrowsze dla organizmu byłyby one gdyby zastąpić to innym warzywem (brokuł, fasolka, sałatka grecka) bez sosu i zjeść do tego mięso, a za jakiś węglowodan wziąć pomarańczkę na następny posiłek.

Przy okazji takie zmiany powodują "łatwiejsze" przebrniecie przed dietę.
Po 3 ziemniakach z sosem będzie się szybciej głodnym niż po innym warzywie i mięsie.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:43
Stary 2011-06-28, 20:41   #129
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Nuruś organizm musi się przyzwyczaić do hormonów, to nie zwykłe tabletki od bólu gardła. Przeczekaj jeszcze trochę, powinno się uspokoić po jakimś czasie

Kciuki za mieszkanko
mam nadzieje, że się przyzwyczaje i organizm też
a co do mieszkania to piękne ! nigdy takiego mieszkania nie widziała 1300zł dwa pokoje dobra lokalizacja bajka! i mówimy, ze jestesmy zdecydowane i wogole a on, że kto pierwszy da kasa ( jeszcze dużo osob ogladało) pobiegłyśmy do bankoamtu i wypłaciłysmy ile się dalo i brakoało nam 800zł bo odrazu z zaliczką chciał i wracamy zeby sie z nim dogadac ze mu jutro przyniesiemy ta kase a tu taka para przyszła z cała sumką u dupa....

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dzwonił pan z następnej oferty, jutro mam więc dwie rozmowy. Ta ciekawsza, ale trochę nadciągnęłam swoją znajomość jednego programu. Znam go, szybko się douczę, tylko dawno w nim nie pracowałam. I pan się ucieszył z mojego prawa jazdy(głupio było powiedzieć, że nie jezdze, moglam tego w ogóle nie umieszczać)

Nurku trzymam kciuki za mieszkanie(gdzie?), a przemęcznie możliwe od zmian pogody i nowej pracy, niekoniecznie tabletki.
mieszkanie koło siedziby polskiego radia a gdzie ta druga oferta pracy?

Cytat:
Napisane przez senioritta19 Pokaż wiadomość
aha co do laptopów to uwaga chwalę sie..dostałam kilka dni temu od tż ślicznego netbooka w kolorze brązowym ze złotym odcieniem ma 10 cali,wsam raz do torebki
super szczegolnie dlatego, ze taki malutki

ja leże już w łożku przygotowana do snu bo jutro na 9 znowu do pracy ale cóż jak moge to chce porobić jak najwięcej
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:46   #130
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to że przez całą drogę się z nimi Pierd**iśmy aby się nie stłukły a były zapakowane w folię i usztywnione kartony więcodróżnić szła od plastiku się nie dało. Miny po odpakowaniu - bezcenne
dobre

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Może nie duży, ale pracy nad nim jeszcze potrzebuję.
Jest oczywiście lepiej niż cztery kilogramy temu, ale... znasz pewnie sytuację kiedy ktoś siedzi i robią mu się wałeczki. To u mnie tak dokładnie jest! Nawet bym powiedziała, że to są wałki, albo WAŁY. Na stojąco jeszcze z Bogiem sprawa, ale w pozycji siedzącej jest już o wiele, wiele gorzej.
I głównie nad tym mam zamiar pracować.

Przy okazji, marzy mi się jeszcze jeden rozmiar z biustu w dół.
Ijaa wyslij cycucha ... kazdy gram sie liczy przy moich rodzynach

szkoda ze tego sie nieda tak przesunac np z brzucha w cycki w moim przypadku jakbym sobie nawet to wszystko w cycki dala i polowe tluszczu zrzucila to by bylo idealnie

Cytat:
Irenka mnie sie podoba
Nadia już sobie wyobrażam Wasze minki
aha co do laptopów to uwaga chwalę sie..dostałam kilka dni temu od tż ślicznego netbooka w kolorze brązowym ze złotym odcieniem ma 10 cali,wsam raz do torebki
super netbook ja musze sobie maluszka sprawic ale daje sobie na to pare miesiecy ( moze na gwiazdke albo nastepne wakacje bo nie spieszy mi sie jakos i powolutku sie odlozy

co do pokoju to dziekuje
wiesz mi sie podoba ale kolor troche za ciemny , myslelismy ze bedzie jasniejszy tak przynajmniej wygladalo na opakowaniu ale wiadomo na opakowaniu zawsze inaczej wychodzi
- do tego jednak mozna sie przyzwyczaic ale takie szczegoly widac w pewnych miejscach na scianie i moglby facet to jednak jak juz maluje zrobic to jeszcze jedna warstwe bo sa przebicia
po tym co tam popisalam moze Ci sie wydawac ze narzekam ale w sumie jak przyjrzac sie paru rzeczom + nastawienie malujacego i wlascicielki to jednak spodziewalismy sie odrobine lepiej
odrobine
jak myslicie chcialam zmienic zaslonki bo sa te same co na tym zdjeciu co sprzed remontu i myslalam o jakims takim kolorku jakis bordo albo amarancik a tz do mnie ,, tylko nie rozowy " bo w pokoju u mlodej tez ten sam kolor zrobili i oni malej kupili zaslonki taki kolor jak ta sciana na tej fotce
zreszta chce to rozjasnic jakimis dodatkami ale nie chce za duzo w to kasy ladowac bo co innego jakby bylo moje
my po kolacyjce nalesniki ( patelnia ok ale musze przepis chyba jakis dobry dopasc zeby wychodzily takie cieniutkie i mniam , ja niby grubych nie robie ale wole zeby byly jeszcze bardziej ... hmmm lepsze)
kurcze perfekcjonistka sie porobila
do sklepu w koncu nie poszlam
pojde albo pozniej albo rano

Cytat:
wlasnie tak zamierzam tez zrobic i zobacze tez czy jakikolwiek efekt bedzie
dodalabym w moim przypadku moje cwiczenia na moj nieszczesny kregoslup ( nawet na poczatek ze 3 razy w tygodniu a jak mi wejdzie w nawyk to czesciej
Cytat:
WITAM W NOWEJ CZĘSCI

dziekuje za wyróżnienie

Sto Lat
oj jak sie milutko czyta o Lence
zobaczysz jak szybko zleci
sama bym chciala ale jeszcze niestety musimy poczekac bo puki co sami nie mieszkamy

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:00
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:47   #131
Haniula
Zakorzenienie

sikoreczka ja tam ogolnie jakbym mogla to najlepiej nic bym nie jadla niby czuje głod ale nie ma rzeczy ktora zjadłabym z apetytem .
Chociaz fakt, slodkie smakuje mi bardziej niz dawniej szczegolnie lody
ale ogorkiem kiszonym tez nie pogardze:P

ja wychodze z zalozena ze zachcianki i smaki w ciązy to tylko z powodu zapotrzebowania przez organizm jakis skladników i organizm sie domaga. Wątpie aby to mialo wplyw na płec

brzuchem sie pochwale jesli faktycznie okaze sie ze to L. sie wypycha a nie jakis obiad :P
Stary 2011-06-28, 20:48   #132
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
dobre

Ijaa wyslij cycucha ... kazdy gram sie liczy przy moich rodzynach

szkoda ze tego sie nieda tak przesunac np z brzucha w cycki w moim przypadku jakbym sobie nawet to wszystko w cycki dala i polowe tluszczu zrzucila to by bylo idealnie
Ok. To jeden rozmiar dla Nadii i jeden dla Ciebie.

Jaka bym była wtedy szczęśliwa - miałabym E.

Mnie by to w sumie nie urządzało takie przesuwanie, ale.. jakby się dało w stopy wetknąć to byłoby fajnie. Akurat tu rozmiar więcej byłby pożądany.

Stary 2011-06-28, 20:49   #133
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:
Nie zgodzę się.
Oczywiście na dłuższą metę węglowodany są do funkcjonowania potrzebne, ale nie powinno się na redukcji jeść tych złych.
Wyrzucamy więc białe pieczywo, białą mąkę, ziemniaki z sosami, wszelkie przekąski, a zastępujemy to węglowodanami lepszymi owoce, pełnoziarniste pieczywo.

O wiele lepszym zatem będzie zjedzenie 3 kromek pełnoziarnistego pieczywa z szynką i warzywami, niż dwóch białych z pasztetem.
Podobnie przy obiedzie: zredukowanie ilości ziemniaków z 6 do 3 oraz sosu z dwóch łyżek do jednej przyniesie jakieś efekty, ale o wiele lepsze i zdrowsze dla organizmu byłyby one gdyby zastąpić to innym warzywem (brokuł, fasolka, sałatka grecka) bez sosu i zjeść do tego mięso, a za jakiś węglowodan wziąć pomarańczkę na następny posiłek.
Miałam na myśli dietę nieszokującą. Na początku zmniejszamy porcję, a tym samym wdrażamy do naszego jadłospisu (powoli, a nie gwałtowne) spożywanie pełnoziarnistego pieczywa, owoce i warzywa.

Ja uważam za złe całkowite wyeliminowanie białego pieczywa z naszego życia.
Niech TŻ zrobi sobie jeden taki dzień, gdzie będzie jadł to na, co będzie miał ochotę, lecz w kolejnych dniach niech się pilnuje
Stary 2011-06-28, 20:49   #134
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się.
Wyrzucamy więc białe pieczywo, białą mąkę, ziemniaki z sosami, wszelkie przekąski, a zastępujemy to węglowodanami lepszymi owoce, pełnoziarniste pieczywo, kasza.

Przy okazji takie zmiany powodują "łatwiejsze" przebrniecie przed dietę.
Po 3 ziemniakach z sosem będzie się szybciej głodnym niż po innym warzywie i mięsie.

Podpisuję się obiema łapkami

A ciemne pieczywo jest poprostu zdrowsze...

Węgle plus tłuszcz potrafią nieźle dokopać. Mam tu na myśli górę ziemniakow z tłustymi mięsiwami i sosem na mące.

Owszem od ograniczenia się zaczyna ale trzeba znać podstawowe zasady...łączenia i niełaczenia.

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:50
Stary 2011-06-28, 20:51   #135
Lilo123
Rozeznanie

Posprzątałam domek i ugotowałam na jutro bigos. Przydałoby się, żeby doba miała tak z 40 godzin, to może zrobiłabym to wszystko co sobie zaplanowałam.Na jutro zostaje zmiana pościeli i zmopowanie podłogi. Teraz udaję się na leniuchowanie w wannie z pianką waniliową

Cytat:
fajowy

Cytat:
Może nie duży, ale pracy nad nim jeszcze potrzebuję.
Jest oczywiście lepiej niż cztery kilogramy temu, ale... znasz pewnie sytuację kiedy ktoś siedzi i robią mu się wałeczki. To u mnie tak dokładnie jest! Nawet bym powiedziała, że to są wałki, albo WAŁY. Na stojąco jeszcze z Bogiem sprawa, ale w pozycji siedzącej jest już o wiele, wiele gorzej.
I głównie nad tym mam zamiar pracować.
I po tych słowach pykłam sobie 20 brzuszków i dorzuciłam rowerek a i kolacji też nie zjem.

Cytat:
Ale wiadomo - kazdy musi czuc sie dobrze w swoim ciele. Opinia innych jest mnie ważna, liczy się to co JA czuję i jak się czuję jako ta JA
No to akurat święta prawda.
i coraz dłużej, i coraz więcej.
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 20:52   #136
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. To jeden rozmiar dla Nadii i jeden dla Ciebie.

Jaka bym była wtedy szczęśliwa - miałabym E.
Gdyby nie moja obecna sytuacja to tez stałabym w kolejce
ale ze juz mi staniki się ciasne robią to nie bede zachłanna

uciekam spać, dziewuszki moje
Prawdopodobnie po 1 lipca bede miala duzo czasu dla Was wiec moze wkoncu będe na bieżąco :P
Stary 2011-06-28, 20:53   #137
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na myśli dietę nieszokującą. Na początku zmniejszamy porcję, a tym samym wdrażamy do naszego jadłospisu (powoli, a nie gwałtowne) spożywanie pełnoziarnistego pieczywa, owoce i warzywa.
To nie jest nic gwałtownego.
Nadal będzie pieczywo, nadal będą warzywa, mięso, nabiał, nawet na słodkość (dobrą) można sobie od czasu do czasu pozwolić.
Orgranizm nie będzie szalał z głody przez zmniejszenie porcji - co dla łasuchów często jest nie do przeskoczenia, a będzie mocniej wykorzystywał (i spalał nadmiar) to co zostało zjedzone.

Poza tym załóżmy, że osoba która chce się odchudzać, do tek pory żywiła się bułami, hamburgerami, chipsami i zalewała to colą.
Zdrowym będzie jedzenie tego nadal tylko w zmniejszonych porcjach? Nie sądzę.

Stary 2011-06-28, 20:53   #138
evilcia
Zadomowienie

Melduję się!

IJAA wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka, miłości, uśmiechu na codzień oraz zasobnego portfela, a wtedy wszystkie marzenia i małe i duże się na pewno spełnią!!!!
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:53   #139
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uważam za złe całkowite wyeliminowanie białego pieczywa z naszego życia.
Niech TŻ zrobi sobie jeden taki dzień, gdzie będzie jadł to na, co będzie miał ochotę, lecz w kolejnych dniach niech się pilnuje
Ja uważam że jest dobre. Białe pieczywo (mąka) to złe kalorie. Oczywiście takie "łatwo przyswajalne", zapychające, tanie. Ale o wiele mnie wartościowe od produktów pełnoziarnistych. Choćby nawet porównując zawartość cynku w pieczywie białym a np. pszennym razowym.

Hania - pochwal się koniecznie brzucholem. A jeśli chodzi o Lenkę czy Leosia to mojej kolezance mówili lekarze że będzie ONA a tu niespodzianka urodził się ON wiec pewności nie będziesz miała do rozwiązania :P

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 20:59   #140
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilo123 Pokaż wiadomość

I po tych słowach pykłam sobie 20 brzuszków i dorzuciłam rowerek a i kolacji też nie zjem.

Chociaż kolację mogłabyś zjeść - jakąś "ładną"

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
Melduję się!

IJAA wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka, miłości, uśmiechu na codzień oraz zasobnego portfela, a wtedy wszystkie marzenia i małe i duże się na pewno spełnią!!!!
Dziękuje

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Hania - pochwal się koniecznie brzucholem. A jeśli chodzi o Lenkę czy Leosia to mojej kolezance mówili lekarze że będzie ONA a tu niespodzianka urodził się ON wiec pewności nie będziesz miała do rozwiązania :P
Ja też miałam być chłopcem. Do porodu byłam Przemkiem.
Co prawda te dwadzieś... tfu, siedemnaście lat temu sprzęt "poglądowy" nie był tak zaawansowany, ale i tak.. niezłego psikusa zrobiłam.

W dodatku jestem "opóźniona". Powinnam się urodzić ok. 14 czerwca. Dwudziestego ósmego wyciągnęli mnie siłą.

Stary 2011-06-28, 21:03   #141
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:
To nie jest nic gwałtownego.
Nadal będzie pieczywo, nadal będą warzywa, mięso, nabiał, nawet na słodkość (dobrą) można sobie od czasu do czasu pozwolić.
Orgranizm nie będzie szalał z głody przez zmniejszenie porcji - co dla łasuchów często jest nie do przeskoczenia, a będzie mocniej wykorzystywał (i spalał nadmiar) to co zostało zjedzone.

Poza tym załóżmy, że osoba która chce się odchudzać, do tek pory żywiła się bułami, hamburgerami, chipsami i zalewała to colą.
Zdrowym będzie jedzenie tego nadal tylko w zmniejszonych porcjach? Nie sądzę.
Oczywiście zdrowej będzie, jeśli będzie starał się to ograniczać do minimum, aż w końcu zaprzestanie kontynuowanie tych złych nawyków.
A od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe szaleństwo

Cytat:
Ja uważam że jest dobre. Białe pieczywo (mąka) to złe kalorie. Oczywiście takie "łatwo przyswajalne", zapychające, tanie. Ale o wiele mnie wartościowe od produktów pełnoziarnistych. Choćby nawet porównując zawartość cynku w pieczywie białym a np. pszennym razowym.

Każdy mówi, że to złe, to be, a to niedobre, ale jakby patrzeć na to wszystko, wyliczać, eliminować to w końcu nic nikt by nic jadł
Taka prawda
Stary 2011-06-28, 21:07   #142
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Gdyby nie moja obecna sytuacja to tez stałabym w kolejce
ale ze juz mi staniki się ciasne robią to nie bede zachłanna

uciekam spać, dziewuszki moje
Prawdopodobnie po 1 lipca bede miala duzo czasu dla Was wiec moze wkoncu będe na bieżąco :P
jak bylismy na weselu to laska jedna była w 4 miesiącu ciąży i jej "cycuszki" zamieniły się w "cycuchy " ... swoją drogą za 4 miechy jej wesele, ciekawe jak wtedy będzie wyglądac...

Cytat:

ale ktoś nieprzyzwyczajony do takiego zdrowego jedzenia też może szoku dostać ... czytałam gdzieś, że np jeśli chodzi o błonnik ( a przecież w chlebie razowym jest ) to należy go wprowadzać stopniowo ( stopniowo zwiększać jego ilość ) , żeby nie było zbyt dużego szoku dla organizmu ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-06-28, 21:08   #143
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
A od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe szaleństwo
Małe tak - czyt. kostkę gorzkiej czekolady, ale już białe pieczywo, ziemniaki z sosami, chipsy, piwo są bardzooooo nie na miejscu w przypadku osoby na redukcji.
Zjedzenie takiego pożywienia powoduje skok cukru we krwi, co jest przyczyną ataku głodu w niedługim czasie.
Jeśli taka osoba nie ma silnej woli (a najczęściej tak jest, zwłaszcza na początku) sięga po kolejne i kolejne jedzenie.
W efekcie czego redukcja kończy się dostarczaniem zbyt dużej ilości kalorii.

To tylko oczywiście efekty bardzo prawdopodobnego działania, kolejne rzeczy w związku z tym pożywieniem 'niewidocznie' dzieją się w naszych organizmach.

Stary 2011-06-28, 21:08   #144
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
To w sumie nie tak źle... się po % nie stłuką.

Kochana, tak nagle to nie dasz rady. A gdybyś się postarała?
Przychodzi do mamy jakaś opiekunka, pogadaj do tego z tatą i wybierzcie jakiś dzień byś mogła się wyrwać.
Uważam, że Ci się to bardzooooooooooo przyda.
Jak nie cały, to chociaż pół dnia niech będzie - plaża i lody z koleżanką.

Spróbuj.
na razie nie ma na to szans co innego jak mój brat przyjedzie, ale kiedy to nastąpi to nie wiem

Irenka- super teraz pokój wygląda a z tym grzybkiem to była masakra ja bym się bała że ktoś się potruć może;/

Nuruś- ale niefart z tym mieszkaniem;/

Senioritta- super komputerek

Hania- L. rośnie

ja sobie leżę już w łóżku oglądam powtórkę jakiegoś serialu na tvnie, zrobię sobie herbatkę i poodpoczywam
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 21:09   #145
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość

ale ktoś nieprzyzwyczajony do takiego zdrowego jedzenia też może szoku dostać ... czytałam gdzieś, że np jeśli chodzi o błonnik ( a przecież w chlebie razowym jest ) to należy go wprowadzać stopniowo ( stopniowo zwiększać jego ilość ) , żeby nie było zbyt dużego szoku dla organizmu ...
ZGADZAM SIĘ W 100% !
Stary 2011-06-28, 21:11   #146
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Nikt nie każe "surowego" błonnika wprowadzać.
W pieczywie ciemnym owszem jest, w warzywach też, ale są to takie ilości, że spowodują prawdopodobnie porzucenie 1kg wagi w trzy dni - zwyczajnie opróżnią nam się jelita z zalegającego pokarmu.
To nic groźnego.

Stary 2011-06-28, 21:12   #147
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to tym bardziej dziwne bo mówią że chłopcy rodzą się mocno po terminie
Kurde, może mi obcięli wacka za młodu.

Stary 2011-06-28, 21:12   #148
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

Chociaż kolację mogłabyś zjeść - jakąś "ładną"

Dziękuje

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Ja też miałam być chłopcem. Do porodu byłam Przemkiem.
Co prawda te dwadzieś... tfu, siedemnaście lat temu sprzęt "poglądowy" nie był tak zaawansowany, ale i tak.. niezłego psikusa zrobiłam.

W dodatku jestem "opóźniona". Powinnam się urodzić ok. 14 czerwca. Dwudziestego ósmego wyciągnęli mnie siłą.
A to tym bardziej dziwne bo mówią że chłopcy rodzą się mocno po terminie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
ZGADZAM SIĘ W 100% !
Próbujesz się usprawiedliwić takim podejściem ? Nie rozumiem...

Stary 2011-06-28, 21:15   #149
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:

Próbujesz się usprawiedliwić takim podejściem ? Nie rozumiem...
W ogóle się nie usprawiedliwiam
Mnie uczono tak, a Was tak
Wiecie dobrze ile ludzi tyle teorii

Edytowane przez Maja22Maja
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:17
Stary 2011-06-28, 21:17   #150
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Nikt nie każe "surowego" błonnika wprowadzać.
W pieczywie ciemnym owszem jest, w warzywach też, ale są to takie ilości, że spowodują prawdopodobnie porzucenie 1kg wagi w trzy dni - zwyczajnie opróżnią nam się jelita z zalegającego pokarmu.
To nic groźnego.
zresztą faceci baardzo szybko tracą na wadze (niestety ..) czasem nie wiele tak naprawdę trzeba.. ( choć wszystko tak naprawdę zależy od tego co sie je aktualnie .. ) ja tylko dopowiadam jak coś wygląda z mojej strony

jednak ijaa jest guru ona sprawiła, że przestałam jeść owocowe jogurty , jak dziś pamiętam jak kiedys napisała coś na ich temat ... i od tamtej pory ich nie jem

iskierka zgasła...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości