|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
ogon wisi ale nie aż tak długi położyłam małego na chuście i poszłam po herbatę wracam a ten się zaplątał i śpi
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak juz otworzylam te czekolade, to zjem do konca |
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Tymo sie 0obudzil po poltorej godz snu, zjadl i uciekamy na dwor bo jest straszna parowka, i pewnie bedzie burza pozniej. ciesze sie ze to szczepienie za nami.
egoego my mamy w tym tyg sie spotkac z ewentualna niania ii stad mnie ogarniaja te mysli Izabela jak mały mial z 7 tyg i zalozylam mu bodziaka przez glowe,to potem nie umialalm go zdjac i go przez srodek rozcielam ![]() coralady, mam kolezanke i ona swoja 10 miesiaczna core zostawia troche z babcia troche z siostra, czasem maz no i ona. bo wszysyc pracuja! a siostra studiuje. i to dziecko jest niezywkle pogodne, i mysle ze to wplyw wlasnie kontaktu z wieloma osobami, a tak to dziecko tylko matke widzi w wiekszosci, a tu przy okazji sie uczy i obcuje z innymi, ja w tym upatruje wytluamcznie jak ja wroce do pracy. tyle ze ja musze na caly etat, bona pol by mi sie nie oplacalo.
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Montii dzięki za info o zabiegu, cena na razie mnie niestety odstraszyła
![]() a co do krosteczek - jeśli tylko wokół ust, to nie jest uczulenie - tak mi pediatra powiedziała, bo Anika juz od kilku tyg. ma, pojawiają się i same zaraz znikaja, a na ich miejsce nowe. to od wkładania łapek do buzi w połowie spaceru złapała nas dziś ulewa, ale na szczęście folia przeciwdeszczowa jest super wynalazkiem. ja z psem byłyśmy mokrzutkie (pies to suka, stąd rodzaj żeński ), a Anika suchuteńka pod tą folią
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-06-29 o 14:09 |
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma pamiętam jak to rozcięłaś hihihiih
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
prunelle ja mam ten wzór http://www.natibaby.pl/allegro/allegrofot/brezo3.jpg
Cytat:
![]() diatoma mam nadzieję,że to będzie tylko plus,ze będzie miała stycznośc z tak wieloma osobami.Z resztą już widać,że jest pogodna i nie boi sie ludzi-bardzo sie z tego ciesze,bo ja byłam takim dzieckiem i nigdy nie bylo ze mną problemów-mogłam zostać z kimkolwiek.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-06-29 o 14:13 |
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dociąganie nie jest łatwe, Krzysiek na początku zawsze się wierci, więc zawiązuję go jak najlepiej mogę i trochę czekam, aż się uspokoi i wtedy dociągam - on nie przepada za samym procesem wiązania chociaż też bardzo wcześnie go zaczęłam wiązaćrączki ma schowane tak tuż przy brzegu chusty, tak że może sobie je ssać, jeśli ma ochotę ![]() a pod główkę podwijam część materiału z kieszonki, taki wałeczek robię, wtedy lepiej się główka trzyma Cytat:
![]() przodem na rękach to chyba nie tak źle, przodem w wisiadle nie można, bo wiadomo, że tak dłużej się nosi i nie odwrócisz dziecka szybko w razie czego, i nie przylega też tak ściśle do Ciebie, więc mu się kręgosłup w drugą stronę nie odgina |
||
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, melduje sie i ja
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
My bylysmy na spacerku. Mala w spacerowce , bo nie dalabym rady zniesc otelika;p. zaszlam do Tesco kupic cos sobie na obiad. Jakies owocki zamiast ciasteczek;p
Koles co zajmuje sie naszymi blokami(koszenie itp;p) zaczal gadke a ja z mala na rekach torba na ramieniu i 2 siatki nz zakupami... eh Mala lezala i bawila sie moii palcai... wkladala do buzi ale to ssanie gilgocze heh Cytat:
oja identycznie jak Malwinka... wcale na lezaco nie chce byc noszona... aha ciagle by ''siedziala'' na kolankach
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
eee gdzie tam
jestem tylko nerwowa i złośliwa, a poza tym uwielbiam się obrażać i strzelać fochy ale sobie zrobiłam reklamę Cytat:
no i praktycznie nie prasuję, poza rzeczami Dawida; a tż jak coś potrzebuje to bieże z kupki i prasuje albo i nie ![]() a nosić na rękach przodem chyba można ![]() Zauważyłam wczoraj, że w kilka minut po karmieniu Dawidowi tak jakby burczało w brzuchu Wasze dzieci też tak mają??
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-29 o 14:54 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ale sie usmialam ;-)
maly pierwszy raz wyjechał w foteliku na miasto-jakos zawsze wydawalo mi sie ze zdrowiej w gondoli ;-) ale do tematu a wiec CALA DROGE I W SKLEPIE NIE SPAL/BYLISMY W H&M i tesco/ jakies 2,5h non stop podziwiał swiat a co najlepsze nie plakal!!! a i przez ten czas non stop trzymal w rekach taka zabawke zielony kocyk i do tego doczepiona panda POLACAM KAZDEMU MALY NA NIA WARIUJE SMIEJE SIE JAK SZALONY jak macie obok siebie h&m to one sa w promocji po 10zl ja zaluje ze tylko 1 kupilam /Moj maz sie smieje ze Janek jest Master of the PANDZIOCH /bo ma jeszcze kocyk i zabawke grzechotke pluszowa tez w pandziochy Ale bylam zaszokowana jak swiat ogladal he he |
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiegos szoku, ze widzi tyle rzeczy na raz nie przezywala(ze niby za duzo bodzcow czy cos;p) ona jest przyzwyczajona;p
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie 1200-1500 ![]() właśnie u nas była mega produkcja kupy, bo wczoraj nie było. ale taka śmierdząca ze fujjjj.....
|
|||
|
|
|
#136 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ps nie martwisz sie ze mala bedzie miala cos nie tak z kregoslupem od fotelika?? |
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto niektore mamy mysla, ze dziecko jest glodne i dalej dawaja jesctakze mojej tez tak burczy, ale jak wyzlopie 120 ml to wiem, ze jej styka, no chyba ze marudzi lub placze tzn ze jeszcze jej mało
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Tu w UK (przynajmniej w tych okolocach gdzie mieszkam;p) wszyscy praktycznie z fotelikami jezdza moze jaki 5% z gondolami... lekarz nigdy nci nie mowil
|
#139 |
|
BAN stały
|
Kurcze a ja glupia mialam wyrzuty sumienia jak maly siedzial w foteliku w samochodzie 2h....ech bede w takim razie czesciej go w nim brac ;-)chociaz nie placze jak mama buszuje po sklepach he he
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
a my dzis znow mamy wychodne skonczy sie to juz niebawem jak tż wroci
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też cos kolo tego, a raczej bardziej 1500, ale ja dojeżdżam samochodem do pracy i na paliwo wydaję ok 700zł / m-c więc dla paru stówek i 4 premii w roku to chyba by mi się nie opłacalo
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dojeżdżam pociagiem + karta miejska i wychodzi mi 350 m-nie. ehhh masakra
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolanach w aucie tez nie zabierzesz;p
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie pomyślałam jakoś, że głodny, bo to zawsze zaraz po jedzeniu się dzieje, tyle, że jakoś wcześniej nie było słychać/nie zwróciłam uwagi i się trochę zdziwiłam
|
|
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jak w foteliku jezdzi to sobie patrzy wszedzie ![]() Cytat:
![]() czasem nawet jak w nocy sie obudzi na jedzenie i bierze pierwsze lyczki mleczka, to tak smiesznie slychac jak wlatuje jej do pustego żołądeczka
|
||
|
|
|
#146 | ||
|
Zadomowienie
|
aleście naskrobały od rana
![]() a pewnie ja pije karmi tylko wieczorem Cytat:
![]() Cytat:
bosti to mnie zmartwiłaś bo ja od początku Nadię w pionie noszę montii ja najpierw zapieram zwykłym mydłem a dopiero potem piorę bo inaczej nie schodziły izunia ja jestem na minusie i ciało mam jak przed ciążą jedynie celulit został ale to pewnie przez to że tyle słodyczy jem montii ja obstawiam ananasa, biedny Fabianek, no ale do wesela się zagoi co do prasowania to ja prasuje tylko rzeczy niuni a tak to swoje na bieżąco :P ehh nie doczytałam przez tą moją złośnicę
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Meldujemy się Pediatra stwierdziła że całkiem ładnie podnosi główkę, jakoś w gabinecie zawsze się mobilizuje No i podobno bardzo ładnie opiera się już na przedramionach, jak 5-miesięczne dziecko a za kilka dni skończy raptem 3 Czarna, przesadziłaś z odchudzaniem Tajka, współczuję tych bóli Tra, dla Nadii. Ja do tej pory układałam Anikę na brzuszku na łóżku, i podnoszenie główki w ogóle jej nie szło, próbowałam jak Ty na kolanach i było trochę lepiej. A od kilku dni kładę ją na macie na podłodze, i dopiero teraz zauważyłam różnicę. Jednak najlepiej ćwiczy jej się na twardym podłożu Laseczka, fatalnie Zdrówka dla TŻ Kasiunia, super że jest ok, i że to nie skaza Bosti, fajne te zajęcia
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
tu zobaczys zna tym filmiku;p tylko sie nie smiac z mojego tzta gadki;p
laduje sie;p http lena przed lustrem
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-30 o 10:14 |
|
|
|
#149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale to jest dziewczynka Olek też już się ładnie trzyma na przedramionach, tylko nie umie się przekręcać ani nawet nie próbuje, ale na wszystko przyjdzie pora![]() słuchajcie, normalnie nie poznaję swojego dziecka, bo nigdy mi nie śpi długo w dzień, rano przekimał się z pół h, potem w samochodzie 20 minut i po jedzonku o 15 zasnął tak spał do teraz bo wlaśnie się budzi |
||
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja byłam dzisiaj z Mateuszem w kinie. W Multikinie na Kac Vegas w Bangkoku. Nie jest to co prawda film dla dzieci, ale mały cały film przespał. Fajnie, że ktoś myśli o mamach i organizuje dla nich seanse. Ale nie ma u nas dużego zainteresowania, oprócz mnie były jeszcze dwie mamy z maluchami. Głos jest ciszej, światła włączone, przewijak, pieluszki i custeczki. Fajna sprawa. Może się jeszcze wybiorę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

), a Anika suchuteńka pod tą folią 

ja leżeć nie mogę bo wtedy mnie najbardziej boli ;/

on o tak sobie w wiekszosci sam prasuje, bo ja tego unikam. swoich rzeczy tee z z reguly nie prasuje chyba ze tego wymagaja. ale jak sie uzbiera kupka ubran to mnie wkurza i prasuje. no i kupka zniknela

dla Nadii. Ja do tej pory układałam Anikę na brzuszku na łóżku, i podnoszenie główki w ogóle jej nie szło, próbowałam jak Ty na kolanach i było trochę lepiej. A od kilku dni kładę ją na macie na podłodze, i dopiero teraz zauważyłam różnicę. Jednak najlepiej ćwiczy jej się na twardym podłożu