|  2011-07-05, 19:56 | #121 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Bo u ciebie ślicznie!  To dziś wstawię takie P. Ś: Duuża grahamka z masłem, sałatą, żółtym serem, dwoma plastrami wędliny, papryką i bazylią suszoną; kubas kakao; brzoskwinia pokrojona w plasterki  IIś: Jog. naturalny z rodzynkami i musli tropikalnym (8-9 łych); bawarka z miodem godzina jazdy na rolkach  szklanka soku prosto z lodówy 100% ananasowego Ob: Danie chińskie, czyli ryż z sosem słodko-kwaśnym i piersią z kurczaka; znów szklanka tego soku.  pycha jest.  40 minut ćwiczeń (pompki itp.) P: serek wiejski z sezamkiem, połową banana, miodem i orzechami w miodzie; kawa z mlekiem i cukrem. K: duża buła z masłem, serem żółtym, białym, szynką i ciągnącą wędliną  do tego sok warzywny.  Spróbowałam na sobie technikę mniej objętościowo, ale nadal dużo kalorii i.. nie czułam się głodna, w ręcz przeciwnie. Najnormalniej na świecie, jak zawsze. Choć jedzenia było mniej niż zwykle  Zerknie ktoś?   
				__________________ zapuszczam się  www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-07-05 o 20:11 | 
|     | 
|  2011-07-05, 20:16 | #122 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: tę cza cza cza! 
				 | 

dziewczyny! co sądzicie o tych kabanosach: http://www.indykpol.pl/Oferta/Produk..._kurczaka.html na R?    
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  | 
|     | 
|  2011-07-05, 20:20 | #123 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Hej jestem tu nowa chce schudnąć 6 kilo moj dzisijszy jadlospis śniadanie: 2 łyzki płatków żytnich poł jabłka szczypta cynamonu poł szklanki mleka 0,5 2 śn kawa zbożowa z mlekiem i słodzikiem 2 ciastka po 25 kcal obiad zupa grzybowa 2 małe gołabki bez zawijania podwieczorek mała paczuszka herbatników 14g małe jabłko kolacja kapusta kiszona pol pomidora 2 rzodkiewki przed chwila serek mackowy 0 % tłuszczu | 
|     | 
|  2011-07-05, 20:47 | #124 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Cytat: 
 żadnych nnkt, marne śniadanie, drugiego nie ma wcale, tak jak i podwieczorku. białko jest tylko w kolacji i to nabiał. na r staramy się jeść więcej białka i u większość sprawdza się zasada im później tym mniej węglowodanów. poczytaj jadłospisy dziewczyn na erce i podwieszone wątki.  
				__________________ http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:08 | #125 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Witam - wstawię dzisiejsze egzaminacyjne R   (egzamin zdany  ) Przy wczesno-porannej nauce - Kawa z mlekiem 2%,pół łyżeczki cukru, pół jabłka, kostka gorzkiej czeko 81% śniadanie: owsianka 3ł, banan, serek wiejski 200g, łyżka masła orzechowego, garść rodzynek - moje ulubione mega rzadkie śniadanie  II śniadanie: Tuńczyk w/s/w + makaron pełnoziarnisty - pół szklanki trening siłowy / 30 min bieżnia III filet z kurczaka niestety na oleju rzepakowym, szparagi, surówka IV jajecznica z 2 jaj, drobiową szynką, pomidorem, mała garść nerkowców V twaróg 100g, 2 łyżki serka wiejskiego, łyżeczka kakao, mała garść migdałów   
				__________________ 67  -> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5   Robię prawko   ZDANE! 20.04.2011  | 
|     | 
|  2011-07-05, 21:08 | #126 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

U Śniadanie Pszenna bułka z masłem: połowa z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i odrobiną soli, połowa z szynką sopocką (2 plasterki) i majonezem Garść czereśni II śniadanie - wiem, że takie byle jakie, ale to było chwilę przed wyjściem z domu, a jechałam do taty na obiad  Pół czerwonej papryki Marchewka Nektarynka Obiad Dwa kotlety bez panierki, przyprawione, smażone chyba na oliwie- nie wiem dokładnie Kilka młodych ziemniaków Fasolka szparagowa- wszystko polane tłuszczem z patelni Podwieczorek. Herbatniki w czekoladzie- trudno mi stwierdzić ile, ale coś koło 6-7 może Maliny, truskawki- podjadane przez dłuższy czas Kolacja Kotlet z obiadu domowy koktajl z truskawek (na jogurcie naturalnym, jogurcie greckim, dosładzany miodem)- duża szklanka Do picia: zielona herbata z jakimiś cytrusami chyba x razy, kawa rozpuszczalna x2, mała kawa z ekspresu, zielona herbata z melisą i cytryną, szklanka soku 100% z pomarańczy i mandarynek 
				__________________ 08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama    2021  :82 2022  :26 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-07-05 o 21:19 | 
|     | 
|  2011-07-05, 21:25 | #127 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

wstawiam swoje dość bogate U, bo dzisiaj okropnie się nudzę i trochę jem z nudów   I. Serek homo naturalny 150g z 4 łyżkami owsianych z otrębami, gruszką, orzeszkami ziemnymi, posypane granolą home made. II. Sałatka z grillowanej piersi kurczaka, mieszanki sałat i ogórków konserwowych, z sosem na bazie jogurtu z ketchupem i koperkiem; kawa z mlekiem. III. Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami, cukinią i ziołami, ziemniaki z koperkiem, sałatka z pomidorków, fety i szczypiorku. IV. Serek danio kokosowy z dorzuconymi jagodami. V. Grahamka na pół: z masłem, szynką, pomidorem i pieprzem/z twarożkiem pomidorowym, śledziem i ogórkiem konserwowym. +dużo orzeszków ziemnych w ciągu dnia i wpadnie jeszcze pewnie kalarepka bo mam smaka   | 
|     | 
|  2011-07-05, 21:26 | #128 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
  Dziś (Redukcja) rano bieganie 30 min. 1 śn. kanapka z chleba razowego (duża kromka), połowa z serkiem śmietankowym light, pomidorem, mozzarellą, parmeńską, druga połowa z serem żóltym odtłuszczonym i pomidorem. 2 śn. owsianka (4 łyżki płatków owsianych górskich) na wodzie z nektarynką. Obiad: Zupa krem z kalafiora z cukinią, marchewką, fetą + grillowany filet z kurczaka. Podwieczorek: trochę zupy z obiadu posypanej pietruszką. Kolacja: sałatka z pomidora, papryki, oliwek, kurczaka z dressingiem musztardowym. | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:28 | #129 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:29 | #130 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Ppppppppppppp wstalam o 13:/ jutro nastawiam budzik bo jak ja mam upchac 5 posilków?     wiec dzisiaj lipnie.. zreszta i tak nie tyje w ogole  -1,5białej bulki z serkami pomidorem i tunczykiem, jogurt biszkoptowy - miska płatków owsianych musli jakis tam suszone banany z mlekiem 3,2% - miska taka chyba z 0.5l  (jak dla psa  ) krupniku gęstego - rurki w czekoladzie  -talerz makaronu z sosem pomidorowym,duza porcja - gotowana fasolka z bułką tarta i maslem wpadną pewnie jeszcze jakieś 2 kanapki. tak się zastanawiam ile mam jesc aby utyć, jutro wstane wczesniej bedzie wiecej i mam mięso i worek ryzu do tego i jutro owoce ze smietana, i tak na zmiane jeden dzien jak dzisiaj inny większy, i nic nic nic  ani 0.5kg  !!!!!      trace motywacje bo waga ani drgnie po tym jak stracilam 3kg z nerwow. 
				__________________ Marzenia się nie spełniają... Marzenia się spełnia !   Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-07-05 o 21:31 | 
|     | 
|  2011-07-05, 21:29 | #131 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 
  hahh dzieki,  ale jakos nie lubie czuc sie hm 'odtrącona'  No i moje P  I duza buła z masłem, wędliną, mozzarella, świeżymi ziolami i ogórkiem na ciepło + kakao + jabłko II serek homo z garścią czereśni, garścią musli, dużą łychą domowej granoli i paroma łyzkami jogurtu wiśniowego + nektarynka wpadły lody na mieście  i garść nerkowców III tagiatelle szpinakowe ze szpinakiem, tunczykiem wsw i mozzarella IV pokrojone na cwiartki ziemniaki zapieczone w piekarniku z ziolami i duza iloscia kminku i FRUGO ZIELONE  V sałatka z grillowanego kurczaka, sałaty, ogórka, fety, orzechów włoskich i ziół z pelnoziarnistymi domowymi grzankami polanymi oliwą i pół pączka którego teraz skoncze bo jakos nie mialam juz ochoty wczesniej  a od jutra stołuje sie juz inaczej- feta i baklava na pierwszy plan!  Zacznie sie wakacyjne wyjazdowe P!   | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:35 | #132 | |
				 | 

Cytat: 
  Jak dojdę do wprawy w ocenianiu PRZYTYCIA to ocenię! Ale widzę FRUGO.  U mnie też już w sklepie jest, super. Tęskniłam! Widzę, że szykuje się Grecja... Miłego!   
				__________________ http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:45 | #133 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Cytat: 
   A u ciebie mm i mmm  Aj, udanego wyjazdu!   
				__________________ zapuszczam się  www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:51 | #134 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Cytat: 
 I zasada to nie łamać się i iść do przodu  chociaż no muszę przyznać, dziwi mnie trochę, że waga ani trochę ci na tym nie wzrasta, bo jak dla mnie porcje są w sam raz na P, widać masz bardzo dobry metabolizm albo bardzo dużo ruchu  jak dla mnie to tu strasznie mało białka jest, dodaj coś koniecznie, bo poza tym tuńczykiem na śniadanie to praktycznie same węglowodany, od których jak widać nie przybierasz na wadze w przeciwieństwie do większości, więc może popróbuj z tym białkiem hm? jakieś mięsko, jajka?  a tak to wg mnie ok U: 1śniadanie: talerz czekoladowych placuszków z serka homo, z gruszką i rodzynkami; kawa zbożowa o smaku waniliowym z mlekiem 3,5% i miodem 2śniadanie: dwie kromki razowca; z masłem i pastą jajeczną, z masłem, wędliną z indyka i połówką jaja; jabłko, garść migdałów obiad: dwa duże kawałki domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie z sosem pomidorowym, parmezanem, kurczakiem, brokułem, kukurydzą, serem pleśniowym i ketchupem przekąska: brzoskwinia, garść migdałów; kawa zbożowa o smaku waniliowym z mlekiem 3,5% i miodem kolacja: dwie kromki razowca; jedna z masłem, twarogiem i dżemem brzoskwiniowym, druga z masłem, wędliną z indyka i musztardą francuską (chwilowy brak warzyw  ) 
				__________________ nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-07-05 o 21:54 | |
|     | 
|  2011-07-05, 21:59 | #135 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
 ale pysznie u Ciebie dzisiaj   
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-07-05, 22:03 | #136 | ||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Zazdroszcze i wakacji i fety i baklavy i dzisiejszego menu :P Moje P z prośbą o ocenę: I. kasza manna na mleku 3,2% z rodzynkami, żurawiną, bananem i sokiem maloinowym domowym - b. słodkim; kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, sałatą, żółtym serem majonezem i pomidorem II. 3 placki ziemniaczane z mizerią z ogórków, czosnku i koperku III. 2 gołąbki (ryż+mielone mięso wieprzowe, chyba łopatka) z sosem pieczarkowym na śmietanie, sałatka Colesław IV. Sernik z polewą, kawa z mlekiem, brzoskwinia V. Drożdżówka z serem i rodzynkami polana białą czekoladą posypana czekoladą, jogurt pitny kawowy VI. 2 Kromki chleba ziarnistego z masłem, pasta rybna VII. Serek wiejski z malinami, 2 cukierki czekoladowe no i herbaty i woda z sokiem mainowym   | ||||
|     | 
|  2011-07-05, 22:11 | #137 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-05, 22:22 | #138 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

cześć dziewczyny!! chciałabym zrzucić zbędne kilogramy, mam 15 lat. jestem na diecie od niedawna ale chodzę niestety głodna, nie wiem co mogę dodać żeby waga i tak spadała. (30 minut biegu) 1)jogurt activia do picia 2)sałatka z salad story (kurczak, ser pleśniowy, duużo warzyw) 3)dwa kawałki ryby smażonej na odrobinie oliwy, pomidor 4)tutaj niestety płatki fitness jogurtowe z mlekiem 0,5% (miałam ochotę na coś słodkiego) (znowu 30 minut biegu) proszę o rady   | 
|     | 
|  2011-07-05, 22:23 | #139 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2011-07-05, 22:32 | #140 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-05, 22:37 | #141 | ||
				 | 

Cytat: 
  Skomentuję Twój jadłospis to może zrozumiesz swoje błędy. Cytat: 
 bardzo mało mało białka nie ma owoców, NNKT i zdrowych węgli nie dbasz o posiłki okołotreningowe nic dziwnego, że chodzisz głodna i masz ochotę na słodkie, skoro tak ucinasz węgle. one też są potrzebne, naturalnie w zdrowej wersji jeżeli w ogóle chudniesz na takim jadłospisie to pewnie z mięśni, a nie z tłuszczu, co w efekcie końcowym może nie wyglądać fajnie polecam jednak przekonać się do zdrowego odżywiania w poprawnej wersji, a nie głodzić się i jeść niezdrowe rzeczy 
				__________________ Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-05 o 22:42 | ||
|     | 
|  2011-07-05, 22:44 | #142 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

dzięki   no tak walczę, walczę, choć ja tu za dużo do gadania nie mam, po luteinie nie dostałam, a na następną wizytę u mojej gin muszę czekać do końca lipca, bo wzięła sobie urlop a nie chce mi się teraz za bardzo bawić w zmienianie lekarki, z resztą też niedługo wyjeżdżam, więc jakoś muszę to przeczekać stojąc w miejscu z tą sprawą.. placuszki były z przepisu slyyvii, nieco zmodyfikowane przeze mnie, tzn po prostu dodałam do ciasta łyżeczkę kakao, troszkę aromatu pomarańczowego, wkroiłam gruszkę i rodzynki i wyszły bardzo pyszne, polecam  co do tej makreli to szczerze mówiąc nie przepadam, poza tym czasem wpada jakaś jajecznica/sałatka z jajka i tuńczyka/kurczaka ale ogólnie to taką kolacją się spokojnie najadam, więc myślę, że nie ma sensu za bardzo zmieniać  a kawa to ANATOL z Delecty  mnie bardzo smakuje, choć to taka do zalewania w torebkach i z kawą zbożową pewnie niewiele ma wspólnego   
				__________________ nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... | 
|     | 
|  2011-07-05, 22:50 | #143 | 
				 | 

jw. bardzo mało mało białka nie ma owoców, NNKT i zdrowych węgli nie dbasz o posiłki okołotreningowe nic dziwnego, że chodzisz głodna i masz ochotę na słodkie, skoro tak ucinasz węgle. one też są potrzebne, naturalnie w zdrowej wersji[/QUOTE] ojej, nie wiedziałam że aż tak źle ja liczyłam głównie kalorie, ale postaram się ustosunkować do tego co napisałaś. chyba dodam trochę tych węgli..baaardzo dziękuję za pomoc  ps:czy NNKT to nie oliwa? | 
|     | 
|  2011-07-05, 22:51 | #144 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  Dziękuje za ocenę.  A co do dużej ilości owoców, kocham maliny, truskawki, czereśnie, nektarynki i w ogóle wszystko.  A maliny to pierwszy raz dziś w tym roku jadłam.  Oceniłam Twój jadłospis żeby się odwdzięczyć.  W sumie to zaczęłam oceniać, a potem stwierdziłam, że przy każdym posiłku najchętniej napisałabym, że bardzo ładnie albo, że sama bym chciała to zjeść.  Według mnie prawidłowe P   
				__________________ 08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama    2021  :82 2022  :26 | |
|     | 
|  2011-07-05, 22:54 | #145 | |
				 | 

Cytat: 
  To tyle, i w ogóle pysznie dziś u Ciebie, jeszcze Ci powiem.   
|     | 
|  2011-07-05, 22:58 | #146 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 

__________________ Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! | |
|     | 
|  2011-07-05, 22:59 | #147 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Stumilowy Las 
				 | 

i karola znowu pominieta    | 
|     | 
|  2011-07-05, 23:08 | #148 | 
				 | 

Boże, nie wiem czy to odbierać jako ironię, / że znam te składy ale to nie chodziło w żadnym wypadku o to, że mam lekkiego świra i je czytam tylko, że to było trochę związane z moją pracą, a mam dosyć dobrą pamięć wzrokową. /  Ale jeśli nie to... nie wiem. Chyba fajnie.   
				__________________ http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) | 
|     | 
|  2011-07-05, 23:10 | #149 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 =* co mnie tam anatol obchodzi (może być nawet radioaktywny, lubie go i tak ^^  ) 
				__________________ Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! | |
|     | 
|  2011-07-05, 23:17 | #150 | |
				 | 

Cytat: 
  A bo staram się być wesoła, dużo słońca najwyraźniej dobrze mi robi.   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.