Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 21:56   #121
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Natka napisała w klubiku pod swoim zdjęciem że jest wielorybem

kochana z której strony wieloryba widzisz ?? przeciesz jesteś taka szczuplutka a brzuszek zgrabny i taki dziubek do przodu zrób sobie zdjęcie od tyły to zobaczysz że jak z tyłu nawet nie widać że jesteś na finiszu w ogóle nie widać że jesteś w ciąży nóżki zgrabniutkie nóżki szczupłe Natka Natka chyba powinnas sie troszkę docenić laseczko
Dziękuję Agadus Ale ja mam 12 kg więcej i czuję się jak wieloryb i taka ciężka, no i wiadomo napuchłam już na koniec. Wy się ze mnie śmiejecie, ale ja widzę jak sie okropnie zmieniłam Ja wiem, że to minie, ale teraz naprawdę się czuję jak kobieta w ciąży
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:57   #122
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Bardzo fajne te torby mi sie ta spodobała http://torbydlamam.pl/product.php?id_product=58

Może kupię
Natka fajna ta torba tylko przemyśl sprawę ile będziesz do niej pakować, tzn czy będzie to Twoja jedyna torba?
Chodzi mi o to że ona ma zapięcie na magnesy i jak sporo napakujesz to klapa się odpina. Mi się tak czasem robiło bo sporo do tej torby pakowałam bo nie nosiłam już żadnej innej. teraz więc kupiłabym jakąś z innym zapięciem.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:59   #123
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co myślicie o tych torbach??

http://allegro.zumi.pl/babylux-super...617871858.html

http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...589393959.html

ja muszę torbę kupić ale szkoda mi troche 250 zł wydawać więc co myślicie o tych??
mi sie podobaja bardziej te z pierwszego linku
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:03   #124
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te hustawki są bezpieczne dla kręgosłupa maluszka?
Ona jest coś jak fotelik samochodowy czy moz nawet bardziej leżąca. Napewno nie można przesadzać, wiadomo nie będę trzymala w niej dziecka przez caly dzień, a jakąś chwilkę, kiedy będę potrzebowala coś zrobić czy zostawić małego na chwilę z mężem.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka fajna ta torba tylko przemyśl sprawę ile będziesz do niej pakować, tzn czy będzie to Twoja jedyna torba?
Chodzi mi o to że ona ma zapięcie na magnesy i jak sporo napakujesz to klapa się odpina. Mi się tak czasem robiło bo sporo do tej torby pakowałam bo nie nosiłam już żadnej innej. teraz więc kupiłabym jakąś z innym zapięciem.
Masz rację, lepiej na zasuwak. Jeszcze ta mi wpadła w oko:
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:07   #125
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Agadus Ale ja mam 12 kg więcej i czuję się jak wieloryb i taka ciężka, no i wiadomo napuchłam już na koniec. Wy się ze mnie śmiejecie, ale ja widzę jak sie okropnie zmieniłam Ja wiem, że to minie, ale teraz naprawdę się czuję jak kobieta w ciąży
kochana może i przytyłaś 12 kilo ja tego nie widzę masz szczupłe nogi i pupę a brzuszek naprawdę zgrabny i nie gniewaj sie że się śmieję bo naprawdę jesteś SZCZUPŁA a jak inne dziewczyny przytyły po 20 kilo i przed ciążą wcale nie były takie szczupłe??usmiechnij się i doceń że jak kobieta mówi Ci że naprawdę ładnie wyglądasz to musi to byc szczere ja przytyłam 10 kilo ale po mnie widać poszło mi dużo w nogi ale i tak nie marzekam pocieszam się że zgubię jak będę karmić wiem to z doświadczenia szybko się chudnie jak się karmi ,,głowa do góry

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

no właśnie editka z doswiadczenia wiem że lepsza taka na suwak bo na rzepe dla mnie sie nie sprawdziła miałam z Oliwką teraz chce na suwak ale taki żeby po otwarciu wszystko było widać i żeby wszystko było pod ręką

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:27   #126
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja w nowym wątku

dzień długi i męczący, ale - po parszywym poranku - okazał sie nienjagorszy narobiłam się jak głupia - sprzątałam po malowaniu i przemeblowaniu, zrobiłam 'przegląd" w mojej szafie i wywaliłam chyba z połowę szmat, bo stwierdziłam, że już ich nosić nie będę...teraz szafa taka pustawa, ale przynajmniej dobry pretekst żeby po ciązy
(jak już jako tako człowiek "znormalnieje") sobie uzupełnić braki w garderobie

teraz nadrobiłam zaległości wizażowe, wskakuje w piżamkę i może chociaż trochę pośpię...

Carmela, Bartessa

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:29   #127
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te hustawki są bezpieczne dla kręgosłupa maluszka?
Chyba nie bardzo. Tzn. dopóki nie siada. Dlatego ja zrezygnowałam z zakupu i leżaczka i huśtawki.

Dziewczyny, a macie lampki do nocnego karmienia? Przydają się takie, czy lepiej po ciemku żeby nie wybudzać dziecka?
Stary 2011-07-04, 22:51   #128
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
musze ise pochwalic maz mi dzis niespodzianke zrobil ,kupil wozek dla malej,zdecydowalismy sie na wozek jakis czas temu ale ja widzialam go tylko w katalogu i na allegro,ale podobal mi sie,a maz dzis byl w trasie w Olsztynie i przyjechal z fura jest piekna jak dla mnie,strasznie sie ciesze
wstawiam foty
bardzo mila niespodzianka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Skleroza zw mnie! Zapomniałam się pochwalić, że kupiła dziś fotelik i matę edukacyjną Fotelik Cybex Aton: http://www.autofoteliki.pl/cybex-aton,2,60,119.html# (kolor ECLIPSE)
a mata Tiny Love Plac Zabaw (Kick&Play): http://www.bobomarket.pl/produkt,,27...tml?skad=ceneo. I jestem zachwycona jak idealnie fotelik kolorem pasuje do wózka (wzięliśmy szary, jak wózek, i okazało się że odcienie są identyczne ).
super
fajnei ze udalo sie tak wszystko dobrac
no to jeszcze torba

co wam w ogole pozostalo do kupienia z takich wiekszych rzeczy?

ja wlasnie czytam o materacach hevea, w swiecie dziecka polecali alvi, a znajoma janpol
zeby sie zrelaksowac, kupilam w miedzyczasie koszule do karmienia (editka2022 dzieki za pomoc )

Cytat:
Chyba nie bardzo. Tzn. dopóki nie siada. Dlatego ja zrezygnowałam z zakupu i leżaczka i huśtawki.

Dziewczyny, a macie lampki do nocnego karmienia? Przydają się takie, czy lepiej po ciemku żeby nie wybudzać dziecka?
lezaczka na razie nie planuje, w sr mowili ze nie jest to korzystne
nawet podczas dluzszej podrozy samochodem nalezy robic przerwy i dzieciaka z fotelika wyciagac i klasc na plasko

i tak sie obudzi podczas przewijania
a lampke mam i bede korzystac, chcialabym go przyzwyczajac do takich rzeczy jak swiatlo, rozmowa czy jakies zajecia domowe
nie chce chodzic na paluszkach przy dzieciaku, bo pozniej byle szelest go wybudzi...
a tak w ogole to jego pokoik graniczy z pralnia.....

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

dzisiaj wyprasowalam druga ture ubranek jeju jakie te ciuszki sa slodkie
jeszcze mam troszke do wyprania, w tym posciel do lozeczka

powoli sie uporam ze wszystkim
Stary 2011-07-04, 23:28   #129
brumek
Zakorzenienie

Kolinko, zostało nam niedużo rzeczy (szybko poszło, bo przed weekendem mieliśmy całą masę i wszystko szybko udało się załatwić ). Najważniejsze są, czyli łóżko i materac, wózek i fotelik.
Teraz jeszcze wanienka + stelaż do niej, kosmetyki (bo nie mam żadnego) i jeszcze kilka ciuszków. No i właśnie jakaś lampka może, jakaś osłona przeciwdeszczowa do wózka, staniki dla mnie i ... możemy rodzić

Nie mam żadnej pościeli, ale nie zamierzam używać, więc i kupować na razie nie planuję.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Ja mam taki materac: http://www.selene.pl/product/pl/baby_de_lux,113.html

Z pianki termoelastycznej.
Stary 2011-07-05, 02:56   #130
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Zmalowana-czyżbyś chciała przegonic Dziubka w przeterminowaniu?
życzę,żebyś już była na porodówce

Bartessa- obyś dziś szczęśliwie urodziła

CarmelaSoprano- żeby wyniki Sary były bardzo dobre i problem nigdy nie powrócił, i za wyjście ze szpitala...ileż można tam siedziec,Sarcia ma swój domek

a ja mówię dzień dobry

moje dziecię przytuptało z godzinę temu,powiedziało,że kaczusia siedzi w jej pokoju i chce spac z mamą i tatą... i teraz mama cierpi na bezsennosc

miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 05:18   #131
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

dziekujemyyyy za wszyskie kciukasy kochane jestescie

Sara juz chyba zna sie na zegarku po równo co 2,5 godziny sie budzi na jedzonko

Ciekawe jak dzis z waga, ok 8 jest mycie i wazenie to dam znać.

Miłego dnia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 05:35   #132
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

dzień dobry

Co za noc Dzieć obudził się o 1.20 podjadł troche z UU (moja lewa piers to masakra, mała nie bardzo lubi z niej jesc, jak juz to za koniuszek tylko łapie - nadenerwowałam się, M. się zlitował zrobił małej mm, pojadła i ani myśli spać. Nie krzyczała, nie płakała tylko oczy jak pięć złotych i rozglądamy się i gadamy. W końcu udło mi się ją uśpić o 3 Teraz Agata-budzik obudziła męża do pracy po szóstej, zjadła troche odciągniętego mleka i śpi.

Brumku świetne zakupy.
Ja właśnie mam zamiar zamówić karuzelke. Mate też chyba z Tiny love ale myślę o takiej http://allegro.pl/mata-kick-discover...701163170.html
Ja się wyżaliłam i ide spać dalej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 05:41   #133
sygine
Zadomowienie

Witam znowu z samego rana, bo postanowiłam już wstać, skoro oczy jak 5 zł i moje dziecię szaleje
Niestety ale sen się chyba nie spełni i raczej dzisiaj nie urodzę, a w każdym razie nic na razie na to nie wskazuje
Właśnie przeczytałam Shira twój opis porodu Natchnął mnie takim optymizmem, że mogłabym chociażby teraz jechać na porodówkę
Bardzo dzielna dziewczyna Ale ja to wiedziałam - w końcu twarda babka z ciebie
A teraz zmykam dalej nadrabiać, bo wystarczyło jedno popołudnie i wieczór, a wy znowu naskrobałyście ponad 10 stron
Stary 2011-07-05, 06:41   #134
pieleszka
Wtajemniczenie

no i dzisiaj też nie pospałam obudził mnie masakryczny ból rąk - tak mi zdrętwiały, że myślałam, że się poryczę... musiałam wstać, połazić, i co trochę przeszło to się kładłam do łózka i po 15 min to samo...
czy którejś z Was też tak drętwieją ręce??? od łokcia w dół?? to jest połączone z takim bólem, że ledwo dałam radę mężowi kanapki posmarować do pracy... teraz już jest lepiej...już ból minął... takie tylko zmęczenie zostało w kończynach...

dzisiaj u nas w końcu ładnie słoneczko świeci i ma byc maks do 24 stopni to sobie pójdę na spacerek po południu a wczesniej zajęcia w SR - śmieje się, że akurat zostały jeszcze trzy spotkania w szkole czyli akurat zaliczę cały kurs i prosto z ostatnich zajęć mogę iść zamieniać teorię na praktykę i rodzić bo to już będzie w zasadzie "mój" termin

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 06:52   #135
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
znowu wczesna pobudka, wyprawilam meza do pracy i zasiadlam do internetu
poszukiwanie materaca ciag dalszy

dodatkowo rozgladma sie za organizerami do kuchni - na sztucce do szuflady i na kosz - wybor jest spory i chce wybrac optymalne rozwiazanie, to kolejne zadanie na najblizsze dni

Cytat:
Kolinko, zostało nam niedużo rzeczy (szybko poszło, bo przed weekendem mieliśmy całą masę i wszystko szybko udało się załatwić ). Najważniejsze są, czyli łóżko i materac, wózek i fotelik.
Teraz jeszcze wanienka + stelaż do niej, kosmetyki (bo nie mam żadnego) i jeszcze kilka ciuszków. No i właśnie jakaś lampka może, jakaś osłona przeciwdeszczowa do wózka, staniki dla mnie i ... możemy rodzić

Nie mam żadnej pościeli, ale nie zamierzam używać, więc i kupować na razie nie planuję.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Ja mam taki materac: http://www.selene.pl/product/pl/baby_de_lux,113.html

Z pianki termoelastycznej.
to juz nie wiele zostalo, ja na koniec zostawilam kosmetyki i apteke

selene jakos z glowy mi wyszlo, a przeciez nie dawno nasz "dorosly" materac tam kupowalam, mam ich pod nosem, podjade zobaczyc
dziekuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 07:04   #136
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Ale te 38 cm to w którym miejscu bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazic
brzuch jest mierzony centymetrem krawieckim od kości łonowej do góry do końca macicy. i generalnie ilośc centymetrów odpowiada ilości tygodni. ja jestem 36+3, ale brzuch był 38 cm. taki angielski sposób.
Cytat:
Brunetko, Ty się nie nabijaj, bo ja mam podobne Zbieram Świnki
No, może nie tak że zbieram specjalnie, ale ma chyba 7 czy 8 takich pluszowych, różnej wielkości. Bo świnia to moje najukochańsze zwierzę pod słońcem
ja kiedyś zbierałam ołówki
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ja razem z Tż wylądowałam na ostrym dyżurze w szpitalu podejrzenie zapalenia wyrostka u Tża na szczęście tylko podejrzenie siedzieliśmy 3 godz w szpitalu no mój mąż wie jak mi urozmaicić popołudnie
uhu dobrze ze nic nie było

Cytat:

Agni dobrze, że się odezwałaś To faktycznie jakaś niekompetentna ta księgowa :/ Czasem lepiej coś samemu pozałatwiac, polatać niż komuś zaufać...
Napewno wszystko jakoś załatwisz
dziękuje kochana. chciałam pójśc na łatwiznę i zlecic to komuś żeby sobie w ciąży głowy nie zawracac, ale jak widzę takie podejście nie działa. śłuszne jest przysłowie: jeśli chcesz miec coś dobrze zrobione-zrób to sam!!!.Szkoda tylko nerwów, ale najważniejsze że wszystko jest jeszcze do odkręcenia.

A i na czole mam tzw. maskę ciążową. myślałam, że ominie mnie to, a tu guzik. nie widziałam tego, bo mieszkamy w podziemiu i dodatkowo ustawione rusztowania ograniczają światło, ale jak wyszłam i zobaczyłam, to się przejęłam i mówię do mojego T. : widziałeś to? a on spokojnie : tak. myślałem, że wiesz. a ja mu na to, że brzydko to wygląda, a on przytulił mnie i powiedział: ty we wszystkim wyglądasz ładnie , i czy z maską czy nie, czy w makijażu czy nie, we wszystkim Ci ładnie Rozczulił mnie.(ciekawe jaki scenarzysta pisze mu teksty?)

Carmela za szybki powrót do domu
Bella - dziewczynki urocze
Dziubku - mały dziubek słodziutki jest

wszytskim którzy potzrebują dziś kciuków życzę powodzenia i czekam na same dobre wieści.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:07   #137
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek a ten fotelik montuje się na stelażu Mutsy?
fajne te torby.Ja miałam Mutsy i byłam b.zadowolona ona miała takie spec zaczepy co można na plecach spec zamontować.

Ja licytuje huśtawkę ale nie wiem czy wygram
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:21   #138
mamad1
Zadomowienie

Wieczorem nie mogłam się zalogować i nie wiem dlaczego
Pamiętam, że ktoś bardzo potrzebuje:kciuki : , więc trzymam!
Za wszystkie wizyty też

Więcej naprawdę nie pamiętam

A my dziś zaczynamy 35. tydzień

Przypomniałam sobie właśnie coś Któraś napisała, że była karmiona mlekiem krowim. Mnie to nie oburza, bo moja mama, gdy kończyła nas karmić piersią, też nam gotowała grysik (kaszę mannę) na mleku. Najpierw bardziej rozcieńczone wodą, a potem mniej. I zawsze wydawało mi się to normalne...

A odnośnie karmienia piersią i odporności, to naprawdę nigdy się nie dowiemy jaka byłaby odporność, gdyby dziecko karmione było dłużej lub nie karmione wcale mlekiem matki. Choć według mnie jest to tylko jeden z czynników, które mogą wpływać na odporność, ale nie jedyny (kwestia genetyki, zahartowania organizmu, czynników społecznych itp.)...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-07-05 o 08:13
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:53   #139
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
...

A my dziś zaczynamy 35. tydzień
brawo

a wlasnie, dzisiaj wtorek, my tez zaczynamy nowy tydzien - i tez 35
Stary 2011-07-05, 08:03   #140
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa wlasnie już wiem co miałam pisać

Otóż nasza pani gin zaproponowała mi dzisiaj znieczulenie do porodu sn, z tym że chodziło o znieczulenie gazem rozweselającym
Co o tym myślicie?
Ostatnio tato mi o tym wspominał,
ponoć niby w Poznaniu to weszło
u mnie pewnie tego nie ma
a chętnie bym skorzystała

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mogę pomarudzić?
Chcę do ludzi, tak zwyczajnie.
Siedze, słucham Bajmu (!) i wyje.
Bez powodu.
Obejrzałam wszystkie zdjęcia jakie mam.
Nienormalna jestem.
Idę, nie katuję.
Wrócę za 150 lat, jak mi przejdzie.
W dodatku nie mam nic słodkiego.
Ja mam wrażenie,że hormony mi jeszcze bardziej biją, niż w 8 miesiącu w którym już nie umiałam wytrzymać sama z sobą. Teraz mam męża na kilka dni i mówi, że to jest nie możliwe że hormony tak wpływają na kobietę...raz mi powiedział, że zaraz mu też zacznie walić

Shira
świetny opis porodu. Taki ruck zuck , fajnie to skomponowałaś

Nadrobiłam stary i nowy wątek, ale nie pamiętam wszystkiego.

Sweet, Brumek i inne kobietki gratuluje udanej wizyty
Telik szkoda, że tak musiałaś czekać i w sumie się nie doczekałaś

DZIEWCZYNY świetne te pokoiki Wasze.Nie pamiętam czy to była agulaabar która pokazała pokoik(szary) z kubusiem w łóżeczku - ale świetne były panele !!

Agni Ja też ryczę z byle powodu. Ostatnio mnie zdenerwowało, że cokolwiek powiedziałam to każdt odbierał to w krytykujący sposób, albo drażniło mnie to że teściowa zrobiła kanapki dla szwagierki,szwagra i dla NAS i Ja powiedziałam, że chce kanapkę ale bez kiełbaski kminkowej to szwagier, mąż i teściowa oczami mnie zjedli żebym siedziała cicho, bo szwagierka zaraz nie będzie jadła,bo ona mało co je.A zauważyliśmy że jak jej powiemy że jest inna nazwa to je

Wczoraj byłam w Krk,
pochodziłam 3 h po Galerii Krakowskiej
i kupiłam tylko skarpeteczki dla małej
wróciliśmy zmęczeni jak dzieci.

Czekając w kolejce do WC, stała babeczka starsza za mną, zauważyła że mam brzuszek to wzięła kciuka i pobłogosławiła mnie tzn Emilie robiąc krzyżyk. Byłam w szoku bo nie wiedziałam czy mam się bać, czy po prostu nic nie mówić powiedziała, że to jest taki zwyczaj, aby dzieciątko i mamusia były zdrowie i nic się nie działo...jak powiedziałam to teściowej to aż się popłakała

Witam na NOWYM super wątku

Zrobiłam " porządek" na liście.
Zostały usunięte te dziewczyny które nie miały nawet 10 postów napisanych w poprzednim wątku.
(
Uważam że to i tak za mało, bo są dziewczyny które mają ponad 200 postów i to jest nawet nie porównywalne do tych które napisały ok 5 i chcą być na liście)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:11   #141
BABONIK
Zadomowienie

i ja zaczynam 35tydzień

fajne te torby dziewczyny,ale ja więcej jak 60zł nie przewiduję wydac na torbę
dla mnie torba musi miec przewijak,chyba zdecyduję się na taką:

http://allegro.pl/torba-podrozna-z-p...693327806.html

niech będzie że został mi ok m-c do produ,wyciągnęłam dziś ciuszki i piorę ostro... może za wcześnie,ale im później tym mniej mi sie będzie chciało to wszystko prasowac

a po południu do pracy,pogoda do d.... , tylko spac się chce

miłego dzionka

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:13   #142
zanetaa88
Zakorzenienie

Miałam Wam jeszcze pisać,
wszystko się ostatnio wali
i do tego dochodzi to że stan rzeki Odry się wiecznie podnosi...
nie będzie kolorowo, jak wyleje :/

Stary 2011-07-05, 08:14   #143
zanka205
Zakorzenienie

witam
39.t.c. skończony, za 7 dni termin... nie cieszy mnie to

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:14   #144
sygine
Zadomowienie

Trochę nadrobiłam i mocno zaciskam za Bartessę i Carmelę .
A teraz postaram się dokończyć i znikam bo mam do posegregowania i opisania 400 zdjęć Mam nadzieję że do porodu mi zejdzie
Stary 2011-07-05, 08:15   #145
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brawo

a wlasnie, dzisiaj wtorek, my tez zaczynamy nowy tydzien - i tez 35
klask i:
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:16   #146
zapałeczka
Zadomowienie

Ja dziś zaczynam 34 tydzień ciąży
Stary 2011-07-05, 08:23   #147
zanetaa88
Zakorzenienie

Babonik kusisz tą torbą !
I chyba sobie ją wezmę.
Ubzdurałam sobie, że chce mieć jedną do auta a drugą do wózka.
I korci mnie korci... tak kremowa w misie

Kolina, Zapałeczka,Zanka za kolejne tygodnie.

Zanka chyba będziesz w tych znikomych %tach które rodzą w Tp

Stary 2011-07-05, 08:24   #148
CrazyMachine
Zadomowienie

Wczoraj minął mój tp z usg.... i nic. Nawet najmniejszych oznak. W czwartek będzie mój kalendarzowy tp, ale chyba też nic z tego nie wyjdzie Gadamy z małą, ale ani prośby, ani groźby nie robią na niej wrażenia, sporty ekstremalne jak sex w 9 miesiącu też nie... Pójdę jeszcze dziś po te liście malin, choć osobiście sądzę, że to ma skuteczność placebo... ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta. Bardzo nie chcę leżeć w szpitalu i tam czekać małą.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:26   #149
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiecie co jak Was tak czytam,
to czuje po kościach że urodzę po Tp
i nastawiam się na to,
bo gdy urodzę wcześniej będę pozytywnie rozczarowana

Stary 2011-07-05, 08:26   #150
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sara pojechała na konsultacje do Akademi Medycznej, ale mam stresa, ma to trwac ok. godziny, tylko czemu te minuty tak wolno leca...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości