|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: książkoholiczki i filmomaniaczki.
Niesamowita książka. Czytałam ją pare lat temu i chyba znów do niej sięgnę, a dała mi ją moja mama
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję serdecznie za propozycje, chociaż muszę przyznać, że większość tych pozycji już za mną.
jestem ogromną fanką "Lolity" (książki, jak i filmu, chociaż wersja Kubrick'a mniej do mnie przemawia). miałam nawet temat prezentacji maturalnej ściśle związany z tą pozycją. jeżeli któraś nie czytała "Niebezpiecznych związków", to naprawdę gorąco, gorąco, gorąco polecam. chyba żadnej książki tyle nie "odchorowywałam", jak ja to nazywam.
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie e-booki bo sa niestety ksiazki, ktore znalazlam tylko w takiej wersji - moja biblioteka ich nie ma
ostatnio czytalam tak "Ojca chrzestnego" - e-book w pracy chetnie przygarne jakies e-booki jesli macie mozliwosc przeslania
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się przytulę chętnie do jakiegoś e-booczka
Jednocześnie dysponuję kilkudziesięcioma książkami w formatach .doc i .pdf także jak ktoś będzie potrzebował jakiegoś tytułu to niech napisze do mnie, poszperam w zasobach i chętnie prześlę, o ile oczywiście będę takową dysponowała
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Jestem wykończona tymi praktykami.. A tu jeszcze 2 tyg
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie cierpię czytać na dworze
![]() Zawsze jakieś dzieciaki się bawią w pobliżu, wieje wiatr i przerzuca mi strony, od słońca boli głowa... Jednak nie ma to jak usiąść w wyrze na górze poduszek z kubkiem dobrej herbaty albo cappuccino i dobrą książką Właśnie zabieram się za czytanie "Bram Strachu" Andrzeja Ziemiańskiego, wygląda na postapokaliptyczne sci-fi tak na pierwszy rzut oka - nie przepadam za tym klimatem, ale uwielbiam tego autora, a kumpel mi właśnie tę książkę pożyczył i polecił. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie robisz praktyki? szybko zlecą te 2 tygodnie ![]() ja też miałam zakręcony tydzień, ale dziś wieczorem grillujemy z przyjaciółmi - mięsko zamarynowane, % się chłodzą - naładujemy akumulatory na kolejne dni
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie pol dnia przesiedzialam, a wlasciwie przelezalam na lezaku na balkonie z ksiazka
W koncu zrobilo sie cieplo, bo to co tu sie dzialo przez ostatnie dni przywolywalo na mysl pozna jesien...![]() Jezeli chodzi o ebooki tez mam ich troche wiec jakbyscie czegos szukaly to chetnie sprawdze czy nie mam Ja poszukuje 'Wielki Santini' Pat Conroy. Szukalam wczoraj w necie ale bezskutecznie niestety![]() Dla mnie ten weekend bedzie szalenczy jak sadze. Mialam nadzieje skoczyc nad jeziorko ale chyba nic z tego, bo trzeba robic zakupy i przygotowywac sie do wyjazdu. W srode w nocy jedziemy z Tz do Polski Najpierw nad morze a potem do mnie odwiedzic rodzinke Mam przeczucie ze nad morzem bedziemy mieli brzydka pogode
|
|
#130 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mamy ochotę na jakieś ładne widoki, takie żeby pochodzić, pozwiedzać i popodziwiać. Może w Waszych okolicach są jakieś fajne miejsca
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to uwielbiam kupować książki. Będę bronić się przed nowoczesnością, "kartkowa" to po prostu książka. Ja tam lubię czytać wszędzie, czy na dworze czy w domu, w dzień czy w nocy. Byleby było ciekawe
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego grillowania Ja zaraz uciekam do łazienki na spa, a potem piwko i książka
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Akashka, The Great Santini mam in English
Niestety po Polsku nie posiadam. Jeśli w języku angielskim Ci odpowiada to chętnie prześlę
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam czytać w wannie, w łóżku, na kanapie, w fotelu lub... w kuchni
lubię tez tradycyjnie, przy biurku ![]() nie lubię na powietrzu, bo albo słońce razi, albo wiatr porywa kartki, albo coś innego mnie od razu drażni... w samochodzie też niezbyt, bo nie potrafię się skupić i mi słabo się robi... Cytat:
![]() efekt - pusty portfel, przepełnione półki...
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Odłożyłam właśnie "Bramy Strachu" Ziemiańskiego z powrotem na półkę. Nie dałam rady doczytać do końca - poddałam się w połowie. Niestety powieść przez 120 stron nie była w stanie mnie zainteresować. Naciągana fabuła, niepotrzebnie namnożone wątki, sporo niejasności. Szkoda, bo inne powieści Ziemiańskiego bardzo mi się podobały.
Biorę się teraz za "Zieloną Milę" Kinga - dostałam jakiś czas temu od TŻa, film widziałam, ale ciekawa jestem książki. |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety po niemiecku umiem tylko: Ich liebe Alkohol
co jakby wyklucza czytanie książek w tym języku Za to po angielsku czytam, więc jakby ktoś potrzebował jakiejś angielskiej książki to też mam spory zapas Edytowane przez IgnisDivine Czas edycji: 2011-07-16 o 13:21 |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w bibliotece wzięłam książkę Gail Parent- Sheila Levine nie żyje i mieszka w Nowym Jorku. Spodobała mi się okładka
Teraz nie mogę się od niej uwolnić. Naprawdę polecam. To list pożegnalny, ale napisany z dużym poczuciem humoru. Idealna lektura na wakacje![]() Na wyjazd biorę 4 tomy dzieł Czechowa, Sekretne życie pszczół i jakieś 3 kryminały. Do tego dużo muzyki. Od filmów mały odwyk, ale zaraz lecę do teatru
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;28166912]Odłożyłam właśnie "Bramy Strachu" Ziemiańskiego z powrotem na półkę. Nie dałam rady doczytać do końca - poddałam się w połowie. Niestety powieść przez 120 stron nie była w stanie mnie zainteresować. Naciągana fabuła, niepotrzebnie namnożone wątki, sporo niejasności. Szkoda, bo inne powieści Ziemiańskiego bardzo mi się podobały.
Biorę się teraz za "Zieloną Milę" Kinga - dostałam jakiś czas temu od TŻa, film widziałam, ale ciekawa jestem książki.[/QUOTE] King to mój ulubiony pisarz książka naprawdę fajna, chociaż moim zdaniem i film był dobry
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;28166912]Odłożyłam właśnie "Bramy Strachu" Ziemiańskiego z powrotem na półkę. Nie dałam rady doczytać do końca - poddałam się w połowie. Niestety powieść przez 120 stron nie była w stanie mnie zainteresować. Naciągana fabuła, niepotrzebnie namnożone wątki, sporo niejasności. Szkoda, bo inne powieści Ziemiańskiego bardzo mi się podobały.
Biorę się teraz za "Zieloną Milę" Kinga - dostałam jakiś czas temu od TŻa, film widziałam, ale ciekawa jestem książki.[/QUOTE] I film i książka dobra, choć ja osobiście jestem zdecydowanie bardziej za książką. |
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja aktualnie męczę Zafona i "Cień wiatru", nie wiem co w jego książkach jest dla mnie nie tak, ale "Grę Anioła" też strasznie męczyłam. Za to ostatnio przeczytałam dwie książki o podróży do Włoch "Moje rzymskie wakacje" i "lato w Toskanii" obie przyjemne i lekkie =] Co do filmów wczoraj już nie wytrzymałam i znowu po raz n-ty obejrzałam Step up 3, a kolejny mój ulubiony ostatnio to "Listy do Julii" =] |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny, choć mocno naciągany zwłaszcza pod koniec Ostatnio też oglądałam Skrzydlate świnie i całkiem całkiem. A w czwartek na polsacie Szkoła uczuć, oglądałam ten film z 1500 razy i tak za każdym razem płaczę ![]() Zielona mila, jeden z moich ulubionych filmów, książki nie czytałam, bo nie lubię takiej kolejności, że najpierw film potem książka ![]() Idę się kąpać i może czekając na tŻ zacznę czytać Portier nosi garnitur od gabbany. Miłego wieczoru ![]()
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
"portier..." już czytałam fajna książka =]
Cóż ja na "Szkole uczuć" też rycze jak bóbr dlatego nie czytam... ani nie oglądam. Na wszystkich książkach Sparksa i ich ekranizacjach rycze jak głupia pół filmu czy książki =] |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszystkim na 'Pamiętniku'.przez pół filmu ryczę, a przez drugie pół ślinię się do Ryana Goslinga. ![]()
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj przeczytaam Ksiegi Nomow a dzis biore sie za eBooka
Czytam 'Cos pozyczonego' Emily Griffin. Sciagnelam sobie program do ebookow i wyglada praktycznie jak ksiazka. Jak go wylacze i potem wlacze to otwiera na ostatnio czytanej stronie Fajna rzecz
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Wystarczyła jedna nieprzespana noc i szybko wróciłam do normalności
![]() Dokończyłam Mamzille - Mamuśki z Manhattanu - książka lekka i przyjemna, zakończenie trochę banalne, ale nie oczekiwałabym po takich tytułach większych filozofii. Czytało mi się fantastycznie i zdecydowanie mogę polecić (chociaż w pewnym momencie pomyślałam, że groteskowe zachowanie niektórych postaci wcale nie jest aż tak przerysowane jak mogło by się wydawać - sama rozglądałam się ostatnio za przedszkolem i nawet rozumiem cały ten zamęt) Teraz szukam innych książek tej autorki, bo same tytuły kuszą (Rozwód od Armaniego, Szkoła dla snobów, Dobry adres, Letni staż...) do zabrania ich do walizki ![]() Później obejrzałam Wybór Gracie. Jeśli lubicie filmy o trudnym życiu, niełatwych wyborach i patologii kończącej się w amerykańskim sądzie - polecam. Można się wzruszyć |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Wczoraj byłam na "Strefa X", oryginalny tytuł "Monters" - zawiodłam się strasznie.
|
|
#149 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja dziś wieczorem idę z TŻ na Pottera, ciekawa jestem jak im wyszła ostatnia część
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie podobal ten film, zwlaszcza muzyka i rola Roguckiego
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

jestem ogromną fanką "Lolity" (książki, jak i filmu, chociaż wersja Kubrick'a mniej do mnie przemawia). miałam nawet temat prezentacji maturalnej ściśle związany z tą pozycją. jeżeli któraś nie czytała "Niebezpiecznych związków", to naprawdę gorąco, gorąco, gorąco polecam. chyba żadnej książki tyle nie "odchorowywałam", jak ja to nazywam.
Jednocześnie dysponuję kilkudziesięcioma książkami w formatach .doc i .pdf także jak ktoś będzie potrzebował jakiegoś tytułu to niech napisze do mnie, poszperam w zasobach i chętnie prześlę, o ile oczywiście będę takową dysponowała

ani nie czuję senności nawet wtedy kiedy czytam po północy 
. Tylko oczy mnie później bolą, a mój TŻ złości się na mnie, że nie dosc, że w pracy przed monitorem to jeszcze w domu. Poza tym można sobie poczytać w pracy jak się ma chwilkę
. Wielka szkoda

おはよう!