Odwołany slub 2 tyg przed - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 13:30   #121
Krasko1
Zakorzenienie

Dot.: Odwołany slub 2 tyg przed

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;30242338]Czemu piszesz "oni"? Kogo masz na mysli?
Jak Twoj facet wytlumaczyl odwolanie slubu?

btw: moim zdaniem skoro to on wszystko odwoluje to niech on zajmie sie odkrecaniem imprezy. Dlaczego macie razem odwolywac ksiedza? Uwazam, ze wszystko powinno byc teraz na jego glowie skoro to on stworzyl taka sytuacje. Pomysl o tym .[/QUOTE]
Zgadzam się. To nie ty zawiniłaś więc niech on się teraz martwi odwoływaniem tego wszystkiego...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Witam w klubie.
Ja w sobotę otrzymałam telefon, że ślubu nie będzie.
Przez telefon:/
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 08:24   #122
Kalabus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zatracona Pokaż wiadomość
Witajcie

Uprzedzam ze moja historia jest długa i skomplikowana niestety. Otóz;Odwolalismy slub 2 tyg przed. Moj narzeczony w sumie z dnia na dzien powiedzial ze mamy silne charaktery i boji sie tego ze bedziemy sie rozwodzic... Powtarzal ze cos go przeroslo ze nie da rady po czym sie uspokoil przepraszal mowil ze kocha i nie wiedzial ze takie emocje sa przed slubem Na nastepny dzien syt sie powtorzyla ze zdwojona sila zadzwonila kolezanka z zapytaniem jak ja sie czuje poniewaz byłam wtedy na l4 - on zrobil awanture ze mi przestal ufac bo upatrywal sie w tym ze ja opowiadam kolezankom o naszych problemach i smiejemy sie z niego itd...nigdy nie otaczałam sie wainuszkiem kolezaneczk i nigdy nic nikomu nie mowiłm o nas czy naszych spr. Było to na domiar złego na naszej sali weselnej przy rodzicach jego i mojej mamie. Wieczorem probowałam jeszcze z nim na spokojnie porozmawiac ale rekacja jego byla taka sama jak na sali.
Slub zostal odwolany u ksiedza na nast dzien ... to byla jego decyzja. Jego zachowanie w kancelarii parafialnej; zabrał mi tel polozył na schodach nie wiem czemu.... przyniosł na prosbe ksiedza, ale polozył kolo drzwi .... ksiadz w szoku ja tez. Nic mu nie powiedział tylko tyle ze nie chodzi o kogos trzeciego i on chce zakonczyc ten zwiazek bo mamy silne charaktery mysłałm ze snie... jak wyszłismy stamtad powiedział ze kocha ale bal sie bo moze bysmy sie rozwiedli!
Nie ma w tym sensu logiki... nie wiem co w niego wstapiló /jak ksiadz powiedział szatan.../ tym bardziej ze caly czas dbal o nas o mnie okazywal uczucia. Zachowywał sie w tych dwóch dniach nieracjonalnie ... widziałam w nim innego czlowieka... mial nagle zmiany nastrojów co sam wczesniej zauwazył... zaczelam sie zastanawiac czy to nie choroba... Po 2 dniach od tej syt on wyjechał na 3 tygodnie w gory jego kuzyn ksiadz go gdzies ulokował zostawił wyl telefon w domu nie mielismy kontaktu. Jak wrocił a było to ponad juz m-c temu nie odrazu wlaczył telefon dopiero po kilku dniach. W moje imieniny wysłał sms zyczenia. Nie odpisałam mu miałam juz na ten dzien zaplanowana wizyte u niego nie moglam dluzej czekac na rozmowe... pojechałam byl badzo zaskoczony. Powiedział ze juz rozmawialismy o tym.... Powody ktore usłyszałam;

1. Nie byl do konca szczesliwy bo rzekomo ja nie lubiłam zabardzo swiadka naszego i kilka razy prosiłam zeby jak maja sie spotkac to zeby nie robili tego o 24 tylko wczesniej.... raz jak u niego byl pojechałam po niego tak wczesniej sie umowilismy byla zima mroz a on teraz mi mowi ze czuł sie osaczony przez ta sytuacje..... rece mi opadły....

2. Kilka dni przed awantura byłam na badaniach w szpitalu siedział ze mna cały dzien ja chwaliłam go ze taki kochany itd. powiedział teraz z czuł sie nie doceniony i jak przyjechałam do domu poprosił na bok moja mame i powiedział ze jak tak sie denerwowałam tym szpitalem balam sie i tak narzekał podobno a moja mama sie zdenerwowała i powiedziała ze jak on sie boi ze ja jestem chora to juz jego spr czy cos w tym stylu. On sie poczuł wtedy bardzo dotkniety ze jest nikim ze jest niepotrzebny z ja napewno narzekałam na niego ze zle sie mna zajmował..........A ja chwaliłam jak glupia i złego slowa na niego nigdy nikomu nie powiedziałam i to mnie bardzo zabolało bo on ma swoje teorie..... jak mi wtedy opowiedział to zdarzenie chciałam zeby sobie z mama sami wyjasnili bo pewnie zle sie zrozumieli on nie chciał.

To były powody ktore usłyszałam od niego podczas naszych 3 spotkan ktore do tej pory odbylismy. Powiedział mi ze ma swoj honor ze czuje sie niedoceniony. Bardzo mnie i moja rodzine to boli bo bylismy 8 lat ze soba i nigdy nie bylo konfliktow mial bardzo dobre realcje z moja rodzina oni go za wszystko chwalili. I jak powiedzieli niektorzy teraz - za bardzo .... brzmi tak jak by cala rodzina uwzieła sie na dobrym chlopaku a on nie wytrzymał. ALe wlasnie tak nie było .........

Czy to sa powody do odwołania slubu ktorego sam chciał ? i tak sie starał zeby wszystko było ok. Przeciez nawet jakby miał jakis konflikt z kims z mojej rodziny to nie powinno to rzutowac na nasze zycie... Jakas nagła zmiana frontu jakby wylazł z niego inny czlowiek dla wszystkich jest to szokujace. Powiedział mi jeszcze ze to nie jego wina..sam podjał taka decyzje bez checi jakiejkolwiek rozmowy pozniej zwiał wrocił i mowi ze to nie jego wina tak najlepiej i najłatwiej... Przypomniałam mu kilka syt ze str jego znajomych czy rodziny, ktore tez by mnie uprawniały do odwołania slubu jakbym szła tym jego tropem ale co mnie to obchodziło przeciez my powinnismy byc najwazniejsi ! a nie wszyscy wokoł a miedzy nami było naprawde dobrze. Nic z tej syt nie rozumiem od naszego ost spotkania mija 2 tydzien i mysle ze kontaktu jakiegos nie bedzie bo o czym mowic on mi mowi te swoje zalosne powody a ja mu odpowiadam argumentami wiec i on sam chyba zrozumiał ze ja tego nie kupuje. Boli wszystko strasznie, nie mielismy zadnych problemów, relacje super , rodziców tez a tu taka niespodzianka..... Jak z waszego p widzenia to wyglada? ja juz zaczełam miec wyrzuty sumienia ze poszłam na te badania moze jakby nie one byłoby ok....? doszły mnie słuchy ze z naszym swaidkiem spotkał sie dopiero 2 razy od swego powrotu raptem po godzinie .Unikał tematu powiedział tylko ze w sumie o nic takiego namnie poszło tylko czasem charaktery sie rozniły. Jak to usłyszałam nie wiedziałam czy smiac sie czy plakac... zycze kazdemu takiej "niezgodnosci" charakterów. Dodam ze bylismy razem 8 lat i byłamjego pierwsza dziewczyna co widze ze ma wpływ ...
Trochę niezrozumiała ta opowieśc miejscami. Wszystko opisane z jednego punktu widzenia. Może były jakieś spięcia z Twoją rodziną o których nawet nie wiesz? Faceci się zawsze dystansują od rodziny dziewczyny...
Stary 2011-11-12, 14:31   #123
LUCRETIA82
Raczkowanie

Cytat:
witajcie

pozbierałam sie z tego wszystkiego choc nie dawala mi ta syt spokoju do konca bo pamietam wyjatkowosc tego zwiazku na tle innych i caly czas mialam wrazenie ze w jakis sposob nie jest to zamknieta ksiega.Myslałam ze pewnie kiedys czka nas rozmowa o tym wszystkim. Ostatni czas mnie zaskoczyl On chc wrocic............. jestesmy po kilku rozmowach o tym co sie stalo. JESTEM ROZBITA . Nie bede podejmowala w najblizszym czasie zadnych dcyzji zycie pokaze co nas czeka. i CO Wy na to???

w zyciu bym nie wrocila..pokazal juz na co go stac, potraktował cie parszywie..nad czym sie tu zastanawiac
facet ma tupet

znajac jednak zycie pewnie wrocisz

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
kazdym badz razie kontakt jest bo jakos trzeba bylo to wyjasnic, ale zycie toczy sie dalej i jego i moje oddzielnie. Jak to wszystcy mowia co ma byc to bedzie ja juznie walcze z losem a zajmuje sie soba .Jak nawet bysmymieli wrocic to i tak sie to stanie niby kierujemy swoim losem ale nie do konca... Moze zapoznam kogos chcoc nie szukam. Szczerez to jest mi dobrze teraz z tym jakjest pozdrawiam i mysle ze juz sie unie pojawie. Czas na nowy etap!
boże dziewczyno jakie to szczęscie, ze wiekszosc jednak uważa, ze sami podejmujemy decyzje!!!jak slysze takie gadanie "nie walcze z losem, co bedzie to bedzie"....ja pitolęeeeeeeeeeeeeeeeee.j akbym ja tak siedziala i czekala na rozwoj wypadkow to nie wiem czy teraz bym tu siedziala i pisala
sama podejmujesz decyzje, jak do niego wrocisz to za pare lat nie zwalaj na los tylko na wlasne dzialania, bo jesteś dorosłą osoba i wiesz co robisz

powodzenia
.
LUCRETIA82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 16:31   #124
elane
Rozeznanie

A jak tam ciąg dalszy historii?

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:35   #125
zatracona
Raczkowanie

Prosze autorke o zalozenie sobie "swojego" tematu a nie podpinanie sie do tego jes to dla mnie spr skonczona i nie zycze sobie powracania do tego i tego by ciagle p"wybijal" sie na 1 str. Dla ciekawskich co dalej... Jest jakies dalej jest dobrze a czy samej ze soba czy z kims nowym czy jeczcze inaczej to juz dla wszystkich nie istotne. Diekuje i zegnam. Sczesliwa l.
zatracona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 20:29   #126
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Prosze autorke o zalozenie sobie "swojego" tematu a nie podpinanie sie do tego jes to dla mnie spr skonczona i nie zycze sobie powracania do tego i tego by ciagle p"wybijal" sie na 1 str. Dla ciekawskich co dalej... Jest jakies dalej jest dobrze a czy samej ze soba czy z kims nowym czy jeczcze inaczej to juz dla wszystkich nie istotne. Diekuje i zegnam. Sczesliwa l.
Przykro mi, ale każdy ma prawo się wypowiadać na forum, a Ty nie masz prawa komuś tego zabraniać. Pojawienie się nowego posta w wątku skutkuje podbiciem wątku do góry. Tak to działa. To tak z technicznego punktu widzenia.
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 20:38   #127
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba śmieszna jesteś. Każdy ma prawo sie wypowiedzieć gdzie chce i kiedy chce
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 20:45   #128
preetamsingh
Zadomowienie

Zresztą, trochę to dziecinne - jak był problem to autorka nie miała oporów, by go upubliczniać, a gdy Misio marnotrawny powrócił (a nie wątpię, że tak się stało) to zabiera swoje zabawki z piaskownicy i się obraża, gdy ktoś pyta ją, co u niej słychać...
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 11:07   #129
33owieczka
Zadomowienie

A ja rozumiem zatracona.
to o czym pisała było strasznym i cięzkim wydarzeniem w Jej zyciu, októrym teraz pewnie stra się zapomnieć, ułożyc sobie wszystko na nowo. A tu... wpadają "mądre" wizażanki czytaja pierwszy wpis i udzielaja "światłych rad" kompletnie nie dotyczących tematu teraz...
Zatracona może tu zaglądac, bo tutaj przeciez osoby zainteresowane Jej sytuacją bedą pisac, a tu... raz, że piszą od rzeczy, dwa- piszą do kogoś innego.

Uwazam, ze w tak waznych sprawach warto zakładac osobne wątki.

Bez obrazy Angie_gg, bo Ty teraz jesteś w szoku i jak mniemam cięzko ci poskładac sie do kupy.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 13:21   #130
aromatyzowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość
A ja rozumiem zatracona.
to o czym pisała było strasznym i cięzkim wydarzeniem w Jej zyciu, októrym teraz pewnie stra się zapomnieć, ułożyc sobie wszystko na nowo. A tu... wpadają "mądre" wizażanki czytaja pierwszy wpis i udzielaja "światłych rad" kompletnie nie dotyczących tematu teraz...
Zatracona może tu zaglądac, bo tutaj przeciez osoby zainteresowane Jej sytuacją bedą pisac, a tu... raz, że piszą od rzeczy, dwa- piszą do kogoś innego.

Uwazam, ze w tak waznych sprawach warto zakładac osobne wątki.

Bez obrazy Angie_gg, bo Ty teraz jesteś w szoku i jak mniemam cięzko ci poskładac sie do kupy.
a ja wręcz przeciwnie,nie rozumiem takich dziewczyn jak "zatracona",po co zakładała wątek,pytała o porady innych,zwierzała się ze swoich problemów?wcześniej słuchała rad dziewczyn i pytała co one na to,a teraz zachowała się jak dziecko,zabrała swoje zabawki i uciekła do innej piaskownicy...
wydaje mi się że dużo ma wspólnego ze swoim ex a może już obecnym byłym......
aromatyzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 20:14   #131
33owieczka
Zadomowienie

Cytat:
a ja wręcz przeciwnie,nie rozumiem takich dziewczyn jak "zatracona",po co zakładała wątek,pytała o porady innych,zwierzała się ze swoich problemów?wcześniej słuchała rad dziewczyn i pytała co one na to,a teraz zachowała się jak dziecko,zabrała swoje zabawki i uciekła do innej piaskownicy...
wydaje mi się że dużo ma wspólnego ze swoim ex a może już obecnym byłym......
No własnie o to chodzi, że nie uciekła, a czyta porady " z d.. wzięte" dotyczące pierwszej strony, która dawno sie zdezaktualizowała.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 09:57   #132
aromatyzowana
Raczkowanie

wcale że nie z "d..wzięte" i nie z pierwszej strony!!!
aromatyzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości