![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Gry dla dzieci
Cytat:
![]() Nie da się uchronić dziecka od elektronicznych zabawek, ale warto wygospodarować chociaż jeden dzień w tygodniu i wspólnie zagrać w jakąś grę planszową, jak dziecko jest wystarczająco duże to np. Scrabble ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gry planszowe
Duchy fajne, ale Farmer jeszcze lepszy. Jest w kilku opcjach, zobacz np. tu:
http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...mer-delux.html http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...61-rancho.html http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...er-farmer.html http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...26-rancho.html ja polecam tego w wersji De Lux. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Do grania z dziećmi polecam "Pędzące żółwie". Można wybrać łatwiejszą wersję i zagrać nawet z mniejszymi dziećmi. Rozgrywka nie jest długa, wiec dzieci sie nie zdążą znudzić. A żeby wygrać trzeba trochę pokombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Pojawił się już pomysł memory i chińczyka, ja dodam jeszcze warcaby (chociaż na pewno też już ktoś wspomniał).
Ale kupienie takiej gry, to żadna sztuka, dlatego polecam zrobienie jej wspólnie z dzieckiem ![]() Można zrobić z brystolu, filcu, użyć korków (takich od wina) czy też nakrętek od butelek. W ten sposób mała będzie miała frajdę z tworzenia, a gra nie znudzi się tak szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
znacie rummikub junior ?
ze starszymi gramy w zwykłego, mały tylko patrzy i chyba mu smutno, że nie umie grać, orientuje się na tyle, że podpowiada mi kto ma jokera w biedronce kupiłam grę z pociągami firmy benjamin (18 zł chyba) 4 lokomotywy kolorowe i po 8 wagonikow w tych samych kolorach plus szare wagoniki i 2 kostki z kolorowymi ściankami dla mojego już za nudne ale z młodszymi dziećmi można się bawić na różne sposoby + memory, kolory, przewożenie zwierząt gruba tektura, trwałe, ładne obrazki Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2014-02-18 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
rummikub junior jest bardzo fajną grą biorąc pod uwagę że są tam różne poziomy trudności. My mamy w domu " Zgadnij kto to: - nasz szkrab jest jeszcze za mały ale myślę że 3 latek powinien sobie juz radzić
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
A ja polecę obrazkowego Chińczyka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
chińczyk będzie idealną grą planszową !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45216358]A ja polecę obrazkowego Chińczyka
![]() ![]() Rozgarnięta 2,8 latka sobie poradzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Dla takich maluchów są fajne gry z serii Granna Smart. Np od dwóch lat jest taka gra, jak Króliczek:
http://www.gryplanszowe-basanti.pl/d...kroliczek.html Chodzi o to, że mamy kilka drewnianych elementów i słodkiego króliczka a do tego książeczka z zadaniami, jak tego króliczka musimy ustawić, np, że ma stać za przeszkodą, albo obok, albo na pudełku. Mój dwuipółlatek to uwielbia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko chciałam planszówkę taką typową z kostką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
poza tym najlepiej jest zajrzeć na stoiska z grami planszowymi, jest pełno takowych w galeriach handlowyc, ost nawet sama odwiedziłam i spotkalam sie z bardzo dobra i wykwalifkikowana obsluga !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Do sprzedawania gier planszowych dla dzieci naprawdę jakieś specjalne kwalifikacje potrzebne są?
![]() Pomijam horrendalnie wysokie ceny na takich stoiskach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45328974]Do sprzedawania gier planszowych dla dzieci naprawdę jakieś specjalne kwalifikacje potrzebne są?
![]() Pomijam horrendalnie wysokie ceny na takich stoiskach.[/QUOTE] oczywiście, że tak. Trzeba sie legitymować co najmniej magistrem z planszówkoznawstwa ![]() Moja córa jest zakochana w zwykłej treflowej planszówce o samolotach, kupionej w Biedronce za 20 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Taka, tzn. ja tam rozumiem, że ktoś sprzedający gry planszowe powinien się znać na nich - wiedzieć, co dla 5 latka sprzedaje a co dla 18+
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ollastar Czas edycji: 2014-02-26 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Zdecydowanie ZA wcześnie, ja obstawiam, że nawet 2latek tego nie ogarnie, już dawno nie patrzę na oznaczenia producentów, z koziego tyłka wzięte często.
Dla 18miesięczniaka - mata wodna, lego duplo jakieś ze zwierzakami na przykład, farby do malowania paluchami, gruuube kredki, gary do gotowania, klocki-wafle (kupowane na BN dla takiego dziecka i strzał w 10). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45348034]Zdecydowanie ZA wcześnie, ja obstawiam, że nawet 2latek tego nie ogarnie, już dawno nie patrzę na oznaczenia producentów, z koziego tyłka wzięte często.
Dla 18miesięczniaka - mata wodna, lego duplo jakieś ze zwierzakami na przykład, farby do malowania paluchami, gruuube kredki, gary do gotowania, klocki-wafle (kupowane na BN dla takiego dziecka i strzał w 10).[/QUOTE] Dla 18 miesięcznego jest faktycznie za wcześnie, ale dla dwulatka już jak najbardziej te pierwsze zadania są ok. Wiadomo - każdy miesiąc dużo daje. Mój dostał jak miał dwa latka, kilka miesięcy temu i parę razy w tygodniu do tego wraca i coś tam kombinuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45348034]Zdecydowanie ZA wcześnie, ja obstawiam, że nawet 2latek tego nie ogarnie, już dawno nie patrzę na oznaczenia producentów, z koziego tyłka wzięte często.
Dla 18miesięczniaka - mata wodna, lego duplo jakieś ze zwierzakami na przykład, farby do malowania paluchami, gruuube kredki, gary do gotowania, klocki-wafle (kupowane na BN dla takiego dziecka i strzał w 10).[/QUOTE] ![]() ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jak szukacie fajnej gierki dla dziecka, nieprzesiąkniętą przemocą, w sam raz dla 6 latka to mogę Wam polecić gierę: Last Knight. Naprawdę warto, bo świetnie wygląda i wciąga! Maluch będzie zadowolony ![]() Wydana jest przez: http://www.playshop.pl/public/Produk...st-knight.html Dodatkowo jest dodawany jako gratis, w wersji elektronicznej, gdy zakupi się grę Pressure pudełkową! ![]() Polecam ![]() Edytowane przez APlay Czas edycji: 2014-06-12 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
ja mialem wolne wiec zajmowalem sie Ilonka i wlaczylem jej gry w internecie. trafilismy na [reklama strony www]. tam sa takie pouczajace gry. Ilonka swietnie sie bawi. postanowilem zglosic jej udzial w konkursie. moze i waszym dzieciom sposobaja sie gry
![]() Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-07-11 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio zostałem zaatakowany przez info o gierce dla dziewczynek :P
Tutaj stronka: Gra. Nie wiem czy warta zobaczenia, spójrzcie sami, dla mnie wiadomo... odpada :P Wersja cyfrowa Świata Kucyków 3 już niedługo dostępna! Teraz można dokona przedsprzedaży na afanie wersji elektronicznej: Kuce Świat Kucyków 3 Edytowane przez APlay Czas edycji: 2014-07-22 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
które gry planszowe i towarzyskie dla dzieci
Pytanie do graczek i do matek
![]() w którą z tych gier zagrałybyście z dzieckiem w wieku 4, 5 klasa podstawówki? *czarne historie (1, 2, głupia śmierć) *cluedo *pan tu nie stał *monopoly *taboo które gry nadają się według was do grania z osobą w takim wieku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Copyraptor
|
Dot.: które gry planszowe i towarzyskie dla dzieci
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
z cluedo i czarnymi historiami obawiam się nie ze względu na trudność ale na poziom w sumie brutalności.
i tu i tu szukamy mordercy. więc nie wiem czy to wychowawcze, mam problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Natomiast moim zdaniem czarne historie definitywnie nie, to jest gra imprezowa raczej dla dorosłych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
no właśnie czy cluedo jest bajkowe, hm
![]() sama nie wiem, bo sama karta z narzędziami zbrodni nie jest ciekawa ![]() zawsze mam ten sam dylemat, na co można sobie pozwolić z dziećmi żeby ich nie przerazić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dot.: GRY - planszowe, edukacyjne, online itp.
jaką grę planszową na początek proponujecie dla 3,5 latki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Monopoly! Cluedo mnie nudziło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.