![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)
A ja przed pierwszym porodem zapierałam się, że "po co mi tam chłop" ale mąż dojrzewał przez całą ciążę do tego by być i był- i byłam z tego bardzo zadowolona bo poród miałam bardzo długi i bolesny, przydał się niezwykle (przytrzymywał jak było mi słabo, rozweselał, trzymał za rękę jak miałam skurcze, żartował z położnymi, no i mogłam sobie na niego pokrzyczeć jak cierpiałam z bólu) i chwalę go za to że jednak on uparł się by być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Kasia_ekonomia - u nas maz bedzie przy porodzie .. nie wyobrazam sobie byc sama
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
do jakich lekarzy w Tarnowie chodzicie prywatnie czy NFZ?kogo nie polecacie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o moje doświadczenia to ja również polecam obecność męża przy porodzie, oczywiście jeżeli on też tego chce. Mój poród trwał bardzo długo, na samej tylko porodówce spędziłam 12 h i nie wyobrażam sobie być w tym czasie kogoś bliskiego. Mąż podtrzymywał mnie przy skurczach, pomagał wejść i zejść na łóżko porodowe (jestem dość niska a stołeczek do wchodzenia na łóżko straszliwie był niestabilny), ale przede wszystkim po prost był ze mną. Kiedy były gorsze chwile (jak wspominałam poród był trudny i z problemami) to musiał wyjść trochę się uspokoić, ale świadomość że był ze mną dodawała mi odwagi. Choć wydaje mi się, że wszystko okaże się w trakcie. Ktoś może się zarzekać że będzie przy porodzie a po prostu to wszystko go przerośnie a ktoś inny twierdząc, że nie chce w tym uczestniczyć w końcu wyląduje przy łóżku żony (jak mój kolega). Więc przegadajcie to ze swoimi partnerami
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- kasia_ekonomia masz fantastyczny termin! to trzymam kciuki cobyś urodziła jednak dokładnie w terminie ![]() to masz już 7 miesiąc, jak się czujesz? co najbardziej Ci dolega? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Trochę łyso mi tu sypać nazwiskami ale ok, w końcu pełno jest forów lekarskich i piszę pozytywnie - chodziłam do ordynatorki starego szpitala czyli Hanny Felis-Zyguły. Państwowo przyjmuje we wtorki 12-14 w przychodni przyszpitalnej a prywatnie w poniedziałki i czwartki 15-19 w swoim gabinecie (ma nowe usg) .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasia_ekonomia Czas edycji: 2011-12-14 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Cisza zapadła- czyżby nie tylko u mnie dzieci chorowały? Dziewczyny, moi chłopcy mają straszny kaszel już drugi tydzień, jutro idę z nimi na kolejną kontrol, mam już pokaźną kolekcję medykamentów
![]() ![]() kasia_ekonomia gratuluję brzuszka (że taki pokaźny) (ja miałam malutkie brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam i życzę miłych przygotowań do Świąt dla wszystkich Edytowane przez midnite Czas edycji: 2011-12-20 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdki najjaśniejszej,
choinki najpiękniejszej, prezentów wymarzonych, świąt mile spędzonych, karnawału szalonego, roku 2012 bardzo udanego życzy !!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Ode mnie też Wesołych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
WESOLYCH SWIAT dziewczyny !!!
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie! Ja mało się do Was odzywałam, ale wpadam, żeby złożyć wam życzenia
Wesołych Świąt, dużo zdrowia, spełnienia marzeń, czasu spędzonego w spokoju i cieple rodzinnym dla Was i dla Waszych rodzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Witam mamy do jakiego chodzicie pediatry ze swoimi maluszkami?? Bo ja z mojej nie jestem zadowolona i chciala bym zmienic na kogos sprawdzonego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakiego ginekologa do prowadzenia ciąży polecacie. Czy któraś z Was chodzi do Gąciarza albo Krasa? Nie wiem na kogo się zdecydować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
ja chodzilam do gąciarza przed zajsciem w ciaze jest ok ale z niego tzreba wszystko wyciagac przepisalam sie do smidy przy niej zaszlam w ciaze w 2 mies,jestem z niej zadowolona wiec ja polecam ale kazdy ma swoje up[odobanie co do lekarzy
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę do Gąciarza - jest miły itd., ale mam trochę wątpliwości czy czasem nie robi USG trochę po łebkach... Chodzi o te ważniejsze badania typu przezierność czy połówkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
ja np o tych badaniach dowiedzialam sie z forum bo nie wiedzialam ze takie jest ja juz jestem w 21 tyg do kiedy sie je wykonuje
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta Twoja Ci nie robiła tego badania? Jeśli nie to może spróbuj się jeszcze gdzieś zapisać? Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-12-28 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- sc[QUOTE=rozowa1987;31273201]zawsze mam normalne usg minimum 10 min je robi powiedziala ze wszystko ma na swoim miejscu. teraz to ja juz sama nie wiem co o tym myslec nawet nie wiem jakie badania sie jeszcze robi podobno na fundusz zlecaja wiecej badan niz prywatnie ja sie zapytan na wizycie 6 stycznia czy moge przejsc na fundusz bo nie ma roznicy w wizycie na fundusz a prywatnie tak czy tak czekam po 3 godz[/QUOT
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny może rzeczywiście pomyślcie co by wybrać się do innego lekarza, ja każde badanie usg miałam co najmniej 15 minut a niektóre trwały bardzo długo i były robione notatki (te z NFZ) które przekazywałam doktorce. Wiem, że dziewczyny chodziły na usg 3D- zawsze to inny lekarz i dla Was nowe przeżycie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Tutaj na wątku na pierwszej stronie są różne przydatne informacje, m.in. o tym jakie badania i kiedy powinno się zrobić to możesz sobie poczytać:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=575247 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zastanówcie się nad tym USG 3D i 4D. Ostatnio oglądałam film z takiego USG koleżanki i trwał on chyba 20 - 25 min, strasznie długo. Fakt, pamiątka fajna ale pytanie czy warto. Lekarz mojej koleżanki z Krakowa ostrzegł ją przed takimi wizytami, że to niepotrzebne naświetlanie dzidziusia. O ile zwykłe USG zazwyczaj trwa w miarę szybko to takie 3D/4D trwa bardzo długo. Podobno w badaniach wyszło, że takie USG było szkodliwe dla zarodków myszy. Nie wiem jaka jest prawda ale o ile ja z następnym dzieckiem planowałam taką wizytę to już wiem, że się nie zdecyduję a nawet ilość zwykłego USG ograniczę do minimum. Wiadomo, że takie badanie jest konieczne, natomiast kiedy lekarz zbada to co trzeba w odpowiednim tygodniu to dodatkowe naświetlanie dziecka chyba jest niepotrzebne. I tak zobaczymy je po kilku miesiącach
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a słyszałyście coś na temat Krasa??
bo u mnie On przyjmuje i nie wiem czy sie nie wybrac ![]() bo na swoim lekarzu to sie przejechalam strasznie ![]()
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Jesli o 3D chodzi to rozmawialam ze swoim ginem i moje ubezpieczenie go nie pokrywa musielibysmy placic z wlasnej kieszeni. Narazie jestesmy na nie ale jesli na usg polowkowym dzidzia sie nie ujawni to raczej sie wybierzemy bo nie wytrzymam do porodu nie widza co ma dzidzia miedzy nogami
![]() Z okazji nowego roku zycze Wam: SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU! ABY NOWY ROK 2012 PRZYNIOSL WAM DUZO ZDROWIA , SZCZESCIA I MILOSCI. ABY WASZE POCIECHY ROSLY DUZE I USMIECHNIETE ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.