![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Mnie dziwi moda wśród moich znajomych na nocowanie u chłopaka/dziewczyny. Przykład: moja koleżanka ma do swojego chłopaka może kilometr. Zostaje u niego co weekend na noc. Inna znajoma też jak tylko nie było szkoły, to zostawała u swojego chłopaka na noc.
Mam tu na myśli osoby w wieku 17-20 lat. Dla mnie to jest niepojęte ![]() Tak samo jest z wyjazdami na wakacje. Para jedzie razem, a kasę bierze od rodziców. No ludzie... Pierwszy raz z TŻ jechałam teraz na wakacje, ale ani złotówki nie chciałam od rodziców; dlaczego mieliby płacić za moje wyjazdy? Skoro jestem na tyle dorosła, żeby jeździć gdzieś z facetem = jestem na tyle dorosła, żeby sobie na to zarobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-07-31 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię czytać książki, ale ostatnio coś bardzo mnie wciągnął Internet i aż wstyd się przyznać, ale zdarza mi się siedzieć nawet całe dnie , czyli np 10 godz z małymi przerwami co wiem jest niezdrowe , lepiej spędzić czas na dworze czy inaczej :/ Tak czy inaczej postaram się to zmienić. Ja kiedyś czytałam chociaż raz w miesiącu, czasem częściej, zależnie od czasu, lecz bardzo lubię. Teraz w tym roku mam na koncie na razie tylko 3 książki, ale potwierdzeniem, że uwielbiam czytać jest chociażby stos gazet jakie mam i to, że często mam tak, że jakbym była odcięta od kompa, nie miała obok gazet i co czytać, to bym chyba zwariowała ![]() No bo, jakbyście tak nagle przestali w ogóle czytać, to faktycznie mogłoby być złe dla rozwoju. A więc nawet jesli nie czytacie książek albo z jedną na rok, to nie przejmujcie się, i tak na pewno czytacie i nie zatrzymujecie się w rozwoju ![]() ![]() Reverse, to możesz mnie zbesztać ![]() Twojego oburzenia co do pomieszkiwania razem nie podzielam. Co prawda, mój chłopak nie śpi u mnie regularnie, a ja u Niego to już w ogóle , bo jak gdzies pisałam , do jego domu wcale nie przychodzę, lecz zdarzyło się , że spał u mnie kilka razy, może nawet z 10 razy , nawet bez okazji, np przed maturą jak się stresowałam. Rodzice to zrozumieli. Ja też bym dziecku pozwoliła, tym bardziej w tym wieku. Oczywiście ma prawo Cię to oburzać, ale ja mam inne zdanie. A tym bardziej rozumiem pomieszkiwanie ludzi , jeśli inaczej widywaliby się powiedzmy raz na miesiąc, a sa młodymi ludźmi nie mogą jeszcze wyprowadzić sie. Wtedy mogą spędzić razem trochę więcej czasu i nie widzę w tym nic dziwnego. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
jak na kostce to niestety raczej nie wege, z uwagi na pewne składniki
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda matka chyba może pomyśleć chociażby o wyjściu do toalety z maluchem, żeby nie robić tego przy ludziach. To, że urodziła dziecko chyba nie odbiera jej intymności. Po za tym chyba zdaje sobie sprawę o której powinna dziecko nakarmić to po cholerę wtedy wychodzić z domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
reverse akurat tego gdy para ma do siebie kilometr nie rozumiem, ale ja i mój chłopak mieszkamy od siebie ok. 30km i nie widzę w tym nic złego, a tym bardziej żeby to było brakiem szacunku dla rodziców. nie wiem co ma piernik do wiatraka.
a jeśli chodzi o wakacje, to skąd ktoś kto nie pracuje ma mieć pieniądze na wyjazd? nie jestem w stanie odłożyć 1000zł nawet przez rok, mogę pokryć część kosztów ale całość? moi rodzice to rozumieją i nie mają problemu z tym, żeby dać mi pieniądze na wyjazd. fajnie że jesteś samodzielna, ale bez przesady.
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Z mojego doświadczenia. Związek na odległość. Znajomi gdy im o tym mówię, " a jesteś pewna, że tego chcesz, bo XX i YY byli i się rozstali, a widywali się częściej niż wy będziecie się widywać ". Takie zakładanie z góry, że się nie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To witaj w klubie Demi. Na szczęście , nie zauważyłam u siebie żadnych braków, ale nigdy nic nie wiadomo ![]() Z jęz. polskim i ortografią nigdy nie miałam problemów, więc tu jest ok ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
a ja w tym całym nocowaniu u chłopaka/dziewczyny nie widzę nic dziwnego, pod warunkiem, że nie stanowi to żadnego problemu dla domowników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego gdy wyjeżdżałam z TŻ, jechaliśmy tam gdzie nas było stać - i na tyle dni, na ile nazbieraliśmy pieniędzy. Niech nikt mi nie wmawia, że nie da się odłożyć nawet 1000zł w ciągu roku; chociażby na głupim rozdawaniu ulotek czy staniu na promocjach można tyle nazbierać. Jak komuś zależy, to da radę. W sumie jak komuś nie jest głupio brać od rodziców kasy, to ok ![]() Edit: Vivienne - w końcu cały ten wątek to subiektywna sprawa, no nie? ![]() Edytowane przez reverse Czas edycji: 2011-07-31 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tych zup, to przeciez da się zrobić zupę nie na kostce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Chemia, a fu...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, a poza tym to takie trochę przykre np być z kimś 5 lat, bo zakładając, że jesteś z kimś od młodziutkich lat, to nie zawsze da się szybko zorganizować ślub, jest jeszcze szkoła itp.. i to przykre przez tyle lat nie zobaczyć twarzy swojej połówki jak wstaje
![]() ![]() ![]() Demi no ja oczywiście też popełniam błędy w pisowni, pewnie jak każdy ![]() ![]() Oj tak, można popracować i nawet warto, ale ja ten rok miałam taki ciężki okres, że nie byłam w stanie psychicznie pójść do pracy, a wzmogło to też poprzednia praca, gdzie pracowałam tylko miesiąc i stąd mimo 20 latek taki mój zerowy staż w pracy można rzec ![]() ![]() Reverse, niekulturalne byłoby dla mnie uprawianie seksu w tym samym pomieszczeniu, ale gdy to jest inny pokój to dla mnie to nic złego. No bo zakładając, że oboje mieszkacie z rodzicami , tak jak ja i Mój TŻ, to gdzie będziecie uprawiać seks ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To kolejna rzecz która mnie zadziwia: pogląd, że jak para śpi razem, to na pewno musi być jakieś bara-bara. Nie można po prostu spać. I mnie się to oczywiście z zabawą w dom nie kojarzy -myślę, że ludzie mają wiele innych motywów, gdy postanawiają spać u drugiej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam jedną koleżankę, która jest w związku "na odległość" (nie wiem czy można go tak nazwać, ale chyba tak) - mają do siebie 50 km. Wtedy jeszcze jest dla mnie uzasadnione, że jedno u drugiego zostaje na noc. Ale bardziej chodziło mi o sytuacje, gdy ktoś mieszka w tym samym mieście czy często nawet obok siebie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
skąd wiesz co takie pary robią kiedy u siebie nocują? ja gdy jeżdżę do TŻ na więcej niż 1 dzień, to nie jadę tam po to żeby się "seksić" po nocach, tylko po to żeby spędzić ze sobą więcej czasu, a także z jego rodziną i nie jeździć bez sensu w tę i we w tę tracąc pieniądze na benzynę czy autobusy. według mnie zabawą w dom byłoby, gdyby para zamieszkała razem i oczekiwała że rodzice będą za to płacić ; )
co do wyjazdu i pieniędzy - ok, ale w tej chwili moją "pracą" jest nauka, a wakacje są dla mnie odpoczynkiem po 10 miesiącach nauki, nie czuję się winna biorąc pieniądze od rodziców, skoro jestem cały czas na ich utrzymaniu i oni sami mi to oferują. dla mnie utrzymywanie dziecka które nadal się uczy łączy się także z tym, że raczej płaci się za jego wakacje. wiem że są różne metody wychowania, u moich rodziców zawsze mam wsparcie, także finansowe i wiem że o co poproszę prawdopodobnie to dostanę, ale nie wykorzystuję tego - wtedy rzeczywiście byłoby mi głupio. moi rodzice praktykują raczej metodę wychowania, tak żebym miała łatwiej na starcie, a nie trudniej, po co specjalnie komplikować sobie życie gdy jest się tak młodym?
#140 |
Zakorzenienie
|
My w wolne dni, wakacje etc. mamy do siebie ok.100km, więc kiedy do niego jadę zawsze tam nocuję. To samo jest po imprezach w miejscu, w którym on mieszka, a ja się tylko uczę. Jest dużo sytuacji, w których po prostu wygodniej jest spać u drugiej połówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Reverse moim zdaniem trochę zaszłaś za daleko w swoich osądach
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-07-31 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z opowieści znajomych ![]() ![]() Czy ja wiem, czy to jest takie utrudnianie... Według mnie to bardziej uczy samodzielności. Muszynianka - niby czego mam zazdrościć? ![]() Ja mam takie poglądy w tej kwestii i po prostu mnie dziwi takie coś ![]() ![]() Edytowane przez reverse Czas edycji: 2011-07-31 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiste jest też, że rodzice nawet uczącemu się dziecku chcieliby dać trochę kasy na wakacje, lecz nie dadzą, bo mają mało kasy i ja bym tak zrozumiała, jakby rodzice nie mogli. Jakby nie chcieli - też. Ale jak dadzą, to też nic złego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dom jest rodziców, to rządzą rodzice
![]()
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-07-31 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
No ale z drugiej strony powiedzieć swojemu dziecku, że nigdzie nie pojedzie, bo 10 miesięcy się opierniczało ucząc, a nie zarabiając ciężkie pieniądze na wyjazd też jest nieodpowiednie. Pewnie, że wolałabym zarobić na swoje wakacje, ale w tym roku nie udało mi się znaleźć pracy, a że ciągle się uczę, to rodzice mi je zapewnili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Żyjesz trochę ideałami.
Niektórzy zakładają swoje rodziny w domu rodzinnym w sensie budynku i mieszkają z rodzicami - bo mogą sobie na to pozwolić, bo dom jest duży. I co, mają przez cały czas gdy żyją rodzice nie uprawiać seksu bo to brak szacunku? ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dokładnie póki ktoś się uczy rodzice go muszą utrzymywać - i fajnie że komuś fundują wakacje. Tylko pozazdrościć, to żadna ujma na honorze - jak myślisz, wolałabym siedzieć teraz na Ibizie za pieniądze rodziców czy mieć nogi w dupie po 10 godzinach pracy na stojąco? Fajnie że ty pracujesz i jesteś niesamowicie dumna z tego że wyjeżdżasz za własną kasę, ale gdybym nie musiała to bym w wakacje nie pracowała. I nie uważam tego za żadną ujmę czy niesamodzielność. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
no dobra, ale nie możesz tak generalizować że każda para tak robi ; )
moim zdaniem jest to utrudnianie, fajnie trochę popracować, ale też bez przesady, serio. a nauką samodzielności jest też np. wyjazd gdzie trzeba gospodarować pieniędzmi, sprzątać i gotować obiady. we wszystkim można znaleźć jakiś pożytek. Ty sama zarabiasz na swój wyjazd, fajnie, szanuję to i w jakiś sposób podziwiam, ale wkurza mnie gdy ktoś mówi z pogardą i jakby z oczekiwaniem na aplauz, że nie może znieść tego że inni robią inaczej "no bo jak to tak". a gdy rodzice nie mają pieniędzy na wyjazd dziecka to w 100% rozumiem że chcą żeby zarobiło na nie samo. w takiej sytuacji nawet by mi do głowy nie przyszło żeby ich o to prosić.
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2011-07-31 o 22:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Ok, jeśli rodzice nie mają nic przeciwko temu. Aczkolwiek zdarzało mi się słyszeć, że koleżanka została u chłopaka na noc, a później mi się żaliła, że jego ojciec chodził zły i później powiedział temu chłopakowi, że on sobie nie życzy takiego nocowania. I wielkie oburzenie z jej strony, jak on tak może...
A co do wakacji - rozumiem, że rodzice dadzą komuś kasę na wyjazd. Jak jeździłam gdzieś sama, to też dostawałam od rodziców kasę na wakacje. Ale jak postanowiłam z TŻ wyjechać, to głupio by mi było prosić rodziców o pieniądze. Muszynianka - a czy ja mówię gdzieś o mieszkaniu? ![]() ![]() Edytowane przez reverse Czas edycji: 2011-07-31 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak muszynianko, masz rację. Ja mam 38 m2 z rodzicami , ale 2 pokoje , więc nie było problemu zaprosić Go na noc . Oczywiście jednak nie mogłabym tak co tydzień, bo jednak byłoby to niekomfortowe. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.