|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy Magdy Gessler
Truskawko mam do siebie ogromny dystans
)) Uwierz.
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciągnąc myśl - mam pytanie: czy wobec tego używanie/awiszowanie się britneyami, biberami, christinami to towarzyski samobój czy może właśnie pokaz niezależnego od opinii ogółu oblicza i odwagi? Choć skłonna jestem przyznać rację Wizażance, która uprzednio wyraziła chyba słuszne zdanie, że tak Bogiem a prawdą 90% osób ma w dziurkach od nosa czym akurat dzisiaj pachniemy.
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
ło matko wsadziłam kij w mrowisko,zabolało mnie,ze użyto określenia "obcy z nicku"nie utrzymuję z nikim kontaktu,być może jest tu jakaś moja sąsiadka a ja nie mam o tym pojęcia.Znam was tylko z podczytywania,a że nie wchodzę na Scent Bar to nie wiem jak można się tu bliżej poznać.I tyle na temat Scent Baru.Żeby żyć zdrowiej nie udzielam się w każdym nie istotnym temacie,chyba troche dystansu niektórym brakuje.Już na pierwszej stronie było widać jak sie to skończy>A Kattarinę przepraszam jeśli uważa,że ją obraziłam
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
eh, trza zmienić nazwę wątku
![]() właśnie wczoraj mialam nieprzyjemna sytuację, jak nigdy poruszyłysmy sprawę (z moja najblizsza przyjaciolka wlasciwie) o zarabianiu kasy, ja grzecznie wspomniałam, że nie chciałabym zarabiać 1000zl .... w domyśle , żeby mi starczylo na jedzenie, utrzymanie domu (kiedys) etc. a ona z ogromnym paskudnym wyrzutem do mnie, 'że no tak na perfumki trzeba mieć ' zaznaczę, że nieługo skonczy 18lat i raczej nie ma pasji. najgorsze to to, że nie da się z nia wygrac, wiec odpuscilam, tylko, że wytworzyla sie paskudna atomsfera miedzy nami. nie wiem, ja nigdy nikomu nie mówie co kupil nie kupil, za ile.wrecz cieszę sie z nim. |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
ale wiecie co dziewczyny (i chłopaki
), tego typu sytuacje z robieniem kwaśnej miny czy w ogóle szokowania się tym że ktoś używa britnej, to chyba tylko u nas często oglądam sobie filmiki na yt amerykanek, i tam jest sporo takich o kolekcji ich perfum. właściwie każda dziewczyna ( i to wiek 14-nie wiem ok 40, zarówno te będące jeszcze dzieciakami jak i kobiety i dziewczyny bardzo stylowe, gdzie widać że stać je na wieeeeeele rzeczy) posiada w swej kolekcji obok mademoiselle, diorów i innych zapachów projektantów właśnie britnej, paris hilton i to często więcej niż jedną sztukę. I nie są jakieś 'freaki' w ich kolekcjach tylko zwykle jedne z ulubionych ja przyznam się szczerze że wręcz marzę o jakiś perfumach britnej lub paris (fantasy, midnight fantasy, can can) ponieważ opisywane są jako pyszne, słodkie, jadalne, a ja wręcz uwielbiam takie zapachy. nie mam i nie kupuję ich z jednej prostej przyczyny - w polsce ich nie ma w sklepach, nie mam jak przetestować a w ciemno perfum nie kupuje. ten sam problem mam zresztą z pink sugar
Edytowane przez bree_van_de_kamp Czas edycji: 2011-08-05 o 16:56 |
|
|
|
|
#126 | ||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Wierzę. Zastanawiam się jaka to musi być praca, że nie można sobie pozwolić na odrobinę luzu i każdy szczegół jest analizowany dogłębnie, brr...
Fajnie jednak mam, że mogę pachnieć czym chcę i nosić kolczyki plastikowe kolorowe pudelki, chyba troche tego nie doceniałam do tej pory Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabyś się nie martwić czy Ci wystarczy do pierwszego? Bezczelna! Nie rozumiem o co tamtej dziewczynie chodzi ![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
|
|
|
|
#127 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką koleżankę w pracy, która zawsze przechwala się co za ile kupiła, np. ekspres do kawy za 1800 zł, telewizor za 5000 itp. Jak rozmawiałyśmy o perfumach i mówiłam o wizażu i perfumeriach internetowych, to stwierdziła, że w życiu nie kupiłaby tam perfum, bo ona używa tylko bardzo drogich, oryginalnych perfum, a w internetowych perfumeriach na pewno są podróby. Widziałam raz jak się przebierała w szatni, to w jej szafce stała jakaś podróba la rive
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taką podobną znajomą, która to mnie pouczała jak łatwo jest podrobić perfumy, wypiaskować kody, znała się na tym, że ho-ho! Prawiła, że na Allegro same podróby, nie ma co kupować z kilkaset złotych wód stamtąd, ironizowała nawet, że już lepiej kupić w rozlewni No i dziewczyna w sumie postępowała rozsądnie ufając swoim przekonaniom: po co kupować podróby na Allegro za 300 zł jeśli można kupić - zapewne te same w jej mniemaniu - za... 9
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-08-07 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Och, jak wiele jest między nami takich "luksusowych kobiet"
Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2011-08-07 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gessler znam z internetu (nie mam satelity i kanałów) Wydaje się opryskliwa i trochę wulgarna, a najbardziej mnie denerwuje jej rozwiana czupryna nad garami. Jakoś mam dysonans na lini Gessler-PerfumyMam dylemat moralny, może trochę na wyrost. W ostatnich latach pojawiły się dokumenty świadczące że Coco Chanel była antysemitką i szpiegiem nazistów.Kobietą uzależnioną od narkotyków.. Mam zrezygnować ( w ramach prostestu) z używania perfum sygnowanych Chanel? I co w takim razie z Galliano? Link CHANEL Reklama CHANEL - film po prawej. Link Oblicze Coco Chanel Edytowane przez caffe ristretto Czas edycji: 2011-09-14 o 23:34 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Panaroja
|
Co do tego , że Coco szpiegowała dla Niemców , to byłabym ostrożna , nie wiem , czy zauważyłaś , że w ciągu ostatnich kilku lat nastąpił istny wysyp nieznanych dotąd dokumentów świadczących o kompletnym zeszmaceniu wielu znanych i szanowanych postaci , najczęściej już od dawna zmarłych , więc nie mogących się bronić
. Co do narkotyków - ich używanie w międzywojniu było w pewnych kręgach popularne i nie miało takiego zabarwienia jak dziś - kokaina czy haszysz były stałymi towarzyszami części artystów , pisarzy , czy po prostu bogatych nierobów dopiero nasze czasy nadały przyjmowaniu narkotyków inny wymiar - bo też się ono mocno zmieniło .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#135 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Od razu powiem, ze też mam do tej kobiety stosunek ambiwalentny. A może raczej do niej mam negatywny, ale do dzieła jej życia wręcz bałwochwalczy. Bo kobieta naprawdę zmieniła świat. Gdyby nie była pozbawioną skrupułów i zasad... yyy... osobą , nie udałoby jej się to. Niestety.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Panaroja
|
No tak , ta współpraca z Niemcami to się rzeczywiście od początku snuła naokoło niej , dlatego ponoć wyniosła się do Szwajcarii na kilka lat . Co do homofobii
o ile się doczytałam , utrzymywała nader intymne kontakty z Misią Sert , chyba że potem zmieniła poglądy ![]() Wielcy rewolucjoniści zawsze są kontrowersyjni ...
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-09-16 o 12:37 |
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
To że CCh romansowała z Rzeszą to oczywista oczywistość. Byłam ciekawa waszych opinii, no bo Galliano jest opluwany za to że na haju i prawdopodobnie sprowokowany zwyzywał ludzi. von Trier został wykluczony z elit filmowych, próbują się dobrać do tyłka dziadkowi Ingvarovi a Coco traktujemy jak nieskalaną, wyniosłą ikonę, której jedynym wybrykiem był biseksualizm i skłonność do papierosów.
Przyznam że nie potrafię zrezygnować z filmów Larsa, z ulubionej (zimową porą) piatki, wciąż mnie zachwyca reklama w reż Luca Bessona. Czasem kupię coś w ikea Chociaż czytając wypowiedzi osób o których mówię czuję się niezbyt fajnie, nie potrafię tego obrócić w żart. Nie podobają mi się rosnące nastroje faszystowskie w dzisiejszym świecie, a jednocześnie nie potrafię odrzucić tego co (mimowolnie czy nie) je podsyca. Chyba troche pojechałam ale strasznie się szarpałam z tym problememCiekawi mnie kto następny pójdzie pod lupę. Zresztą to forum perfumowe a nie ideologiczno - historyczne Więc bawmy się |
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Może u mnie to już oznaka lekkiej znieczulenicy, ale jakoś te rewelacje - mam na myśli Coco czy Galliano (aczkolwiek intuicyjnie drobny lisek chytrusek wydaje mi się gro sympatyczniejszy od wykutej z biało-czarnego żelaza damy) - nie przekładają się u mnie na stosunek do rzeczy które wychodzą pod nazwą tychże marek. Galliano wielbię za pozytywnie szajbniętą, genialną rękę w krawiectwie, Chanel jako ikonę w ogóle. Idąc tym tropem należałoby zrezygnować z używania choćby aspirynki, koncern Bayer produkował bowiem dla rzeszy cyklon b wykorzystywany w komorach gazowych
|
|
|
#139 |
|
Panaroja
|
Nikt i nic nie jest idealnie biało-czarne (oprócz starych westernów
) . Każdemu coś można przypiąć...
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
dokladnie, Dior duzo straci zwalniajac geniusza Galliano.
Jedynie zatrudnienie Owensa moze ich jakos utrzymac na rynku.A ten jak wiemu niezbyt sie garnie do Diora DD
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
By może wychowanie w katolickim sierocińcu miało wpływ na jej późniejsze poglądy. jednak nie przeszkadzało jej to w prowadzeniu interesów z Żydami. Postac zaiste nieco obrzydliwa. Czarna Coco natomiast nie zniknie z mojej półki , to jeden z moich ulubionych zapachów, na szczęście pani Chanel z jego tworzeniem nie miała już nic wspólnego ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-09-24 o 13:20 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

)) Uwierz.

A juz w ogóle nie daj borze, użyłam zapachu sygnowanego przez Christinę Aguilerę, to na pewno jestem głupia i nie będę wiedziała jak wyleczyć zapalenie ucha u psa 
zaznaczę, że nieługo skonczy 18lat i raczej nie ma pasji.
), tego typu sytuacje z robieniem kwaśnej miny czy w ogóle szokowania się tym że ktoś używa britnej, to chyba tylko u nas