Perfumy Magdy Gessler - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 14:23   #121
Ewa_Ch
Zadomowienie

Dot.: Perfumy Magdy Gessler

Truskawko mam do siebie ogromny dystans)) Uwierz.

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 14:46   #122
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
nie wiem skad Wy bierzecie takich znajomych- wspolczuje. Mnie jakos nikt ze znajomych nie opowiada ile co kosztowalo. Ja tez tego nie robie. To jest plytkie.
Niepotrzebnie. Śmiech to zdrowie czyż nie?

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Spójrzmy prawdzie w oczy - przejmujemy się "wpływem" perfum na postrzeganie nas przez innych o wiele za bardzo. Ja wiem, że jestem postrzegana jako zawsze czymś pachnąca, po prostu... Nikt się nie rozdrabnia, że o, dziś takich słodkich perfum użyłam a jestem na czarno i w glanach a wczoraj byłam w dziewczęcej sukience a pachniałam kadzidłem A juz w ogóle nie daj borze, użyłam zapachu sygnowanego przez Christinę Aguilerę, to na pewno jestem głupia i nie będę wiedziała jak wyleczyć zapalenie ucha u psa

Ciągnąc myśl - mam pytanie: czy wobec tego używanie/awiszowanie się britneyami, biberami, christinami to towarzyski samobój czy może właśnie pokaz niezależnego od opinii ogółu oblicza i odwagi?

Choć skłonna jestem przyznać rację Wizażance, która uprzednio wyraziła chyba słuszne zdanie, że tak Bogiem a prawdą 90% osób ma w dziurkach od nosa czym akurat dzisiaj pachniemy.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 15:28   #123
sante
Wtajemniczenie

ło matko wsadziłam kij w mrowisko,zabolało mnie,ze użyto określenia "obcy z nicku"nie utrzymuję z nikim kontaktu,być może jest tu jakaś moja sąsiadka a ja nie mam o tym pojęcia.Znam was tylko z podczytywania,a że nie wchodzę na Scent Bar to nie wiem jak można się tu bliżej poznać.I tyle na temat Scent Baru.Żeby żyć zdrowiej nie udzielam się w każdym nie istotnym temacie,chyba troche dystansu niektórym brakuje.Już na pierwszej stronie było widać jak sie to skończy>A Kattarinę przepraszam jeśli uważa,że ją obraziłam
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 15:31   #124
Basiek93
Zakorzenienie

eh, trza zmienić nazwę wątku

właśnie wczoraj mialam nieprzyjemna sytuację, jak nigdy poruszyłysmy sprawę (z moja najblizsza przyjaciolka wlasciwie) o zarabianiu kasy, ja grzecznie wspomniałam, że nie chciałabym zarabiać 1000zl .... w domyśle , żeby mi starczylo na jedzenie, utrzymanie domu (kiedys) etc.

a ona z ogromnym paskudnym wyrzutem do mnie, 'że no tak na perfumki trzeba mieć ' zaznaczę, że nieługo skonczy 18lat i raczej nie ma pasji.

najgorsze to to, że nie da się z nia wygrac, wiec odpuscilam, tylko, że wytworzyla sie paskudna atomsfera miedzy nami. nie wiem, ja nigdy nikomu nie mówie co kupil nie kupil, za ile.wrecz cieszę sie z nim.
Stary 2011-08-05, 16:54   #125
bree_van_de_kamp
Raczkowanie

ale wiecie co dziewczyny (i chłopaki), tego typu sytuacje z robieniem kwaśnej miny czy w ogóle szokowania się tym że ktoś używa britnej, to chyba tylko u nas często oglądam sobie filmiki na yt amerykanek, i tam jest sporo takich o kolekcji ich perfum. właściwie każda dziewczyna ( i to wiek 14-nie wiem ok 40, zarówno te będące jeszcze dzieciakami jak i kobiety i dziewczyny bardzo stylowe, gdzie widać że stać je na wieeeeeele rzeczy) posiada w swej kolekcji obok mademoiselle, diorów i innych zapachów projektantów właśnie britnej, paris hilton i to często więcej niż jedną sztukę. I nie są jakieś 'freaki' w ich kolekcjach tylko zwykle jedne z ulubionych ja przyznam się szczerze że wręcz marzę o jakiś perfumach britnej lub paris (fantasy, midnight fantasy, can can) ponieważ opisywane są jako pyszne, słodkie, jadalne, a ja wręcz uwielbiam takie zapachy. nie mam i nie kupuję ich z jednej prostej przyczyny - w polsce ich nie ma w sklepach, nie mam jak przetestować a w ciemno perfum nie kupuje. ten sam problem mam zresztą z pink sugar

Edytowane przez bree_van_de_kamp
Czas edycji: 2011-08-05 o 16:56
bree_van_de_kamp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 20:51   #126
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
Truskawko mam do siebie ogromny dystans)) Uwierz.
Wierzę. Zastanawiam się jaka to musi być praca, że nie można sobie pozwolić na odrobinę luzu i każdy szczegół jest analizowany dogłębnie, brr...
Fajnie jednak mam, że mogę pachnieć czym chcę i nosić kolczyki plastikowe kolorowe pudelki, chyba troche tego nie doceniałam do tej pory

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Ciągnąc myśl - mam pytanie: czy wobec tego używanie/awiszowanie się britneyami, biberami, christinami to towarzyski samobój czy może właśnie pokaz niezależnego od opinii ogółu oblicza i odwagi?
Używanie jak dla mnie oznacza, że zapach się podoba, afiszowanie sie czymkolwiek powoduje moje parsknięcie śmiechem. Czy samobój to pewnie zależy od srodowiska, od pozycji w grupie i pewnie paru innych czynników. Wśród otaczających mnie ludzi "przyznanie się" do Britnejki chyba uświadomiło, że perfumy to perfumy, najróżniejsze twarze mogą firmować fajny zapach i tyle i nie ma co się uprzedzać od razu. W sumie jak ktoś pieje z zachwytu nad tym czym pachnę to dziecinnie byłoby powiedzieć, że nie, jednak brzydkie bo Britney

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Choć skłonna jestem przyznać rację Wizażance, która uprzednio wyraziła chyba słuszne zdanie, że tak Bogiem a prawdą 90% osób ma w dziurkach od nosa czym akurat dzisiaj pachniemy.
Pewnie, że to prawda Podejrzewam, że to nawet więcej niż 90%

Cytat:
Napisane przez Basiek93 Pokaż wiadomość
właśnie wczoraj mialam nieprzyjemna sytuację, jak nigdy poruszyłysmy sprawę (z moja najblizsza przyjaciolka wlasciwie) o zarabianiu kasy, ja grzecznie wspomniałam, że nie chciałabym zarabiać 1000zl .... w domyśle , żeby mi starczylo na jedzenie, utrzymanie domu (kiedys) etc.

a ona z ogromnym paskudnym wyrzutem do mnie, 'że no tak na perfumki trzeba mieć ' zaznaczę, że nieługo skonczy 18lat i raczej nie ma pasji.
Nie no faktycznie, w d... Ci się poprzewracało Chciałabyś się nie martwić czy Ci wystarczy do pierwszego? Bezczelna!

Nie rozumiem o co tamtej dziewczynie chodzi

Cytat:
Napisane przez bree_van_de_kamp Pokaż wiadomość
ale wiecie co dziewczyny (i chłopaki), tego typu sytuacje z robieniem kwaśnej miny czy w ogóle szokowania się tym że ktoś używa britnej, to chyba tylko u nas często oglądam sobie filmiki na yt amerykanek, i tam jest sporo takich o kolekcji ich perfum. właściwie każda dziewczyna ( i to wiek 14-nie wiem ok 40, zarówno te będące jeszcze dzieciakami jak i kobiety i dziewczyny bardzo stylowe, gdzie widać że stać je na wieeeeeele rzeczy) posiada w swej kolekcji obok mademoiselle, diorów i innych zapachów projektantów właśnie britnej, paris hilton i to często więcej niż jedną sztukę. I nie są jakieś 'freaki' w ich kolekcjach tylko zwykle jedne z ulubionych ja przyznam się szczerze że wręcz marzę o jakiś perfumach britnej lub paris (fantasy, midnight fantasy, can can) ponieważ opisywane są jako pyszne, słodkie, jadalne, a ja wręcz uwielbiam takie zapachy. nie mam i nie kupuję ich z jednej prostej przyczyny - w polsce ich nie ma w sklepach, nie mam jak przetestować a w ciemno perfum nie kupuje. ten sam problem mam zresztą z pink sugar
To też możliwe. A Fantasy znalazło nawet w Top 100 Now Smell This Na równi z kadzidlakami CdG czy klasykami typu Shalimar

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 09:47   #127
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wierzę. Zastanawiam się jaka to musi być praca, że nie można sobie pozwolić na odrobinę luzu i każdy szczegół jest analizowany dogłębnie, brr...
Stawiam na prawo

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 12:12   #128
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Basiek93 Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że za 1000zł miesięcznie, każdy polak ledwie wiąże koniec z końcem, dlatego dziwi mnie komentarz twojej znajomej, która chyba chętnie porwałaby Ci parę "flaszek"
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:46   #129
Keket
Zakorzenienie

Mam taką koleżankę w pracy, która zawsze przechwala się co za ile kupiła, np. ekspres do kawy za 1800 zł, telewizor za 5000 itp. Jak rozmawiałyśmy o perfumach i mówiłam o wizażu i perfumeriach internetowych, to stwierdziła, że w życiu nie kupiłaby tam perfum, bo ona używa tylko bardzo drogich, oryginalnych perfum, a w internetowych perfumeriach na pewno są podróby. Widziałam raz jak się przebierała w szatni, to w jej szafce stała jakaś podróba la rive

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 13:01   #130
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Mam taką koleżankę w pracy, która zawsze przechwala się co za ile kupiła, np. ekspres do kawy za 1800 zł, telewizor za 5000 itp. Jak rozmawiałyśmy o perfumach i mówiłam o wizażu i perfumeriach internetowych, to stwierdziła, że w życiu nie kupiłaby tam perfum, bo ona używa tylko bardzo drogich, oryginalnych perfum, a w internetowych perfumeriach na pewno są podróby. Widziałam raz jak się przebierała w szatni, to w jej szafce stała jakaś podróba la rive

Też mam taką podobną znajomą, która to mnie pouczała jak łatwo jest podrobić perfumy, wypiaskować kody, znała się na tym, że ho-ho! Prawiła, że na Allegro same podróby, nie ma co kupować z kilkaset złotych wód stamtąd, ironizowała nawet, że już lepiej kupić w rozlewni

No i dziewczyna w sumie postępowała rozsądnie ufając swoim przekonaniom: po co kupować podróby na Allegro za 300 zł jeśli można kupić - zapewne te same w jej mniemaniu - za... 9

ROZLICZENIA: klik

Edytowane przez dottoressa
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:02
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 15:42   #131
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Stawiam na prawo
eeeeee....
Stary 2011-08-07, 16:15   #132
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Dobrze chociaż, że owa Dama "rejestruje" w swojej nieco ograniczonej półkuli wszystkie ceny, i pamięta o tym by pochwalić się przed swoimi koleżankami samymi Markowymi Podróbami Och, jak wiele jest między nami takich "luksusowych kobiet"

Edytowane przez andzelika666
Czas edycji: 2011-08-07 o 16:18
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 23:31   #133
caffe ristretto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Generalnie nie mam pojęcia kim jest Bieber , Czarna Mamba i nic nie wiem o Gesller poza tym ,że ją kojarzę z restauracjami.

Raczej nie kupiłabym perfum - podobnie jak Sabbath czy Kattarina - sygnowanych przez faszystę, antysemitę, rasistę etc. Z tego powodu Galliano odpada
Ale tez do konca nie jestem tego pewna, jak by było gdyby zapach wyjatkowo mi się spodobał .
Ja mam jako takie mgliste pojęcie Mambach i Ewach Farnach Gessler znam z internetu (nie mam satelity i kanałów) Wydaje się opryskliwa i trochę wulgarna, a najbardziej mnie denerwuje jej rozwiana czupryna nad garami. Jakoś mam dysonans na lini Gessler-Perfumy

Mam dylemat moralny, może trochę na wyrost. W ostatnich latach pojawiły się dokumenty świadczące że Coco Chanel była antysemitką i szpiegiem nazistów.Kobietą uzależnioną od narkotyków.. Mam zrezygnować ( w ramach prostestu) z używania perfum sygnowanych Chanel? I co w takim razie z Galliano?
Link CHANEL
Reklama CHANEL - film po prawej.
Link Oblicze Coco Chanel

Edytowane przez caffe ristretto
Czas edycji: 2011-09-14 o 23:34
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 13:09   #134
Parabelka
Panaroja

Co do tego , że Coco szpiegowała dla Niemców , to byłabym ostrożna , nie wiem , czy zauważyłaś , że w ciągu ostatnich kilku lat nastąpił istny wysyp nieznanych dotąd dokumentów świadczących o kompletnym zeszmaceniu wielu znanych i szanowanych postaci , najczęściej już od dawna zmarłych , więc nie mogących się bronić . Co do narkotyków - ich używanie w międzywojniu było w pewnych kręgach popularne i nie miało takiego zabarwienia jak dziś - kokaina czy haszysz były stałymi towarzyszami części artystów , pisarzy , czy po prostu bogatych nierobów dopiero nasze czasy nadały przyjmowaniu narkotyków inny wymiar - bo też się ono mocno zmieniło .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-09-15, 19:34   #135
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Co do tego , że Coco szpiegowała dla Niemców , to byłabym ostrożna , nie wiem , czy zauważyłaś , że w ciągu ostatnich kilku lat nastąpił istny wysyp nieznanych dotąd dokumentów świadczących o kompletnym zeszmaceniu wielu znanych i szanowanych postaci , najczęściej już od dawna zmarłych , więc nie mogących się bronić . Co do narkotyków - ich używanie w międzywojniu było w pewnych kręgach popularne i nie miało takiego zabarwienia jak dziś - kokaina czy haszysz były stałymi towarzyszami części artystów , pisarzy , czy po prostu bogatych nierobów dopiero nasze czasy nadały przyjmowaniu narkotyków inny wymiar - bo też się ono mocno zmieniło .
Akurat antysemityzm, homofobia, współpraca z Niemcami i donos na własnych wspólników to nie jest nowa sprawa i nie wypłynęła ona razem z jakimiś podejrzanymi dokumentami. Francuzi po prostu dbają o swoje ikony, a Chanel do bez mała dobro narodowe.
Od razu powiem, ze też mam do tej kobiety stosunek ambiwalentny. A może raczej do niej mam negatywny, ale do dzieła jej życia wręcz bałwochwalczy. Bo kobieta naprawdę zmieniła świat. Gdyby nie była pozbawioną skrupułów i zasad... yyy... osobą , nie udałoby jej się to. Niestety.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 12:35   #136
Parabelka
Panaroja

No tak , ta współpraca z Niemcami to się rzeczywiście od początku snuła naokoło niej , dlatego ponoć wyniosła się do Szwajcarii na kilka lat . Co do homofobii o ile się doczytałam , utrzymywała nader intymne kontakty z Misią Sert , chyba że potem zmieniła poglądy
Wielcy rewolucjoniści zawsze są kontrowersyjni ...

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:37
Stary 2011-09-16, 13:22   #137
caffe ristretto
Rozeznanie

To że CCh romansowała z Rzeszą to oczywista oczywistość. Byłam ciekawa waszych opinii, no bo Galliano jest opluwany za to że na haju i prawdopodobnie sprowokowany zwyzywał ludzi. von Trier został wykluczony z elit filmowych, próbują się dobrać do tyłka dziadkowi Ingvarovi a Coco traktujemy jak nieskalaną, wyniosłą ikonę, której jedynym wybrykiem był biseksualizm i skłonność do papierosów.
Przyznam że nie potrafię zrezygnować z filmów Larsa, z ulubionej (zimową porą) piatki, wciąż mnie zachwyca reklama w reż Luca Bessona. Czasem kupię coś w ikea Chociaż czytając wypowiedzi osób o których mówię czuję się niezbyt fajnie, nie potrafię tego obrócić w żart. Nie podobają mi się rosnące nastroje faszystowskie w dzisiejszym świecie, a jednocześnie nie potrafię odrzucić tego co (mimowolnie czy nie) je podsyca.
Chyba troche pojechałam ale strasznie się szarpałam z tym problemem
Ciekawi mnie kto następny pójdzie pod lupę.
Zresztą to forum perfumowe a nie ideologiczno - historyczne Więc bawmy się a problemy niech rozwiązują historycy i wszelkiej maści badacze.
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 19:07   #138
piroksena
Zadomowienie

Może u mnie to już oznaka lekkiej znieczulenicy, ale jakoś te rewelacje - mam na myśli Coco czy Galliano (aczkolwiek intuicyjnie drobny lisek chytrusek wydaje mi się gro sympatyczniejszy od wykutej z biało-czarnego żelaza damy) - nie przekładają się u mnie na stosunek do rzeczy które wychodzą pod nazwą tychże marek. Galliano wielbię za pozytywnie szajbniętą, genialną rękę w krawiectwie, Chanel jako ikonę w ogóle. Idąc tym tropem należałoby zrezygnować z używania choćby aspirynki, koncern Bayer produkował bowiem dla rzeszy cyklon b wykorzystywany w komorach gazowych

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 20:19   #139
Parabelka
Panaroja

Nikt i nic nie jest idealnie biało-czarne (oprócz starych westernów) . Każdemu coś można przypiąć...

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 20:25   #140
Ewa_Ch
Zadomowienie

dokladnie, Dior duzo straci zwalniajac geniusza Galliano.
Jedynie zatrudnienie Owensa moze ich jakos utrzymac na rynku.A ten jak wiemu niezbyt sie garnie do DioraDD

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 13:09   #141
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffe ristretto Pokaż wiadomość
Mam dylemat moralny, może trochę na wyrost. W ostatnich latach pojawiły się dokumenty świadczące że Coco Chanel była antysemitką i szpiegiem nazistów.Kobietą uzależnioną od narkotyków.. Mam zrezygnować ( w ramach prostestu) z używania perfum sygnowanych Chanel? I co w takim razie z Galliano?
Link CHANEL
Reklama CHANEL - film po prawej.
Link Oblicze Coco Chanel
Coco Chanel ani jej dzieło nigdy mnie bliżej nie interesowały , jak i zresztą żadne osoby jej pokroju.
By może wychowanie w katolickim sierocińcu miało wpływ na jej późniejsze poglądy. jednak nie przeszkadzało jej to w prowadzeniu interesów z Żydami. Postac zaiste nieco obrzydliwa.

Czarna Coco natomiast nie zniknie z mojej półki , to jeden z moich ulubionych zapachów, na szczęście pani Chanel z jego tworzeniem nie miała już nic wspólnego

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Nikt i nic nie jest idealnie biało-czarne (oprócz starych westernów) . Każdemu coś można przypiąć...
Poza kreacjami Gabi Chanel

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2011-09-24 o 13:20
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości