|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dla amatorek kokosu :)
a ja zamiast kuleczek zrobie w piatek serduszka
mam nadzieje ze sie uda ). mysle jeszcze nad smarowaniem blachy albo tym pergaminem, bo nie chce zeby sie cos pochrzanilo . i zastanawiam sie czy nie dodac do tej calej mixujacej sie masy chociaz lyzke masla tak dla pewnosci bo sie jednak martwie i boje ze nie wyjdzie . co radzicie??
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam z pierwszego podanego w tym poście przepisu ale chyba dałam o jedno jajo za dużo i wyszło mi dość rzadkie, nakładałam więc łyżką do lodów z Ikei, trochę wyrabiałam łapkami- wyszło dobre
moje pierwsze własnoręczne ciasteczka, ciasto zresztą też piekłam bardzo dawno temu
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po prostu ugniatam w dłoni kulki
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
z racji tego, że dałam chyba jednak o jedno jajo za dużo, kiepsko mi szło wyrabianie kulek, zaczęłam więc nakładać łyżką... aby potem znów zacząć lepić, aby trochę tej rzadkości wycisnąć
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmmmmmmmm dziewczyny kusiscie tymi zdjeciami ;-) Znajde czas to napewno zrobie;-)
No i zrobilam. Jak dla mnie za słodkie. Może cukru za dużo dałam?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2008-09-27 o 22:05 |
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie tez trochę za słodkie. Nastepnym razem dodam mniej cukru.
Ciasteczka dobre i naprawdę expressssssowo się je robi I do sprzatania ejst później mało![]() Jesli ktoś lubi kokosanki- gorąco polecam ![]() Dodaję fotke
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i tak wole cistka kokosowe w wydaniu czekoladowym. Robie puszysty biszkopt (mam gdzies stary sprawdzony przepis) kroje na porcje (kwadraciki) i maczam w czekoladzie zrobionej z masla, cukru, kakao i mleko. Nastepnie mokre jeszcze w kokoskach. Mowie, pycha....;D
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
zrobiłam dziś i pyyyyyyyyyycha
takie jak kokosanki z piekarni, tanie i szybkie do zrobienia, polecam!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

mam nadzieje ze sie uda
). mysle jeszcze nad smarowaniem blachy albo tym pergaminem, bo nie chce zeby sie cos pochrzanilo
. i zastanawiam sie czy nie dodac do tej calej mixujacej sie masy chociaz lyzke masla tak dla pewnosci bo sie jednak martwie i boje ze nie wyjdzie

takie jak kokosanki z piekarni, tanie i szybkie do zrobienia, polecam!!!