![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piersi Z Kurczaka:)
A jaki to ma byc twarozek Marsi taki zwykly bialy serek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
hej!
tak przegladam przegladam i widze tylko kurczaka w formie obiadowej ![]() a ja mam przepis na pyszna salatke- mowie Wam mniam mniam ![]() ![]() 2 piersi z kurczaka, ananas -najlepiej od razu w kostce zeby nie kroic ![]() kukurydza cebula-lub por zalezy co kto woli ![]() ryz- 1 torebka, papryka- najlepiej swieza ale moze byc ze sloika rownie dobrze ![]() jak ktos lubi moze dac ogorka konserwowego ok 2 sztuki (wtedy wyglada fajnie kolorowo ) przyprawy- sol, pieprz, ziola prowansalskie, czosnek, smietana- 2lyzki majonez robi sie tak: 2lyzki smietany, majonez tez ok 2lyzki, pieprz, sol i ziola prowansalskie i czosnek bardzo drobno pokrojony lub wycisniety w takiej specjalnej maszynce mieszamy w miseczce i odstawiamy na 2godz!! do lodowki- to jest najwazniejsze bo chodzi o to zeby sie sos "przegryzl" ![]() kurczaka gotujemy razem z kostka rosolowa(drobiowa) a pozniej w tym "rosolku" gotujemy ryz. Kurczak, papryka, ogorek,ananas, cebula lub por- wszystko w kosteczke i do miski do tego "przegryziony sosik" mieszamy i voila! Mozna jeszcze dodac troche majonezu jakby bylo za geste mozna spozywac ![]() u mnie w rodzinie wszyscy za ta salatka przepadaja a moj facet moglby jesc codziennie ![]() ![]() ![]() p.s. jesli chodzi o ziola to tak zeby bylo je czuc- ja daje ok 2 lyzek aha i jak macie swieza pietruszke-natke to mozna tez dorzucic. ![]() SMACZNEGO!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
To ja dorzucę mój dzisiejszy obiadek
Piersi z kurczaka troszkę rozbite i doprawione i oprószone mąką obsmażam na dobrym oleju, po zezłoceniu jednej strony przewracam na drugą, zmniejszam ogień i na każdy kawałek kładę trochę masła (prawdziwego!!). Ponieważ jestem grzybiarą i mam w zamrażarce poplasterkowane podduszone na maśle świeże grzyby, wrzucam zamrożone na wierzch przykrywam i czekam spokojnie czasem mieszając ok 15 minut aż powstanie coś pysznego ![]() ![]() Polecam łasuchom! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() i inny przepis [mam nadzieję, że go nie powtarzam, w każdym razie nie wpadłam na niego na wizażu]: KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA 6 piersi 0.5kg pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta/zielona 3 jajka 6 łyżek mąki ziemniaczanej sól, wegeta, czosnek, pieprz zielona pietruszka Wszystko pokroić w kostkę i połączyć. Utworzoną masę nakładać łyżką na gorący olej [formować płaskie kotlety] i usmażyć na chrupiąco. Smacznego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio znalazlam gdzies przepis na roladki z piersi faszerowane serkiem feta mmm...
![]() Nie wiem czy byl juz ten przepis, ale jak ktos bedzie zainteresowany to podam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Aż mi ślinka pociekła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś może zna przepis na kurczaczą pierś w zypie cebulowej Knorra, słyszałam gdzieś ten przepis, [podobno pychotka ale nie umieim tego zrobić
![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie dziękuję, nie wiedziała, że to takie proste ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie robiłam
ale moja znajoma panieruje kurczaka tą zupą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze śmietany i zupy tworzy się pyszny sos. Niczym mięsa już nie doprawiam bo zupa jest dosyć doprawiona. Podaję to z ryżem i surówką. A dzisiaj robię piersi z majonezem i pieczarkami. Wszyscy tak zachwalaja. Ciekawe co mi wyjdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze taki prosty przepis, mojemu TŻ bardzo smakuje. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczke, polewamy olejem, ja sypię ponad pół torebki przyprawy do gyrosu KOTANYI, łyżke curry i zostawiam na minimum 20 minut. Potem gotuję ryż, podsmażam mięsko na patelni i na to dodaję warzywa do chińszczyzny Hortex'u, polewam trochę wodę i duszę. Robi się to wszystko około 20 minut i jest przepyszne. Do tego np. sałatka wiosenna, pałeczki w łapki i smacznego ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj .Pychota!!!! Będę robiła częściej ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
![]()
cześć,
przepis na słatkę Kebab kapusta pekińska 3-4 piersi z kurczaka kukurydza ogórek konserwowy, por przyprawa pikantna do drobiu Kamis przyprawa Staropolska Kamis majonez, ketchup Piersi pokroić w kostkę, w miseczce przygotować marynate po poł paczki obu przypraw plus 6 łyżek oliwy i w to pokrojone piersi, włożyć do lodówki na ok 2 godziny Mięsko podsmażyć na patelni (ok 5 minut) ale nie dodawać już tłuszczu (ten z marynaty wystarczy) kapuste pokroić na drobno (najlepiej przeciąć wzdłuż na pół i jeszcze na pół i kroić na drobno), ogórki w kostke, dodać papryke, pokrojony drobno por i mięso majonez wymieszać z ketchupem pół na pół (w zależności od porcji ja daje po 5 łyżek) wszystko wymieszać Sałatka jest pyszna na ciepło, ale jedzona następnego dnia też smakuje wyśmienicie SMACZNEGO !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
![]()
nio to też dorzucę coś od siebie
![]() 1. Składniki : -- piersi kurczaka -- mleko kokosowe -- cebula -- pasta curry (Żółta) -- trawa cytrynowa -- pieprz, sól do smaku Piersi kurczaka kroimy w kawałki (średniej wielkości) Posmazamy z pokrojona w kostkę cebulą, zalewamy puszeczka mleka kokosowego, dodajemy łyzkę pasty curry i trawę cytrynową dla aromatu. dusimy aż do miękkości mięska, pozatym sosik powinien sie lekko zgestnieć ewentualnie sól i pieprz. Ja to danie podaję z ryżem( do wody w której gotuje ryż dorzucam trochę curry lub kurkumy która nadaje ryzowi śliczny, żółty kolorek-OD RAZU WYGLąDA APETYCzNIEJ) 2. Składniki: -- Piersi kurczaka -- papryka, czerwona, zielona -- kukurydza -- marchew -- przyprawa curry((sypka) -- sól, pieprz, kostka rosołowa (można tez dorzycic inne warzywka np brokuły) piersi kroimy w paski i przysażamy, dorzycamy wazywka, przyprawę curry, kostkę rosołową i zalewamy wodą. Dusimy do miękkości warzywek Podajemy np z ryżem. To jedno z moich ulubionych dań, całe wakacje sie tym obzerałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
![]()
Pieczone piersi z kurczaka:
składniki: --Piersi z kurczaka -- czosnek -- smietana -- sól, pieprz Piersi kroimy w grube plastry, wkładamy do foremki/blachy - jak kto woli ![]() Ja podaję z pieczonymi ziemniakami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Wow, fajne te Wasze przepisy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mieszam śmietanę (ale 18%) z zupką i zalewam piersi. Sos jest pyszny i dlatego podaję z bagietką ![]() Próbowałam też z zupą brokuławą, grzybową, jakąś inną cebulową - wyszło ok, ale jednak najpyszniejsza jest wykwintna cebulowa Knorr. A oto moje ostatnio ulubione piersi z kurczaka: Piersi lekko rozbijamy, lekko solimi i pieprzymy i z obu stron smarujemy sosem pesto. Tak przygotowane pieczemy w piekarniku (12-15 min, 200stopni). Kiedy sie upieką kładziemy na nie plasterki pomidora a na to plastry mozarelli i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Też najpyszniejsze z bagietką, którą można czyścic naczynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki, ja do Was z pytaniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja dodaje troszke wody mineralnej gazowanej do jajka, a żeby kotlety nie były suche polewam sie troszke wodą w trakcie smażenia
![]()
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Zrobiłam dzisiaj pierś według jednego z przepisów z pieczarkami,majonezem i serem żółtym i muszę przyznać,że pyyyszne jest ![]() ![]() Edytowane przez witch_18 Czas edycji: 2007-04-09 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
To ja też się podzielę przepisami, które znam
![]() Pierwszy - bardzo prosty: Piersi z kurczaka przekroić wdłuż (tak, żeby otrzymać 2 cienkie plastry) i przyprawić solą i pieprzem. W osobnej misce wymieszać musztardę (gładką a nie gruboziarnistą) ze Śmietaną 18% (w stosunku mniej więcej 50/50 ewentualnie trochę więcej musztardy. Sos będzie wówczas pikantniejszy i wyraźniejszy). Przygotowane wcześniej filety zanurzamy w takim sosie i odkładamy najlepiej na całą noc - dzięki temu mięso będzie idealnie kruche, a jeżeli nie mamy takiej możliwości to przynajmniej na 1 h. Później pozostaje już tylko usmażenie ich na oliwie. Najlepiej jest wyciągnąć mięso na patelnię ocierając je z sosu. Pozostały sos można bardzo fajnie wykorzystać. A mianowicie na patelni podsmażyć cebulkę na złoty kolor i wlać do niej pozostały sos i chwilę podsmażyć ciągle mieszając. Pyszne... Drugi - jeszcze prostszy: Piersi z kurczaka, podobnie jak wyżej przekroić wzdłuż i przyprawić solą oraz mieszanką kolorowych pieprzy/ów ![]() Smacznego! ![]()
"...aby mieć ładne usta, wypowiadaj miłe słowa, aby posiadać piękne oczy, poszukuj dobra w ludziach, aby mieć szczupłą figurę, podziel się swoim jedzeniem z głodnymi, aby posiadać wspaniałe włosy, pozwalaj dziecku przeczesywać je palcami raz dziennie..." Audrey Hepburn
Edytowane przez zazula Czas edycji: 2007-05-09 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.