The Voice of Poland - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 21:10   #121
Kloe
Zadomowienie

Dot.: The Voice of Poland

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Oglądałyście dzisiaj?

Mnie jakoś nikt nie zachwycił szczególnie No, oprócz Nergala
"Tak czy siusiak"

Podobała mi się dziewczyna, którą okrzyknęli kosmitką i ta w czerwonej sukience chociaż tekst na początku o stracie rodziców w nastoletnim wieku wzbudził we mnie mieszane uczucia (nigdy nie zrozumiem takiego "chwalenia się" w tv swoimi osobistymi sprawami, co to ma na celu, tu nawet widzowie nie głosują ;p ).
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 21:14   #122
201801022117
Konto usunięte

Dziewczyna w turbanie była świetna... I ta z piosenką American Boy... Ona juz była w Bitwie na głosy.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 21:17   #123
ta_iwona
Rozeznanie

Dziewczyny w turbanie faktycznie zaśpiewała super ale jakoś mnie drażniła jak mówiła

Ta z "American boy" mi się nie podobała szczególnie :no: Ale ładna z niej dziewczyna
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 21:19   #124
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

oooo, dołączę do Was

program bardzo mi się podoba. Oczywiście wiadomo kto jest moim ukochanym Trenerem

do gustu przypadł mi Nergal w programie, Polska go pokocha

Kayah... takie sobie mam wrażenia, i nie bardzo pasuje mi Dąbrowska, przewraca oczami i jest nieprzyjemna dla pozostałych trenerów
Stary 2011-09-10, 21:21   #125
ta_iwona
Rozeznanie

O, i lubię jeszcze to przekomarzanie się Piaska z Nergalem Są super
Stary 2011-09-10, 21:23   #126
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dla mnie Piasek jest okay, ale za często klika w przycisk. Ja nie wiem, może za każdym razem jest "O Boże, ale on/ona fantastycznie śpiewa", ale jakąś w to wątpię. Podoba mi się, że Kayah i Nergal mają bardziej wysublimowany gust
pamiętajcie, że TV pokazuje nam co chce i manipuluje fragmentami
to, że w jednym odcinku ktoś naciśnie 5 razy a winnym zero nie oznacza, że tak jest

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Dziewczyna w turbanie była świetna... I ta z piosenką American Boy... Ona juz była w Bitwie na głosy.

tak dokładnie, nie byłam pewna czy dobrze kojarzę Węgrowska się nią zachwycała
Stary 2011-09-10, 21:25   #127
spititout
Raczkowanie

Najbardziej zapamiętałam chyba "Tak czy siusiak", i tyle w temacie nie no, niektórzy się naprawdę wyróżniali ale nic mnie szczególnie nie porwało

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
O, i lubię jeszcze to przekomarzanie się Piaska z Nergalem Są super
O tak ;D

- przywaliłeś z grubej rury
- grubszej niż twoja
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 21:25   #128
ta_iwona
Rozeznanie

Widziałam na facebooku na stronie VoP sondę "którego trenera byście wybrali?" i zgadnijcie, kto wygrywa
Stary 2011-09-10, 21:35   #129
201801022117
Konto usunięte

Gruba rura była super.

Justyna, tak, Węgrowska miała rację. A do tego, dziewczyna jest baaardzo atrakcyjna.
Stary 2011-09-10, 21:40   #130
farfala
Rozeznanie

Zastanawiam się tylko dlaczego dziś przez dwa odcinki nie było ani jednej polskiej piosenki.
Dziwne to trochę.
Ale tak czy siusiak (świetne to powiedzonko, chyba sobie zapożyczę), poziom wokalistów naprawdę jest wysoki. I dziś było dużo naprawdę fajnych kawałków. Lubię ten program za to, że mi niechcący odkurza piosenki, których kiedyś słuchałam niemalże non stop, ale jakoś mi się zapomniały,
Tak było poprzednim razem z Kings of Leon i tak jest teraz z Pink .
Stary 2011-09-10, 21:58   #131
mangogirl
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam na facebooku na stronie VoP sondę "którego trenera byście wybrali?" i zgadnijcie, kto wygrywa
kayah
mangogirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 22:03   #132
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mangogirl Pokaż wiadomość
kayah
https://www.facebook.com/questions/2...59/?qa_ref=ssp
Stary 2011-09-10, 22:19   #133
Sondrina
BAN stały

Oglądałam dzisiejsze odcinki. I zgadzam się z Nergalem, że było zbyt słodko i lukrowato... Aczkolwiek Nergal z jedną swoją decyzją też mi podpadł
Może zacznę od Wrocławia i mojego absolutnego faworyta, Filipa, który jak wykonywał swój kawałek, to miałam wrażenie, że jestem na koncercie Acid Drinkers. Naprawdę była moc, chłopak świetnie potrafi wrzeszczeć. Mam nadzieję, ze zajdzie jak najdalej. Nie był zmanierowany, zwykły chłopak. Nie rozumiem po co Piasek się odwracał, jak potem stwierdził, że go nie chce w swojej grupie... Cieszę się, ze w moim mieście wyłowiono taką perełkę

Dziewczyna od jazzu. Zanim zaczęłam śpiewać, to bałam się, jak to zabrzmi, bo ma wadę wymowy, nie wiem, czy to przypadkiem nie kwestia braku zęba z przodu w dolnej szczęce. Ale poradziła sobie. Była profesjonalna i widać, ze naprawdę zna się na rzeczy, aczkolwiek mnie nie oczarowała, bo to zupełnie nie moje klimaty. Nie przepadam za jazzem, aczkolwiek doceniam jej talent. Czy była taką wariatką na scenie, tu bym polemizowała z jurorami.

Mateusz Krauftwurst, byłam pewna, że odwróci się Kayah, bo chłopak występował w Fabryce gwiazd, gdzie Kayah była jurorką. Chłopak nie przypadł mi wtedy do gustu, choć głos ma i umie śpiewać, wprawdzie nie moje klimaty, ale nie o to mi chodzi. Najbardziej raził mnie w nim brak pokory, nie mam na myśli pewności siebie. Lubię osoby pewne siebie, ale umiejące przyjąć krytykę, bo tylko takie są w stanie się doskonalić.

Milena, która była z Wielkopolski, pomimo że zapomniała tekstu była genialna. Taka mała, delikatna osóbka, a tyle energii. Dla mnie mogłaby śpiewać ciągle to samo Myślę, ze zaskoczy nas jeszcze w jakieś rockowej piosence Poza tym zazdroszczę jej sukienki Też na taką polowałam, ale nie było mojego rozmiaru.

Kasia, którą wybrał Nergal. Nie wiem, czemu nacisnął przycisk wraz z Anią, ta dziewczyna była bardzo przeciętna, wybrała nieciekawą piosenkę. Zdziwiłam się Nergalowi, już prędzej Piaska bym podejrzewała, że ją wybierze. Jeśli przejdzie dalej i np. wygra program, to moim zdaniem dołączy do grona Gosi Andrzejewicz i jej podobnych.

Brunetka w okularach ma genialny głos. Poradziła sobie z piosenką Anastacii. Nie dziwię się, ze przeszła dalej. Mogłaby trochę bardziej odbiegać od oryginału Ale się jeszcze wyrobi Przyjemnie się jej słuchało

Moniuszko, chłopak ładnie śpiewa, ale niczym się nie wyróżnia. Podzieli los Krauftwursta, który wystąpił w Fabryce gwiazd, ładnie śpiewał, ale zabrakło mu czegoś, co by go wyróżniało.

Chłopak macho, który dołączył do Piaska, a na którego głosował również Nergal. Był pewny siebie i to było widać w jego wykonaniu. Pewnie stawiał dźwięki. Początkowo mnie nie przekonywał, ale jak postawił ostrzej dźwięki, to wydał się interesujący.

Dziewczyna od Pink, która przyjechała z mężem i kolegami, miała świetny głos, charyzmę, była wyrazista. Cieszę się, ze przeszła, ale mogła wybrać Nergala. Przy Ani będzie śpiewać smęty. Wątpię by wybierały jakieś rockowe kawałki.

Dziewczyna od fortepianu, która uczy w szkole muzyki, miała bardzo ładny głos. Dobrze, ze przerobiła piosenkę, bo oryginału nie da się słuchać. Nie zachwyciła mnie, ale ma głos, a w tym programie szuka się talentów. Ona go ma.

17-latek może i umie śpiewać, ale się nie wyróżnia. Poza tym dla mnie za bardzo smęci.

Chłopak od Kasi Wilk przegrał ze stresem, głos mu drżał, choć było wyraźnie widać, że umie śpiewać, ale ten stres go paraliżował, pozbawiał energii.

Chłopak od Wonderful life moim zdaniem zmasakrował najlepszą piosenkę radiową z ostatnich lat. Miał głos stworzony do zupełnie innych kawałków, bliżej mu do Piaska niż do piosenki, która jednak wymaga pewnego pazura, energii. Ponadto zabrakło mi ekspresji.

Dziewczyna, która miała konia, wybrała straszną piosenkę, którą nie najlepiej zaśpiewała. Miałam wrażenie, ze słucham kosiarki za swoim oknem.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 23:00   #134
ta_iwona
Rozeznanie

oo faktycznie, ten rockowy Filip też był super!
Stary 2011-09-10, 23:41   #135
sweetish
Zakorzenienie

Ależ mnie drażni ten piasek..

Dziś nikt mnie nie powalił na kolana. Było dobrze, ale bez rewelacji. Wyróżnić mogłabym Milene z Wielkopolski i nauczycielke muzyki (tę z turbanem).
Dziewczyna, ktora śpiewała piosenke PIk- na samym poczatku, jak tylko zaczeła mowic o tym, że bedzie ogień na scenie i ma nadzieje, ze zaskoczy jury powiedziałam, że pewnie sie rozbierze i niemyliłam sie.. zrobiła to niedługo po wystepie haahha... Mam nosa do takich ludzisk
Mateusz Krautwurst(?dobrze napisałam? źle?) -mam go już dość szczerze mowiac., zwłaszcza po spartaczonym hymnie. Wiadomo, kazdemu sie zdarzyć może..ale.. nie nie..
Ten cały sportowiec zapaśnik to moim zdaniem zostanie szybko znienawidzony przez publicznosc i jurorów... We mnie sympatii nie wzbudził i raczej nie wzbudzi.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 09:45   #136
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Oglądałam, choć nie cały program. Też nikt mnie nie zachwycił.
Stary 2011-09-11, 10:18   #137
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Moim faworytem jest Piotrek, przeszedł w pierwszym odcinku jako pierwszy (kojarzy go ktoś? śpiewał kings of leon) i ogólnie grupa Ani Dąbrowskiej. Dalej jest Darski sympatyczny i z charyzmą, ale nie sikam kiślem, więc może jego fanki się na mnie nie rzucą Najmniej przypadła mi do gustu Kayah, wygląda jak Joker z tą zoperowaną twarzą, a Piasek... cóż, z taką drużyną nie ma żadnych szans

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 11:16   #138
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
Moim faworytem jest Piotrek, przeszedł w pierwszym odcinku jako pierwszy (kojarzy go ktoś? śpiewał kings of leon) i ogólnie grupa Ani Dąbrowskiej. Dalej jest Darski sympatyczny i z charyzmą, ale nie sikam kiślem, więc może jego fanki się na mnie nie rzucą Najmniej przypadła mi do gustu Kayah, wygląda jak Joker z tą zoperowaną twarzą, a Piasek... cóż, z taką drużyną nie ma żadnych szans
oo tak , Piotrek tez jest moim faworytem
no i bede trzymac kciuki za druzyne Nergala
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 12:54   #139
Ashaai
Zakorzenienie

No więc od początku:

Adaś !!

Wydaje mi się ale lekko było zaznaczone w tym programie że 3 jurorów to "specjaliści i znawcy" i jeden nieznający się
Trochę mnie tym razem Piasek wkurzał.
Kayah super- podoba mi się jak zawsze gdy kogoś wybierze i tam buzi buzi to powie coś bardzo miłego. Taka na luzie babka.

Wydaje mi się, że ludzie dopiero teraz pokochają Nergala. Wcześniej pewnie każdy miał inne zdanie o nim co zresztą da się zauważyć po wyborach uczestników. Mało kto go wybiera niestety Gdyby wcześniej był znany z tak super strony na pewno miałby większe wzięcie u uczestników.

Występy póki co bez zachwytów. Na plus ten rockowy facet "z rogami", który wybrał Adasia, dziewczyna od zespołu śpiewająca "sober", turban, czerwony kapturek. I chyba na tyle.
Trochę zaskoczył mnie wybór Nergala co do dziewczyny od "american boy". Śliczna dziewczyna ale wykonanie przeciętne. 17 latek- sympatycznie. Nadaje się do smętnych piosenek.
Póki co nadal chyba najbardziej podoba mi się dziewczyna w ciąży z grupy Adama. Nie przebił jej nikt.
Stary 2011-09-11, 13:51   #140
nafiyqa
Zakorzenienie

Z drugiego odcinka najbardziej podobala mi sie, a nawet wzruszyla mnie dziewczyna od fortepianu, ktora w koncu trafila do ekipy Piaska.

Poczatkowo spodobal mi sie Mateusz Krautwurst, ale nie mialam pojecia, ze to taki wyjadacz programow muzycznych. Przekopalam internet i widze, ze jest bardzo znany m.in. na pudelku O, ja nieswiadoma.
Nie mialam pojecia, ze spiewal jakikolwiek hymn, ale tez nie podoba mi sie, ze wielu osob wciaz wytyka mu ten niefortunny wystep.
Choc z drugiej strony faktycznie cos musi byc z nim nie tak, skoro pomimo wielkiego parcia nie udalo mu sie na stale zagoscic na rynku muzycznym.

Jestem bardzo ciekawa co pokaze dziewczyna-turban.

Strasznie irytowal mnie kapturek.
Fakt, ma dziewczyna glos, ale jest w niej cos drazniacego.
Poza tym ta opowiesc o rodzicach. PO CO?!

Choc i tak nikt nie przebije zapasnika. Wkurzal mnie facet niemilosiernie swoja pewnoscia siebie.
Podejrzewam, ze daleko nie zajdzie.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
No więc od początku:

Adaś !!

Wydaje mi się ale lekko było zaznaczone w tym programie że 3 jurorów to "specjaliści i znawcy" i jeden nieznający się
Trochę mnie tym razem Piasek wkurzał.
Kayah super- podoba mi się jak zawsze gdy kogoś wybierze i tam buzi buzi to powie coś bardzo miłego. Taka na luzie babka.

Wydaje mi się, że ludzie dopiero teraz pokochają Nergala. Wcześniej pewnie każdy miał inne zdanie o nim co zresztą da się zauważyć po wyborach uczestników. Mało kto go wybiera niestety Gdyby wcześniej był znany z tak super strony na pewno miałby większe wzięcie u uczestników.

Występy póki co bez zachwytów. Na plus ten rockowy facet "z rogami", który wybrał Adasia, dziewczyna od zespołu śpiewająca "sober", turban, czerwony kapturek. I chyba na tyle.
Trochę zaskoczył mnie wybór Nergala co do dziewczyny od "american boy". Śliczna dziewczyna ale wykonanie przeciętne. 17 latek- sympatycznie. Nadaje się do smętnych piosenek.
Póki co nadal chyba najbardziej podoba mi się dziewczyna w ciąży z grupy Adama. Nie przebił jej nikt.
Moze dlatego, ze jak sam powiedzial jest "analfabeta muzycznym, nie zna sie na nutach i innych bzdurach" i uczestnicy boja sie, ze niewiele beda mogli sie od niego nauczyc.
Poza tym mam wrazenie, ze jego gust muzyczny moze niektorych odstraszyc

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2011-09-11 o 13:43
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 15:17   #141
mivol
Rozeznanie

Ja tam bym wybrała Nergala, bo jednak ,,parę" sukcesów ma na koncie...

Odcinek niezły, ale gdyby nie odzywki jurorów to bym się zanudziła. Na plus ta dziewczyna w turbanie i gość od Pearl Jam dopóki się nie odezwał.
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 16:32   #142
farfala
Rozeznanie

A ja się jeszcze nad jednym zastanawiam. Może to głupota ale już tak mam.
Otóż przesłuchania w zeszłym tygodniu były niby w Warszawie i Krakowie, teraz we Wrocławiu i Poznaniu, a jurorzy wciąż w tych samych ciuchach. Wiem głupia taka rozkmina, no ale tak sobie myślę. Co oni wszyscy przyszli jednego dnia na przesłuchanie gdzieś czy co?
Stary 2011-09-11, 16:39   #143
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez farfala Pokaż wiadomość
A ja się jeszcze nad jednym zastanawiam. Może to głupota ale już tak mam.
Otóż przesłuchania w zeszłym tygodniu były niby w Warszawie i Krakowie, teraz we Wrocławiu i Poznaniu, a jurorzy wciąż w tych samych ciuchach. Wiem głupia taka rozkmina, no ale tak sobie myślę. Co oni wszyscy przyszli jednego dnia na przesłuchanie gdzieś czy co?
Dokładnie o tym samym myślałam. Myślę, że przesłuchania są tylko w Warszawie, w jednym miejscu, jednego dnia.
Stary 2011-09-11, 16:50   #144
Nealinne
Zakorzenienie

Nie byłam wcześniej zainteresowana tym programem ale obejrzałam dzisiaj powtórki i jestem bardzo na tak!
Pozytywnie zaskoczył mnie Nergal Ogólnie jak na tvp to wysoki poziom całkiem Porzucam Mam talent na rzecz VoP

Tak Was nadrabiam i widzę że do Adama już cała kolejka Chyba nie będziecie zaskoczone jak przyznam, że sama bym nim nie pogardziła

Edytowane przez Nealinne
Czas edycji: 2011-09-11 o 16:52
Nealinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 18:38   #145
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie o tym samym myślałam. Myślę, że przesłuchania są tylko w Warszawie, w jednym miejscu, jednego dnia.
Na pewno tak Tylko potem uczestnicy w danych odcinkach dzieleni są na "rejony"
Stary 2011-09-11, 20:06   #146
spititout
Raczkowanie

Cytat:
Też o tym myślałam chyba ogólnie sporo osób zwróciło na to uwagę, koleżanka dzisiaj na powtórce wysłała mi smsa i też się nad tym zastanawiała
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 20:21   #147
farfala
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Myślałam, że tylko ja zawsze zwrócę uwagę na takie pierdoły.
Przyznam szczerze, że aż mi jakoś głupio było zapytać o to tutaj, ale pomyślałam, że co tam raz się żyje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 20:27   #148
Nealinne
Zakorzenienie

Ja też zwróciłam na to uwagę
Stary 2011-09-11, 21:10   #149
kaja_92
Wtajemniczenie

Bo to jest chyba tak, że precastingi są w różnych miastach. Z tego wybierają 150 osób, które zapraszają na casting przed jury- do Wawy. I jury wybiera sobie osoby, potem jeszcze to "przesiewa", bo do finału ma zostać 20 uczestników.
Stary 2011-09-11, 22:25   #150
nafiyqa
Zakorzenienie

A mi sie gdzies, jeszcze przed rozpoczeciem nadawania programu rzucil w oczy (na interii?) serwis poswiecony The voice of Poland.
Chetni rejestrowali sie tam, umieszczali swoje nagrania, a inni uzytkownicy oceniali to.
Dla najlepszych chyba wlasnie bylo zaproszenie do programu...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości