|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: silikonowy stanik?
o fu ja bym się bała ,że się odparzę;/
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz co ja mam taki staniczek i uważam ze to byla strata pieniedzy bo wogule go nie nosze, moze to kwestia przyzwyczajenia. Wogule nie unosi piersi a przez bluzeczke go widac.
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
A on się nie zsuwa? Osobiście nie kupiłabym sobie takiego- miałabym pewnie uczucie, że mi odparza piersi
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze się zastanawiałam czy te staniczki są przydatne i czy je się wygodnie nosi. Ale żeby go kupic nigdy nie miałam odwagi
Bałabym się, że mi spadnie.
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam i żąłuje. nie dość że wogule nie trzyma biustu to jak sie choć troszeczke spocisz to spada:/ NIE POLECAM!!
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
ja go mam,ale nie kupiłam na allegro
kupiłam chyba rok temu,nic nie spada,nie ślizga się,nie widać go,nic nie uczula-wogóle skąd takie pomysły.Niewiem może jestem inna:P Ja polecam,idealne rozwiązanie do bluzek bez pleców |
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: silikonowy biustonosz
a czy sa jakies wkladki sylikonowe ktore przytrzymuja gorset??
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: silikonowy biustonosz
Moobi.. to gdzie go kupilas??
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
biustonosz SAMONOŚNY silikonowy
Witam panie. Miała któraś z was doświadczenie z mniej więcej takim biustonoszem?
http://www.allegro.pl/item473213562_...a_d_tanio.html Szukałam w wyszukiwarce ale nie odnalazłam wyczerpującej odpowiedzi odnośnie tego silikonu. Jak sie to nosi? jak jest w przypadku dużego biustu? nie spada? podzielcie sie doświadczeniem
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: biustonosz SAMONOŚNY silikonowy
Witam !
Miałam takowy zakupiony na studniówkę, jak dla mnie bardzo nieprzyjemne uczucie, tak jakby ktoś galaretkę wylał mi na biust ![]() Jestem posiadaczką skromnego B, więc nie wypowiem się odnośnie wielkości. Biustonosz idealnie nadaje się do bluzek bez pleców czy sukienek bez ramiączek. Osobiście na studniówkę nie założyłam, czułam się mało komfortowo. Odnośnie rozmiar podobno jak ktoś nosi A, powinien kupować B (o rozmiar większe) Tak powiedziała mi ekspedientka, pamiętam. Mam nadzieje, że pomogłam PS. jeśli masz problem np. z sukienka bez pleców kup biustonosz z przezroczystym zapięciem z tyłu, z przodu jest normalny np. w h&m
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj,ja niestety miałam "przyjemnosc" testowania tego biustonosza na mojej studniówce..jeżeli dobrze dobierzesz rozmiar,to napewno bedzie efetk push-up i ładnie zaokrągli piersi i pozatym wogóle go nie widac..no ale musi byc jakas wada... jak zaczełam tańczyc a co sie z tym wiaze ,pocic,biustonosz poprostu odlatywał :/ dobrze,że miałam obcisłą sukienkę,więc miseczki nie powędrowały daleko,ale do luźnych bluzek nie polecam...jeszcze ktos na imprezie pomyśli,że masz sztuczne piersi jak taki"implancik"wyleci
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
ja doczynienie nie mialam ale moze jezeli to nie taki gleboki dekold to zainwestuj w stanik z plecionka z tylu, zpainay z przodu z takim dlugim paskiem - wtedy rpkatycznie masz ponad polowe plecow bez paskow odkryta
![]() mam nadzieje ze wiesz o co chodzi ;D
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
hhmmm dziewczyny, tylko właśnie o to chodzi, że bluzka ma głębokie wcięcie z tyłu i nie chce zeby było widac stanik bo ona jest taka dosyć strojna i już niepotrzebne jej są żadne "dodatki"...
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
mozesz zainwestoawać w specjalny stanik do sukienek z odkrytymi plecami, jak w załączniku. napewno bedize sie lepiej trzymał i nie bedziesz miała takiego dyskomfortu
|
|
|
|
|
#135 |
|
Szanelowa Madżesti
|
ja niestety posiadam A
i biustonosz też raczej się nie sprawdził, używałam go na wakacjach w Tunezji i przy mocnym słońcu jak się człowiek trochę spocił to biustonosz zaczął się odklejać i w ogóle jakiś taki mało komfortowy jest. Cały czas myśłałam czy mi nie odpadnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam rozmiar piersi B i zrobiłam błąd, bo kupiłam również rozmiar B i był za mały.
Prawdą jest, że musi być o rozmiar większy, inaczej ciężko dopasować do piersi i strasznie widać go pod bluzką. Do kostiumu kąpielowego się nie nadaje, bo już w ten sposób chciałam go wykorzystać - pod wpływem wody odkleja się, a kostium na nim lata i trzeba uważać, żeby cycek nie wyleciał ![]() Myślę, że kupie jeszcze taki stanik tylko specjalnie większy - zastanawiam się nawet nad D. Aczkolwiek dziwne uczucie noszenia i biedne w nim te nasze piersi |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Też mialam ten biustonosz, osobiscie nie polecam jesli to jest na jakies zwykle wyjscie no to moze na godzine gora dwie ale dosc nieprzyjemne uczucie,zgadzam sie z tym porownaniem do galaretki
![]() Ale jesli idziesz na impreze masz zamiar tanczyc bedzie Ci goraco i sie spocisz...NIE polecam, odkleja sie przesowa bo tak raguje na wilgoc i mokro. Generalnie ja cala impreze myslalm o tym czy jest na swoim miejscu a jak juz nie byl to nad tym ze musze ciagle se pilnowac zeby nie wypadlo odpadlo itp
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie taki biustonosz jak na aukcji, tyle że z zewnątrz jest biały. Kupowałam w sklepie za 35zł
![]() Normalnie mam miseczke C, kupilam miseczke C i byl dobry. Cala "tajemnica" tkwi w ubraniu go. Pani w sklepie byla tak mila, ze pozwolila mi go przymierzyc delikatnie (chociaz teoretycznie nie powinna) i jak go zalozylam uznalam, ze jest za maly i w ogole do kitu. Dopiero ona mi pomogla, wygarnela piers i wtedy efekt byl swietny. Pozniej w domu probowalam duzo razy i wcale nie bylo to latwe, ale juz wiem o co chodzi. Mialam go na weselu, do sukienki bez ramiaczek i z lekko odkrytymi plecami. Trzymal sie rewelacyjnie. Po pierwsze nie bylo go w ogole widac, po drugie tanczylam calutka noc i jak przyszlam do domu o 6 rano wszystko bylo na swoim miejscu! Moja ciocia dziwila sie, ze tak tancze, przerozne wygibasy, a nic mi stanika nie widac, w koncu doszla do wniosku, ze chyba go nie mam. Dopiero moja mama zdradzila jej, ze mam ten biustonosz. Wazne jest oprocz umiejetnego zalozenia rowniez to, zeby po uzyciu przemyc go delikanie woda i zabezpieczyc miseczki folia, ktora byla przylepiona do nich od samego poczatku. Cena na allegro w porownaniu ze sklepowa jest duzo nizsza, wiec na Twoim miejscu bym kupila i sprobowala na jakiejs calonocnej imprezie. Bo jak widzisz sa i zwolenniczki i przeciwniczki. Ja osobiscie moge Ci go polecic goraco. |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbować warto, ale i tak nie zaszkodzi kupić numer większy. Cena tych staników w tej chwili jest bardzo niska. Kiedy wchodziły zapłaciłam za swój ponad 50zł.
Są kreacje, gdzie nie obejdzie się bez takiego stanika, a na jeden wieczór idzie się "przemęczyć"
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak bym sie czuła w większym o rozmiar, bo takich nawet nie było, być może, że byłby jeszcze lepszy
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
"męczenie" - chodziło mi po prostu o ten niekomfortowy ścisk
![]() bo ten stanik na codzień nie jest wygodny |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Również i ja zakupiłam ten stanik na swoją studniówkę i zgodzę się z gaga87 że ten stanik może trzymać się całą noc o ile dobrze się go założy ja ćwiczyłam dzień wcześniej więc na studniówkę byłam z niego strasznie zadowolona! nie czułam żadnego dyskomfortu i pod wpływem potu wcale nie odklejał. Mam miseczkę B i kupiłam również B i wszystko było ok
Ja osobiście polecam ale wiesz każdy jego noszenie odczuwa inaczej![]() A no i kosztował mnie 35 zł. Chciałam kupić stanik z tą plecionką ale nietety w Triumphie był po 159zł więc bez szans na zakupienie go a w h&m nie znalazłam takiego z plecionką. Edytowane przez slonko2903 Czas edycji: 2008-11-14 o 17:23 |
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Mam to cudo, rzeczywiscie duzo zalezy od umiejetnego zalozenia go. U mnie dobrze spisal sie na imprezie. Trzymal sie, czyli nie odpadal ani sie nie przesuwal. Jest taki fajny miekki lubie go dotykac
Rzeczywiscie jak skora sie mocno spoci to moze odpasc, choc ten "klej" na suchej skorze dobrze trzyma, no i jest wygodny, ladnie zbiera piersi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Przecież masz jeszcze czas do studniówki, kup, stanik nie jest przecież kosmicznie drogi, a na pewno zdążysz go wypróbować jeszcze na imprezkach, a jeśli go umyjesz po każdym użyciu i zapakujesz w pudełeczko to długo Ci posłuży. Jak dla mnie ten stanik to świetne rozwiązanie do sukienek z odkrytymi plecami. Mam taki i sobie chwalę
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie je kupowalyscie? i za ile bo to chyba widac jest wazne...na allegro sa one za 6-10 zl:OOOO wiec w zasadzie nie wiem czy sie oplaca go kupowac;/ wiecej za przesylke zaplace...
nie zamierzam tez isc nigdzie na impreze narazie, no ew. jakos za 3 tyg.- miasiac, alno i tez nie... a nawet jesi to musialabym wziac stanik normalny ze soba, co wiaze sie z faktem takim, ze w klubie do jakiego bym szla to nie wiem czy mi by dala baba z szatni torebke, bo ona glupia jest, i co szczerze bym sie musiala tlumaczyc, ze musze stanik ubrac inny? <hahaha> ochroniaze jakby to uslyszeli to by chyba walneli...a znow do alej torebki sie raczej mi nie zmiesci;/ yyyyhhhh~! tak wiec pozostaje mi kwestia sylwestra (wynajmuje ze znajomymi lokal wiec looz) ps.- planuje taki kupic na studniowke...bo chce miec sukienke gorsetowa...choc soatnio tez myslalam o jakiejs innej w razie czego:P bo tak zawsze bywa-kupuje sie cos innego niz teorytycznie zamierzaone bylo, tak wiec taka badz na szyje...ooo ale zaluzmy, iz cchce wymarzona gorsetowa...
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
ale ja nie kupuje go na studniówkę bo mam już ją za sobą
tylko do bluzki, która mi sie straszliwie spodobała. a to że nie miałam do niej stanika to akurat przy kupowaniu nie wydawało mi sie jakimś wiekszym problemem tylko dopiero teraz ahh te kobiety
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
a w sklepach typu atlantic esotiq znajde takowy stanik??
|
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis bede w estiq to sie spytam :P ale ok. 16.30 napisze:p
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy w sklepie uda się kupić taniej, mimo kosztów przesyłki |
|
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moze faktycznie od firmy duzo zalezy. Ja kupilam w sklepie z bielizna za 39zl (jednak 39, a nie 35) i moj jest z firmy Julimex, w takim czerwonym kartoniku. Moze takie staniki moga sie roznic jakoscia? Ja mam dokladnie taki, z biala gladka miseczka: http://www.allegro.pl/item479143920_..._ecru_m_a.html Jak widac on nawet na Allegro ma wysoka cene, wiec chyba cos w tym musi byc... Edytowane przez gaga87 Czas edycji: 2008-11-16 o 11:43 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Bałabym się, że mi spadnie.
56...54...53...52...51...50 

i biustonosz też raczej się nie sprawdził, używałam go na wakacjach w Tunezji i przy mocnym słońcu jak się człowiek trochę spocił to biustonosz zaczął się odklejać i w ogóle jakiś taki mało komfortowy jest. Cały czas myśłałam czy mi nie odpadnie