![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: ruszam od 15 sierpnia:) kto się dołączy???
Przez ostatni kwadrans nie miałam co robić, więc wyskoczyłam z ciuszków i postanowiłam zmierzyć co po niektóre części mojego ciała.
![]() Łydka: 41 cm (hmm...) Talia: 80 cm (trzeba było jeśc więcej słodyczy) Biodra: 108 cm (że co?!) Udo: 66 cm (muszę czymś się pocieszyć i to może być czekolada) Ogółem to kicha, a o 90-60-90 moge pomarzyć. Następne mierzenie zaplanowałam na 7 września, mam nadzieję, ze chociaż centymetr będzie mniej. ![]()
![]() Edytowane przez CzeskaVanilla Czas edycji: 2011-08-17 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
O, to ja się przyłączę. Zaczynam od jutra.
Edytowane przez aleeeeeeeks Czas edycji: 2012-05-18 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja idę teraz poćwiczyć, później się wykąpię i zmierzę. Wtedy podam wymiary. Juuż się boję
![]() ![]()
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam 176. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
''Talia: 80 cm (trzeba było jeśc więcej słodyczy)''
Miło mi (hi!hi!) słyszeć,że jeszcze ktoś ma 80 w talii... Niestety innych części ciała jeszcze nie mierzyłam. Trzymam kciuki,żeby nam się zmniejszało! Tylko się nie śmiejcie ale nie miałam pojęcia(dawno zapomniałam),że ciemne pieczywo jest takie super.Białego chleba potrzebowałam całą stertę a po dwóch kromkach ciemnego pieczywa jestem syta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Wzrost 163 cm Waga 64 kg [od ostatniego ważenia, zapewne przybyło mi z jakieś 2 kg]. Największy problem stanowi brzuch. Niedługo będę mogła stawiać na nim browara, chociaż nie piję ![]() Mam pytanie: Mogłybyście zdradzić jak sobie tłumaczycie, że nie możecie zjeść tej pysznej wielkiej kanapeczki z szynką, świeżutkim białym chlebkiem i z toną sosu? To jest mój największy problem ![]() ![]()
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak Ci wytłumaczyć to, ja osobiście nie przepadam za pieczywem, więc mam łatwiej. Gorzej ze słodyczami i fast foodami ![]() ![]() Nie zmierzyłam się dzisiaj, bo nie mogłam znaleźć metrówki ![]() Moim najwiekszym problemem są rozbudowane łydki, jak u faceta. Wiecie może jak je wysmuklić?
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
HEJ! To mój pierwszy dzień na forum i też bardzo chciałabym się do Was przyłączyć
![]() Nie mam dużej nadwagi (tak myślę ![]() ![]() Moją wymarzoną wagą jest 48 - 50 kg, którą chciałabym osiągnąć przed końcem roku. I wierzę w to, że Waszą pomocą mi się uda!! Mam nadzieję, że będę mogła się z się z potykać na tym forum z Wami codziennie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Hmm.. Nie mam określonego celu, po prostu jak zauważę brak brzucha to stwierdzę że to mój cel
![]() Ja nie znam nic na łydki, roweru nie polecam ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Może to dziwne, ale czytałam gdzieś, że wspinanie na palce pomaga wysmuklić łydki.
![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny po całym dniu.
Odchudzanie jest trudne: niewygodne, mało smaczne, wymaga wyrobienia nowych nawyków. Myślę, że pomocne może być stawianie sobie małych celów i małych zadań. Pisząc małe zadania, mam na myśli jakieś malutkie zmiany, które polepszą organizm, np: "od dziś nie słodzę herbaty". Gdy to zadanie wykonuję, a po 21 dniach, jak piszą w mądrych książkach, powinno to być już wygodnym nawykiem, można włączyć do swojego odżywiania kolejny nowy mały nawyk. Jeżeli przez ostatnie lata słodziłam, herbatę, to zobaczcie o ile mniej cukru wprowadzę do organizmu, gdy nie będę używać cukru do herbaty. To będzie bardzo sprzyjało mojemu odchudzaniu. Może niech każda postanowi i napisze o tym publicznie ![]() Hmm, no nie wiem, czy to co przyszło mi do głowy ma sens?
![]() |
#132 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Też lubię czasem sobie pocisnąć :P. Oj tyle wyzwisk ile ja od siebie usłyszałam, to naprawdę w życiu tyle nikt ode mnie nie usłyszał
![]() ![]() Cholera, widziałam gdzieś jakieś linki do ćwiczeń z łydkami, ale nie może znaleźć ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Koniec dnia, czas na spowiedź.
Nie był jakiś rewelacyjny, ale jestem zadowolona, bo: - nie było ani trochę słodkiego, chociaż mąż z córką jedli lody i to z bitą śmietaną i sosem czekoladowym (taki deser) - postanowiłam, że przestaję słodzić herbatę, - no i generalnie zjadłam mniej: przed śniadaniem woda ok 1 szklanki, śniadanie ok. 12.00: - półtorej kromeczki chleba ze śledzikiem w śmietanie +multiwitamina +wapń z magnezem+glukozamina z bostwellią+koenzymQ10; lunch ok 14.00: -herbata czarna bez cukru obiad ok. 16.30: - normalny obiad w restauracji wietnamsko-chińskiej: cielęcina z warzywami+ryż+surówka+hmm m... 100 ml coli podwieczorek ok 19.00: - herbata czarna 2 filiżanki kolacja ok 22.00: - kilka łyżek jogurtu kolorowego i pół jabłka czystej wody łącznie ok 600 ml ![]() ![]()
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ![]() ![]() "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2011-08-18 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dobra skoro dziewczyny się mierzą to zmierzę się i ja :P
Wagi nie mam bo się przeprowadziliśmy 700 km od domu i jeszcze się nie dorobiliśmy ![]() Mam 174 cm wzrostu, ok 72 kg na wadze. Talia:83 Biodra:103 Łydka: 37 Udo:59 Boże nawet nie spodziewałam się, że aż tyle cm mam ![]() Może któraś z dziewczyn mieszka w Suwałkach i chce np pobiegać wieczorem albo zapisać się na jakiś fitness? Kochane wytrwałości Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z brakiem słodyczy jakoś sobie radzę ale słodka kawa - bez niej nie daje rady.. ale tylko jedna dziennie i to rano. śniadanko już zjadłam - jajko smażone z plasterkiem szynki.. teraz zastanawiiam s co na obiad ... może kalafior który jest pyszny.. i oczywiście siemie lniane.. może dzisiaj zacznę ćwiczyć 8 minute na brzuch aby tak nie wystawał. Trzymajcie się dziewczyny dzielnie na swoich dietkach.. myślę że od jutra na dobre wprowadze dietę jogurtową i wiecej ruchu... a teraz muszę lecieć UDANEGO DNIA
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Przyłączyłam się już do najnowszego wątku, ale chciałabym również tutaj, aby większa mobilizacja była, dlatego też zostawiam coś-niecoś o mnie, jeśli mnie przyjmiecie ![]() 160cm i 65kg żywej wagi uhodowałam, gdyż rok temu udało mi się zrzucić do niecałych 52kg, ale z różnych względów zapuściłam się ![]() ![]() mój plan, to zdrowe odżywianie, MR-WR. Będę pisać tutaj swoje jadłospisy i zaliczone dni treningów, co by mnie bardziej mobilizowało, a Wy, jak zobaczycie, że tego nie robię, to lejcie ile wlezie ![]() od razu mówię, że nie zawsze uda mi się zjeść tak, jak należy, a może nawet rzadziej niż częściej, ale to ze względu na tryb życia, raz w domu, raz nie, nie wiadomo kiedy i ile czasu mnie w tym domu nie będzie więc jakieś szczególne planowanie i przygotowywanie posiłków jest ciężkie, ale będę się starać - mam nadzieję, że mnie i Wam się uda, bo odkąd kg wróciły, nie mogę odpowiednio się zmobilizować ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Spowiedz grzesznicy
![]() - słodycze(czekoladki, batiniki, żelki, wafelki, słodka bułka np. pączek itp..) - chipsy, fast foody - potrafie jesc jak mi się nudzi - brak ruchu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() biust: 82cm talia: 66 cm biodra: 93 cm (!) udo: 51cm wzrost 167 cm. Dietka idzie mi jakoś nieźle , ale ćwiczyć to mi się nie chce dzisiaj absolutnie. Zgrzeszę dziś wieczorem, głównie %, ale za to jutro dam sobie wycisk na rowerze, albo pobiegam.
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem tu nowa, ale że pozwolę sobie zapytać: po co się odchudzasz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam od jakiegoś miesiąca ochotę poćwiczyyć, ale zawsze znajdę wymówkę ;P. Niech ktoś ratuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Blue,
nie wiem, w jaki sposób dokładnie się odżywiasz, ale może ziemniaczki, rybka i warzywo, np. kalafior lub fasolka szparagowa? ![]() ![]() mmm ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku schudłam do 58, ale po całym roku dogadzania sobie przybyło 7 kg (dopiero jak to napisałam widzę jak strasznie to wygląda), a w przyszłym roku ślub i chciałabym wrócić do poprzedniej wagi. Wiem, że mnie na to stać, bo już dwa razy w życiu udało mi się sporo schudnąć, ale złe nawyki i miłość do słodyczy ciągle do mnie wracają...
Jakoś zawsze łatwiej było mi trzymać się diety, pisząc z innymi osobami w podobnej sytuacji, więc pragnę dołączyć ![]() Dane z 14.08 (chcę się mierzyć i ważyć tylko raz w tygodniu, żeby nie wpaść w jakąś obsesję) Waga: 65,5 kg Pas: 71cm Brzuch <w najgrubszym miejscu>: 87cm Biodra: 102 cm Udo: 58cm Nie potrafię się oderwać od owoców, ciągle bym tylko chrupała jabłka. Dzisiaj zjadłam już 2 :P
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kocham jabłka ![]() ![]() ![]() ![]() jaki jest Twój wzrost? ważymy tyle samo, tylko moje ogólne wymiary są większe ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dość wysoka jestem - 173cm
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No taaaak, BlueManiaczko, wstyd pić colę, szczególnie gdy się odchudza. Ja w ogóle rzaaadko piję takie "świństwa". Generalnie też, zazwyczaj, nie piję podczas posiłku, chyba, że mnie "przytka", no to trochę muszę, no i wczoraj w tej restauracji rodzinka zamówiła dla wszystkich dużą colę, więc czasem wzięłam małego łyczka, gdy musiałam się "odetkać" - to takie moje usprawiedliwienie. Mam problemy z nawadnianiem organizmu, mogę całymi dniami nie pić wody. Ale, lubię zupy, często też robię sobie herbatę - ale czarną, mam dobrą, prawdziwą angielską. Wyczytałam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=62838 , że herbaty też zaliczają się do nawadniania, z drugiej strony, wiem, że herbata wysusza. Nie jestem pewna, czy zwykła czarna herbata zalicza się do nawadniania organizmu czy nie? Ktoś coś wie na ten temat? Coś pewnego? Dziś wzorowo zaczęłam dzień od szklanki wody z miodem i cytryną ![]()
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ![]() ![]() "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2011-08-18 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak, ryba... Dobry pomysł ![]() ![]() Co do coli, mój szwagier odchudzając się pił caly czas colę light, niby też gazowane, ale spokojnie schudł 10 kg ;P
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Też właśnie zabieram się za obiad dzisiaj bedzie własnie fasolka szparagowa i do tego kefir. jest taki upał że nawet jeśc mi się nie chce, z tego wszystkiego wypiłam juz prawie litr wody.co do coli to mysle że jak wypijemy raz na jakiś czas light to nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() herbata czarna akurat nie jest zbyt dobra do nawadniania, lepiej, abyś piła zieloną, czerwoną, miętę czy jakieś ziołowe i owocowe ![]() a zupy to akurat bardzo dobrze, że jadasz, bo one także nawadniają, a do tego mają dużo witamin ![]() również nie piję w czasie posiłków i 1-1,5h po posiłku ![]() ![]() Cytat:
![]() Falsify, a ja 160cm ![]() w takim razie, Twoje wymiary nie są takie złe ![]() Wiecie co? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.