![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ i jego siostry...
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mi mój tż coś powie, to odwracam sytuację i stawiam go w takim samym polożeniu pytając czy mu miło. U mnie dziala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Porównywac go na pewno bedę,z moim kolega ze szkoły ktorego on nie lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Spróbuj mu przetłumaczyć, że to nie są żarty. Ta sytuacja wpływa na to, że kiepsko czujesz się w tym związku. Problem jest poważny.
A na temat jego sióstr, w jego towarzystwie najlepiej chyba, żebyś wypowiadała się dyplomatycznie. Żadnych przytyków, żadnych żartów i żarcików. Sama pokaż mu jak to jest zachowywać się z klasą, zwłaszcza, że temat jest śliski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() często ludzie nie rozumieją jaką przykrość komuś wyrządzają dopóki ich to nie spotka ![]() Nigdy nie byłabym w związku, w którym mialabym mniejsze prawa niż mój tz ![]() Skoro on może dawać rady i porównywać to ona też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
powiedz mu, że Ci to przeszkadza, że ciągle porównuje Cię do swoich sióstr :O
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Dzisisaj raczej nie bede z nim rozmawiac , mysle ze najlepszym momentem bedzie sytuacja jak znowu padnie na temat jego siostr. Bo tak to powie: jeju one juz nic nie mowia ani nic nie robia a ty sie ich czepiasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to nie jest przyjemne..Moj facet chce zebym robila to co jego siostry. Np. musialam brac tabletki anty bo brala jego siostra a po tych tabletkach bardzo zle sie czulam;/ To mnie tez denerwuje..Kto nie mial takich sytuacji ten nie zrozumie i to nie ma nic dorzeczy proznosc bo podanie przykladu docinek na temt urody jest najprostsze..Ja moge wymienic szerge rzeczy ktore musze robic jak jego siostry choc wiem ze po mojemu tez jest dobrze.. A nasmiewnie sie z tego wszystkiego dziala na mojego TZ. Moze zlego slowa uzylam..Zartowanie sobie z tego wszystkiego..Moze tak to powinno brzmiec?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bądź głupia i nie daj się upokarzać!!!Nie wyobrażam sobie, no nie wyobrażam czegos takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem za otwartą komunikacją w związku, zwłaszcza tutaj, gdzie facet nie widzi problemu. Wydaje mi się, że on się nie domyśli. Trzeba powiedzieć o co chodzi. Edytowane przez Noa_ Czas edycji: 2011-08-16 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
I tutaj jest jeszcze jedno ale, jesli ja nie bede sie godzic, np tak jak powyzej kolezanka-na branie tabletek, i inne rzeczy to on pomysli 'Szkoda, nie chce trudno,ale niektore dziewczyny (np moje siostry) biora ,szkoda ze ona nie jest taka ,inne moga a ona wielce nie" Edytowane przez patika098 Czas edycji: 2011-08-16 o 16:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
A mówiłaś mu wprost ( bo na razie pisałaś, że konkretnej rozmowy na ten temat nie było, a jeszcze przed chwilą pisałaś też, że poruszysz ten temat dopiero ,gdy wydarzy się taka sytuacja - a do tego czasu będziesz czekać w napięciu w duchu przeklinając siostry ? naprawdę nie szkoda Ci zdrowia na życie w takiej sytuacji i w takim stresie ? ), w czym jest problem ?
Mało który facet domyśliłby się o co chodzi. Ty chcesz teraz porównywać go do kolegi ( ok, raz możesz mu pokazać jak to jest być tak traktowanym), ale w ten sposób chcesz,aby się domyślił a on prawdopodobnie tego nie zrobi. Jeśli wyłożysz kawę na ławę , to już będzie musiał pojąć o co Ci chodzi. I albo się z tym zgodzi albo nie (jeśli nie , to już tego raczej nie zmienisz, nawet jeśli porównasz go do wszystkich mężczyzn na świecie ,a wprowadzisz jeszcze gorszą atmosferę niż jest teraz). Chodzi o to , że takie gierki problemu nie rozwiążą,a tylko Ty będziesz się coraz bardziej nakręcać, on coraz bardziej nie będzie wiedział o co chodzi lub zrozumie coś zupełnie inaczej niż chciałabyś , będzie coraz więcej kwasu w związku i co dalej ? Ok, porównaj go do kolegi ,ale nie licz na to, że to rozwiąże problem. Wątpię, żeby facet był aż tak niekumaty, że przy jasnym wyłożeniu problemu, on nadal nie będzie wiedział co jest grane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
No to nie pozwól na żadne przemilczanie problemu. Potem gryziesz to w sobie. Tworzycie związek i Ty też masz coś do powiedzenia. Powodzenia w rozmowie
![]() Tylko pamiętaj : staraj się mówić wprost o co Ci chodzi (krążenie wokół tematu nic nie da ,a tylko stworzy dodatkowe nieporozumienia i spotęguje twoją frustrację - bo jak on może nadal nie wiedzieć o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalny, myślacy facet nie robi takich rzeczy a skoro twój nie rozumie to mu przetlumacz na jego przykladzie ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zreszta co Cie obchodzi co one jedza i czy sprzataja. Wiesz co mam wrazenie ze Ty sama sobie sprowokowalas ta cala sytuacje i na dodatek sama siebie nakrecasz przywolujac dawne sytuacje i porownujac sie do tych siostr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiesz jak to jest miec takie siostry jak moj chlopak.. Powiedzialam mu dzis wprost o tym porownywaniu itp. i powiedzial ze jego siostry nie sa wcale dla niego idealami i ze sobie tylko wkrecam cos czego tak naprawde nie ma..wiec u mnie chyba nie ma problemu..Moze byc tez tak ze moje wymysly sa stad ze ja nie lubie po prostu jego rodziny i kazde ich zachwanie jest dla mnie beznadziejne a moj TŻ nie ma nic zlego na mysli.. Z tymi tabletkami to bylo tak, ze pare razy mielismy sytuacje awaryjna i on powiedzial ze jego siostra bierze tabletki i sa skuteczne. wiec postanowilismy sprobowac choc ja bardzo nie chcialam ale sie poswiecilam zreszta on zawsze sie dla mnie poswieca.. U mnie nie ma mowy o jakimkolwiek upokorzeniu..Po prostu ciezko to napisac jak to jest..Moze tez obiektywna do konca nie jestem??Wiec nie jest tak zle jak Ci sie wydaje Obrączynio Uciśnionych Sióstr TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chyba nie masz godności z drugiej strony, że bierzesz tabletki, bo facet Ci "każe". Ja takiego bym kopnęła w zad, tak, bo mam swoją godność. Taka piękna, a taka głupia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie, nie cisnę po Tobie. Tak to napisalaś,że żal mi się zrobiło i chcialam Ci przemówić do ambicji PS nie jestem żadną obrończynią. Siostry mjego tż nie lubię z wzajemnością i on o tym wie. W życiu bym się na porównania nie zgodziła PS 2 tak jak pisze CandyLips (ktora ma notabene piękną cerę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie,i nic mu nie powiedzialam. tak mnie wkurzyl....
Umowilismy sie na 20.00,byl o 21.00. Ok i tak bylam zajeta. No wiec przyjechal,poszlismy na spacer. Zaczal mi opowiadac ze byl u jego siostry i jej meza pomoc tapetowac (przeprowadzaja sie). No i tak opowiada i mowi "no,mowie im ze jade za chwile bo jestem z toba umowiony,a J. (jego siostra ) na to : a to powiedz jej ze pilnie wezwali cie z pracy i po klopocie". No szlak mnie trafil, zapytalam go czy jej byloby milo gdyby ktos kazal klamac jej mezowi jej. Wkurzylo mnie to totalnie, powiedzialam mu jeszcze ze mam dosc jej chamskiego zachowania a on tylko na to "jeju przestan". ZAwsze jak zle slowo wypowiem na nia to on zawsze konczy temat i twierdzi ze wymyslam. No nie wiem czy wymyslam,uwazam ze pierwsze zdanie jakie wypowiem jak z nim zerwe to bedzie " podziekuj za to siostrze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
no ale nie pogadaliście. On Cię znowu wkurzył , w Tobie się gotuje , popsioczysz trochę na te jego siostrzyczki , nastawisz się , że następnym razem mu powiesz, spotkacie się , on znowu coś chlapnie i tak w koło Macieju.
Jak Ci się chce uczestniczyć w takiej farsie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Związek tworzysz ty i on, a czytając ciebie mam wrażenie, że jesteś w jakimś 5-ącie, bo nakręcasz się na jego siostry na maksa. Dlaczego nie odpuścisz? Sama się tak nakręcasz, bo czym innym jest powiedzenie zdecydowanie,że nie życzysz sobie porównywania do sióstr, bo jesteś inna, a czym innym ciągłe gadanie o nich.
I nie, jak się rozstaniecie to nie będzie wina sióstr, tylko kompletnego braku komunikacji między wami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
A jak wy zareagowałybyscie na ten bezczelny tekst? Kaze mu klamac. Zycze jej zeby jej maz tez zaczal..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
możesz mu powiedzieć na odchodnym, żeby podziękował siostrze.
Tyle, że on nic nie zrozumie... Nie licz na to, że nagle go te słowa oświecą. Raczej machnie na to ręką, uzna, że znowu się czepiasz tych bogu ducha winnych sióstr,a winna to jesteś Ty. Nadal chłopina jest nieuświadomiony.Madana dobrze pisze, że nie ma między wami komunikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.