![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
a ja od jutra nowa praca i nowa dieta....mam na 6 wiec musze o 4,30 wstac(mam o 5,01 autobusik) wiec wypije jedynie wode i zjem razowa kromeczkę z warzywami. o 10 mam przerwe zjem jakbłko+serek wiejski) ..O 15(koncze 14,15) zjem warzywka na patelnie....
problemem jest ze o 18 mam impreze dziecienca i bedzie m.in fontanna czekolady xD ale zamierzam zjesc same owoce juz jako kolacje(arbuz,jakbłko)-to bedzie moj test YennaSnape ojj przydało by sie kilka fajnych prostych przepisow...moze kilka z nich tutaj napisz ![]() natalkaa7522 robiłam a6w...ogolnie chyba cos zle bo do 8 dnia czułam sie jakbym prawie nic nie robiła;/ moze za mało albo nie tyle sek ile trzeba |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
ja przychodze z podkulonym ogonem...myslalam, ze jak zacznie mi sie okres, to przestanie mi sie chciec slodkiego, jednak nie...
zjadlam kilka zbozowych ciastek i 3! ![]() ale mam jednak jeden problem, nie wiem czy wiecej jest w ciagu dnia czy co, ale wieczorem mam takie napady glodu, ze ciezko je przezwyciezac, probuje oszukiwac organizm woda, ale on nie jest taki glupi... |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też uprawiałam regularnie jedną dyscyplinę sportową- jeżdżę konno od dziecka, ale od kiedy wyjechałam na studia robię to rzadko z powodu braku funduszy- jest to drogi sport. Świetnie kształtuje mięśnie nóg i pośladków. Jak regularnie jeździłam miałam wprost PRZECUDNE nogi, nie było faceta, który by się nie obejrzał. ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-22 o 20:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Pięknie dziewczyny
![]() Udało się kolejny dzień poćwiczyć na orbitreku ![]() ![]() Dzisiaj też już jestem po jednej sesji ![]() Dzięki Wam jest lepiej wytrwać. Mam nadzieję że się uda do października ![]() Sasza10 - faktycznie mamy bardzo podobnie ![]() ![]() Póki co piękna pogoda więc jeść się tak nie chce na szczęście. Trzymam kciuki dziewczynki.
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-08-23 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wczoraj odwrotny problem niż Wy- ja z kolei znowu zjadłam za mało ![]() ![]() Wczorajszy jadłospis: I śniadanie: 5 rzodkiewek, plasterek serka naturalnego, pół plasterka szynki, 1 jajko, 1 kromka chrupkiego chlebka z "Delikatnym"= razem ok. 210 kcal II śniadanie: nektarynka, 1 śliwka, kawałeczek plasterka szynki (ok. 1/4) Obiad: zupa jarzynowa Podwieczorek: mała miseczka borówek Kolacja: 1 jajo ugotowane, 4 rzodkiewki, 1 plasterek serka naturalnego, 1 kromka chrupkiego chlebka z połową plasterka szynki, 1 kromka chrupkiego chleba z serkiem „Delikatnym” ruch: łącznie 420 powtórzeń ćwiczeń na nogi i tyłek, hula hop x3, A6W, skakanka x2, 2h rower (jazda po trudnym terenie i do tego na zepsutym rowerze- strasznie się zmęczyłam), 25 pompek, 15 ćwiczeń z „pogromców nadwagi”, 3x twister Zważyłam się znowu (jakieś moje nowe uzależnienie? ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-23 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Długo się nie odzywałam - ale dietę trzymałam. Zgodnie z obliczeń moja średnia z weekendu (dla mnie to zawsze najtrudniejsze dni trzymania diety) wyniosła ok. 1300 kcal
Nadal mam problemy z piciem wody. Jak wypije w ciągu dnia 1,5 litra (w pracy nie zawsze mi się udaję cokolwiek wypić - zależy od dnia. Natomiast jak nadrobię to w domu to czuję się tragicznie - przepełniona, aż czuję jak się we mnie ta woda przelewa i w nocy biegam co chwilę do toalety. Dzisiaj moja dieta będzie miała ciężki dzień. Zbliża mi się @ więc wyglądam jak w ciąży (wydęty brzuch) i mam zachcianki jak w ciąży. Dzisiaj jestem gotowa zabić za tuńczyka w sosie własnym i batonika w czekoladzie. Ważyłam się w piątek i powiedziałam sobie, że kolejny raz będę się ważyć za 10 dni, różnicy w swojej masie nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast zmienność nastrojów i to, że zdecydowanie nienawidzę czuć się głodna - ale wytrwam. Może to wredne uczucie zmniejszy swoje nasilenie, a z czasem nawet zniknie - mam taką nadzieję. Chodzę na basen dwa razy w tygodniu - na częstsze wizyty nie mam czasu - ale konieczność przebrania się w kostium kąpielowy na basenie jest deprymująca. Tu wystaje, tam się wylewa oż.... i właśnie to mnie najsilniej trzyma przy postanowieniu pozostania na diecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zjadłam czekoladę z milki. Dostałam od sąsiadki za opiekę nad kotem, a tak dawno nie jadłam czekolady, ani nic takiego typowo słodkiego, że ją zjadłam.. Więc na dzisiaj to prawie 700kcal, więc musze dziś trochę mniej zjeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak wam dziś idzie dziewczynki? Ja wstałam o 11, i dopiero koło 11.30 zjadłam śniadanie, więc mam cały dzień rozwalony. Masakra. Dziś gotuję fasolkę po bretońsku na obiad (w 100g tylko około 150 kalorii) Mniam... uwielbiam! ![]() Ogólnie pogoda u pochmurna, czyli taka na jaką miałam ochotę od dawna. Wtedy leżę w łóżku, oglądam filmy, słucham dobrej muzyki, czytam książki, latam po internecie ![]() Pozdrawiam! ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-08-23 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Jiana, w takim razie brawo za trzymanie dietki i basen
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem po I i II śniadanku. Za godzinę zjem zupę jarzynową. Próbowałam poćwiczyć, ale ciężki dzień- udało mi się tylko 280 ćw na nogi i tyłek (zauważyłam, że ładnie poprawiła mi się rzeźba łydek i usłyszałam komplement za "apetycznie jędrną pupcię" ![]() ![]() YennaSnape, mmm mówisz, że fasolka po bretońsku według Twojego przepisu ma tylko tyle kcal? Super! ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-23 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
dzisiaj wstalam z bardzo dobrym nastawieniem, takim jak za pierwszym razem w marcu. ze jak nie moge to nie jem, staram sie szukac pozytywow, w produktach, ktore moge jesc, a za ktorymi do tej pory nie przepadalam...
sniadanie: platki kukurydziane, mleko 0,5 tluszczu, troche pestek slonecznika i dynii obiad (wstalam pozno, wiec darowalam sobie 2 sniadanie i dopiero co zjadlam obiad) 2 kawalki piersi z kurczaka, niestety usmazona, ale to bylo ostatni raz, krem z czegos, czego nie mam pojecia jak sie nazywa po polsku. w kazdym razie jest to warzywo i to byl krem z tego z odrobina soli, to roslina straczkowa, kawalek sera, jogurt naturalny. dzisiaj bedzie troche mniej ruchu, ale jutro ide na rower, moja ulubiona trasa ma 12 km i jeszcze troche poplywam, bo wybieram sie na plaze, wiec bedzie ok. gratuluje wszystkim spadkow. nie ukrywam, ze dajecie mi ogromna motywacje. u mnie tez wszystko siedzi w glowie. dzisiaj caly dzien mam przed soba ciastka i za kazdym razem, kiedy mi tylko przejdzie przez mysl, ze chce je zjesc, to wmawiam sobie ze nie chce, nie chce. i przechodzi. jednak nasz mozg jest troche glupiutki, latwo go oszukac... czasami tez tak sobie mysle, ze kurcze, moge zjesc to ciastko, ale co ja potem napisze dziewczynon na wizazu, no przeciez wstyd...juz nie moge sie doczekac wazenia, wczesniej mialam wage w domu, to za kazdym razem jak mi sie przypomnialo to sie wazylam, zeby porownac wagi o roznych porach dnia, a teraz musze isc do apteki, wiec raz w tygodniu bedzie dobrze, chcociaz jestem jeszcze na innym watku od marca juz, i tam jest w srody, wiec chyba bedzie 2 razy Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2011-08-23 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaloryczność sprawdzałam w tabelach kalorycznych ![]() ![]() 100 gram ugotowanej fasoli kalorycznie nie jest równy 100 gramom fasoli suchej. Nawet zobacz jaka mała jest paczka 500 g fasoli, a jak dużo wychodzi w garnku po ugotowaniu ![]() Także namocz fasole na 12-16 h w zimnej wodzie. Potem wstaw ją z tą samą wodą na ogień (pewnie trzeba będzie trochę dolać) Gotuj bez soli. Jak się zrobi miękka wrzuć odrobinę koncentratu, możesz dosypać trochę zupy ogonowej w proszku. Solisz. Podsmażasz szynkę z cebulką, jak się zrumieni to wrzucasz do fasoli. Przyprawiasz według smaku i już ![]() Oczywiście na większą ilość fasoli większa ilość koncentratu, szynki itp. Możesz też robić inaczej. Fasole przygotowujesz tak jak wyżej. Odcedzasz tak by zostało w niej trochę wody. Przysmażasz na patelni warzywa (pomidory, paprykę, cebulę, pieczarki) z szynką, aż zrobi się z nich taka papa ![]() Jak zrobisz z 500 g fasoli, to wrzuć ją do słoików i zapasteryzuj, będziesz miała na kilkanaście dni, i nie będziesz musiała robić jej za każdym razem jak masz na nią ochotę. Trochę chaotycznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 100 gram ugotowanej fasoli kalorycznie nie jest równy 100 gramom fasoli suchej. Nawet zobacz jaka mała jest paczka 500 g fasoli, a jak dużo wychodzi w garnku po ugotowaniu ![]() Także namocz fasole na 12-16 h w zimnej wodzie. Potem wstaw ją z tą samą wodą na ogień (pewnie trzeba będzie trochę dolać) Gotuj bez soli. Jak się zrobi miękka wrzuć odrobinę koncentratu, możesz dosypać trochę zupy ogonowej w proszku. Solisz. Podsmażasz szynkę z cebulką, jak się zrumieni to wrzucasz do fasoli. Przyprawiasz według smaku i już ![]() Oczywiście na większą ilość fasoli większa ilość koncentratu, szynki itp. Możesz też robić inaczej. Fasole przygotowujesz tak jak wyżej. Odcedzasz tak by zostało w niej trochę wody. Przysmażasz na patelni warzywa (pomidory, paprykę, cebulę, pieczarki) z szynką, aż zrobi się z nich taka papa ![]() Jak zrobisz z 500 g fasoli, to wrzuć ją do słoików i zapasteryzuj, będziesz miała na kilkanaście dni, i nie będziesz musiała robić jej za każdym razem jak masz na nią ochotę. Trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że zrozumiale w miarę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
arsenalfan, co do smażenia- spróbuj po smażeniu położyć pierś z kurczaka na ręczniku papierowym, bądź jakiejś chusteczce, zrób tak ze 2-3 razy każdą stronę piersi, aż trochę tłuszczu odsączy się na ten ręcznik
![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-23 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
U mnie pobudka o 7:30 jak zawsze. Pół litra wody i 30 min. ćwiczeń. O 9:00 śniadanie: pół kromki chleba pełnoziarnistego z serem i herbata, jajko było na miękko- nie lubię, więc nie zjadłam
![]() ![]() Jem słodycze, ale "tylko" do 16:30 maksymalnie i 1-2 ciasteczka, czy 1 czekoladka- nie żeby się najadać i napakować tymi słodyczami. Jem powoli, żeby się nacieszyć smakiem ![]() Zważyłam się dziś i to nie na czczo. Jest 76kg ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tu wchodzę i czytam co piszecie, to nawet nie mam ochoty zjeść czegoś co mam pod ręką, a mam mnóstwo słodyczy dla rodziny, i te ciasteczka otwarte tak pachną... Ale Wam tak ładnie idzie i ja też chcę! Dziękuję, bo tylko dzięki Wam mam siłę, by nie zgrzeszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Bottega, ładnie się trzymasz z dietką! jak czytam ile ćwiczysz to normalnie wstyd mi, że się tak przy Tobie obijam... no i faktycznie efekty są! i co najważniejsze - 5kg! czujesz się lżej? ![]() Jiana, basen jest świetny ![]() ![]() ![]() u mnie dziś śniadanie: pół opakowania fitelii z mlekiem 2% (bo innego nie było w lodówce ![]() II śniadanie: szklanka soku pomarańczowo-grejpfrutowego ze świeżo wyciśniętych owoców obiad: pulpeciki drobiowe z sosem pieczarkowym podwieczorek sobie daruję, bo ten obiad nie był zbyt dietetyczny ze względu na sos ![]() kolacja: opakowanie serka tzatziki i zielona herbata wczoraj znowu biegałam, 4 km... może to nie dużo, ale po bieganiu czuję wszystkie mięśnie i zmęczę się okropnie ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Masakra... czuję się okropnieeee.... Zjadła trochę tej fasolki po bretońsku i umieram. Brzuch mnie boli strasznie. Nie z przejedzenia, ale tak jakbym się jakiś grzybów na noc najadła. Tak mi ciężko na żołądku. Chyba dziś nic nie zjem, bo nie mam pojęcia jak gdzie mam to zmieścić.
Dziś nie idę jednak na kijki, bo koleżanka dała ciała;/ Sama nie idę, bo się boję (chodzę po mało uczęszczanych drogach, polach itp.) Co dziś zjadłam: Śniadanie: Płatki Just Fit egzotyczne z kefirem owocowym 0% (waga mi źle działała i zorientowałam się dopiero teraz- myślałam, że zjadłam 30 g, a wyszło chyba ze 100g! Od początku wydawało mi się, że coś tak za dużo tego jest, no ale pomyślałam, że są lekkie i tyle. Czyli śniadanie miałam bardzo pożywne bo chyba z 400 kalorii ;/) II Śniadanie: Nic, bo tak się najadłam na pierwsze, że nie dałam rady nic wcisnąć. Obiad: Fasolka po bretońsku (z chudą szynką zamiast boczku i kiełbasy) Podwieczorek: Nic Kolacja: Jak dam radę to jabłko lub gruszka. Jestem zła na siebie za te płatki i brak ruchu. Dziś za rzadko jadłam. Powinnam jeść mniej ale częściej. Jutro się poprawię. Obiecuję. Edit: Pokręciłam dziś hula-hopem, i zrobiłam po 100 na każdą rękę podnoszenie ciężarków i około 15 nożyc na każdą nogę ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-08-23 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-23 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Melduję mój dzisiejszy jadłospis:
I śniadanie: 2 małe ogórki, 5 rzodkiewek, pół plasterka szynki, 2 kromki chrupkiego pieczywa z serkiem „Delikatnym”, plasterek serka twarogowego= 165 kcal II śniadanie: szklanka mleka 0,5% z płatkami Fitella o smaku truskawkowym- ok. 250 kcal Obiad: zupa jarzynowa; 125g piersi z kurczaka bez panierki, 125g fasoli szparagowej zielonej, 2 małe ogórki Podwieczorek: mała miseczka z malinami i borówkami Kolacja: jajecznica z 2 jajek, 1 kromka chrupkiego chlebka Łącznie wyszło ok. 960 kcal, więc może być. Ale tak szczerze mówiąc, to specjalnie zjadłam te 2 jajka na kolację, żeby wyszło więcej kcal. Zamiast nich wolałabym miseczkę borówek, a one mają bardzo mało kcal :p niestety są dość drogie, a moje ogródkowe się skończyły. Ruch: 40 pompek, 420 powtórzeń ćwiczeń na nogi i tyłek, 2x twister, 3x hula-hop, A6W (dziś było mi cholernie ciężko), 15 powtórzeń ćwiczenia z „pogromców nadwagi”. Ogólnie pod koniec dnia udało mi się jeszcze poćwiczyć, więc nie było źle, ale rano moje ciało się poddawało. Na szczęście jakoś tym razem (podczas tej diety) głowa idzie w zaparte i nie pozwoliła mi rzucić tego wszystkiego. Łał, nie wiem skąd się wziął u mnie taki upór, ale cieszę się.
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty pochwal się, gdzie się wybierasz? ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Hej. Nie odzywałam się dwa dni, ale staram się dietkować.
![]() Zero słodyczy, kawę też odrzuciłam -bez cukru mi nie smakuje więc spijam same herbatki. Poczytałam sporo o diecie niełączenia i wczoraj miałam próbny dzień. Jadłam z zasadami tej diety. Chyba pomyślę o niej na serio. Waga jakby drgnęła, ale skoro ważenie w piątek to napiszę w piątek, albo po równym tygodniu od wejścia na forum ![]() Pozdrawiam Was życząc miłego dnia. U mnie w Wlkp zapowiada się uroczy dzień ![]()
#143 |
Rozeznanie
|
ja niestety narazie odpadam. okazalo sie ze nie bede mogla pojsc rano do apteki i sie zwazyc, bo mam prace. wczesniej pracowalam popoludniami. poza tym, nie bede miala neta, dopiero jak wroce do Polski, wiec wracam do was 15 wrzesnia. dietkowanie bedzie, wczoraj wieczorem troche zaszalalam, bo byla wspolna kolacja, ale w ciagu dnia nie zjadlam za duzo, wiec w sumie nie bylo zle. dzisiaj bede sprzatac intensywnie, wiec nie bedzie czasu na myslenie o jedzeniu. a przy okazji spale troche kalorii. zycze wszytskim powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! ;*
Dzisiaj będzie dobry dzień - dietkowo. Zapalanowałam jadłospis od rana do wieczora i wszytsko musi iść po mojej myśli, innego wyjścia nie ma ![]() musze się wybrać jeszcze na zakupy, ale pojadę rowerem, żeby się trochę poruszać. wieczorem się szykuje impreza, także znowu pewnie przetańczę całą noc. uciekam się opalać, bo termometry pokazują już teraz 33 stopnie! u Was też tak gorąco?!
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, stosujecie jakieś "wspomagacze" typu linea, goodbye appetite, chrom itp. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
nieee. kiedsys pilam jakies herbatki, ale nic nie dawaly, tylko kase na nie bez sensu wydawalam. potem jadlam takie gumy, SADKOM czy jakos tak sie nazywaly, cos podobnego do mamby to bylo i ze jak popijesz duza iloscia wody, to to w zaladku pecznieje i nie czujesz glodu. teraz jak to pisze to smiac mi sie chce, ze uwierzylam w takie bzdury, ale wtedy wierzylam ze to dziala, moze dlatego schudlñam ze 2 kilo, bo malo jadlam, zeby uwierzyc ze to przez gumy. masakra, jednak wszystko siedzi w glowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja piję herbatę zieloną, ale nie biorę żadnych tabletek. One MOŻE pomagają jak się specjalną dietę do tego stosuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
natalka 7522--> zdjecie Leighton Meester, ktore masz w avatarze bardzo mnie motywuje. ona jest sliczna! i taka szczuplutka...;D
a ile masz lat? |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytałam z czystej ciekawości ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam Lineę i piłam Aqua slim ale na mnie totalnie nie działało. Ograniczałam jedzenie,zero kolacji i efektów nie było. Dopiero jak zaczęłam regularnie ćwiczyć to waga się ruszyła.
Aqua slim dodatkowo mnie drażniło,bo trzeba było wypijać określoną ilość wody,która z tym specyfikiem była słodkawa. Jedyny plus to ze względu na smak totalnie odrzucało mnie od słodkiego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.