|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co z drutu- to z serca, czyli jak uszczęśliwić kobietę.
Po prostu świetne!! Obydwie prace. Aż się chce samemu popróbować repusowania, choć na łatwiznę to nie wygląda. A "Miętówka" to istne cudo, ta delikatna faktura na brzegach...
Brawa! ![]() Nasunęło mi się to samo pytanie co Callunie, bursztyn jest wklejony? |
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
Bursztyn w "Zachodzie" jest wklejony żywicą epoksydową. następnym razem wypróbuje wykuwanie kargi jednolitej, takiej z denkiem, nie lutowanej. Tutorial na ten temat na stronie mojego mistrza - Toma Oldsmitha. Nie odmówię sobie podania linku, przy okazji będziecie mogły podziwiać przce prawdziwego fachowca:
http://old-smithing.com/index.php/tu...ic-kuta-carge/ Tytuły prac to dla mnie ostatni etap tworzenia - po prostu czysta radosna zabawa z wyobraźnią. Przyznaję, że często wychodzą trochę odjechane te nazwy ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Jestem poczatkujący w repusowaniu więc brak mi doświadczenia żeby się miarodajnie wypowiadać. Ale wiesz co, Eilo, gdyby mnie ktoś zapytał, czy repusowanie jest obiektywnie rzecz biorąc łatwe - odpowiedziałbym, że tak! Gdyby ktoś inny zapytał, czy jest obiektywnie trudne - też odpowiedziałbym , że tak! Ale jeszcze dwa miesiące temu wcale nie podejrzewałem, że mi się ta technika spodoba ani tym bardziej, że będę to robił. Jedno jest pewne: gdy się coś lubi determinacja jest duża i starania silne więc i efekty treningu też się pojawiają. zamierzam założyć wątek "sprzedam" i wystawić tam kilka prac repuserskich. |
|
|
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
"Gdy Piorun Uderzy W Sałatkę" - miedź repusowana, bursztyn bałtycki. Jutro dodam lepsze zdjecia.
Co tam u Was słychać? Calluna, wyzdrowiałaś? Ailana, tym razem sam stwierdzę, że błąd tkwi we wklejaniu kamyka, ale już przećwiczyłem kucie jednolitej kargi. Reverie, oto nowa rzecz z "zimnego kucia". Jak Ci się widzi? Heurek, Vehra, ćwiczycie repusowanie? |
|
|
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
"Klejnot W Kostropatych Rękach" czyli Pharaoh ring - klasyczny wzór wiresculpture. Ciekaw jestem, co myślicie i jak odbieracie ten wzór? Zrobiłem ten pierścień na zamówienie pewnej starszej damy z mojego miasteczka. Kamień z gatunku "czort wie, co to" (głównym podejrzanym jest ametyst) i stal jak zazwyczaj. Szkoda tylko. że gdzieniegdzie druty sterczą. Uups!
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem skąd Ci się wziął Piorun w Sałatce, ale podziwiam wyobraźnię nazwotwórczą!
Ma dziurkę, której nie widzę, ale dostanie z tyłu "oczko"?Pierścień również cudny, typowo kojarzy mi się ze starszą panią, taką staroświecką, elegancką damą
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
Jeśli przez "oczko" rozumiesz element do zawieszenia jako wisior to tak, dostanie oczko i agrafkę. Dzięki temu będzie można toto nosić na dwa sposoby.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Repusowanie na razie leży odłogiem przez brak czasu na cokolwiek ;/
Piorun w sałatkę jest super, ale pierścień jest niesamowity! Kamień przepiękny i oprawa też |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow! Piorun świetny
niesamowita praca, strasznie mi się podobaUbolewam nad swoim lenistwem bo choć łapki świerzbią, niestety, jedyne nad czym ostatnio pracuję to jak rozciągnąć czas by ogarnąć wszystko co bym chciała
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
Można wypróbować sposób Tadeusza Kotarbińskiego: "Brakuje ci czasu - znajdź sobie dodatkowe zajęcie". To ma więcej sensu niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Jak mamy więcej zajęć to zmusza nas to dolepszego organizowania czasu.
Właśnie wróciłem z moją Panią od teściów z Roztocza. Tam zabunkrowałem się w piwnicy (duuża) i wykułem parę rzeczy na zimno. M.in. zrobiłem kutą kargę na kamyk do bransoletki. Jutro zdjęcia, bo dziś już padam. |
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
Tymczasowa pracownia w piwnicy.
Lepsze zdjęcia "Gdy Piorun Uderzy W Sałatkę". "Leśne Żuki Na Zebraniu". |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
"Seksowna Królowa Egiptu"
|
|
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
"Drzwiczki Kaflowego Pieca"
i pierwsza udana próba zakucia kamienia w jednolitą kutą kargę. |
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Bransoleta i drzwi kaflowego pieca są świetne. Bardzo mi się podobają repusowane motywy roślinne
W bransolecie użyłeś tego kamienia zakutego w jednolitą cargę? |
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Angusie drogi, oczy wyszły mi z orbit. Dziękuję za uwagę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Bransoleta rewelacja
no i boskie żuki na zebraniu |
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
jasny gwint jaka bransoleta! Nie wiarygodne jak szybko rozwijasz swój talent ![]()
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
Tak, kamyk dostał kargę jednolitą, taką z denkiem.
Edytowane przez angus166 Czas edycji: 2011-11-16 o 11:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Ma dziurkę, której nie widzę, ale dostanie z tyłu "oczko"?

no i boskie żuki na zebraniu
jasny gwint jaka bransoleta! Nie wiarygodne jak szybko rozwijasz swój talent