![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Moja Mama jak rano (no koło południa) do mnie zadzwoniła i w czasie rozmowy spytała co jem a ja, że owsiankę to nie mogła się przestać śmiać ze mnie ale też pochwaliła mnie za "rozsądne śniadanie".
U niej to jest typowe śniadanie od dawien dawna a ja zawsze z niesmakiem patrzyłam jak ona je owsiankę... w ogóle jak ona je śniadanie jakieś... Do niedawna u mnie śniadanie było zazwyczaj pomijane ew. piłam zamiast niego kawę... ![]() ![]() Placki to popisowe danie mojego Dziadka... zawsze w piątek je robił... i tak sobie przez dwa miesiące dogadzałam nimi... w sumie to jest jedyna postać pod jaką jadałam ziemniaki bo ogólnie to jakoś za nimi nie przepadam. U mnie zmorą raczej były rzeczy typu kebab, zapiekanka itp czyli "szybko, niedrogo i cholernie tucząco". Chociaż nie powiem, że ciasta się nie zdarzały... Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-02 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
A to mi mówią, że jestem dziwną istotą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko te placki ![]() ![]() ![]() ![]()
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dobra, podczas diety zmuszam się i jem rano. Dziasiaj 2 połówki bułki (białej niestety, bo wieloziarniste się skończyły) z wędliną i pomidorem + gruszka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dużo osób mi mówi, że nie wyglądam jakbym miała dwoje dzieci ![]() ![]() Będę tu zaglądać na pewno ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
abraxas2871
Tylko, że u mnie to wyglądało tak: zaraz po wstaniu czyli (6-9) kawa z mlekiem a później dłuuugo dluuugo nic i aż o 17-18 "śniadanie", 20-21 "obiad" a później jeszcze jakieś "przekąski" bo należę do ludzi żyjących nocą (wtedy mi się i najlepiej uczy i mam najwięcej energii) więc spać chodziłam i nadal chodzę o 1-3 w nocy... Teraz staram się to zmienić... ale nadal ciężko mi te 5 posiłków jeść bo najzwyczajniej się nie wyrabiam. Zaraz po wstaniu czyli powiedzmy w tym tygodniu 9-10 staram się jeść śniadanie... ale poślizg mam nawet do godziny czyli jem: 10-11 I śniadanie 13-14 II śniadanie 17-18 obiad 20-21 podwieczorek 22-23 połowę przewidzianej kolacji... ew. sobie ją odpuszczam jeżeli mam większy poślizg z obiadem Jeszcze rewelacji nie ma, ciężko mi się przestawić na jedzenie co 3 godziny bo mój organizm się buntuje i rano stroi fochy, że nie jest głodny a po obiedzie to by jeszcze z dwie dokładki zjadł. Mówiąc szczerze to przez pierwsze dwa dni na siłę wmuszałam w siebie śniadanie bo "trzeba je zjeść" teraz to idzie jakoś sprawniej... może dlatego, że mi owsianka posmakowała no nie wiem. Łudzę się, że od października jak zaczną się zajęcia to będzie mi łatwiej bo pewnie częściej będę miała na 7 rano więc pory posiłków się przesuną trochę w górę... ale zobaczymy. Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-02 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wagę trzymam i nie jest nawet aż tak bardzo ciężko bo cały czas waha mi się w granicach 57,5 - 59,0. Przed okresem zazwyczaj waga mocniej wzrasta i wtedy mam 59 a tak to na co dzień 58. Dziś rano się ważyłam i pokazało 57,8. No a Ty jeśli masz tendencję do tycia to będziesz musiała już uważać. Nawet gdy osiągniesz swoją wymarzoną wagę i zakończysz dietę to wiadomo, że nie możesz już wrócić do starych nawyków. Zdrowe jedzenie musi pozostać choć będziesz mogła jeść go trochę więcej już ![]() No a waga bardzo ładnie Ci spada. Oby tak dalej! ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zjadłam obiad:
pól szklanki takiego roztworu wody z śmietaną z śledzików w śmietanie (nie wiem czy ktoś wie o co mi chodzi ![]() - pół małego śledzia (nie przepadam) -dwie większe łyżki ziemniaków( z zasmażaną cebulką i tłuszczem). Najpierw chciałam wziąc suche ziemniaki... ale sobie myślę, że sobie obiecałam, że nie będę z niczego rezygnowała, bo wiem, że z tych rzeczy nie zrezygnuję na całe życie. Więc wzięłam z cebulką i tłuszczem. Wierzę, że tak też schudnę, a nie zależy mi na mega szybkich wynikach, nawet 0,5 kg tygodniowo będzie dla mnie satysfakcjonujące ![]() Po prostu już się przekonałam, że żeby nie miec jojo... albo jem naprawdę wszystko tylko mniej, albo rezygnuję z czegoś na zawsze. Bo inna opcja jakoś mojego organizmu nie zadowala.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-09-02 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 4 miesiącu przerzuciłam się na mleczko przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z Ziajki "Mamma Mia". Do końca ciąży smarowałam się codziennie tą Ziajką ( głównie brzuch). Po porodzie używałam takie masło z Ziaji dla kobiet po porodzie - smarowałam też tym brzuch. Później już niczym nie smarowałam. Do kąpieli czasami dodawałam sobie o to: http://www.dzieciowo.pl/2009/05/oila...kapielowa.html Naprawdę świetnie nawilża skórę a wystarczą dwie zakrętki do kąpieli. Moje dziecko to używało więc mu podbierałam często ![]() No i od lutego przez jakiś miesiąc smarowałam brzuch i uda o tym: http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...kory-normalnej Nic więcej nie używałam ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Zjadło mi wczoraj mojego posta...
Wiem, że Cambridge to spadek wagi tylko na krótką mete jesli po schudnięciu wrócimy do normalnego jedzenia, tak jak bylo i ze mna 3 lata temu...schudłam 30kg i wszystko wrocilo po 2latach...tyle ze z mojej winy, nie wyszłam z diety jak to mój dietetyk kazał. Szybki spadek wagi mnie bardzo mobilizuje, a w moim przypadku gdy do zrzucenia 40kg... na MŻ musiala bym sie odchudzać 10lat...co z moim zapałem...nie wyglada najlepiej Przytyłam dzisiaj 1,5kg...ale to pewnie przez zbliżający się okres. Zjadłam wczoraj; 1x Nektarynka 10x Szparagi 3x małe ogórki 1x Miska zupy rybnej (zrobiona z samych warzywek i jednego kawałka ryby) +2litry wody z cytryna i słodzikiem Waga początkowa 110kg Teraz 107,5kg CEL 70kg Wzrost 164 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż mówi, że jak nadchodzą wielkie zmiany to musiał mi porobic zdjęcia uwieczniające to co jest teraz. Ot dla porównania. W sumie dobry pomysł. Samemu można wtedy łatwo zobaczyc różnicę.
(chociaż ja go tam znam, on po prostu znalazł sobie pretekst żebym poparadowała w stroju kąpielowym czy bieliźnie specjalnie dla jego oka (a raczej oka aparatu ![]() ![]()
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę Cię przekonywać, że MŻ jest najlepsze i w ogóle najnaj... ale ja się zraziłam do wszystkich super szybkich diet... mam nadzieję, ze dojście do celu nie zajmie mi 10 lat ale powiem Ci szczerze, że wolę poczekać i chociaż raz wykazać się cierpliwością by być dumną z siebie. Gdybym zjadła tyle co Ty wczoraj to szczerze chodziłabym głodna, zła i sfrustrowana, że było tego mało. Nie czujesz się zmęczona? przecież dostarczasz ciału maaaalutko kalorii, nie mówię tu o objadaniu się ale mi ciężko by było jeść teraz 1000kcal dziennie a Ty jesz chyba mniej nawet (no chyba, że się mylę to mnie popraw)... jem coś koło 1500kcal a to i tak trochę mniej niż powinnam wg wyliczeń z jakiegoś wizażowego wątku. gamilla chyba też muszę sobie zrobić zdjęcie "przed" żeby się motywować każdym spadkiem... może będę robić zdjęcie co 2 tygodnie żeby jakieś zmiany zauważać... muszę się nad tym zastanowić... Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-02 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie owsianki, płatki, musli, otręby to najlepsze śniadanie. Ja już bardzo długo zajadam się płatkami Just Fit z owocami tropicalnymi z Biedronki. Do tego dosypuję 2-3 łyżki otrębów i zalewam wszystko ciepłym mlekiem. Dziewczyny z forum na którym piszemy też się tym zaraziły ode mnie i naprawdę sobie chwalą. Oczywiście nie można przesadzać z ilością bo one też mają kalorie, dlatego ja wsypuję całą szklankę płatków wymieszanych już z otrębami do miseczki i zalewam całą szklanką mleka. Można się tym najeść spokojnie ![]() Podwieczorek to różnie... jakaś sałatka lub rybka z puszki (filety śledziowe w sosie pomidorowym są pycha), można zjeść loda śmietankowego jeśli ktoś ma ochotę, serek homogenizowany, jogurty. Kolacja to zazwyczaj u mnie z dwie kromki chleba z szynką i pomidorem, z dżemem niskosłodzonym, z twarożkiem śmietankowym i szczypiorkiem, z jajkiem, z serem i ogórkiem zielonym. Serek wiejski też jest super. Można go zjeść z pomidorami i cebulką lub tak bez niczego - jak kto woli. Ja Serek mieszam często z dżemem i do tego kromka chleba. Do picia to kawa Inka z mlekiem lub po prostu herbata. Nie używam cukru a ni miodu. Używam słodzik - nie jest wcale taki zły jak o nim piszą. Czasami mam ochotę na Colę to kupuję sobie PEPSI MAX bez cukru - super smakuje, jak normalna cola i jest mocno słodka choć ma tylko 1 kalorię na 250 ml. Wiem, że cola jest nie zdrowa ale czasami ma się ochotę na takie coś. Także powodzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zjadłaś pewnie coś ok 300!!!! To nie dieta, to głodówka. Nie wiem co będzie najpierw szpital czy jojo, ale przy tym sposobie żywienia OBIE RZECZY wystąpią NA PEWNO. To już chyba dukan jest zdrowszy od tego co sobie serwujesz ![]()
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-09-02 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, że są przepyszne ![]() Nawet mojemu Tż-towi (warzywomaruderowi) zasmakowały ![]()
![]() |
#137 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
melduję, iż zakupiłam płatki tropikalne Just Fit w Biedronce
![]() ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
Hmm... W niedzielę może wpadnę do biedry na zakupy
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
dziewczyny to który dzień tygodnia ustanawiamy DNIEM WAŻENIA?
raz w tygodniu ? dwa razy? ![]()
#141 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Monika REWELKAAAAAAA gratulacje super zmiana metamorfozaaaaaa za✂✂✂iście
![]() ![]()
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cm- co tydzień/co dwa jak wolicie. Cm chyba lepiej co 2 tygodnie, będzie różnicę widac. Zakupię skoro polecasz ![]()
![]() |
#144 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja proponuję ważonko w soboty rano
![]() ![]() ![]() Właśnie wróciłam z targu ze świeżymi warzywkami.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
W sumie prawda... będziemy widzieć dokładniej różnice
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Co tydzień, szczególnie po czasie jak waga mniej poleci, to na cm będzie za często.
Więc hmm każda sobota ważenie, co druga mierzenie. Pasuje??
#149 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, mogę się doczepić? :P
waga początkowa : 100 kg. waga obecna: 89,9 ![]() ...i oby tak dalej ![]() ostatnio chudnięciu zawdzięczam stres związany z nową pracą ^^ jeśli tak ma on na mnie działać to JA JESTEM ZA :P |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Gratuluję postępów Adka1989!!
Ja tam stresu chcę jak najmniej w życiu... bo go zajadam niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.