![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: On a mission minus 6 kg! Łączmy się uczennice i nie tylko! :)))
A coś mało kalorycznego do zabrania do szkoły? Wszelkie batony odpadają... Kanapki? A jak tak to z czym i z jakiego chleba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
U mnie niektórzy pamiętam robili sobie sałatki do takich pojemniczków plastikowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
U mnie to raczej sie nie sprawdzi. Jakieś inne pomysły? W szkole spędzam ok. 7 godzin dziennie więc muszę coś zjeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
amor vincit omnia
|
ja często robię sałatki do pudełeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
ja zawsze bioręserek wiejki 0% lub twaróg biały chudy z mlekiem 0% wymieszany do termosu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Czasem nosiłam marchewkę pokrojona na mniejsze porcje w woreczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
amor vincit omnia
|
ja lubię jogurty pitne, bo są poręczne gdy nie ma mnie w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Dziś oficjalnie zaczynam odchudzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Kurczę, mam wrażenie, że tylko puchnę i tyję, a naprawdę ograniczam jedzenie. Co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
ja tez tak mialam na poczatku dukana, niektorzy w pierwszej fazie chudna do 4 kg a ja schdlam 1 i to niecaly 1 kg, a biegalam i w ogole...
slyszalam, ze jak ma sie okres to waga moze pokazywac 1-2 kg wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Byłam dziś w sklepie i zauważyłam herbatki odchudzające. Wziełam jedną z tańszych - vitax regulactive 2 max, ponieważ nie jestem pewna czy działają. Pijecie? Pomagają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym - nie ograniczaj kalorii, tylko niezdrowe, puste jedzenie. Tak jak tu już dziewczyny pisały, pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek - słodycze, białe pieczywo. Makaron najlepiej gotować al-dente, ryż dobry jest brązowy. Wyeliminowanie z diety cukru, słodzonych napojów. I waga musi spaść, nie ma innej opcji ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Kupie sobie czerwona herbatę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Czerwona herbatka fajna rzecz. A ta moja odchudzająca ma jeszcze owocnię fasoli która obniża poziom cukru we krwi i ekstrakt z owocu garcinia cambogia który hamuje przetwarzanie cukrów w tłuszcze.
A i pamiętajcie że czerwonej herbaty można pić tylko 1 szklankę dziennie, nie więcej ponieważ bardzo wypłukuje magnez . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Może masz za wolny metabolizm? Ja tez jestem przy 65
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
167 cm
![]() Ale ja się narazie ograniczam z jedzeniem słodyczy a dieta żadna - nawet nie redukcja. Powoli chce się przestawić żeby nie robić sobie za dużego zamieszania ![]() I staram się jeść mniej ale co 4-5 h. I odstawiam wszystkie niezdrowe rzeczy - w miare jak sie dowiaduje co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
MyNameIs, a może omijasz jakieś posiłki? Podobno kiedyś najbardziej otyłymi członkami społeczeństwa byli mnisi, bo przeplatali okresy głodówek z okresami objadania się, i metabolizm świrował
![]() Od jak dawna się odchudzasz i ile/czy schudłaś od tego czasu? Ćwiczysz intensywnie? (może ci rośnie masa mięśniowa, tłuszcz waży mało). Jak Cię to bardzo zastanawia, zmierz sobie obwody w odstępie paru dni, tygodnia - to jest najbardziej miarodajne ![]() Zawsze też możesz napisać tu jadłospis, może znajdziemy coś, co jest nie tak ![]() Ja przez ostatni rok sporo się naczytałam o zdrowym odchudzaniu, może się przydam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
witam
![]() mogę się dołączyć? mam do zrzucenia 3 kg, które przybyło mi po napadach na slodczye i ogólnie na wszystko.. nie mam wagi, ale ważę ok 55 kg, spodnie rozmiar 34-36 robię się za ciasne,ledwo je wciskam..;/
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Cześć parolka. Ty się martwisz że nie wciskasz się w rozmiar 34-36 ?! Ja ważę tyle samo i ledwo się wciskam w 38.
Od jutra zaczynam diete turbo, może zaczniesz ze mną? Razem zawsze raźniej. Muirinn zauważyłam że ty też jesteś na turbo, jak wrażenia, może jakieś rady? Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2011-09-26 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
u mnie jest śmiesznie - bluzki 36 a spodnie 38 ;/ moj mega kompleks to duze uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedzenie co 2 godziny jest bardzo uciążliwe czasem, musisz się do tego przyzwyczaić. Ja siedzę póki co w domu więc miałam prosto. Jak próbowałam tej diety w trakcie roku akademickiego, zawsze się kończyło na 3-4 dniu, bo albo szliśmy na piwo, albo mi się już nie chciało nosić tylu pojemniczków na zajęcia. Jakoś tak sobie ubzdurałam, że jedno odstępstwo (piwo/obiad na stołówce) zniweluje wszystko, co osiągnęłam tą dietą i mi zaburzy metabolizm, więc gdy jakieś mi się zdarzyło, rezygnowałam z diety. A to głupota, nie zrażaj się małymi niepowodzeniami ![]() Jeśli do tej pory piłaś mniej, niż 2l dziennie, to schudniesz więcej, niż ja. Ale dla mnie 2kg na 10dni to też fajnie ![]() Aha, i radzę nie stosować tej diety zbyt długo bez przerwy, bo ogranicza węglowodany, a je się dużo białka, podobnie jak na Dukanie, więc długofalowo jest niezdrowa. Ja skończę tę serię, idę na Montignaca (tę dietę zaczęłam rok temu i stosowałam ją z przerwami (pewnie się uzbierają ze 4 miesiace), ale jest bardzo fajna) a po jakichś 2 tygodniach zrobię sobie kolejną turę Turbo ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Znalazłam fajny artykuł:
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/zasady.htm Tu jest jego skrót: Zasady zdrowego żywienia 1. Spożywaj 4-5 posiłków dziennie, bez "podjadania" między posiłkami. To przyspieszy metabolizm - tłuszcz nie będzie się odkładał. 2. Pij płyny przed posiłkiem albo 2 godziny po posiłku. Picie w trakcie powoduje rozcieńczenie soków żołądkowych. 3. Dokładnie gryź i przeżuwaj spożywany pokarm. 4. Spożywaj produkty z niskim indeksem glikemicznym i niskim ładunkiem glikemicznym. 5. Unikaj nadmiernej ilości cholesterolu. Tłuszcze zwierzęce podnoszą poziom cholesterolu - unikaj ich. Zastąp je oliwa z oliwek tłoczona na zimno (tłuszcz roślinny) która jest korzystna dla organizmu. 6. Spożywaj produkty nieprzetworzone zawierające naturalne witaminy, sole mineralne, błonnik, Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Owoce i wszywa (świeże, a poza sezonem mrożone) powinny wchodzić w skład każdego posiłku. Jedz nasiona (orzechy włoskie, kiełki pszenicy, nasionach słonecznika, nasionach dyni, nasionach sezamu) i ryby morskie. 7. Zachowuj równowagę kwasowo - zasadową organizmu. kwasotwórczy (20%) chlor, fosfor i siarka i zasadotwórczy (80%) wapń, sód, potas, magnez. 8. Ograniczaj spożywanie żywności z dodatkami sztucznych barwników, konserwantów i innych syntetycznych dodatków. Czytaj składy! Unikaj: E 127 Erytrozyna, E 131 Błękit patentowy, E 142 Zieleń S, E 211 Benzoesan sodu, E 221 Siarczyn sodu, E 250 - E 252 Azotyny i azotany sodu i potasu, E 310 Galusan propylu, E 320 Butylohydroksyanizol (BHE), E 321 Butylohydroksytoluen (BHT), E 338 Kwas fosforowy, E 621 Glutaminian sodu, E 951 Aspartam, E954 Sacharyna 9. Spożywaj ostatniego posiłek najpóźniej na 2 godziny przed nocnym spoczynkiem. 10. Unikaj roślin zbieranych poza okresem wegetacyjnym (nowalijek). 11. Zachowaj umiar w spożywaniu zarówno masła jak i margaryny. 12. Spożywaj minimum 1,5 litra wody dziennie. Pij tylko wodę niegazowana - gazowana pobudza apetyt! 13. Staraj się ograniczać ilość spożywanej kawy i zwykłej herbaty. Optymalnie to około 2 szklanki na dzień bez cukru i słodzików. Zielona herbata jest dobra, czarna już gorzej. 14. Staraj się ograniczać ilość spożywanej białej mąki. Biała maka, tak jak cukier jest rafinowana czyli oczyszczana - nie ma witamin i soli mineralnych, jedynie kalorie. Lepsza jest mąka nieoczyszczona, czyli mąka razowa, graham bądź też z mąka grubo mielona. 15. Staraj się ograniczać ilość spożywanego cukru i aspartamu. Cukier to tylko kalorie a aspartam jest trujący! Zastąp je miodem naturalnym. 16. Staraj się ograniczać ilość spożywanego homogenizowanego i pasteryzowanego mleka krowiego. Mleko krowie jak wskazuje sama nazwa jest pokarmem dla młodych krów - cielaków, (potrzebnym min. do wzrostu kopyt i rogów), a nie dla ludzi. Jogurt naturalne, kefiry, twarogi, zsiadłe mleko są dozwolone. 17. Staraj się ograniczać ilość spożywanej soli i glutaminianu sodu. Wędliny, zupy w proszku, mieszanki przyprawowe - lepiej unikać. Jeszcze jedna ciekawostka z tej strony: Etapy zrzucania wagi Często po pierwszych dnia odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania: Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu Do zrzucenia wagi potrzeba więc wytrwałości i konsekwencji. Edytowane przez Madam Mina Czas edycji: 2011-09-25 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
podobają mi się proporcjonalne laski z szerokimi bioderkami w rozmiarze 38, a nie małe chude w rozmiarze 34 i do tego nieproporcjonalne.. jak na razie stawiam na ograniczanie jedzenia,może brak kolacji i słodyczy. do tego ćwiczenia, bieganie jak finanse pozwolą to zapiszę się na aerobik. dzis biegalam, tzn marsz przeplatany bieganiem ![]() ![]() także dziś wstałam przed 13, zjadlam tylko obiad po 14 , tradycyjny niedzielny,mięso ziemniaki surówka, do tego kawa. kolację odpuszczam. a jutro do szkoły więc standard sniadanie,drugie sniadanie obiad i the end ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"o nie będę głodował - zostawię siebie na potem" Lepiej jeść kolacje - nawet mała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.