![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Hej.
Patisia to fajnie, że klasa i nauczyciele przyjęli Cie pozytywnie ![]() Agnesuk super wieści ![]() Nie wyspana pojechałam rano na egzamin, napisałam coś tam, czekam teraz na wyniki. No a aktualnie uczę się na jutrzejszy. 3majcie kciuki żebym zdała obydwa ![]() wpadnę pewnie dopiero jutro wieczorem, także miłego popołudnia ![]() buziaki ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-09-18 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a to nie wina mleka?
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Cześć ! Jestem nowa i w końcu 8 tygodnia , mam niespełna 20 lat i chciałabym do was dołączyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się czujesz ? ![]() dziewczyny jak mi dzisiaj niedobrze.. głowa mi pęka.. to chyba przez tą pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Chociaż przed chwilą kalendarzyk w Internecie pokazał, że zaczynam dziś 9 tydzień. Wiecie dziewczyny sama nie wiem, który to tydzień, wstyd się przyznać ale 2 września Pani doktor stwierdziła, że 4 tydz. a jest 18 września i Internet stwierdza że to 9 tydzień. Ostatnią miesiączke miałam 23 lipca 2011. i nie w końcu jakich informacji o tym bobasie szukać.
Czuję się odpukać dobrze. Od 3 dni nie mam mdłości. Ulga niesamowita. Miałam w zeszłym tygodniu mega ochotę na pomidory a teraz z kolei na ogórki i wszystko co kwaśne i intensywne. Ale ryczeć mi się dzisiaj chce bo mam partnera 17 letniego... od początku ciązy wymagał tylko aborcji - nie zgodziłam się. Wiem jakie trudy mnie czekają ale bardziej przeraża mnie zabieg niż macierzyństwo... no i on w ogóle jest pieprzonym egoistą. Od początku ciąży (dowiedziałam się o niej 1 września) stoję nad nim i zapewniam go, że będzie dobrze, że to ja będę się zajmowac a on będzie dalej chodził do liceum... a dzisiaj psychika mi siadła bo kurcze... kto w końcu prócz mamy wesprze mnie ? i kto w końcu mi obieca, że będzie dobrze? dosyć, że jedno dziecko mam w brzuchu to drugie w postaci partnera. Skończę z nim chyba bo już siły nie mam się użerać. ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- zaćpanarapem zrób sobie herbate miętową taką słabszą i gorzką. mi pomagała przy mdłościach. teraz też popijam do śniadania i kolacji, żeby łatwiej to wszystko mi się tam trawiło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
och mi też łeb pęka dziś peti91, och to partnera współczuje bo to masakra.. ale spokojnie facet to facet. ;x poczekaj do kolejnej wizyty bo do zapłodnienia mogło dojść później.. a internet to kłamie. ;x mi na każdej stronie pokazuje co innego. ![]() a jak to jest u Ciebie? co rodzice na to? ciszysz się?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
peti91
biednaś.. ![]() lepiej nie mieć nikogo niż kogoś bezwartościowego.. tak mi się wydaje przynajmniej.. a to, że proponował aborcję, to nawet sobie tego nie wyobrażam.. co jak co, ale teraz on powinien Cię wspierać a nie odwrotnie.. a rzeczywiście jak pożytku z niego żadnego nie ma.. aguu00 ciśnienie chyba szaleje. ![]() a mój ma dzisiaj wenę i czyta artykuły typu "mężczyźni na porodówce" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
zaćpanarapem, o kurcze
![]() o a dziś się okazał że mam już 1 położną znajomą w szpitalu i jak zacznę rodzić to mam dzwonić to przyjedzie czy coś ![]()
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to ja nie bardzo chcę, przynajmniej na tą chwilę.. ![]() oo no to widzisz jak dobrze trafiłaś. ![]() a ja jutro do lekarza, pierwszy raz z wynikami.. ciekawe jak to będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ZacpanaRapem, nono. najgorsze jak facet się uprze.. a Ty tego nie chcesz.. to nie jest fajne. ;x ja to dziwna jestem bo ja nie chce nikogo przy poradzie chociaż wszyscy mówią ze lepiej z kimś.. a mi tak głupio.. albo dziwnie by bylo z kimś. ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() Jestem tak chętna do porodu, że każdy skurcz cieszy mnie coraz bardziej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Peti gratuluję maleństwa
![]() Co do maleństwa to może skonsultuj z innym lekarzem, niech inny określi wiek dziecka?! A jeśli chodzi o Twojego partnera, to współczuję że musiałaś się znaleźć w takiej sytuacji. mam nadzieję, że Ci się ułoży. Ale zgadzam się z Pati, myśl o sobie i o dziecku, bo to najważniejsze! Twój partner może w końcu zrozumie, jak powinien się zachować, bo póki co zachowuje się bardzo niedojrzale... :/ Póki co, dbaj o siebie i maleństwo ![]()
#136 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze jest mieć te numery na wierzchu..Jak zacznie się akcja porodowa, to nawet jednego nie będziesz w stanie sobie przypomnieć ![]() ![]() gdzie się podział ten humor?? Cytat:
![]() no to ![]() Jak się udała impreza? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciebie skurcze cieszą , a mnie martwią... Mała Oli musi jeszcze posiedzieć z 3 tyg,bo wtedy bedzie miała swój pokoik ![]() Dziękuje za gratulacje ![]() do tego pogrubionego - powiem tylko tyle : ![]() ![]() ![]() Ja przed chwilą wróciłam do domu. Też jestem zmęczona, śpiąca... do tego te skurcze. Silne dopadają mnie zawsze pod wieczór, nie wiem od czego to zależy... Mała się bardzo rozpycha, coraz częściej boli mnie skóra i żebra. Byłam z mamą pokazać Tżowi mieszkanie, On także jest zachwycony ![]() ![]() na dodatek odzywał się mój kuzyn, ktory załatwia Tżowi lepszą pracę i prawdopodobnie od października będą chcieli Go zatrudnić ![]() jestem tak szczęśliwa,że w końcu wszystko zaczeło się układać! tak długo na to czekaliśmy.... Jak przyjechaliśmy do domu Tż od razu mamie powiedział : '1 października się wyprowadzamy, w końcu będziesz sama i nie będziemy Ci przeszkadzać' Nawet nie powiedziała słowa!! Po chwili przyszła do pokoju i mówi : ale przecież Aga niedługo rodzi i jak Wy to sobie wyobrażacie? Ja muszę Wam pomóc, Wy sami nie dacie rady...' Tż skomentował to krótko : damy sobie świetnie radę, tym bardziej,że Agi mama będzie na miejscu, będzie przyjeżdzać położna, więc nie mamy się o co martwić'. Nie powiedziała już nic. Później tylko dorwała mnie w kuchni i zapytała jakie to mieszkanie, powiedziałam,ze 3pokojowe, umeblowane, wyremontowane, nic nie musimy tam robić, tylko wejść z walizką i mieszkać. Szczęka jej opadła i powiedziała tylko : ahaaa... Widać po niej,że jest z tego powodu zadowolona. w końcu nikt nie bedzie chodził, brudził. Jak bedę ją widzieć raz na jakiś czas, to w koncu odetchnę. idę wziąć ciepłą kąpiel i kładziemy się do wyrka. dobranoc ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-18 o 20:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam bardzo za wsparcie
![]() byłam na chwilę w innym wątku i dziewczyny też zgodnie powiedziały, że to 8 a teraz już 9 tydzień. No przyjmując wg ostatniej miesiączki (23 lipca) to się zgadza ale jak jest naprawdę to nie wiadomo. Teraz jestem cała zielona i nie wiem jakie informację czytać. Wiek płodu to w takim razie 7 tydzień a wiek ciązy 9 , więc co tu czytac o 7 czy 9 ? ![]() A partnerowi dałam maksimum wyrozumiałości. Ale ile można głaskać go po głowie i zapewniać, że będzie ok ? On też powinien się wziąć w garść i wesprzeć mnie a nie ciągle obwiniać, że usunąć nie chciałam. Nabroiliśmy t trzeba zapłacić. Dzieciak niczemu winny nie jest. A co do rodziców... Liceum skończyłam,teraz zapisałam się do policealnej - zajęcia co 2 tygodnie w weekend. Mama mówi, że pomoże na bank a ojciec akurat mnie nie interesuje. Pracuje zagranicą a jak przyjeżdża to chleje. Warunki mam całkiem dobre bo jak ojca nie ma to jesteśmy same z mamą i jest spoko.Ale jak przyjeżdża to koszmar. Tydzień picia i wyjeżdża znów do pracy - na szczęście!!! Także na szczęście patologią bym nie nazwała tego domu bo mama jest normalna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
No tak.... trzeba wziąć odpowiedzialność za swoje czyny
![]() ![]() a co do tyg. będziesz u lekarza, to się dokładnie dowiesz co i jak ![]() dobrze,że możesz liczyć na mamę.
#139 |
Zakorzenienie
|
Agnesuk imprezka fajna, udała się
![]() ![]() Kochana weź się nie przejmuj, będziecie na swoim już nie długo i nie będziesz musiała się denerwować ![]() bardzo mocno trzymałam za Was kciuki i nadal trzymam, żeby wszystko Wam się dobrze poukładało ![]() ![]() Dobrej nocki ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Karo - bardzo Ci dziękuje
![]() uciekam spać, dobranoc mamuski ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-18 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agnesuk, o to ładnie. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Czyli jestem w 9 ?
Jutro mama ma dyżur w szpitalu to poproszę, żeby poszła do tej Pani ginekolog i umówiła mnie prywatnie czy nie prywatnie na kolejną wizytę. Pożegnałam się z chłopakiem. Nic do niego nie dociera. Uważa, że 24/h gadałam o dziecku a ja mu tłumaczę, że gadałam, żeby nim wstrząsnąć, żeby sam zaczął się interesować... eee nie dociera. Przykro mi bo nie mam przyjaciół, zaledwie kilka koleżanek i zostałam sama. Serce mi dzisiaj pęka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co.. tutaj dużo z nas miało problemy z tżtami, ja po sobie wiem że lepiej zostawić takiego niż użerać się z dwójką dzieci..widzisz u mnie nawet się nie zainteresował czy dziecko się urodziło. ale jest dobrze mam wsparcie w rodzicach i to mi wystarczy.. na wszystko inne przyjdzie czas. Ty też zrozumiesz że Ty i dziecko jesteście teraz najważniejsi i nic więcej nie będzie się liczyło. ![]() Patiisia, czyli z teściami świetnie ?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
hej ho dziewczyny.
![]() ale pogoda.. leje, leje, leje i 14 stopni. wrrr. jesiennie. dopiero zjadłam śniadanie, a po obudzeniu miałam niespodziankę bo małe rybki mi się urodziły ![]() teraz chwila na wizażu, ogarnąć się i wizyta.. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
cholera, napisalam takiego posta i mi skasowalo
![]() witam ponownie ![]() wszystko nadrobilam, ale nie pamietam juz co mialam odpowiedziec... humor mam do ![]() ![]() malowanie musi czekac, az tz skonczy robote, malego rzeczy sie wszedzie walaja, bo jego komoda nie skrecona, dopiero po malowaniu, wkurza mnie ten balagan ![]() Bylam dzisiaj na wynikach, jutro jak bedzie pogoda jade ogladac porodowke a w srode ww koncu mam ginka ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ZacpanaRapem ![]() u mnie o dziwo dzisiaj cieplutko i slonce swieci, moglam chociaz ogarnac kwiaty na balkonie, bo po dwoch tyg bez podlewanaia niektore wygladaly marnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() teraz teściowa jest taka miła,że aż szok! przychodzi pyta jak się czuję, czy chcę coś zjeść, czy ma coś mi kupić itp. nie lubię czegoś takiego ![]() Cytat:
![]() rzeczy Małego zdążysz jeszcze poukładać ![]() Ja też kupiłam kilka rzeczy do szpitala, m.in podpaski, wkładki laktacyjne, mydło, klapki,chusteczki... muszę jeszcze wybrać rzeczy dla Małej i też mogę torbę pakować ![]() Ja chyba dzisiaj zadzwonie na oddział i zapytam czy jest położna która oprowadza po oddziale. W końcu masz wizytę ![]() ![]() A ja mam dzisiaj w planach wyprać pościel dla Małej, prześcieradła, rożek. muszę powoli zacząć myśleć gdzie są wszystkie nasze rzeczy z Anglii, które chcemy zabrać do naszego gniazdka ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza... wlasnie zamowilam w dozie troche kosmetykow itd dla siebie i malego, 8 dych nie moje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- agnesuk gratuluje mieszkanka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie szukam jakiegoś kosmetyku dla siebie na przebarwienia po trądziku...
znacie coś dobrego? paczkę new bornów już mam ![]() ![]() Oliwka musi jeszcze posiedzieć! codziennie jej to powtarzam ![]()
#149 |
Zakorzenienie
|
hej... nawet nie wiem czy się już dziś witałam czy nie.
U mnie pogoda beznadziejna. Zrobiło się ponuro, do tego czasem taka mżawka poleci, całe szczęście jakoś strasznie zimno nie ma. Ja mam humor do duszy, wieczorem mam ten egzamin, na który nie wiele umiem, mało wchodzi do głowy. Istna masakra :/ boje się go jak nie powiem czego, mam nadzieję, że zdam... ![]() ![]() Tak więc ja wracam do nauki póki mam jeszcze czas. 3majcie kciuki, proszę! ![]() ![]() miłego popołudnia życzę ![]() p.s. czy któraś z Was jak robiła badania na określenie grupy krwi to wyrabiała sobie tą kartę z grupą krwi, co wygląda jak dowód? Bo ja teraz będę robić te badania, żeby mieć na następny tydzień na wizytę, i się zastanawiam czy sobie jej nie wyrobić od razu!?
#150 |
Zakorzenienie
|
tez sie nad tym zastanawiam, ale poczekam az urodze, nie wiem czy te kwasy mozna w ciazy stosowac. Ja mam okropne plecy po tym, jak mnie na poczatku ciazy wysypalo, az wstyd sie rozebrac bylo latem...
mama przy odjezdzie kazala malemu czekac, az wroci z Niemiec i zdarzy do nas przyjechac, ale ja licze na to, ze chociaz pare dni przed terminem uda mi sie rozpakowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.