|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fryzura do twarzy okrągłej
ok bede czekała
;D
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fryzura A Kształt Twarzy :)
to moja fryzurka(buzie mam okrągłą)złote pasemka-bo to na wesele było
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi w jakiej fryzurze by mi bylo najlepiej i jaki mam ksztalt twarzy. Myslalam zeby skrocic sobie wlosy do ramion, wycieniowac i zrobic lekka trwala ale nie wiem czy to dobry pomysl. Z gory dziekuje za wszelkie rady. Pozdrawiam.
Edytowane przez sattine Czas edycji: 2008-08-18 o 20:45 |
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Drogie Wizażanki! Postanowiłam, że i ja skorzystam z Waszej pomocy
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Załączam fotkę:
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
![]() to i ja sie dołączę do tego wątku. mialam kiedys robione przemiany w ''komputerowych metamorfozach'' i :1 zdjecie to to przed rozjasnianiem na blond,no wlasciwie nie calkiem bo po tym byly jeszcze czarne,i bardzo krotkie w kwietniu. 2 zdjecie to juz fotoszop -taka fryzurę bym sobie zyczyla zachodowac ![]() 3 zdjecie a taki kolor mi sie marzy tylko za bardzo nie wiem co mam zrobic. 4 zdjecie to moja obecna fryzura,ktorą wczoraj zrobilam na CV,wiec musiala byc bardzo ugrzeczniona. Kolor to teraz pasemka po dwukrotnym rozajsnianiu u fryzjera. moze doradzicie,co zrobic,czy dalej tylko pasemka czy moze na calosc juz cos nalozyc... poza tym fotka jest torche przeklamana gdyz w niektorych miejscach mam juz biale wlosy z tym ,ze przy tych pasemkach zóltawych i przy odrostach wygladaja na popielate i mi sie nie podobaja. Ninedin pisalas kiedys o tym szamponie plukace do wlosow z Welli ,kupilam sobie ale chyba zły bo w czarnej butelce ,a dowiedzialam sie ,że są też w jasnych butelkach... moze pomozecie cos wymyslec? wiem ,troche zboczylam z tematu ,bo pisze o kolorze,ale okraglą twarz też mam wiec cos na temat jest ![]()
Edytowane przez ruda7816 Czas edycji: 2006-07-27 o 09:48 Powód: nie moge sie za dlugo ujawniac;) |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
up up podtrzymuje wątek...
![]()
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki moim zdaniem okrągła
Za dużo osób w jednym wątku i nie wiadomo co co komu chodzi![]() Ruda mówisz o Regenalu?? Ja miałam Regenal w czarnej butelce
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
no Regenal
![]() mi wyszly fioletowe,a robilam tak jak Ty. widac mam chyba za ciemne wlosy,jeszcze. a znajoma mi mowila,ze jest tez w jasnej butelce. slyszalas o czyms takicm?bo ja nie widzialam nigdzie w sklepach jasnego regenalu... nie wiem jak uzyskac taki kolor jak na 3 fotce... wiem wiem odbiegam od tematu ![]()
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Ninedin, dzięki za odzew, bo już traciłam nadzieję
|
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
nati-mo,
ciężko stwierdzić jaki masz kształt twarzy(grzywka zasłania czoło),ale czarująca to jesteś
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
HELP!! ;(
Kochane wizażanki i ekseprtki w dziedzinach fryzur i kształtów twarzy czy ja też mogłabym liczyć na jaką kolwiek pomoc od was? Mianowicie chodzi mi o przykłady fryzur dla bardzo podłużnej i szczupłej twarzy Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek rady i sugestie z waszej strony i po przeczytaniu tych postów wierze ze napewno dobrze mi doradzicie.PS. Przykłady makijażów dla takiego wstrętnego kształtu twarzy też mile widziane Pozdrawiam i z niecierpliwoscią czekam na jakikolwiek odzew z waszej strony |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Super temat
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do prośby Bullet... coś dla pociągłej i szczupłej twarzy... Jestem nowa i wkraczam dopiero w wasze kręgi - wizażystek
i mam nadzieję, ze wniosę tu równiez trochę. Pozdrawiam !
|
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ciekawy watek
szkoda tylko że zatraciy się zdjęcia wiec może by tak Przezłośliwa znów je wkleiła dobry temat
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, całe swój zbiór zdjęć mam w Krakowie ...
Spróbuję poszukać w sieci.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Jaka fryzura do kwadratowej twarzy???
Ma ktos jakies pomysly jaka fryzurka najlepiej by pasowala do kwadratowej twarzy? Jesli macie i mozecie wkleic jakies zdjatka to bylabym wdzieczna
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaka fryzura do kwadratowej twarzy???
Aha, jeszcze jedno mam wlosy w sumie dlugie wycienowane ale niezbyt mocno z tylu za lopatki natomiast z przodu do polowy szyi bez grzywki
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki ja mam kształt twarzy, bo jedni mi mówią, ze owal, drudzy ze kwadrat juz sama nie wiem
![]() I czy pasowała by mi grzywka np. taka jak w załączonych zdjeciach? Moje fotki sa tyu:www.katia160.fotka.pl
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
Twarz podłużna i szczupła
fryzury z lokami z przedziałkiem po środku lub z boku, głowa w pozornym nieładzie, jakby rozczochrana, wystrzępiona grzywka włosy długie - podniesione po bokach luźno ku górze, tak aby optycznie poszerzały twarz Twarz w kształcie serca włosy dłuższe, bujne poniżej uszu czoło przykryte grzywką,fryzury w których końce włosów są podwinięte do wewnątrz lub do góry Twarz okrągła włosy o średniej długości skręcone w loki lub ułożone w fale, na pazia, niezbyt obfite wystrzępione grzywki Twarz kanciasta uczesania lekko rozwichrzone z luźnymi falami i lokami, różne długości Twarz regularna czyli - wysokość czoła w stosunku do nosa i części podbródkowej jest proporcjonalna. Twarz jest równomiernie owalna, kości policzkowe są kształtne i nie za szerokie. Każde uczesanie jest dozwolone pod jednym warunkiem, że pasuje ono do wielkości nosa, ust, wzrostu, oczu i stylu. sylwetka szczupła, średni lub mały wzrost - krótkie uczesanie wysoki wzrost - koczek tancerki Dla wysokich ramiona zbyt szerokie - włosy nie krótsze niż do podbródka włosy długie - z przedziałkiem pośrodku, koński ogon lub ściągnięte grzebykiem do góry szerokie ramiona i biodra - szerokie fale po bokach głowy Wzrost przeciętny sylwetka szczupła - dowolne długości sylwetka zaokrąglona - włosy półdługie skręcone z puszystymi nieco potarganymi lokami po bokach to tyle ode mnie
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 Proszę o porady jak schudnąć na PW ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz za bardzo zaslonieta buzie na zdjeciach i nie trzymasz jej na wprost aparatu dlatego drudno powiedziec komukolwiek cos
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 Proszę o porady jak schudnąć na PW ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Moja twarz jest zdecydowanie szczupła i pociągła, przy czym zwęża się ku brodzie : jaka fryzura najlepiej by mi pasowała? Zamieszczam zdjęcie z obecnym uczesaniem, nie wiem, czy mi pasuje, POMOCY!!!
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
hm, bede sie upierac, ze mam podłużną, spojrz na inne moje zdjecie [gdy jeszcze mialam dlugie wlosy], tu lepiej widac
choc faktycznie brode mam jak u trojkatnej twarzy..w kazdym badz razie: w takim wypadku jaka fryzure proponujesz? |
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
http://www.e-fryzury.com/index.php na tej stronce mozesz dobrac sobie jakas fryzurke.
Fryzury dla twarzy owalnej Pasują do niej niemal wszystkie fryzury. Decydującą rolę w doborze fryzury odgrywa profil, a także długość szyi i wzrost. Rodzaje profilu: Równowaga: pasuje każda fryzura, włosy krótkie i długie. Cofnięte czoło: dobrze wygląda z napuszoną grzywką, włosy powinny miękko otaczać czoło, nie mogą być ciasno związane z tyłu. Zbyt długi nos: można zrównoważyć go poprzez napuszenie i upięcie włosów z tyłu głowy oraz wypuszczenie pasm po bokach. Zadarty nos: pasemka i asymetryczna grzywka odwrócą od niego uwagę. Cofnięta broda: korzystne będzie ostre, skośne przycięcie włosów wzdłuż linii brody: z przodu dłużej, z tyłu krócej i wycieniowane. Wysunięta dolna szczęka: włosy powinny łagodnie, zaokrągloną linią opływać profil, można wysoko upiąć fryzurę, dobra będzie grzywka.
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Fryzury dla twarzy pociągłej (wydłużony owal lub prostokąt)
Twarz pociągłą można skrócić fryzurą pół-długą i gładką, korzystne są włosy kręcone (loki), przy kanciastych rysach twarzy linia włosów powinna być miękka i puszysta. W makijażu można podkreślić mocniej linię ust, ponieważ linie poziome optycznie skracają twarz. Należy pamiętać, aby nie spowodować zbytniego optycznego oddalenia się oczu od siebie. Róż nakładamy prawie poziomo na kości policzkowe, nie ciągniemy linii w dół.
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Chciałam prosić o radę. Zdjęcie które wklejam jest może nie bardzo widoczne, ale mam nadzieję, że chociaż troszkę mi pomożecie. Wiec, chodzi mi o to, czy w tej długości włosów jest ok..co powinnam zmienić a czego nie...szczerze powiedziawszy nie znoszę kształtu swojej twarzy..grr... |
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
A co byś zaproponowała w moim przypadku ???
|
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
proponowałabym prostą grzywke, poniewaz masz dosc wysokie czoło
![]() mozesz sobie pozwolic na dluzsze wlosy, tak, jak na zdjeciu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

;D

w ''komputerowych metamorfozach'' i :

Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek rady i sugestie z waszej strony i po przeczytaniu tych postów wierze ze napewno dobrze mi doradzicie.