|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam dylemat na kogo głosować w wyborach, poradźcie coś ;) Help ;)
Cytat:
![]() LAURO-dzięki,jest coraz lepiej |
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zamuciła mnie wiadomość, że autorka wątku planuje poprzeć tego kretyna. Ale trudno, zrzucam to na karb jej niezorientowania w życiu politycznym od którego - jak sama przyznała - stroniła przez ostatnie lata. Jej wybór. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wajda to **** po tym jak bronił Polańskiego i podpisywał się pod listami po polityków z prośbą o obronę tego pedofila. A Karolak?? Niby aktor, gra wiecznych chłopców ale wydaje mi się, że gra samego siebie i nie widzę, żeby jakiś talent miał. Pozatym na to kogo popierają gwiazdki nie warto patrzeć, bo każda partia ma poparcie różnych sportowców, aktorów, a pozatym większość naszych celebrytów to takie autorytety, że lepiej nie mówić
Edytowane przez Muszka Owocowka Czas edycji: 2011-10-03 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
hej, dzisiaj ruszył projekt Latarnik, dla tych którzy nie wiedzą na kogo głosować ;p
http://latarnik.nq. pl/ <- trzeba spację usunąć i to nie jest reklama, nie mam żadnych bezpośrednich korzyści (pośrednie takie, że może ktoś pójdzie zagłosować i będzie kiedyś lepiej ;p)
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ze swej strony wszystkim, którzy nie wiedzą na kogo glosować polecam stronę http://www.mamprawowiedziec.pl/ .
Wybierasz temat który Cie interesuje i odpowiadasz na pytania związane z nim i dowiadujesz się, którzy z kandydatów mają poglądy takie same jak Twoje. Jeśli podasz swój kod pocztowy (co nie jest konieczne) wskaże kandydatów z Twojego okręgu .Ciekawa i przydatna rzecz. |
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=8HzO6s1vCxY |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I swoimi wrzutami o moim niezorientowaniu raczej nie zmanipulujesz mnie do głosowania na kogos innego, bo Tobie to się nie spodobało. Takie klotnie polityczne nie maja dla mnie sensu. O każdej partii mozna cos złego powiedziec, albo, ze ich program jest glupi, albo, ze nie da sie go zreazlizowac. Ja juz zadecydowałam. W kazdej partii sa idioci co sie naobiecują a nic nie zrobią, taka jest prawda. Takze na kogokolwiek Ty bys nie zagłosowała rowniez mozna by Ci bylo postawic zarzuty o niezorientowaniu i powymieniać miliony rzeczy, przy ktorych ta partia dała ciała.
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no, Napieralski Grzesiu robił zdjęcia komórką Obamie, już to go skreśla definitywnie, max na jakiegoś sołtysa się nadaje, żeby obciachu nie narobił na salonach
|
|
|
|
|
#129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Uważam tylko, że ignoranci, którzy leją na politykę przez cztery lata, a potem za pięć dwunasta dokonują wyboru właściwie na ślepo (poczytać program to za mało, jak się okazuje), powinni sobie dać na wstrzymanie, zmienić postawę i głosować w następnych wyborach. Bardziej świadomie. Na nadymaj się, bo nie ma powodu. Idę posłuchać prezesa Jarosława, który pejoruje właśnie u Lisa. Peace. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-10-03 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pisałam, rownie dobrze ja moge Tobie zaczac wymieniac jakie Twoja ulubiona partia porobiła błędy, czego nie zrobiła a co miała zrobic, jak dała ciała i kiedy i tez zaczac wmawiac, ze ktos kto głosuje na taka partie nie powinien miec głosu... bo o kazdej partii da sie cos takiego powiedziec. Takze uwazam, ze dyskusja i klotnie na tematy polityczne nie maja sensu a wytykanie innym czy powinni isc na wybory czy nie bo chca glosowac na partie, ktora komus innemu nie pasuje, jest nie na poziomie i bez sensu. Mozesz pisac, ze nie powinnam isc na wybory a i tak na nie pójde.
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwierz, to żadna cięta riposta - ba, źle to świadczy o Twoim poziomie (poza tym to własnie TO jest klasyczna manipulacja) - jeżeli wymyślisz sobie coś, a potem kłócisz się z tym udając że to przeciwnika, nie Twoje, słowa. Rozbieżność zdań, rozbieżnością, ale zachowajmy choć pozory ogarnięcia. |
|
|
|
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A poza tym wybacz, chciałaś opinii, to masz. Nie wiem dlaczego teraz się oburzasz kiedy poznałaś moją na temat osób, dla których kampania wyborcza nie zaczyna się dzień po wyborach, a dopiero parę dni przed. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-10-03 o 23:12 Powód: literówki |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaje nie czytalam dyskusji, wybaczcie
Ale sam temat wydaje mi sie ciekawy, moze faktycznie ktos nie wie, nie zna sie i potrzebuje porady, pomocy, hem? Namawiac nie bede i prawie mi wsio jedno na kogo oddasz glos, radze tylko uwazac coby to nie byli mali, czarnozebi, paranoiczni i msciwi pseudopatrioci, ktorzy pieknie potrafia zamienic czarne w biale i odwrotnie
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie akurat najbardziej odpowiada program tej partii, nie znajdę lepszej. Nie będę zmieniać decyzji z powodu, ze lider SLD kiedys cos głupiego powiedział. Kaczynskiemu, Tuskowi, rowniez wiele razy zdarzało się mówić głupie rzeczy, z których mozna by bylo wyciagnac wniosek, ze nie bardzo maja pojecie co robić. Przypominam,ze Kaczynski zapytany o to, czy uwaza, ze marihuana pochodzi z konopii odpowiedzial 'nie wiem, chyba nie ale trzeba z tym walczyc'... -,- Natomiast np. Palikot na swoich ulotkach obiecuje zalegalizowanie maryski, co tak naprawde pewnie przyciagnie do glosowania na niego rzesze dresikow, a legalizacja marihuany, mimo, ze nie mam nic przeciwko temu, nie uda sie, bo inne partie nie wyraza na to zgody. Mysląc w ten sposob musiałabym odrzucic wszystkie partie. Zastanawiałam sie nad głosowaniem na PO, jednak uznałam, ze oni juz swoją szanse mieli. Założe się, że i tak wygraja te wybory, a chciałabym jednak dac szanse innej partii. Nie oczekuje, że któraś partia zrobi nie wiadomo ile, bo zadna nie zrobi duzo, postulaty np. Palikota brzmia jeszcze bardziej abstrakcyjnie i niemozliwie do zrealizowania niz postulaty SLD. Jednak uważam, że PO w niektorych kwestiach dało ciała, narobiło zamieszania, dlatego uznałam, że zagłosuje tym razem na kogoś innego. Nie oczekuje przecież, że oni zrealizuja caly swoj program, zadna partia nie zrealizuje go pewnie nawet w 30%.
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kogoś interesuje to można skrótowo tutaj poczytać o programach partii: http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html
|
|
|
#136 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miller powiedział, że oni mają w programie zawarte marzenia Polaków ![]() Więc się nie dziwię, że Kwaśniewski mając do wyboru poprzeć oficjalnie Napieralskiego w tych wyborach i włączyć się do kampanii, a iść na operację dyskopatii, wybrał to drugie. Tutaj nie ma co ratować już. Mam nadzieję, że dostaną sromotnie w dupę, wykopią pięknego Grzesia i się wezmą do roboty. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-10-04 o 11:49 Powód: znowu literówki :D |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Pozostaje nam jak zwykle wybrać mniejsze zło.
Tylko które jest mniejsze
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=lo66d...eature=related Edytowane przez Belladonna Czas edycji: 2011-10-07 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam trochę ciśnienie w tym roku, w zasadzie piszę po to żeby zwrócić uwagę na kilka dużych problemów o których się niestety niewiele mówi:
pierwsze dla mnie dość palące GMO: http://bomimi.decostyl.pl/?s=gmo ustawa prawie przeszła, na szczęście zawetował ją prezydent, niestety tylko ze względów formalnych, bo stwierdził że on nie ma nic przeciwko, szkoda tylko, że nie bierze pod uwagę, że jak dotąd nie ma badań które mówiłyby o długofalowych skutkach stosowania nasion modyfikowanych genetycznie. Za to w wielu krajach zostały te ustawy zablokowane m.in. ze względu na to, że w pobliżu nie mogą być żadne gospodarstwa ekologiczne, gdyż są one niszczone (przestają być ekologiczne), przez rośliny zmodyfikowane genetycznie druga rzecz, to dla mnie różnica między PO, a PIS jest taka, że manipulacje partii prawem za czasów PIS były widoczne, a za czasów PO nie są, bo robią to sprawniej: http://www.rp.pl/artykul/727823-Posl...ze-zyskal.html Dla mnie ludzie którzy dokonują takich zmian powinni odpowiadać za działanie na szkodę Państwa trzecia to przeraża mnie lekkomyślne podejście do bezpieczeństwa energetycznego Państwa, zazwyczaj kraje dbają o takie elementy strategiczne jak dopływ niezbędnych surowców, zamiast manipulować prawem na rzecz biznesu, można by np. wprowadzić zapisy przekazujące badania i wydobycie gazu łupkowego wyłącznie w ręce Państwa a tak: http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...iku_rosji.html Z tych uroczych powodów definitywnie dziękuję PO, nie planuję agitować za żadną partią, bo każdy z nas sam powinien dokonać wyboru. Chciałam się tylko podzielić refleksjami które mi ostatnio bardzo ciążą. Szczególnie działania lobbystów chcących przeforsować swoje ustawy
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PO maskuje manipulacje prawem dość sprawnie ale mimo wszystko sporo tego wypływa. Wystarczy zobaczyć co się działo w sprawie jednego z bogatszych Polaków - Krauzego, jak zmieniono specjalnie dla niego prawo. I teraz wprowadzenie ustawy, która ogrnicza dostęp społeczeństwa do informacji publicznej. Te wszystkie prywatyzacje, gdzie państwowe spółki i mienie sprzedaje się za ułamek realnej wartości, ustawione przetargi. To rodzi podejrzenia o korupcji na wielką skalę. |
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Był zaproszony przecież na spotkanie z Tuskiem i z PSLem, ale nie przyszedł na nie. W Polsacie miało się odbyć. W efekcie Tusk rozmawiał z Pawlakiem i wszyscy się śmiali, że jeszcze w kolicji przez cztery lata było im mało rozmów. Chamstwo to jest organizować debaty i nie zaprosic przedstawicieli wszystkich partii startujących w wyborach, co nagminnie ma miejsce w Polsacie czy w TVNie. EDIT: A co do GMO, to w pełni się z Tobą zgadzam. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-10-07 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodałabym, że sytuację Napieralskiego pogrążają kandydaci, którzy są na jego listach. No bo przepraszam do jakiego poważnego człowieka można kierować taki oto spot: http://www.youtube.com/watch?v=9xHIkB_6vzU Edytowane przez Belladonna Czas edycji: 2011-10-07 o 14:36 |
|
|
|
|
|
#144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na kogo wy głosujecie,bo wiele jest prawdy w tym co piszecie. kto nam zagwarantuje bezpieczenstwo? |
|||
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Na koniec tej burzliwej dyskusji warto sobie zdać sprawę, że w ostatnich wyborach samorządowych okazało się, że 2 000 000 głosów było nieważnych?!
Podstawowa sprawa to nauczyć się liczyć do 2 bo po wyborach okazuje się, że 10 % społeczeństwa do dwóch liczyć nie potrafi i oddaje nieważny głos![]() Pamiętajcie jeden znaczek głos ważny, dwa znaczki (na dwóch listach) to nieważny głos. Pod żadnym pozorem nie korzystajcie z długopisów dostępnych w lokalu wyborczym. Weźcie ze sobą coś nietypowego do pisania, żeby komuś trudniej było dostawić taki sam znaczek, powodujący nieważność głosu. Bo skoro już tyle się natrudziliście, żeby podjąć decyzję to dopilnujecie, żeby WASZ głos się liczył |
|
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
tez mam dylemat waham się pomiędzy Palikotem a SLD , ale Palikot to była moja pierwsza myśl i chyba przy nim zostanę i zagłosuje na niego
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Łomatulu, zapiszcie się dziewczyny do komisji wyborczych. Sprawdźcie praktycznie swoje teorie spiskowe...
Pewnie losowania do zapyziałych lokali wyborczych też są ustawiane, podrabiane, przerabiane. Tylko kto ustawia, jak wszystkie partie wystawiają swoich przedstawicieli...?
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.