|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak może znalazłaby się rada na to, aby nie zakładać tyle "głupawych"(to nie ja tak uważam) wątków:można by założyć jeden, ogólny temat "Vipy", albo chociaż jeden do jednego nazwiska gwiazdy (wiem, że jest ich dużo, ale zawsze na językach jest kilka, o których jest akurat głośno). |
||
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Wątek nie jest do zamknięcia, jest bardzo ważny, o problemach trzeba dyskutować, a nie spychać ich pod szafę. W końcu spod tej szafy wylazłyby myszy.
![]() Jestem tu nowa (choć nie od wczoraj), ale dobrze się tu czuję. Nie nawiązałam przyjaźni i nie liczę na to. Jest po prostu miło. Tekstów z zarzutami do "nowych" nie biorę do siebie, jestem ponad nie. Nie uważam abym komuś tu przeszkadzała swoją osobą, nie obrażę się i nie pójdę w siną dal choć i tak nikt by za mną nie zatęsknił. Dla siebie wyciągnęłam stąd sporo rad, uśmiechu oraz kilka kosmetyków. To sporo jak na taki krótki okres. Wyobrażam sobie jak można się zżyć po dwóch-trzech latach. I myślę, że osoby używające zwrotu "stare dobre czasy" po części z sentymentem wspominają te osoby. Mogły sobie poplotkować o silikonach panny Spears, bo temat założyła znana i lubiana osoba. Teraz grono bardzo się powiększa, tematów przybywa i niekażdy może się z tym oswoić z dnia na dzień. Wątki ważne są wszystkie, bo zakładają je konkretne osoby i przeważnie ktoś na nie odpowiada i wywiązuje się dyskusja. I o to chodzi. Apeluję tylko o trzymanie się forów odpowiednich tematycznie dla danego wątku, o rozwijanie tytułów zamiast lakonicznego "Help!". No i sprawa z wyszukiwarką - powiedziałyście już wszystko - to irytujące. Buziaki dla wszystkich. BTW, ja nie widzę tu żadnej kłótni.
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW: Złośnico, jak na taki nick jesteś bardzo miła i pomocna Jesteś już druga złośnicą, którą lubię, z tego co zdążyłem o Tobie usłyszeć i przeczytać...
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Xandro - nie chodziło o to, że nie wolno założyć wątku o Uniatowskim, pewnie, że wolno - ja się czepiałam, jak wchodziły tam nowe osoby i ignorowały wszelkie zasady Wizażu, to nie były w ogóle Wizażanki, a laski które na Wizażu chciały sobie po prostu zrobić swój fanclub.
Nie można tolerować WSZYSTKIEGO, bo równie dobrze jutro mogą się nam tu zarejestrować - powiedzmy - miłośnicy Samoobrony, stworzyć własny wątek na plotkowym i płodzić tysiące postów na temat np pasz... i co? Jak plotkowe to wszystko wolno ? ![]() Z tymi VIP- ami to dobry pomysł, mogłoby być nawet osobne forum,wtedy nie drażniłoby to nikogo niezainteresowanego. Nie zgadzam się z Tobą też w kwestii tego, że "głupio" będzie się wypowiadać... Niby czemu? Przecież nikt nie stwierdzi, że jesteś pusta z racji tego, w jakim piszesz wątku ![]() Sphinks - miło mi Muszę się nad sobą poważnie zastanowić, już któraś osoba mi pisze, że nick nie do końca pasuje, powinnam chyba zmienić ton wypowiedzi A tak serio - to jest takie pojęcie jak "wilk w owczej skórze" , ksywka naprawdę pasuje, jestem heterą, tylko nie zawsze to widać no i mam napady przyjaznego usposobienia ![]() Co do Maryni, to jedyne co znalazłam :http://pitera.republika.pl/dupa.html ![]() Sama jestem ciekawa skąd to się tak właściwie wzięło
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na MUT na przyklad maja off topic chit chat (odpowiednik naszego plotkowca) i osobno entertainment talk, gdzie syskutuja o nowej fryzurze brada pitta i wychudzonej ostatnio jessice simpson![]() moze powinnysmy sciagnac ten pomysl? a na koniec do was wszystkich: |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety na tym polu powoli polegam Za każdym razem jak napiszę,że ma sobie dana osoba przewertować KWC czy archiwum to kończy się na tym,że tłum Wizażanek jest chętny do rozmowy,a ja wychodzę na tą złą,bo odsyłam gdzie indziej .....Jakiś czas temu przesnosiłyśmy z rzastine wątki założone na złych forach i prosiłyśmy Złosia,by do góry napisał jakiego typu pytania można zadawać.Jaki jest efekt można sprawdzić po frekwencji czytania tych regulaminów,kiedyś Jelonek mówił,że regulaminu Targowiska też chyba nikt nie czyta,niedawno prosiłam Wizażankę o uzupełnienie jej recenzji i mi powiedziała,że nie miała czasu przeczytać Kodeksu Pudernicy.Nic dodać,nic ująć.Wiele tu jest osób,które zachowują się,przepraszam jak kogoś urażę,śmierdzące lenie,które same nic nie zrobią,potrafią tylko przyjść i o coś prosić,a potem znikają,tylko brać i zero dawania.Jeszcze raz przepraszam jak kogoś to zabolało,ale taka jest prawda widoczna gołym okiem. Ja nic nie chce mówić,ale wakacje to sezon ogórkowy Pewnie na Wizaż też taki sezon dotarł
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- zlote lata, kwiecie wieku swego - powinny byc zaostrzone reguly, bardziej przestrzegane regulaminy. Czyli - jesli jakis post jest niezgodny z regulaminem - USUWAC. No tak, wiem - ale to oczywiscie wzmozona praca dla moderatorow, dla tych wszystkich czuwajacych nad tym wizazowym kolosem...
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Jelonku,teraz to Ty nadinterpretujesz.Nie wydaje mi się żeby na Wizażu ktokolwiek był o kogokolwiek zazdrosny.Ja takich aspektów nie wiedzę...Smoczyca wyraziła swoje zdanie,ja urażona się nie poczułam,jesli ktoś inny tak to pozostanie to dla mnie prawdziwą tajemnicą.Całuję Was wszystkie.
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
I znowu wychodzi kwestia nadinterpretacji, niedomówień (czy raczej niedopisań).
Dziewczyczy, nie bawcie się w psychologów czy detektywów i nie doszukujcie się w neutralnych słowach znaczeń, których tam gołym okiem nie widać. Pozdrawiam Wszystkich - interpretujących, nadinterpretujących i tych, którzy w ogóle nie interpretują |
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jelonku-jak tam świnki morskie Tak pytam dla rozrzmurzenia Wizażowego nieba
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, założyłam nowy watek na złagodzenie takich małych i dużych sporów własnie, zachęcam do wpisywania się, mam nadzieje, że Wam się spodoba
Niech to bedzie nasza wizażowa "terapia"
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genetykę mam opanowaną (wszystko inne też ) nie moja wina, że akurat ona leżała najbliżej |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
W psychologa się pobawić nie musiałam (nie tylko ja to zauważyłam), ponieważ skłonność do nadinterpretacji w poście Xandry widać gołym okiem (i nawet jelenie oczyska to dostrzegły
).
|
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, bo ja skłonności do nadinterpretacji nie przejawiam
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie popisałam bo miałam wolny czas
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dosc wnikliwie przeczytalam tresci zawarte w tym watku i musze przyznac, ze jestem bardzo zaskoczona jego przebiegiem i podejmowanymi w nim kwestiami. Na wizaz po raz pierwszy zajrzalam niemal 3 lata temu, chociaz licznik moich postow moze na to nie wskazywac. Od zawsze wolalam chlonac posty dziewczyn, gdyz tchnely one wieloma pozytywnymi emocjami, innymi od tych, ktore mozna zazwyczaj znalezc na tego typu forach. Przepelnione elokwencja, inteligencja, pisane barwnie i ciekawie, wciagajace. Watki, ktore ciagnely sie nieraz kilometrami pochlanialam jak najciekawsze bestsellery. Zauroczyla mnie takze wizazowa atmosfera, to ze kazdego nowego traktowano po partnersku, z niezwyklym szacunkiem i gleboka sympatia. Jako przepelniona miloscia do jezyka humanistke cieszylo mnie to, ze nie ma tutaj razacych bledow, pOkEMonow, kolokwializmow. Podobalo mi sie wychodzenie z zalozenia, ze narzedziem Internetu jest jezyk, a poprzez jego poprawnosc okazuje sie szacunek innym internautom. Czytanie starannych, przemyslanych postow przyciagalo. Swiadczylo o traktowaniu tego co sie pisze 'na serio'.
Wizaz ewoluowal, wiele dziewczat zarzuca to, ze stare wizazanki sprzeciwiaja sie nawykom nowym. Moze zabrzmie teraz ostro, ale kazda nowa wizazanka korzystajaca z forum powinna dostowac sie do panujacych na nim zasad, a nie zmieniac ich sila wytykajac reszcie staromodnosc, czy 'czepialstwo' jezykowe. Bo to one przybyly w pewne uformowane juz miejsce, skoro im sie spodobalo, przyciagnelo je w jakis sposob, to powinny je uszanowac, a nie reformowac wedlug wlasnego 'widzimisie'. Nie jestem purystka, zdarzaja mi sie bledy. Od czasu kiedy posluguje sie na codzien innym jezykiem, lapie sie na tym, ze popelniam jezykowe lapsusy. Ale posty zawierajace drazniaca mnie forme, pisane CAPS LOCKiem, czy przepelnione bledami omijam jak ognia. Dlaczego mam poswiecac czas na rade osobie, ktora nawet nie chce poswiecic chwili na ladne sformatowanie tego co chce przekazac? Dlaczego ja mam poswiecac jej czas, kiedy ona tego czasu dla innych Internautow nie ma? Podobnie jak wiele dziewczat draznia mnie posty dotyczace biusciastych gwiazd popu zdradzajacych sie na prawo i lewo, zachodzacych bezustannie w fikcyjne ciaze i odwiedzajacych hobbistycznie chirurga plastycznego. Sa 'plotki' i plotki. Tematy powyzsze nadaja sie na forum Bravo a nie Wizazu. Nie chce, zeby Wizaz byl przeintelektualizowany, bo przeciez nie o to chodzi. Mozna przeciez gwiazdami szeroko pojetej kultury zajmowac sie na inny sposob. Porozmawiac o premeriach kinowych, teatralnych, skrytykowac czyjas kreacje aktorskie. Nawet jesli takie watki sie na Plotkowym pojawiaja to zaraz gina w morzu innych, tych 'bravopodobnych'... Nie gloryfikuje starego wizazu, nie uwazam ze byl on najlepszy, a teraz wszystko popada w regres i zmierza ku najgorszemu. Ale chcialabym, zeby nie szedl on az tak szybko z tym duchem czasu i z tego co wiem, wiele innych dziewczat (nawet tych nowych, z kilkutygodniowym stazem) rowniez. Pozdrawiam! |
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
ufff też mi się udało przebrnąć przez ten gąszcz postów
na wizażu jestem już kilka lat - bardzo długo tylko czytałam przed zarejestrowaniem się, zarejestrowałam się w końcu i niewiele piszę (vide licznik), ale jestem tu kilka razy dziennie i też zauważyłam,że tematyka rozmów genaralnie sporo się zmieniła , nie wchodzę w wątki, które mnie nie interesują ,ale irytuje mnie ,gdy w tym samym dniu czytam np. 3ci nowy topic np. o paście cukrowej czy solarium czy innych......APELUJĘ - UŻYWAJCIE WYSZUKIWARKI, proszę - to nie boli ![]() życzę Wam miłego wieczorku i wciąż przyjaznej atmosfery na tym miłym forum
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
#147 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Znam ją już trochę i absolutnie ona Smoczycy niczego nie zazdrości,a tym bardziej nie jest tak ,że "jej nie trawi" Dość pochopna opinia,zwłaszcza,że nie masz pewnosci czy aby na pewno odnosiła się do wypowiedzi Smoczycy. |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wypowiedzi xandry nie odebralam jako antysmoczych
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW- stwierdzenie, że o mowa o nietakcie Smoczycy nie jest wielkim osiągnięciem, ponieważ to Olka zwróciła uwagę, że tamtego dnia był natłok wątków o gwiazdkach, Leosiu itp. |
|
|
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic dodac, nic ujac, strzał w samo sedno ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Bo padło wcześniej, no a ja nie kojarzę żadnego przysłowia... Pomocy!!

, ale może jedyne skuteczne