Czy to źle,że Wizaż się zmienił? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-23, 01:32   #121
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81
Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Cytat:
Napisane przez sphinks
A ja taki mały off topic zrobię i zapytam jaka to "dupa" jest przysłowiową?? Bo padło wcześniej, no a ja nie kojarzę żadnego przysłowia... Pomocy!!

PS: Poważnie się pytam
Nie chce mi się znów czytać całego wątku, ale prawdopodobnie chodziło komuś o "dupę Maryni"
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 01:32   #122
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jestem przeciwko cenzurze wątków (no, z wyjątkami),
Właśnie te wyjątki ustanowione przez niektórych są cenzurą!Nie można powiedzieć:"każdy ma prawo pisać o wszystkim, ale np. o Uniatowskim to już przesada".

Cytat:
Nie dziwię się jednak Smoczycy, że napisała co myśli, skoro dane tematy wyjątkowo ją drażniły. Jej wypowiedź nie jest jednak dla mnie atakiem, a po prostu uwagą - jeżeli ktoś się do niej zastosuje to super, ale przecież jeśli nie zamierza, to nikt go nie zlinczuje!
Właśnie tu się z Toba nie zgadzam Złośnico-napisanie tego na tym właśnie wątku było lekkim nietaktem i zrozumiałe jest dla mnie to, że osoba, która założyła wątek o J.Lo, poczuła się urażona.Myślę, że to akurat nie jest przejaw przewrażliwienia-mnie także to dotknęło, bo okazałam się na tyle pusta, by na ten wątek zajrzeć.Teraz to az głupio będzie się w takich tematach wypowiadać....

Jednak może znalazłaby się rada na to, aby nie zakładać tyle "głupawych"(to nie ja tak uważam) wątków:można by założyć jeden, ogólny temat "Vipy", albo chociaż jeden do jednego nazwiska gwiazdy (wiem, że jest ich dużo, ale zawsze na językach jest kilka, o których jest akurat głośno).
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 01:35   #123
konfitura
Wtajemniczenie

Wątek nie jest do zamknięcia, jest bardzo ważny, o problemach trzeba dyskutować, a nie spychać ich pod szafę. W końcu spod tej szafy wylazłyby myszy.

Jestem tu nowa (choć nie od wczoraj), ale dobrze się tu czuję. Nie nawiązałam przyjaźni i nie liczę na to. Jest po prostu miło. Tekstów z zarzutami do "nowych" nie biorę do siebie, jestem ponad nie. Nie uważam abym komuś tu przeszkadzała swoją osobą, nie obrażę się i nie pójdę w siną dal choć i tak nikt by za mną nie zatęsknił.
Dla siebie wyciągnęłam stąd sporo rad, uśmiechu oraz kilka kosmetyków. To sporo jak na taki krótki okres. Wyobrażam sobie jak można się zżyć po dwóch-trzech latach. I myślę, że osoby używające zwrotu "stare dobre czasy" po części z sentymentem wspominają te osoby. Mogły sobie poplotkować o silikonach panny Spears, bo temat założyła znana i lubiana osoba. Teraz grono bardzo się powiększa, tematów przybywa i niekażdy może się z tym oswoić z dnia na dzień.

Wątki ważne są wszystkie, bo zakładają je konkretne osoby i przeważnie ktoś na nie odpowiada i wywiązuje się dyskusja. I o to chodzi.
Apeluję tylko o trzymanie się forów odpowiednich tematycznie dla danego wątku, o rozwijanie tytułów zamiast lakonicznego "Help!". No i sprawa z wyszukiwarką - powiedziałyście już wszystko - to irytujące.

Buziaki dla wszystkich.
BTW, ja nie widzę tu żadnej kłótni.

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 01:40   #124
sphinks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Nie chce mi się znów czytać całego wątku, ale prawdopodobnie chodziło komuś o "dupę Maryni"
Hehe, no tak na prawdę to też mi to przyszło do głowy, ale po pierwsze to nie jest przysłowie, a po drugie to skąd to się właściwie wzieło? Bo naprawdę nie wiem, a jak ja czegoś nie wiem, to muszę wiedzieć

BTW: Złośnico, jak na taki nick jesteś bardzo miła i pomocna Jesteś już druga złośnicą, którą lubię, z tego co zdążyłem o Tobie usłyszeć i przeczytać...
sphinks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 01:47   #125
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Xandro - nie chodziło o to, że nie wolno założyć wątku o Uniatowskim, pewnie, że wolno - ja się czepiałam, jak wchodziły tam nowe osoby i ignorowały wszelkie zasady Wizażu, to nie były w ogóle Wizażanki, a laski które na Wizażu chciały sobie po prostu zrobić swój fanclub.
Nie można tolerować WSZYSTKIEGO, bo równie dobrze jutro mogą się nam tu zarejestrować - powiedzmy - miłośnicy Samoobrony, stworzyć własny wątek na plotkowym i płodzić tysiące postów na temat np pasz... i co? Jak plotkowe to wszystko wolno ?
Z tymi VIP- ami to dobry pomysł, mogłoby być nawet osobne forum,wtedy nie drażniłoby to nikogo niezainteresowanego.
Nie zgadzam się z Tobą też w kwestii tego, że "głupio" będzie się wypowiadać... Niby czemu? Przecież nikt nie stwierdzi, że jesteś pusta z racji tego, w jakim piszesz wątku

Sphinks - miło mi Muszę się nad sobą poważnie zastanowić, już któraś osoba mi pisze, że nick nie do końca pasuje, powinnam chyba zmienić ton wypowiedzi A tak serio - to jest takie pojęcie jak "wilk w owczej skórze" , ksywka naprawdę pasuje, jestem heterą, tylko nie zawsze to widać no i mam napady przyjaznego usposobienia
Co do Maryni, to jedyne co znalazłam :http://pitera.republika.pl/dupa.html
Sama jestem ciekawa skąd to się tak właściwie wzięło
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 04:41   #126
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Z tymi VIP- ami to dobry pomysł, mogłoby być nawet osobne forum,wtedy nie drażniłoby to nikogo niezainteresowanego.
moze nowe forum? na MUT na przyklad maja off topic chit chat (odpowiednik naszego plotkowca) i osobno entertainment talk, gdzie syskutuja o nowej fryzurze brada pitta i wychudzonej ostatnio jessice simpson
moze powinnysmy sciagnac ten pomysl?
a na koniec do was wszystkich:
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 09:49   #127
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Sarenko
ze sprawą wyszukiwarki się zgodzę - ale może po prostu dobrym wyjsciem bedzie nieodpowiadanie na wątki poruszające jakiś temat po raz n-ty tylko odsyłanie do wyszukiwarki ? chamskie , ale może jedyne skuteczne

Ja niestety na tym polu powoli polegam Za każdym razem jak napiszę,że ma sobie dana osoba przewertować KWC czy archiwum to kończy się na tym,że tłum Wizażanek jest chętny do rozmowy,a ja wychodzę na tą złą,bo odsyłam gdzie indziej .....

Jakiś czas temu przesnosiłyśmy z rzastine wątki założone na złych forach i prosiłyśmy Złosia,by do góry napisał jakiego typu pytania można zadawać.Jaki jest efekt można sprawdzić po frekwencji czytania tych regulaminów,kiedyś Jelonek mówił,że regulaminu Targowiska też chyba nikt nie czyta,niedawno prosiłam Wizażankę o uzupełnienie jej recenzji i mi powiedziała,że nie miała czasu przeczytać Kodeksu Pudernicy.Nic dodać,nic ująć.Wiele tu jest osób,które zachowują się,przepraszam jak kogoś urażę,śmierdzące lenie,które same nic nie zrobią,potrafią tylko przyjść i o coś prosić,a potem znikają,tylko brać i zero dawania.Jeszcze raz przepraszam jak kogoś to zabolało,ale taka jest prawda widoczna gołym okiem.

Ja nic nie chce mówić,ale wakacje to sezon ogórkowy Pewnie na Wizaż też taki sezon dotarł

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 10:03   #128
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja niestety na tym polu powoli polegam Za każdym razem jak napiszę,że ma sobie dana osoba przewertować KWC czy archiwum to kończy się na tym,że tłum Wizażanek jest chętny do rozmowy,a ja wychodzę na tą złą,bo odsyłam gdzie indziej .....

Jakiś czas temu przesnosiłyśmy z rzastine wątki założone na złych forach i prosiłyśmy Złosia,by do góry napisał jakiego typu pytania można zadawać.Jaki jest efekt można sprawdzić po frekwencji czytania tych regulaminów,kiedyś Jelonek mówił,że regulaminu Targowiska też chyba nikt nie czyta,niedawno prosiłam Wizażankę o uzupełnienie jej recenzji i mi powiedziała,że nie miała czasu przeczytać Kodeksu Pudernicy.Nic dodać,nic ująć.Wiele tu jest osób,które zachowują się,przepraszam jak kogoś urażę,śmierdzące lenie,które same nic nie zrobią,potrafią tylko przyjść i o coś prosić,a potem znikają,tylko brać i zero dawania.Jeszcze raz przepraszam jak kogoś to zabolało,ale taka jest prawda widoczna gołym okiem.

Ja nic nie chce mówić,ale wakacje to sezon ogórkowy Pewnie na Wizaż też taki sezon dotarł
Moim zdaniem, szczegolnie teraz, kiedy WIZAZ przezywa oblezenie, albo, ujmujac ladniej - zlote lata, kwiecie wieku swego - powinny byc zaostrzone reguly, bardziej przestrzegane regulaminy. Czyli - jesli jakis post jest niezgodny z regulaminem - USUWAC.
No tak, wiem - ale to oczywiscie wzmozona praca dla moderatorow, dla tych wszystkich czuwajacych nad tym wizazowym kolosem...

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 10:09   #129
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FEMME_BANALE
Moim zdaniem, szczegolnie teraz, kiedy WIZAZ przezywa oblezenie, albo, ujmujac ladniej - zlote lata, kwiecie wieku swego - powinny byc zaostrzone reguly, bardziej przestrzegane regulaminy. Czyli - jesli jakis post jest niezgodny z regulaminem - USUWAC.
No tak, wiem - ale to oczywiscie wzmozona praca dla moderatorow, dla tych wszystkich czuwajacych nad tym wizazowym kolosem...
Ogólny regulamin był czytany łącznie na wszystkich forach 825 razy od 25 maja.Ten na Targowisku 781 od 30 kwietnia.Szczególnie regulami na forach ma bardzo niską oglądalność ...

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-23, 10:13   #130
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ogólny regulamin był czytany łącznie na wszystkich forach 825 razy od 25 maja.Ten na Targowisku 781 od 30 kwietnia.Szczególnie regulami na forach ma bardzo niską oglądalność ...
Oj, co sie dzieje w panstwie... wizazowym. No, wiem, wszystko bez przesady musi byc, ale nieprzestrzeganie regulaminow to tez przesada.

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 16:49   #131
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78
Właśnie tu się z Toba nie zgadzam Złośnico-napisanie tego na tym właśnie wątku było lekkim nietaktem i zrozumiałe jest dla mnie to, że osoba, która założyła wątek o J.Lo, poczuła się urażona.
Xandra, oczywiście odnosisz się do wypowiedzi Smoczycy, która nietaktowna bynajmniej nie była. Widzisz tam gdzieś jakiś epitet skierowany do autorki wątku? Olka napisała, że każdy zaglądający i wypowiadający się w tym wątku jest pusty? Niezła nadinterpretacja, a ja odnoszę wrażenie, że Smoczycy wyjątkowo nie trawisz, tylko nie mogę dojść jaki jest powód? Może ukłucie zazdrości z powodu popularności? Naprawdę nie mam pojęcia
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 16:54   #132
aleksandra999
Wtajemniczenie

Jelonku,teraz to Ty nadinterpretujesz.Nie wydaje mi się żeby na Wizażu ktokolwiek był o kogokolwiek zazdrosny.Ja takich aspektów nie wiedzę...Smoczyca wyraziła swoje zdanie,ja urażona się nie poczułam,jesli ktoś inny tak to pozostanie to dla mnie prawdziwą tajemnicą.Całuję Was wszystkie.
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 17:04   #133
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Jelonku,teraz to Ty nadinterpretujesz.Nie wydaje mi się żeby na Wizażu ktokolwiek był o kogokolwiek zazdrosny.Ja takich aspektów nie wiedzę...Smoczyca wyraziła swoje zdanie,ja urażona się nie poczułam,jesli ktoś inny tak to pozostanie to dla mnie prawdziwą tajemnicą.Całuję Was wszystkie.
Xandra sama napisała, że chyba ktoś uważał, że zaglądający na tamten wątek są puści (i że ona się taka nie poczuła), więc pytam gdzie takie zdanie zobaczyła? Nie tylko ja uważam, że Xandra ma coś do Smoczycy, więc pytam o co chodzi? A o popularność Olki znalazłoby się kilka zazdrosnych osób (tak jak i o inne wizażanki, które aktywnie uczestniczą w życiu wizażowym- sama doświadczam co kilka dni ).
Stary 2005-06-23, 17:05   #134
libra.a
Raczkowanie

I znowu wychodzi kwestia nadinterpretacji, niedomówień (czy raczej niedopisań).
Dziewczyczy, nie bawcie się w psychologów czy detektywów i nie doszukujcie się w neutralnych słowach znaczeń, których tam gołym okiem nie widać.
Pozdrawiam Wszystkich - interpretujących, nadinterpretujących i tych, którzy w ogóle nie interpretują
libra.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 17:06   #135
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Xandra sama napisała, że chyba ktoś uważał, że zaglądający na tamten wątek są puści (i że ona się taka nie poczuła), więc pytam gdzie takie zdanie zobaczyła? Nie tylko ja uważam, że Xandra ma coś do Smoczycy, więc pytam o co chodzi? A o popularność Olki znalazłoby się kilka zazdrosnych osób (tak jak i o inne wizażanki, które aktywnie uczestniczą w życiu wizażowym- sama doświadczam co kilka dni ).

Jelonku-jak tam świnki morskie Tak pytam dla rozrzmurzenia Wizażowego nieba

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-23, 17:12   #136
aleksandra999
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Ok Jelonku ,ja nie jestem zazdrosna wiec mogę tego nie dostrzegać.Jesteś to dłużej i może rzeczywiście coś takiego występuje....Pozostaje mi zaufac Ci w tej kwestii..hheheh.Ja nie poczułam sie pusta i tyle.
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 17:15   #137
Lovisa
Zakorzenienie

Wink Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Dziewczyny, założyłam nowy watek na złagodzenie takich małych i dużych sporów własnie, zachęcam do wpisywania się, mam nadzieje, że Wam się spodoba Niech to bedzie nasza wizażowa "terapia"
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 17:19   #138
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Jelonku-jak tam świnki morskie Tak pytam dla rozrzmurzenia Wizażowego nieba
Dziękuję dobrze Genetykę mam opanowaną (wszystko inne też ) nie moja wina, że akurat ona leżała najbliżej
Stary 2005-06-23, 17:20   #139
Jelonek
Zakorzenienie

Wink Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

W psychologa się pobawić nie musiałam (nie tylko ja to zauważyłam), ponieważ skłonność do nadinterpretacji w poście Xandry widać gołym okiem (i nawet jelenie oczyska to dostrzegły ).
Stary 2005-06-23, 17:31   #140
libra.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
W psychologa się pobawić nie musiałam (nie tylko ja to zauważyłam), ponieważ skłonność do nadinterpretacji w poście Xandry widać gołym okiem (i nawet jelenie oczyska to dostrzegły ).
Moja wypowiedź nie była skierowana tylko do Ciebie, ale do każdego z takimi "skłonnościami" .
Stary 2005-06-23, 17:35   #141
Jelonek
Zakorzenienie

Wiem, bo ja skłonności do nadinterpretacji nie przejawiam
Stary 2005-06-23, 17:42   #142
libra.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Wiem, bo ja skłonności do nadinterpretacji nie przejawiam
W sprawach dotyczących nas samych lub osób nam znanych i bliskich skłonności takie przejawia każdy. To zrozumiałe. A u kobiet, to już we krwi jest
Stary 2005-06-23, 18:01   #143
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Dziękuję dobrze Genetykę mam opanowaną (wszystko inne też ) nie moja wina, że akurat ona leżała najbliżej
To się cieszę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-23, 18:09   #144
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
Żartowałam!
Tak sobie popisałam bo miałam wolny czas
Stary 2005-06-23, 18:55   #145
Anahstasia
Zakorzenienie

Dosc wnikliwie przeczytalam tresci zawarte w tym watku i musze przyznac, ze jestem bardzo zaskoczona jego przebiegiem i podejmowanymi w nim kwestiami. Na wizaz po raz pierwszy zajrzalam niemal 3 lata temu, chociaz licznik moich postow moze na to nie wskazywac. Od zawsze wolalam chlonac posty dziewczyn, gdyz tchnely one wieloma pozytywnymi emocjami, innymi od tych, ktore mozna zazwyczaj znalezc na tego typu forach. Przepelnione elokwencja, inteligencja, pisane barwnie i ciekawie, wciagajace. Watki, ktore ciagnely sie nieraz kilometrami pochlanialam jak najciekawsze bestsellery. Zauroczyla mnie takze wizazowa atmosfera, to ze kazdego nowego traktowano po partnersku, z niezwyklym szacunkiem i gleboka sympatia. Jako przepelniona miloscia do jezyka humanistke cieszylo mnie to, ze nie ma tutaj razacych bledow, pOkEMonow, kolokwializmow. Podobalo mi sie wychodzenie z zalozenia, ze narzedziem Internetu jest jezyk, a poprzez jego poprawnosc okazuje sie szacunek innym internautom. Czytanie starannych, przemyslanych postow przyciagalo. Swiadczylo o traktowaniu tego co sie pisze 'na serio'.
Wizaz ewoluowal, wiele dziewczat zarzuca to, ze stare wizazanki sprzeciwiaja sie nawykom nowym. Moze zabrzmie teraz ostro, ale kazda nowa wizazanka korzystajaca z forum powinna dostowac sie do panujacych na nim zasad, a nie zmieniac ich sila wytykajac reszcie staromodnosc, czy 'czepialstwo' jezykowe. Bo to one przybyly w pewne uformowane juz miejsce, skoro im sie spodobalo, przyciagnelo je w jakis sposob, to powinny je uszanowac, a nie reformowac wedlug wlasnego 'widzimisie'.
Nie jestem purystka, zdarzaja mi sie bledy. Od czasu kiedy posluguje sie na codzien innym jezykiem, lapie sie na tym, ze popelniam jezykowe lapsusy. Ale posty zawierajace drazniaca mnie forme, pisane CAPS LOCKiem, czy przepelnione bledami omijam jak ognia. Dlaczego mam poswiecac czas na rade osobie, ktora nawet nie chce poswiecic chwili na ladne sformatowanie tego co chce przekazac? Dlaczego ja mam poswiecac jej czas, kiedy ona tego czasu dla innych Internautow nie ma?
Podobnie jak wiele dziewczat draznia mnie posty dotyczace biusciastych gwiazd popu zdradzajacych sie na prawo i lewo, zachodzacych bezustannie w fikcyjne ciaze i odwiedzajacych hobbistycznie chirurga plastycznego. Sa 'plotki' i plotki. Tematy powyzsze nadaja sie na forum Bravo a nie Wizazu. Nie chce, zeby Wizaz byl przeintelektualizowany, bo przeciez nie o to chodzi. Mozna przeciez gwiazdami szeroko pojetej kultury zajmowac sie na inny sposob. Porozmawiac o premeriach kinowych, teatralnych, skrytykowac czyjas kreacje aktorskie. Nawet jesli takie watki sie na Plotkowym pojawiaja to zaraz gina w morzu innych, tych 'bravopodobnych'...
Nie gloryfikuje starego wizazu, nie uwazam ze byl on najlepszy, a teraz wszystko popada w regres i zmierza ku najgorszemu. Ale chcialabym, zeby nie szedl on az tak szybko z tym duchem czasu i z tego co wiem, wiele innych dziewczat (nawet tych nowych, z kilkutygodniowym stazem) rowniez.

Pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 19:03   #146
_Roxi
Zadomowienie

GG do _Roxi

ufff też mi się udało przebrnąć przez ten gąszcz postów
na wizażu jestem już kilka lat - bardzo długo tylko czytałam przed zarejestrowaniem się, zarejestrowałam się w końcu i niewiele piszę (vide licznik), ale jestem tu kilka razy dziennie i też zauważyłam,że tematyka rozmów genaralnie sporo się zmieniła , nie wchodzę w wątki, które mnie nie interesują ,ale irytuje mnie ,gdy w tym samym dniu czytam np. 3ci nowy topic np. o paście cukrowej czy solarium czy innych......
APELUJĘ - UŻYWAJCIE WYSZUKIWARKI, proszę - to nie boli

życzę Wam miłego wieczorku i wciąż przyjaznej atmosfery na tym miłym forum
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 [']
_Roxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 19:10   #147
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Xandra, oczywiście odnosisz się do wypowiedzi Smoczycy, która nietaktowna bynajmniej nie była. Widzisz tam gdzieś jakiś epitet skierowany do autorki wątku? Olka napisała, że każdy zaglądający i wypowiadający się w tym wątku jest pusty? Niezła nadinterpretacja, a ja odnoszę wrażenie, że Smoczycy wyjątkowo nie trawisz, tylko nie mogę dojść jaki jest powód? Może ukłucie zazdrości z powodu popularności? Naprawdę nie mam pojęcia
jednak Jelonku też nadinterpretujesz wypowiedź Xandry Znam ją już trochę i absolutnie ona Smoczycy niczego nie zazdrości,a tym bardziej nie jest tak ,że "jej nie trawi"
Dość pochopna opinia,zwłaszcza,że nie masz pewnosci czy aby na pewno odnosiła się do wypowiedzi Smoczycy.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 19:39   #148
vanilla_sky
Zakorzenienie

ja tez wypowiedzi xandry nie odebralam jako antysmoczych
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-23, 19:46   #149
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1
jednak Jelonku też nadinterpretujesz wypowiedź Xandry Znam ją już trochę i absolutnie ona Smoczycy niczego nie zazdrości,a tym bardziej nie jest tak ,że "jej nie trawi"
Dość pochopna opinia,zwłaszcza,że nie masz pewnosci czy aby na pewno odnosiła się do wypowiedzi Smoczycy.

Aga, nie wiem czy zauważyłaś, że użyłam zwrotu "odnoszę wrażenie" co w moim mniemaniu nie oznacza "na pewno tak jest, że..." ale to subtelna różnica. Nie nadinterpretuję, lecz pytam, gdzie zauważyła w wypowiedziach, zdanie o tym, że ktoś zaglądający na wątek, czy odpowiadający w nim (ten o Lopez) jest pusty, taki czy owaki. Specjalnie użyłam formy pytającej, a nie stwierdziłam.
BTW- stwierdzenie, że o mowa o nietakcie Smoczycy nie jest wielkim osiągnięciem, ponieważ to Olka zwróciła uwagę, że tamtego dnia był natłok wątków o gwiazdkach, Leosiu itp.
Stary 2005-06-23, 20:56   #150
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia
Dosc wnikliwie przeczytalam tresci zawarte w tym watku i musze przyznac, ze jestem bardzo zaskoczona jego przebiegiem i podejmowanymi w nim kwestiami. Na wizaz po raz pierwszy zajrzalam niemal 3 lata temu, chociaz licznik moich postow moze na to nie wskazywac. Od zawsze wolalam chlonac posty dziewczyn, gdyz tchnely one wieloma pozytywnymi emocjami, innymi od tych, ktore mozna zazwyczaj znalezc na tego typu forach. Przepelnione elokwencja, inteligencja, pisane barwnie i ciekawie, wciagajace. Watki, ktore ciagnely sie nieraz kilometrami pochlanialam jak najciekawsze bestsellery. Zauroczyla mnie takze wizazowa atmosfera, to ze kazdego nowego traktowano po partnersku, z niezwyklym szacunkiem i gleboka sympatia. Jako przepelniona miloscia do jezyka humanistke cieszylo mnie to, ze nie ma tutaj razacych bledow, pOkEMonow, kolokwializmow. Podobalo mi sie wychodzenie z zalozenia, ze narzedziem Internetu jest jezyk, a poprzez jego poprawnosc okazuje sie szacunek innym internautom. Czytanie starannych, przemyslanych postow przyciagalo. Swiadczylo o traktowaniu tego co sie pisze 'na serio'.
Wizaz ewoluowal, wiele dziewczat zarzuca to, ze stare wizazanki sprzeciwiaja sie nawykom nowym. Moze zabrzmie teraz ostro, ale kazda nowa wizazanka korzystajaca z forum powinna dostowac sie do panujacych na nim zasad, a nie zmieniac ich sila wytykajac reszcie staromodnosc, czy 'czepialstwo' jezykowe. Bo to one przybyly w pewne uformowane juz miejsce, skoro im sie spodobalo, przyciagnelo je w jakis sposob, to powinny je uszanowac, a nie reformowac wedlug wlasnego 'widzimisie'.
Nie jestem purystka, zdarzaja mi sie bledy. Od czasu kiedy posluguje sie na codzien innym jezykiem, lapie sie na tym, ze popelniam jezykowe lapsusy. Ale posty zawierajace drazniaca mnie forme, pisane CAPS LOCKiem, czy przepelnione bledami omijam jak ognia. Dlaczego mam poswiecac czas na rade osobie, ktora nawet nie chce poswiecic chwili na ladne sformatowanie tego co chce przekazac? Dlaczego ja mam poswiecac jej czas, kiedy ona tego czasu dla innych Internautow nie ma?
Podobnie jak wiele dziewczat draznia mnie posty dotyczace biusciastych gwiazd popu zdradzajacych sie na prawo i lewo, zachodzacych bezustannie w fikcyjne ciaze i odwiedzajacych hobbistycznie chirurga plastycznego. Sa 'plotki' i plotki. Tematy powyzsze nadaja sie na forum Bravo a nie Wizazu. Nie chce, zeby Wizaz byl przeintelektualizowany, bo przeciez nie o to chodzi. Mozna przeciez gwiazdami szeroko pojetej kultury zajmowac sie na inny sposob. Porozmawiac o premeriach kinowych, teatralnych, skrytykowac czyjas kreacje aktorskie. Nawet jesli takie watki sie na Plotkowym pojawiaja to zaraz gina w morzu innych, tych 'bravopodobnych'...
Nie gloryfikuje starego wizazu, nie uwazam ze byl on najlepszy, a teraz wszystko popada w regres i zmierza ku najgorszemu. Ale chcialabym, zeby nie szedl on az tak szybko z tym duchem czasu i z tego co wiem, wiele innych dziewczat (nawet tych nowych, z kilkutygodniowym stazem) rowniez.

Pozdrawiam!
Pochylam czoło. Pieknie napisałaś. Ja ostatnio mam problemy z jasnym wyrazaniem tego, co chciałabym przekazac, a duza czesc wizazowych postow powoduje moją agresję. Jestem nawet pewna, że u niektorych zasłuzyłam na łatkę humorzastej, niezadowolonej i groznej

Nic dodac, nic ujac, strzał w samo sedno
Pozdrawiam
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości