|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Łącznie max. 700ml pije mleka. Eda jadł indyka z jarzynami ![]() Uszy aż mu się trzęsły I miał minę: "No, nareszcie coś dla ludzi" ![]() Jestem do tyłu ZE WSZYSTKIM. Gonię własny tyłek
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś nie musisz dawać kaszek, z samych słoiczków warzywek i owoców wystarczy mu wartości odżywczych
i jeszcze raz przepraszam, że nie dojrzałam
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na prawdę strasznie mi głupio, że tak często Cię męczę pytaniami.. już mi się teraz wszystko extra rozjaśnia w głowie na temat zywienia i wprowadzania tych wszytskich nowości ![]() THX
|
|
|
|
|
#125 |
|
Moderatoreska
|
No nie wariatki normalnie :P Od rana już tyle na stukać postów, stary watek zamkniety a tu już nowy :P
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Hanka mi zjadła rano 60 ml, po 11:00- 60 ml i to wszystko z mleka na dziś!!! teraz jej daje i nie chce. Cholera, o co jej chodzi z tym mlekiem?! Obiadek zwykle dostawała po mleku popołudniowym, teraz nie chciała mleka, więc jeszcze nie dałam słoika z obawy,że nie zje w ogóle mleka i tak sie bujamy z tym słoikiem, a juz 15:30 prawie, a po 14 miał być obiadek. Fu.ck!
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
ja przebolec nie moge, ze po porodzie lezalam w pokoju z taka dfziewczyna co miala 17 lat i urodzila przez cesarke, bo cytuje "miala za mało wód płodnych"
jedyne slowa jakie z nia zamienilam to byly "moge otworzyc okno" ? albo "zapukaj mi prosze do łazienki jak oleńka sie obudzi" bo wtedy się kapałam dopóki nie wzięli jej na lampy ![]() i ogolnie jadła prażynki i jabłka surowe, karmina UU tak jak ja, a maly jej tak ryczal, ze szok jak powiedziala poloznej tco jadla to taka zje bke dostala, ze sie poryczala
|
|
|
|
#128 |
|
Moderatoreska
|
My po szczepieniu, chłopcy rosną, Wiktorek 8200g, a Bartul 7600g
![]() Wszystko ok, zdrowi zaraz nadrobię a mam sporo do nadrabiania.
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 | |||
|
Zadomowienie
|
witam się w nowym wątku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę przeprosić się z żelazkiem, mam milion pięćset rzeczy do prasowania bleeeee
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odstawienie od piersi już? bo kaszkę dałam, kleik dałam, mm dałam i d.upa ![]() Wyszłam sama na prawie trzy godziny a mąż został z Tymkiem. Dawno tak sama nie wyszłam do ludzi i nie pamiętam czy w ogóle od porodu ![]() Kupiłam w Lidlu śpiworek, kosztował 33 zł. więc chyba niezła cena
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
grazin ja nie ogarniam Klubu, nie mam nie tam i chyba mnie wywalicie pewnie, ale sorki za bardzo mnie cała reszta pochłania
a chce chociaz tu być na bieżącodaisy ale w sensie że trawę czy trawkę? hehe nie zaszkodzi byle nie z tytoniem ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- MoniaK i jak ten śpiworek? a bodziaki widziałaś dobre jakościowe, bo chyba się wybiorę A wogóle to na pewno w nowym śiworku przxeśpi całą noc, albo chociaz pół
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-10-06 o 16:10 |
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Atiz, śpiworek w porządku
kupiłam na 90 cm i jest duży, więc jeszcze poczeka. Tymek teraz też sypia w śpiworku, więc niestety to nie działa Bodziaki widziałam ale u mnie zostały same malutkie rozmiary. Myślę że można wypróbować. Ostatnio w Lidlu kupowałam dla Tymka takie fajne sztruksy w kratkę i jestem z nich bardzo zadowolona.
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego dziecka ślina leci jak z kranu
![]() Nie ma na nic czasuuuuuuuu. A jeszcze nie usiadłam dziś do tej korekty A na 18 idę do dentysty
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, widzę że i tak macie moje posty w d.upie,ale Hanka zjadła mi tą butlę. Żegnam się ozięble.
Ewesko jakie duże te Twoje chłopaki ![]() P.S. Od 2 tyg czytam tu non stop o kaszce:P Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-10-06 o 16:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Andziot a powiedz mi ta twoja córka co tak pięknie sypia te 12 h
to jak śpi w ciągu dnia, ile drzemek i po ile czy to różnie?Bo ja widzę, że u mnie rewolucja teraz, pozmieniała sobie godziny spania jedzenia, jakaś taka porządnicka się zrobiła, to na pewno po mamuni (pewnie tez będzie ważyła wszystko a w szafie ubrania kolorami układała ) hehehe
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam na szybko bo dopiero wrocilysmy i ogarniam temat...a wyscie oszalaly po prostu! kto to widzial tyle pisac...no 5 stron? do klubu nawet nei zagladam bo nie dam rady...
Zoska slini sie jak oszalala i maruda z niej okropna.... moze katar tez ma cos z zebami wspolnego? i nei chce jesc musze isc sciagnac mleczko bo nie chciala UU i juz mnei boli ![]() co jej jest noo? |
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Walizka bardzo ladna. Kupil w Tk Maxx, bo w Anglii mozna w tym sklepie naprawde kupic porzadna rzecz za niska cene. Mialam w planach kupno walizki i tz stwierdzil, ze ta najporzadniejsza bayla i faktycznie. Jest leciutka i przewieeeeelka ![]() Porobilam dzis fotki ciuszkow Antosia i wstawiam dzis na eBay. Mam nadzieje, ze uzbiera sie sumka i kupie mu jakies fajne ubranka ![]() Ewesko za wage chlopakow! ![]() Agus87... biedna Ola. Caly czas sie tak drapie? Dermatolog mowil jak jej pomoc jesli syrop nie pomoze?Andziot napatrzysz sie na bol i cierpienie... to takie smutne. Ja sie wzruszam strasznie jak widze chore dzieci w tv, a Ty sie spotykasz z nimi na zywo. Musisz byc naprawde silna kobietaGrazin ta Twoja pediatra to jakas ciepnieta. Niech sie sama pieluchuje szeroko bez potrzeby Lolcia moj raz na rok ma taki gest, ale tez wole sama kupowac. Zdecydowanie ![]() A ja wiem czemu jest tyle do nadrabiania.... bo Grazin wrocila
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosze wrazenie, ze dzisiaj nic sie tu kupy nie trzyma, tak jakby kazda cos tam sobie pisala, ale zadna z zadna nie "rozmawia"
nie wiem, moze tylko ja tak to widze. Matall z mojego dziecka tez cieknie Najgorsze, ze szyja na tym cierpi ![]() Agus ale nie do konca rozumiem o co chodzi z ta dziewczyna? Ze jadla jablka? Ja pochlaniam jablka kilogramami i karmie i tak jest od poczatku, polozne mi nawet zalecaly. Wiecie, ja swego czasu bylam wolontariuszka w hospicjum dla dzieci... wytrzymalam kilka miesiecy... dzisiaj, jak mam wlasne dzieci i jestem milion razy wrazliwsza, to pewnie nie wytrzymalabym jednego dnia ![]() |
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Eve no też mi tak się wydaje. Czasem któraś odpisze, jak się personalnie do niej zwrócić
![]() Ja się przyznaję, że bardzo po łebkach czytam, bo BRAK MI DZIŚ CZASU. Ale tak jak z kranu? Bo pod Edzikiem, gdziekolwiek go nie położę, to się kałuża robi
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej smaruje maścią z cynkiem powiedziala, ze pomoze ale trzeba go miesiąc stosowac wiec podajemy i czekamy na poprawę on jest odczulający Cytat:
do tego prazynki flipsy chrupki orzechowe i inne bajery szmery i dostala z✂✂✂ ke, ze nie dziwia sie, ze tak placze
|
||
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Matall
zalezy od dnia, wczoraj np. juz sie cieszylam ze przestala sie slinic, a dzisiaj od poczatku i bywa tak, ze bodziak do pasa mokry a jak lezy to oczywiscie ze slina scieka i jest na kocyku, czy tym, na czym lezy.Agus ja stawiam, ze jablka nie zaszkodzily Dziwne, ze sama sie zle nie czula, mnie by pewnie zgaga zabila ![]() |
|
|
|
#143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie chce mi sie kompletnie nic prócz spania...Byłyśmy na spacerze, wiatr taki że szok, aż nieprzyjemnie się spacerowało. |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny, a Tymek się bardzo mało ślini
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
to sie ciesz, ze sobie szyi nie odparza
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kiedy dzieci przestają gryźć wszystko i wszystkich dookoła?:P Bo moja Hanka tylko czyha żeby kogoś palca pociumkać lub całą rękę
Nawet jak matall Ją wzięła na ręce, to pierwsze co zrobiła Haneczka to przyssała się Jej do ręki Myślę,że koło roczku to chyba minie co?:P
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikosia ma stan podgorączkowy, dostała leki na kaszelek i katarek oraz czopki. Jedno mnie zastanawia pediatra przepisała mi lek Atecortin, gdzie na ulotce pisze ze do uszu i oczu to jest. I teraz mam mętlik w głowie czy podawać do noska i ile?? zna ktoś odpowiedź- Andziotku?
![]() Boże niech jej to przeziębienie przejdzie
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Spice
zabij, ale nie pamietam kiedy Olek przestal nas ciumkac i podgryzac ale z pewnoscia przed skonczeniem roku |
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
nie nadrobię was, chyba że wieczorem jak internet będzie mi chodził dobrze, coś mi się chyba router pierdzieli
, ostatnia stronę przeczytałam i...Kasia łódzka trzymam kciuki za zdrówko Nikosi, MoniaK a co dla siebie kupiłaś???? Andziot chciałam Cie zapytać, jeśli mogę , mój Mati ma taki trójkącik siny nad pupą, dowiedziałam się że to jest jakaś plama kogoś tam nie pamiętam jak ten ktoś się nazywa i pediatra mi tylko powiedziała że taki jego urok, a powiedz mi czy ty wiesz skąd takie coś się bierze i czy to na pewno nic złego??? ![]() u nas tez ślina cieknie strasznie
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot
podepne sie troche pod pytanie Kasi, czy kaszel u takich maluchow to sie jakos leczy farmakologicznie? Pamietam jak koledzy Olka w podobnym wieku do naszych obecnych maluchow miewali kaszel a w aptekach nie bylo nic dla takich malcow, przynajmniej u mnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

. Nie chce mi jeść mleka! Zjada po 90, teraz zjadła 60, od święta zdarzy się Jej wypić 150. Kurde, co jest? Wasze dzieci też tak mają od kiedy jedzą słoiczki? Bo Hania słoiczki tak, mleko nie. Podobno jest taki moment u niemowlaka że nie chce pić mleka...co się wtedy robi? Bo chyba niedobrze że tak mało mleka pije, łącznie po jakieś 550, chociaż czasem na wieczór z kleikiem zje 180, o 4 rano 120-130, wtedy bilans dzienny jest wyższy.

Na prawdę strasznie mi głupio, że tak często Cię męczę pytaniami.. już mi się teraz wszystko extra rozjaśnia w głowie na temat zywienia i wprowadzania tych wszytskich nowości 

bo kaszkę dałam, kleik dałam, mm dałam i d.upa
a chce chociaz tu być na bieżąco

ale z pewnoscia przed skonczeniem roku