Jak zorganizowac czas przed ślubem?HELP - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 14:48   #121
paskudas
Zadomowienie

Dot.: Jak zorganizowac czas przed ślubem?HELP

A jak z Twoją budową? Dla mnie ta suknia (ogólnie ten typ) jest dla osób przede wszystkim szczupłych- więc tylko brać ale to tylko moje zdanie ja mam 170cm- no ciut więcej niż Ty i 53kg
Stary 2011-10-30, 15:52   #122
Niusia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
A jak z Twoją budową? Dla mnie ta suknia (ogólnie ten typ) jest dla osób przede wszystkim szczupłych- więc tylko brać ale to tylko moje zdanie ja mam 170cm- no ciut więcej niż Ty i 53kg
To rzeczywiscie ściuplutka Ti i faktycznie nic tylko brac
Ja mam 55kg gruba nie jestem tylko krótka

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Ale slub za 2lata to zawsze jeszcze moge schudnac z 5kg oile to cos pomoze
Niusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 16:19   #123
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niusia22 Pokaż wiadomość
To rzeczywiscie ściuplutka Ti i faktycznie nic tylko brac
Ja mam 55kg gruba nie jestem tylko krótka

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Ale slub za 2lata to zawsze jeszcze moge schudnac z 5kg oile to cos pomoze
No proszę Cię- na pewno nie masz z czego chudnąć do tej sukni! Wydaje mi się, że będzie i tak ok a jeśli nie jesteś pewna- trzeba poszukać czegoś w podobnym kroju i przymierzyć, na pewno będzie ok
Stary 2011-10-30, 20:37   #124
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja mam 163 i ważę 59kg(chociaż wszyscy mi mówią, że absolutnie na tyle nie wyglądam i nie wiedzą, gdzie to chowam:p ale ja całe życie trenowałam, więc zostało mi niestety w samych mięśniach:/) i mam bardzo sportową sylwetkę, więc w takiej sukience bardzo się źle czułam, jak w pidżamie, poza tym jestem po prostu za niska też mi się wydaje, że dla osób wysokich, wiotkich..... Ja jestem zbyt "zbita" także mierzyć, mierzyć i jeszcze raz MIERZYĆ!!! Bo jak to się mówi - wszystko wychodzi w praniu

paskudas - ten kalendarz niestety kosmiczny - mamy pół roku do wesela, i jakbyśmy mieli dopiero teraz załatwiać salę i dokładny termin ślubu, to chyba bym umarła ze stresu niestety jestem osobą, która wszystko musi mieć wcześniej zrobione

ja się odchudzam od 1go mój M. wziął sobie i mi ze swojej firmy kartę Multisport i razem będziemy śmigać także mam pół roku i 5kg do zrzucenia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 07:57   #125
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja mam 163 i ważę 59kg(chociaż wszyscy mi mówią, że absolutnie na tyle nie wyglądam i nie wiedzą, gdzie to chowam:p ale ja całe życie trenowałam, więc zostało mi niestety w samych mięśniach:/) i mam bardzo sportową sylwetkę, więc w takiej sukience bardzo się źle czułam, jak w pidżamie, poza tym jestem po prostu za niska też mi się wydaje, że dla osób wysokich, wiotkich..... Ja jestem zbyt "zbita" także mierzyć, mierzyć i jeszcze raz MIERZYĆ!!! Bo jak to się mówi - wszystko wychodzi w praniu

paskudas - ten kalendarz niestety kosmiczny - mamy pół roku do wesela, i jakbyśmy mieli dopiero teraz załatwiać salę i dokładny termin ślubu, to chyba bym umarła ze stresu niestety jestem osobą, która wszystko musi mieć wcześniej zrobione

ja się odchudzam od 1go mój M. wziął sobie i mi ze swojej firmy kartę Multisport i razem będziemy śmigać także mam pół roku i 5kg do zrzucenia
No faktycznie- bez mierzenia nie ma noszenia trzeba sprawdzić, potem nie będziemy żałować wyboru
Co do kalendarza- faktycznie jakiś on nierzeczywisty my musimy sale 2 lata wcześniej zaklepać :/...
Życzę powodzenia w odchudzaniu!
Stary 2011-10-31, 08:32   #126
vegas_18
Raczkowanie

Dziewczynki tylko mierzyć sukienki i patrzeć czy wam dobrze i czy wam sie podoba
Ja już się dawno zaczęłam rozglądać i tylko i wyłącznie księzniczka:P

Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
vegas_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 10:08   #127
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vegas_18 Pokaż wiadomość
Ja już się dawno zaczęłam rozglądać i tylko i wyłącznie księzniczka:P
Dla mnie też tylko ten krój wchodzi w rachubę!
Masz jakąś fajną na oku?
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 08:23   #128
vegas_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dla mnie też tylko ten krój wchodzi w rachubę!
Masz jakąś fajną na oku?
I tu pojawia się problem
Jestem dość wybredna i nie znalazłam jeszcze takiej która w 100% by mi odpowiadała,w każdej znajdę jakiś detal który mi sie nie spodoba albo bym zmieniławięc szukam,szukam i jescze raz szukamMoże w końcu trafię na taką co nic nie bedę chcialam zmienić:P
Ogólnie przyjaciele już wiedzą że jestem wybredna i strasznie rozpieszczona więc się śmieją że na weselu bedę miała sukienkę która w 100% procent odwierciedli mój charakter rozpieszczonej księżniczki:PP

Stary 2011-11-01, 10:23   #129
asienka_1005
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Jak mnie tu dawno nie było... Mam ograniczony dostęp do neta, bo wczoraj zerwaliśmy umowę z operatorem, a jakoś nie ma czasu podpisać nowej
Tylko o mnie nie zapominajcie:prosi :

Tak jak napisała w poście któraś z Was- suknie trzeba przymierzać! Zdjęcia katalogowe czy suknia na manekinie to coś zupełnie innego, aniżeli suknia na prawdziwym, pięknym kobiecym ciele
Na swoją też bym nie zwróciła uwagi gdyby nie to, że ją przymierzyłam

Ostatnio oglądaliśmy samochody na ślub Rozważamy między starym samochodem (stylowy super garbus) a nowym, skromnie ozdobionym. Limuzyn, bryczek i takich tam nie uwzględnia się

Ale powiem Wam szczerze, Kochane, że czas strasznie szybko mija. W Boże Narodzenie chcemy rozdać zaproszenia naszym najbliższym (rodzeństwu, jego chrzestnym i babci), więc powoli rozglądamy się więc za wyjątkowymi zaproszeniami.
A poza tym... Prawdopodobnie zgubiłam pierścionek zaręczynowy Prawdopodobnie, bo szukamy go cały czas z nadzieją, że go znajdziemy

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 15:30   #130
vegas_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka_1005 Pokaż wiadomość

Ostatnio oglądaliśmy samochody na ślub Rozważamy między starym samochodem (stylowy super garbus) a nowym, skromnie ozdobionym. Limuzyn, bryczek i takich tam nie uwzględnia się

Ale powiem Wam szczerze, Kochane, że czas strasznie szybko mija. W Boże Narodzenie chcemy rozdać zaproszenia naszym najbliższym (rodzeństwu, jego chrzestnym i babci), więc powoli rozglądamy się więc za wyjątkowymi zaproszeniami.
A my właśnie limuzyna,oglądaliśmy lamborgini limo ale za małe i brzydko wyglądała na żywo

To już zaproszenia??My myśleliśmy rozdawać na 3 miesiące przed.
Nie za późno??

Stary 2011-11-01, 15:47   #131
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
mrowinka
jak bylam małą dziewczynką wymyśliłam sobie że chce miec wiecej niż jedną parę świadków i aktualnie jest 5 par
Ale spośród tych pięciu par i tak tylko 2 osoby będą faktycznie pełnić funkcję świadków, czyli podpiszą dokumenty poświadczające, że ślub się odbył Reszta będzie "dla ozdoby"
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 18:44   #132
asienka_1005
Raczkowanie

Cytat:
A my właśnie limuzyna,oglądaliśmy lamborgini limo ale za małe i brzydko wyglądała na żywo

To już zaproszenia??My myśleliśmy rozdawać na 3 miesiące przed.
Nie za późno??
Oj nie, nie za późno.
My też dla cioć, kuzynów, wujków i przyjaciół dajemy zaproszenia trzy miesiące przed ślubem (planujemy w marcu), ale siostrom, bratu, chrzestnym i dziadkom chcemy dać zaproszenia w Wigilię. Takie nasze postanowienie

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 09:38   #133
vegas_18
Raczkowanie

Cytat:
Oj nie, nie za późno.
My też dla cioć, kuzynów, wujków i przyjaciół dajemy zaproszenia trzy miesiące przed ślubem (planujemy w marcu), ale siostrom, bratu, chrzestnym i dziadkom chcemy dać zaproszenia w Wigilię. Takie nasze postanowienie
Na ostatnie wesele dostaliśmy zaproszenie tydzień przed ślubem i to tylko dlatego że byliśmy u mojej teściowej i akurat zapraszali teściową...Więc nie ładnie troche.Stwierdziliśmy że damy 3 miesiące przed a ogólnie to już większość rodziny wie kiedy ślub.

mrowinka
Nawet jeśli dla ozdoby to nie widzę nic dziwnego w tym że bedzie tyle świadków.Mamy przyjaciół dla nas bardzo ważnych i oni mają ten zaszczyt bycia śwaidkami:P

Stary 2011-11-02, 10:33   #134
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
A poza tym... Prawdopodobnie zgubiłam pierścionek zaręczynowy Prawdopodobnie, bo szukamy go cały czas z nadzieją, że go znajdziemy
O kurcze Kochana, to pewnie kiepsko czujesz się bez tego pierścionka ale wierzę, że go znajdziesz! Ja wczoraj też myślałam, że zgubiłam ale na szczęście znalazłam w samochodzie na siedzeniu mój P. powiedział, że przyklei mi go do palca bo ja często coś gubię.
Dziewczyny a z tymi zaproszeniami to jestem w szoku, bo u mnie w okolicy daje się zazwyczaj miesiąc 1.5 przed ślubem... i my też tak planowaliśmy. Tak szczerze to w tym roku dostaliśmy zaproszenie trochę więcej niż dwa miesiące przed weselem i wszyscy mówili, że wcześnie... teraz to już nie wiem...

Edytowane przez ewula87
Czas edycji: 2011-11-02 o 10:35
Stary 2011-11-02, 10:49   #135
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a z tymi zaproszeniami to jestem w szoku, bo u mnie w okolicy daje się zazwyczaj miesiąc 1.5 przed ślubem... i my też tak planowaliśmy. Tak szczerze to w tym roku dostaliśmy zaproszenie trochę więcej niż dwa miesiące przed weselem i wszyscy mówili, że wcześnie... teraz to już nie wiem...
Nie masz czym się stresować wydaje mi się, że czy dasz 1,5mca przed czy 2 to zero różnicy. Tym bardziej, że w różnych regionach i rodzinach inne tradycje panują jedni tak inni tak

Cytat:
Nic nie mów też to ostatnio przeżyłam. Przewaliłam całyyyy pokój nawet worki z odkurzacza przeszukiwałam! I co się okazało!? Tż mi schował ja wyłam, a on potem sprzątał ten bałagan
Stary 2011-11-02, 13:12   #136
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Nic nie mów też to ostatnio przeżyłam. Przewaliłam całyyyy pokój nawet worki z odkurzacza przeszukiwałam! I co się okazało!? Tż mi schował ja wyłam, a on potem sprzątał ten bałagan

Aaaa i dziękuję za uspokojenie z tymi zaproszeniami

Edytowane przez ewula87
Czas edycji: 2011-11-02 o 13:15
Stary 2011-11-02, 13:48   #137
LadyWhisper
Zakorzenienie

dlatego ja absolutnie nigdy nie ściągam mojego pierścionka

a my pierwsze zaproszenia już w lipcu rozdaliśmy czyli dobre 9 miesięcy przed weselem ale ja sobie za punkt honoru postawiłam, że wszystkie zaproszenia rozdamy osobiście

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 19:15   #138
Niusia22
Zadomowienie

My tez bedziemy rozdawac z 3mce przed. M-c to za pozno, bynajmniej dla mnie, bo jak sie idzie jako gosc to wiadomo ze trzeba miec na prezent, ewentualnie na nowa sukienke i wgl, ja dostajac zaproszenie m-c przed to nie wiem czy bym na to wszystko miala...

Paskudas a ta sukienka co wczesniej wstawialas to to jest empire chyba? Dobrze mysle? Ja chyba bede z tych patrzec
Stary 2011-11-03, 07:08   #139
paskudas
Zadomowienie

Cytat:

Paskudas a ta sukienka co wczesniej wstawialas to to jest empire chyba? Dobrze mysle? Ja chyba bede z tych patrzec
Chyba trochę tak też mi się podoba ten styl. Ja nie chcę tylko takiej odcinanej pod biustem- będę wyglądać jak żyrafa.. msui być widać talię
Na tej stronie znalazłam dużo w takim stylu:
http://www.i-slubny.pl/nowa-kolekcja...-ślubnych.html

Edytowane przez paskudas
Czas edycji: 2011-11-03 o 07:09
paskudas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 10:19   #140
Niusia22
Zadomowienie

Piękne
tez patrzylam wczoraj ta stronke tylko mialam zakladke suknie empire i tez byly ladne
Stary 2011-11-03, 10:35   #141
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Piękne
tez patrzylam wczoraj ta stronke tylko mialam zakladke suknie empire i tez byly ladne
Ciekawe ile w moim regionie będzie za uszycie to prosta sukienka to ekhmmm mam nadzieję, że mało
Stary 2011-11-03, 10:45   #142
Niusia22
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe ile w moim regionie będzie za uszycie to prosta sukienka to ekhmmm mam nadzieję, że mało
Pewnie mniej niz jest podana cena
a moze w sklepach bedzie cos ladnego????
Stary 2011-11-03, 10:58   #143
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie mniej niz jest podana cena
a moze w sklepach bedzie cos ladnego????
Pewnie będzie ale ja wiem, że nie kupię na mój rozmiar nic (no serio wiem) więc zostaje mi szycie. A jak zechcę szyć suknię na zamówienie w salonie to i tak dużo więcej niż u krawcowej pewnie wyjdzie.
Tak samo się skończyło z sukienką na 100dniówkę, gdy modne były długie. Jestem taka niewymiarowa, że nic nie było..
Stary 2011-11-03, 11:25   #144
stokrotka228
Przyczajenie

.

Edytowane przez stokrotka228
Czas edycji: 2011-11-04 o 11:54
stokrotka228 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 11:31   #145
stokrotka228
Przyczajenie

Cytat:
I tu pojawia się problem
Jestem dość wybredna i nie znalazłam jeszcze takiej która w 100% by mi odpowiadała,w każdej znajdę jakiś detal który mi sie nie spodoba albo bym zmieniławięc szukam,szukam i jescze raz szukamMoże w końcu trafię na taką co nic nie bedę chcialam zmienić:P
Ogólnie przyjaciele już wiedzą że jestem wybredna i strasznie rozpieszczona więc się śmieją że na weselu bedę miała sukienkę która w 100% procent odwierciedli mój charakter rozpieszczonej księżniczki:PP
JA też wybredna jestem i zawsze jakiś szczegół mi się nie spodoba ale tylko i wyłącznie księżniczki

Cytat:
Kurde chwilkę mnie nie było a tu już tyle nowości:P

mrowinka
jak bylam małą dziewczynką wymyśliłam sobie że chce miec wiecej niż jedną parę świadków i aktualnie jest 5 par

stokrotka228
ja w kupcu już dwa razy mierzyłam i bardzo przyjemna pani,ale jak raz była inna na zastępstwo chyba to też była nie miła
koło starego basenu też byłam bardzo mile potraktowana i szczerze tam są najładniejsze i najtańsze sukienki,a są naprawde dobrej jakości .Pani już zaprosiła mnie pod koniec listopada bo nowa kolekcja

ogólnie to w poniedziałek idziemy do księdzai tam pewnie dostaniemy zawałuzobaczymy co ksiądz wymyśli:P
To widocznie każdego inaczej traktują te Panie w salonach
A w Kupcu w którym salonie mierzyłaś no koło basenu są ładne sukienki ale jak zostałam tam tak potraktowana to już ni chciałam tak więcej iść

Powiedz mi jeszcze jedno czy byłaś może w salonie Impresja czy to prawda że tam robią byty pod zamówienie bo gdzieś na forum tak przeczytałam
Stary 2011-11-03, 11:34   #146
stokrotka228
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2011-11-04 o 11:55
Stary 2011-11-03, 11:35   #147
stokrotka228
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2011-11-04 o 11:55

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 18:37   #148
vegas_18
Raczkowanie

byłam w salonie Impresja ale szczerze nic ciekawego nie znalazłam.Polecam salon w kupcu na samej górze,salon przy starym basenie Mariola i na gołębiej.Tam napewno coś wybierzesz
Ale nie bierz tej co ja! --->żarcik z tym

Stary 2011-11-04, 06:44   #149
shirmus
Rozeznanie

W Margarett 12-13 listopada jest wyprzedaż cała kolekcja 2011 za 1500zł, sukienki są bardzo ładne, sama wczoraj zrobiłam maraton po salonach namierzyłam się i udało mi się wybrać idealną. Osobiście polecam salony w lublinie na Bernardyńskiej ,Margaret a i jeszcze komis na konopnickiej (tam znalazłam nawet piękną suknie która w sklepie kosztuje 4200 a w komisie była za 1400 niestety była już zarezerwowana a nie chciałam komuś podkupić sukienki).
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 11:59   #150
stokrotka228
Przyczajenie

Cytat:
byłam w salonie Impresja ale szczerze nic ciekawego nie znalazłam.Polecam salon w kupcu na samej górze,salon przy starym basenie Mariola i na gołębiej.Tam napewno coś wybierzesz
Ale nie bierz tej co ja! --->żarcik z tym
Ja w Kupcu byłam w Lorenie tam obsługa miła jest i suknie też mają nawet fajne a propo tej Marioli to właśnie tam zostałam tak nie ładnie potraktowana i odesłana z kwitkiem że po nowym roku dopiero mogę przyjść mierzyć suknie co prawda ładne mają ale zniechęciła mnie ta Pani do tego salonu a co za salon jest na gołębiej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości