![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)
-Ogólnie byłam dość wyszczekanym dzieckiem rodzice mi opowiadali jak kiedyyś byłam u babci z bratem i staliśmy sobie przed jej domem i akurat podjechał miejscowy lekarz swoim samochodem..oczywiście genialna Madzia musiała na głos skomentować, że lekarz a takim małym gratem jeździ (mój tato wtedy był kierowcą autobusu więc to było duże
![]() -Miałam jakoś może 3/4 latka i byłam niejadkiem...gdy babcia chciała we mnie wmusić resztkę jedzienia odmawiałam, więc dziadek sie wkurzył i poszedł po pas...gdy przyszedł i już miał się za mnie zabrać wykrzyknęłam do niego : -Dziadek do jasnej cholery, nie widzisz ,że jem? - W podstawówce mieliśmy mieć angielski..było już po dzwonku więc trochę się tłoku zrobiło na korytarzu..stoję sobie spokojnie czekam na nauczyciela a go nie ma nagle poczułam, że ktoś nie popycha jakby się chciał przepchnąć..więc jak już nie mogłam wytrzymać obruciłam się w kierunku "popychacza" z dziarskim okrzykiem:-No co?!- tak się złożyło, że to mój nauczyciel był ![]() -Rozpisałam się ale co tam ![]() ![]() - Z bratem bawiliśmy się tak, że plastikowe ludki z jajka niespodzianki oblepialiśmy piaskiem i wrzucaliśmy do studni (który szybciej wypłynie) niezły był ochrzan jak tato spuścił wode ze studni a całe dno pokryte było piachem ![]() - Mieliśmy też taki zwyczaj, że przerzucaliśmy nasze lalki typu Barbie przez drugty wysokiego napięcia albo belki na strychu ![]() Super wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madia sadystko jedna ;-) Ja pamiętam, że moje barbie (a miałam ich tylko 6 bo trudno je było dostać) zawsze lądowały u Judyty Fryzjera :P Irokez, łysina... Wszystko co sobie wyobraziłam. ;-) Aż mama przyszła i jak to zobaczyła mnie zrąbała ;-) Co do lalek- kiedyś z Czech przywieźli mi lalkę wys.120 cm mniej więcej na tamte czasy mojego wzrostu. Bawiłam się, że to mój TŻ ;-) i zawsze jak mi się sprzeciwiał to go popychałam, aż któregoś dnia noga mu odpadła i nic nie dało się naprawić ;-) I mój TŻ miał jedną nogę ;-) Ale wierna pozostałam tylko jemu ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś ty dziecko za zabawe wymyśliła- uśmiałam się aż mi się siku chce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Najlepszy to był mój starszy brat- jak był mały był nadpobudliwy- no cóż zespół ADHD- i szukał sobie różnych zajęć np. Miał najlepszego kumpla Jomka i Lutasa- Kutasa (tak go nazywał)- i tarli cegły żeby taki proch się z nich zrobił i później to chowali i jeden chłopak nasz ówczesny sąsiad chciał dołączyć do ich spóły- a oni powiedzieli mu ze jak utrze dwa litry prochu to go przyjmą- wiedząc dobrze że chłopak nie da rady bo sami to w tydzien robili we trzech- z rana Krzysiu przyniósł dwie butelki prochu- a oni z zazdrości wysypali mu je i nie przyjeli do gangu Andrzejka- a wieczorem jeden czatował a dwóch zbierało- bo jak mogło się tyle prochu zmarnować??
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ja mialam kiedys taka glupia przygode :| Szlam z kolezanka bo jej tata wyslal nas po wody ,takie duze w ciemnych bytelkach szxklanych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak słodkie kłamstewka z dzieciństwa :P Ale to wiarygodne było :P Mnie jak wysłali w wieku 6 lat do sklepu po te takie oranżady w butelkach "grodziskie" o ile pamiętam, to kupiłam lizaka. Nie wiem łaaaaj bałam się powiedzieć mamie o lizaku i skłamałam, że mnie okradli pod sklepem ![]() Też nie uwierzyli ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cudowny watek
![]() ![]() Mialam moze z 6 lat i bardzo chcialam pomoc mamie, wiec wzielam kosz i poszlam wyrzucic smieci. Wtedy worki nie byly tak rozpowszechnione, jak teraz, wiec musialam z calym koszem powedrowac. A ze mala bylam, nie moglam za bardzo dosiegnac, zeby przechylic ten kosz tak, zeby wszystko wylecialo i kosz wpadl mi do smietnika. Chcialam go uratowac, wdrapalam sie na smietnik i tez tam wpadlam. Troche mi zajelo wygramolenie sie z niego, ale jakos sie udalo ![]() Pamietam tez, jak u babci na wsi gonil mnie rozwscieczony kogut i dziobal po tylku - myslalam, ze umre ze strachu. Mimo wszystko uwielbialam przebywac z kurami w ogrodku i wyciagac im jajka spod ogona ![]() Kiedys tata szedl ze mna do dentysty i wzielismy mlodsza siostre. Ja mialam moze z 12 lat, a ona 7. Jakis mleczak jej sie ruszal, wiec pani dentystka miala go obejrzec. Obejrzala moje zabki, wiec tata mowi, zeby jeszcze u tej mlodszej zobaczyla. Ogladamy sie, a jej nie ma. Wybieglismy z przychodni jej szukac. Jak ona do domu pedzila... Prawie pod blokiem juz byla ![]() Jak jeszcze mi sie cos przypomni, to napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeszcze mi sie przypomnialo, jak ze starsza o rok siostra lubilysmy sie zapalkami bawic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze tylko tak sie to skonczylo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Skąd ja to znam.... Kiedy miałam 4 lata mama zaprowadziła mnie do przedszkola, gdzie już drugiego dnia zwymiotowałam na panią przedszkolankę pomidorem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że będąc małą dziewczynką, kiedy chciało mi się siusiu zamiast skorzystać z nocniczka szłam do pokoju dziadka (jego przeważnie nie było) i siusiałam mu na sam środek dywanu
![]() Jak byłam już trochę starsza i umiałam czytać zobaczyłam na przystanku napis "j***ć (...) policjantów" i tak strasznie spodobało mi się, to słowo na "j", ze postanowiłam dowiedzieć się, co ono tak właściwie oznacza, wróciłam do domu pytałam mamy, taty, brata, ale oni tylko mówili, że to bardzo brzydkie słowo, to ja chciałąm wiedzieć, co ona oznacza i szukałam wyjaśnienia go w encyklopedii i słowniku wyrazów obcych ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
bodajze w 4 klasie podstawowki kupilam cukierki do szkoly, na imieniny. byl to taki dzien kiedy mialam duzo lekcji a nauczyciele mieli pytac prawie na kazdej z nich. cwaniara sie nie nauczyla i z duma poszla do szkoly. kiedy juz miala wyjsc czestowac klase okazalo sie, ze nie zabralam cukierkow
![]() ![]() jak byłam dzieciakiem i jeszcze mieszkałam w bloku, miałam bardzo dobry kontakt z chłopcami. gralam z nimi w piłke, szukalam sie, skakałam po drzewach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedna historia mi się przypomniała. Kiedyś u nas na ulicy do jednego z domów ktoś się włamał, więc my (chyba z 5 czy 6 osób, nasza paczka) zaczeliśmy "dochodzenie" kto to mógł zrobić, winą obarczaliśmy jakiś sąsiadów nielubianych przez nas etc, wtedy ja doszłam do wniosku, że wiem, kto to zrobił. Wziełam na bok moją koleżanke (3 lata starsza hmmm.) i mówię, "ja wiem, kto to zrobił, to na pewno SUPERMAN"
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj z mamą wspominałam rożne akcje które odstawiłam w domu kiedy zajmowała się mną babcia. Pamiętam jak kiedyś babcia wysłała mnie do sklepu (nie wiem czy już tego nie pisałam? ) i kazała mi kupić grodziską.Zawsze miałam tendencje do tego że reszty nie przynosiłam,
bo albo cukierki kupiłam, albo lody, albo hubbe bubbe ![]() (Miałam fioła na punkcie tej gumy ). Tego dnia babcia powiedziała, że mam przynieść całą resztę, bo jak nie to trzepnie mnie przez tyłek... Oj a miała krzepę, więc stwierdziłam, że nic nie kupię sobie. No, ale akurat przywieźli moje ulubione lizaki i nie mogłam się powstrzymać... Kupiłam sobie, zjadłam po drodze i wróciłam z zakupami do domu. Jeszcze pod domem szybko gryzłam ![]() Kiedy babcia zapytała gdzie jest reszta wypaliłam: "ej no.... okradli mnie pod sklepem! " Chyba nie było to zbyt wiarygodne... ![]() Ale co do interesów- zawsze na lizaki potrafiłam zarobić. Nigdy nie nosiłam pantofli w domu, za co wszyscy mnie gonili. No to zażyczyłam sobie laczki- w króliki. No, ale też nie nosiłam... Dziadek gonił, non stop się powtarzał, aż do znudzenia. W końcu poszłam na kompromis i powiedziałam : "ok.. bede nosić, ale.... za każdy dzień 0.50 groszy" Dziadkowi opadły ręce, ale zgodził się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Mialam ok 3-4 lat i biegalam po domu razem ze starszym bratem.Prawdopodobnie bawilismy sie w berka.Nie pamietam czy ja gonilam brata,czy brat mnie,w kazdym razie nie wyrobilam sie na zakrecie i....wbilam sie zebami w metalowa futryne...MLeczak,prawa jedynka wbil mi sie do srodka i natychmiast pojechalismy na pogotowie.Tam lekarze bali sie mnie dotknac zeby nie sprawic mi wiekszego bolu.Nie pamietam jak,ale mleczak zostal wyciagniety a lekarze stwierdzili ze w miejscu tego mleczaka prawdopodobnie nie wyrosnie mi staly zab...Dlugo chodzilam z jedna jedynka ale w koncu wyrosla mi i druga.Wiec jednak mam obie jedynki:-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Mniej wiecej w tym samym czasie,kiedy mialam ok 3 lat,wracalam z mama i bratem PKS-em od babci z Bieszczad.To taka prawdziwa wies,zreszta bardzo piekna a dzieci tamtejsze biegaja boso,sa wiecznie brudne,zaniedbane i strasznie przeklinaja.No ni podczas tej naszej podrozy,wszyscy-caly autobus siedzi cicho,kazdy czymstam zajety a ja sobie siedze,macham nozkami i zaczynam spiewac-"kujfa,kujfa,kujfa".M ama zrobila sie czerwona ale pomyslala ze jak nie bedzie zwracala na to uwagi to napewno sama przestane.A tu dalej-"kujfa,kujfa.."W koncu mama nie wytrzymala,a ze nie nigdy nie bila ani mnie ani brata wiec wziela mnie na sposob.Powiedziala ze u babci dzieci tak brzydko mowia i dlatego sa brudne i brzydkie i jak ja bede tak brzydko mowic to bede brzydka.Od tamtej pory wogole nie uzywalam brzydkich slow.No,teraz juz czasem uzywam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś była modna taka zabawa dla chłopaków że rzucali nożami tak żeby się wbiły w ziemię, no i na drążku taki jeden chłopak się bawił podrzucając nożem, ja się tam zakręciłam no i doszło do tego że nóż trafił w moją głowę, z uśmiechem wyjęłam go, oddałam chłopakowi mówiąc że nic się nie stało i poszłam z koleżanką, dopiero ona zauważyła i krzyknęła do mojego brata który grał w piłkę na boisku obok że mi krew z głowy leci a on na to żebym do mamy poszła <nieźle się o siostrzyczke troszczy, nie ? >no to poleciałam, trochę klatkę zapaprałam, wodę w wannie, cała czerwona była
![]()
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Hop, hop
![]() Fajny watek-wiec wygrzebuje i jednoczesnie probuje sobie przypomniec jakies moje "akcje" z dziecinstwa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lecę dalej czytać wątek ![]() Ja byłam bardzo dziwnym dzieckiem. Kiedyś dostałam od chrzestnego pieniądze, to wszyscy pytali: -Arethaf, co kupisz sobie za te pieniążki? Na co ja rezolutnie: Chlebek i kiełbaskę ![]()
plączę się w zdradzieckie supły. Czasami pękam, bo mnie przerywa niecierpliwość życia. Edytowane przez Arethaf Czas edycji: 2007-11-24 o 12:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
no to i ja opowiem moja
![]() Ja z moja siostra poszlysmy na sanki. Ja lat 7 ona 4 (tak wogole sie zastanawiam kto nas takie male same puscil,ale w tamtych czasach bylo inaczej). Poszlysmy na Palmiarnie(zielona gora), tam z tylu ogromna gora jest i wszystkie dzieciaki chodza na sanki. Zjezdzalysmy razem,ona z przodu a ja z tylu. Na samym dole gory rosna drzewa.Jak juz zobaczylam ze nie wyrobimy to zeskoczylam z sanek a ona wyrabala z rozpedem w to drzewo... Luk brwiowy rozwalony,krew na bialym sniegu,ja wzielam ja za reke,w drugie sanki polamane i ciagne do domu.Krew z niej sie leje,jacys ludzie na przystanku stali i jak nas zobaczyli to poszli z nami do domu. Siostra pojechala do szpitala,okazalo sie ze kawalek kory drzewa wbil jej sie kolo oka i pare milimetrow dalej i stracilaby wzrok ![]() to tyle ja poki co,ide spac teraz ale dopisze jeszce pare fajnych jutro ![]()
![]() |
#144 |
BAN stały
|
Miałam podobną historie do warszawianki.
![]() Bawiąc się z kuzynem w sypialni u naszej babci i dziadka,on po jednej stronie łóżka,ja po drugiej.Bawiliśmy się w aku ku,noi w pewnym momencie przyrąbałam w rame łóżka gubiąc 1/2 jedynke/i. Całe szczęście,że to były mleczaki. ![]() Ooo agolekz Z.G jestes??? Przypomniałaś mi pewną historie.Była zima,za moim blokiem jest taka górka z której zawsze zjeżdzałam czyto nartami,czy sankami.Pewnego razu postanowiłam odwrócić sanki tyłem,położyłam się na brzuchu.Tak zjechałam,że zaryłam nosem w ziemie i krew mi z nosa leciała.A ja w ryk. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Jak bylam mala to lubilam wlazic na drzewa dachy itd.Raz sobie wlazlam na niewysokiie drzewko i tak feralnie mi sie nozka powinela ze sie poslizgnelam i zahaczylam spodniami(ta czescia na pupie) o gałąź i tak sobie dyndalam a inne dzieci nie chcialy mi pomoc i smialy sie ze mnie heehh mialam szczescie bo moj ojciec przechodzil niedaleko i pomogl sierotce
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja jak bylam mala razem z moja mlodsza kuzynka(ja z czerwca ona z pazdiernika tego samego roku
![]() ![]() ![]() A nasza ulubiona zabawa bylo pieczenie ciastek z dodatkami pszenicy w puszkach po pasztetach jakis czy tam konserwach...jakie bylo nasze zdziwienie ze tam cos uroslo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
A ja napisze jeszcze sytuacje jak moj tato byl mlody...a wiec...
Zaczal swoja siostre (moja ciocie) uczyc jezdzic motorze lata 70 Roemt super motor ![]() Skonczylo sie wizyta u lekarza oraz pouczeniem zeby ""koze jej kupic a nie motor" a ogolny wyglad to pozdierane kolana i lakcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() najplepsze miejsce na swiecie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hostoria nie moja ale mojego Tż
jakiś czas po urodzinach swojej mamy mój 10-letni TŻ dostał za zadanie pójście po zakupy do sklepu mam dała mu portfel i powiedziała,że kartkę z listą zakupów ma w środku no poszedł mój TŻ po te zakupy:kupował według listy i do domu wracał obładowany siatami z różnymi specjałami-zatargał to jakoś na czwarte piętro bidoczek i po wejściu do domku powiedziła mamie ,że :"Tylko tortu nigdy nie było!" okazało się,że wydobył z portfela kartkę z listą zakupów na imprezę urodzinową,która odbyła się 2 tygodnie wcześniej
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.