Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-28, 13:13   #121
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)

-Ogólnie byłam dość wyszczekanym dzieckiem rodzice mi opowiadali jak kiedyyś byłam u babci z bratem i staliśmy sobie przed jej domem i akurat podjechał miejscowy lekarz swoim samochodem..oczywiście genialna Madzia musiała na głos skomentować, że lekarz a takim małym gratem jeździ (mój tato wtedy był kierowcą autobusu więc to było duże )
-Miałam jakoś może 3/4 latka i byłam niejadkiem...gdy babcia chciała we mnie wmusić resztkę jedzienia odmawiałam, więc dziadek sie wkurzył i poszedł po pas...gdy przyszedł i już miał się za mnie zabrać wykrzyknęłam do niego : -Dziadek do jasnej cholery, nie widzisz ,że jem?
- W podstawówce mieliśmy mieć angielski..było już po dzwonku więc trochę się tłoku zrobiło na korytarzu..stoję sobie spokojnie czekam na nauczyciela a go nie ma nagle poczułam, że ktoś nie popycha jakby się chciał przepchnąć..więc jak już nie mogłam wytrzymać obruciłam się w kierunku "popychacza" z dziarskim okrzykiem:-No co?!- tak się złożyło, że to mój nauczyciel był
-Rozpisałam się ale co tam Miałam kilka latek i byłam z rodzicami na Mazurach bawiłam się w piaskownicy, był tam też starszy nieco ode mnie Niemiec...ja miałam plastikową łopatkę on metalową ..wymieniliśmy się nimi a na końcu mu ją przywaliłam i oczywiście z krzykiem zwiałam ..nie wiem może zdenerwowało mnie to ,że nie mogliśmy się dogadać
- Z bratem bawiliśmy się tak, że plastikowe ludki z jajka niespodzianki oblepialiśmy piaskiem i wrzucaliśmy do studni (który szybciej wypłynie) niezły był ochrzan jak tato spuścił wode ze studni a całe dno pokryte było piachem
- Mieliśmy też taki zwyczaj, że przerzucaliśmy nasze lalki typu Barbie przez drugty wysokiego napięcia albo belki na strychu

Super wątek

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 14:41   #122
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Cytat:
Napisane przez Madia
- Mieliśmy też taki zwyczaj, że przerzucaliśmy nasze lalki typu Barbie przez drugty wysokiego napięcia albo belki na strychu

Super wątek
To dopiero zajęcie
Madia sadystko jedna ;-)
Ja pamiętam, że moje barbie (a miałam ich tylko 6 bo trudno je było dostać)
zawsze lądowały u Judyty Fryzjera :P
Irokez, łysina... Wszystko co sobie wyobraziłam. ;-)
Aż mama przyszła i jak to zobaczyła mnie zrąbała ;-)

Co do lalek- kiedyś z Czech przywieźli mi lalkę wys.120 cm
mniej więcej na tamte czasy mojego wzrostu.
Bawiłam się, że to mój TŻ ;-) i zawsze jak mi się sprzeciwiał
to go popychałam, aż któregoś dnia noga mu odpadła
i nic nie dało się naprawić ;-)
I mój TŻ miał jedną nogę ;-)
Ale wierna pozostałam tylko jemu
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 14:53   #123
M@yk@20
Zadomowienie

GG do M@yk@20

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja pamiętam ich sporo. Z przykrych - jak miałam chyba 5 lat byłam latem w sklepie z mamą. Stałyśmy w kolejce. A że byłam mała [niska, jak to dziecko], patrzyłam na stopy innych kobiet stojących w owej kolejce. I jedna baba miała takie sandały, czy klapki, ze jej paluchy wystawały [były okropne]. I wymyśliłam sobie taką zabawę, że przysuwałam swoją stope do jej paluchów [wiem, że to brzmi idiotycznie, ale dzieci mają rózne pomysły] i wtedy ona je odsuwała. I tak w kółko. Aż ta baba sie wkurzyła i zaczęła wrzeszczeć na moją mamę, że ja jej depcze po palcach! :| Nieprawda, tylko przysuwałam Oczywiście nie zdążyłam tego powiedzieć, bo zrobiła sie awantura i mama wyszła ze mną stamtąd. Dostałam tez klapsa, nie wiem za co, ale cóz.

A Wy, macie jakieś przygody tego typu?

Coś ty dziecko za zabawe wymyśliła- uśmiałam się aż mi się siku chce
Stary 2005-09-28, 14:59   #124
M@yk@20
Zadomowienie

GG do M@yk@20

Najlepszy to był mój starszy brat- jak był mały był nadpobudliwy- no cóż zespół ADHD- i szukał sobie różnych zajęć np. Miał najlepszego kumpla Jomka i Lutasa- Kutasa (tak go nazywał)- i tarli cegły żeby taki proch się z nich zrobił i później to chowali i jeden chłopak nasz ówczesny sąsiad chciał dołączyć do ich spóły- a oni powiedzieli mu ze jak utrze dwa litry prochu to go przyjmą- wiedząc dobrze że chłopak nie da rady bo sami to w tydzien robili we trzech- z rana Krzysiu przyniósł dwie butelki prochu- a oni z zazdrości wysypali mu je i nie przyjeli do gangu Andrzejka- a wieczorem jeden czatował a dwóch zbierało- bo jak mogło się tyle prochu zmarnować??
Stary 2005-09-28, 15:01   #125
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja mialam kiedys taka glupia przygode :| Szlam z kolezanka bo jej tata wyslal nas po wody ,takie duze w ciemnych bytelkach szxklanych Ja nioslam jedna i kolezanka jedna. Jak wracalysmy zobaczylam idacego faceta w krotkich spodenkach ,takich sportowych jak kiedys sie chodzilo na w-f i z godawki wygladal mu czlonek tak przynajmniej mi sie wydawalo ale jak o tym teraz mysle to juz sama nie wiem I ja z wrazenia a razcej przestraszniea upuscilam wode i sie potlukla ;( Balysmy sie z kolezanka powiedziec jej tacie i wpadlysmy na jakze madry pomysl ,ze nie powiemy prawdy ,sklamalysmy ,ze spotkalysmy moich rodzicow i bardzo chcialo im sie pic i pozyczyli sobie wode .... Bardzo madre i wcale by sie nie wydalo Ahhh ale te dzieci sa :P Oczywiscie wydalo sie jak tylko to powiedzialysmy
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 15:18   #126
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Ja mialam kiedys taka glupia przygode :| Szlam z kolezanka bo jej tata wyslal nas po wody ,takie duze w ciemnych bytelkach szxklanych Ja nioslam jedna i kolezanka jedna. Jak wracalysmy zobaczylam idacego faceta w krotkich spodenkach ,takich sportowych jak kiedys sie chodzilo na w-f i z godawki wygladal mu czlonek tak przynajmniej mi sie wydawalo ale jak o tym teraz mysle to juz sama nie wiem I ja z wrazenia a razcej przestraszniea upuscilam wode i sie potlukla ;( Balysmy sie z kolezanka powiedziec jej tacie i wpadlysmy na jakze madry pomysl ,ze nie powiemy prawdy ,sklamalysmy ,ze spotkalysmy moich rodzicow i bardzo chcialo im sie pic i pozyczyli sobie wode .... Bardzo madre i wcale by sie nie wydalo Ahhh ale te dzieci sa :P Oczywiscie wydalo sie jak tylko to powiedzialysmy
Iza- hahahahha ;-)
Nie ma to jak słodkie kłamstewka z dzieciństwa :P
Ale to wiarygodne było :P
Mnie jak wysłali w wieku 6 lat do sklepu po te takie oranżady
w butelkach "grodziskie" o ile pamiętam, to kupiłam lizaka.
Nie wiem łaaaaj bałam się powiedzieć mamie o lizaku
i skłamałam, że mnie okradli pod sklepem
Też nie uwierzyli

Stary 2005-09-28, 15:40   #127
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madia
-- W podstawówce mieliśmy mieć angielski..było już po dzwonku więc trochę się tłoku zrobiło na korytarzu..stoję sobie spokojnie czekam na nauczyciela a go nie ma nagle poczułam, że ktoś nie popycha jakby się chciał przepchnąć..więc jak już nie mogłam wytrzymać obruciłam się w kierunku "popychacza" z dziarskim okrzykiem:-No co?!- tak się złożyło, że to mój nauczyciel był
Oj, ja całkiem niedawno zjechałam nową, młodą nauczycielkę przepychającą się niemiłosiernie po korytarzu biorąc ją za pierwszoklasistkę Serio wygląda na najwyżej 16 lat.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-28, 17:16   #128
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Smile Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)

Cudowny watek Juz nie moge ze smiechu Tez mialam sporo smiesznych, strasznych i przerazajacych przezyc z dziecinstwa.
Mialam moze z 6 lat i bardzo chcialam pomoc mamie, wiec wzielam kosz i poszlam wyrzucic smieci. Wtedy worki nie byly tak rozpowszechnione, jak teraz, wiec musialam z calym koszem powedrowac. A ze mala bylam, nie moglam za bardzo dosiegnac, zeby przechylic ten kosz tak, zeby wszystko wylecialo i kosz wpadl mi do smietnika. Chcialam go uratowac, wdrapalam sie na smietnik i tez tam wpadlam. Troche mi zajelo wygramolenie sie z niego, ale jakos sie udalo
Pamietam tez, jak u babci na wsi gonil mnie rozwscieczony kogut i dziobal po tylku - myslalam, ze umre ze strachu. Mimo wszystko uwielbialam przebywac z kurami w ogrodku i wyciagac im jajka spod ogona
Kiedys tata szedl ze mna do dentysty i wzielismy mlodsza siostre. Ja mialam moze z 12 lat, a ona 7. Jakis mleczak jej sie ruszal, wiec pani dentystka miala go obejrzec. Obejrzala moje zabki, wiec tata mowi, zeby jeszcze u tej mlodszej zobaczyla. Ogladamy sie, a jej nie ma. Wybieglismy z przychodni jej szukac. Jak ona do domu pedzila... Prawie pod blokiem juz byla
Jak jeszcze mi sie cos przypomni, to napisze
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 17:38   #129
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Smile Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)

Jeszcze mi sie przypomnialo, jak ze starsza o rok siostra lubilysmy sie zapalkami bawic Oczywiscie jak rodzicow nie bylo w domu. Mialam moze 6 lat. Nawet nie wiem, skad wytrzasnelam pudelko zapalek, bo zwykle byly pochowane W kuchni mielismy taki blat, pod ktorym stal kosz na smieci, butelki i takie tam rzeczy. Zeby nie bylo to tak "na widoku", mama zaslonila to firanka. No i ja odkrylam na tym blacie, pod spodem odstajaca tasme klejaca. I jako bardzo ciekawskie dziecko, chcialam wiedziec, czy tasma sie zapali. Przylozylam do niej zapalke, a ona blyskawicznie sie zapalila, a ta firanka tez Zlapalam jakis kubek z woda i zaczelam to gasic. Udalo sie. Ale firanka miala wypalone dziury Wiec wzielam nozyczki i powycinalam je, zeby nie bylo widac, ze to od ognia. Mimo wszystko rodzice sie zorientowali... Ale bylo Od tamtej pory unikalam ognia jak.... ognia
Dobrze, ze tylko tak sie to skonczylo.
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 18:12   #130
Liana
Zadomowienie

Skąd ja to znam.... Kiedy miałam 4 lata mama zaprowadziła mnie do przedszkola, gdzie już drugiego dnia zwymiotowałam na panią przedszkolankę pomidorem (nie mogę jeść ze skórką) Owa pani nie posiadała chyba "pedagogicznego podejścia" do małego dziecka, bo strasznie mnie nakrzyczała i powiedziała, że nienawidzi dzieci które wymiotują i kazała mi stanąć w kącie, co było dla mnie wielką traumą!! W nocy- chyba ze stresu- dostałam wysokiej gorączki i do przedszkola nie poszłam. NIGDY!! Za skarby świata nie dałam się nawet poprowadzić w jego stronę. I tak skończyła się moja dwudniowa przygoda z przedszkolem, na szczęście mieszkała z nami babcia, która i taki tak się mną zajmowała.
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 18:29   #131
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Pamiętam, że będąc małą dziewczynką, kiedy chciało mi się siusiu zamiast skorzystać z nocniczka szłam do pokoju dziadka (jego przeważnie nie było) i siusiałam mu na sam środek dywanu

Jak byłam już trochę starsza i umiałam czytać zobaczyłam na przystanku napis "j***ć (...) policjantów" i tak strasznie spodobało mi się, to słowo na "j", ze postanowiłam dowiedzieć się, co ono tak właściwie oznacza, wróciłam do domu pytałam mamy, taty, brata, ale oni tylko mówili, że to bardzo brzydkie słowo, to ja chciałąm wiedzieć, co ona oznacza i szukałam wyjaśnienia go w encyklopedii i słowniku wyrazów obcych

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-28, 18:44   #132
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

bodajze w 4 klasie podstawowki kupilam cukierki do szkoly, na imieniny. byl to taki dzien kiedy mialam duzo lekcji a nauczyciele mieli pytac prawie na kazdej z nich. cwaniara sie nie nauczyla i z duma poszla do szkoly. kiedy juz miala wyjsc czestowac klase okazalo sie, ze nie zabralam cukierkow no coz mielismy wyzerke w domu

jak byłam dzieciakiem i jeszcze mieszkałam w bloku, miałam bardzo dobry kontakt z chłopcami. gralam z nimi w piłke, szukalam sie, skakałam po drzewach i tak pewnego dnia z samego rana, musialabyc to sobota, wyszlam z domu. mama mnie szukala jak idiotka a kiedy mnie znalazla, zobaczyla ze tylko pralka mnie wyczysci mama sie zdenerwowała bo za godzine mielismy jechac na wesele wujka no a ja oczywiscie zapomniałam
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 08:19   #133
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7
- raz, miałam jakieś 5 lat wypsikałam sie lakierem do włosów mojej siostry (jest starsza ode mnie o 11 lat) bo myślałam że do dezodorant ...nie musze chyba mówić że koszulkę miałam sztywną jak zbroję rycerską a w dodatku oberwało mi się bo to lata 80 były, a lakier przywozła siostrze znajoma z Niemiec.
Ty to zrobiłąś jako nieświadome dziecko... . Ojciec mojego byłego TŻ dostał kiedyś na imieniny od kogoś taki zestaw w którym była pianka do golenia. Otworzył, mówi"ładny zapach", zadarł pachę do góry i... się popryskał

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 08:55   #134
layla_lbn
Zakorzenienie

Jeszcze jedna historia mi się przypomniała. Kiedyś u nas na ulicy do jednego z domów ktoś się włamał, więc my (chyba z 5 czy 6 osób, nasza paczka) zaczeliśmy "dochodzenie" kto to mógł zrobić, winą obarczaliśmy jakiś sąsiadów nielubianych przez nas etc, wtedy ja doszłam do wniosku, że wiem, kto to zrobił. Wziełam na bok moją koleżanke (3 lata starsza hmmm.) i mówię, "ja wiem, kto to zrobił, to na pewno SUPERMAN" , do teraz zastanawiam się dlaczego wskazałam ajurat jego, przecież to dobry gość był :P

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2005-09-30, 08:56   #135
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Wczoraj z mamą wspominałam rożne akcje które odstawiłam w domu kiedy zajmowała się mną babcia. Pamiętam jak kiedyś babcia wysłała mnie do sklepu (nie wiem czy już tego nie pisałam? ) i kazała mi kupić grodziską.Zawsze miałam tendencje do tego że reszty nie przynosiłam,
bo albo cukierki kupiłam, albo lody, albo hubbe bubbe
(Miałam fioła na punkcie tej gumy ).
Tego dnia babcia powiedziała, że mam przynieść całą
resztę, bo jak nie to trzepnie mnie przez tyłek...
Oj a miała krzepę, więc stwierdziłam, że nic nie kupię sobie.
No, ale akurat przywieźli moje ulubione lizaki
i nie mogłam się powstrzymać...
Kupiłam sobie, zjadłam po drodze i wróciłam z zakupami do domu.

Jeszcze pod domem szybko gryzłam

Kiedy babcia zapytała gdzie jest reszta wypaliłam:
"ej no.... okradli mnie pod sklepem! "
Chyba nie było to zbyt wiarygodne...

Ale co do interesów- zawsze na lizaki potrafiłam zarobić.
Nigdy nie nosiłam pantofli w domu, za co wszyscy mnie
gonili. No to zażyczyłam sobie laczki- w króliki.
No, ale też nie nosiłam...
Dziadek gonił, non stop się powtarzał, aż do znudzenia.
W końcu poszłam na kompromis i powiedziałam :
"ok.. bede nosić, ale.... za każdy dzień 0.50 groszy"
Dziadkowi opadły ręce, ale zgodził się

Stary 2005-09-30, 14:13   #136
201804200947
Konto usunięte

Mialam ok 3-4 lat i biegalam po domu razem ze starszym bratem.Prawdopodobnie bawilismy sie w berka.Nie pamietam czy ja gonilam brata,czy brat mnie,w kazdym razie nie wyrobilam sie na zakrecie i....wbilam sie zebami w metalowa futryne...MLeczak,prawa jedynka wbil mi sie do srodka i natychmiast pojechalismy na pogotowie.Tam lekarze bali sie mnie dotknac zeby nie sprawic mi wiekszego bolu.Nie pamietam jak,ale mleczak zostal wyciagniety a lekarze stwierdzili ze w miejscu tego mleczaka prawdopodobnie nie wyrosnie mi staly zab...Dlugo chodzilam z jedna jedynka ale w koncu wyrosla mi i druga.Wiec jednak mam obie jedynki:-D
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 14:34   #137
201804200947
Konto usunięte

Mniej wiecej w tym samym czasie,kiedy mialam ok 3 lat,wracalam z mama i bratem PKS-em od babci z Bieszczad.To taka prawdziwa wies,zreszta bardzo piekna a dzieci tamtejsze biegaja boso,sa wiecznie brudne,zaniedbane i strasznie przeklinaja.No ni podczas tej naszej podrozy,wszyscy-caly autobus siedzi cicho,kazdy czymstam zajety a ja sobie siedze,macham nozkami i zaczynam spiewac-"kujfa,kujfa,kujfa".M ama zrobila sie czerwona ale pomyslala ze jak nie bedzie zwracala na to uwagi to napewno sama przestane.A tu dalej-"kujfa,kujfa.."W koncu mama nie wytrzymala,a ze nie nigdy nie bila ani mnie ani brata wiec wziela mnie na sposob.Powiedziala ze u babci dzieci tak brzydko mowia i dlatego sa brudne i brzydkie i jak ja bede tak brzydko mowic to bede brzydka.Od tamtej pory wogole nie uzywalam brzydkich slow.No,teraz juz czasem uzywam
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 14:41   #138
seemore
Wtajemniczenie

kiedyś była modna taka zabawa dla chłopaków że rzucali nożami tak żeby się wbiły w ziemię, no i na drążku taki jeden chłopak się bawił podrzucając nożem, ja się tam zakręciłam no i doszło do tego że nóż trafił w moją głowę, z uśmiechem wyjęłam go, oddałam chłopakowi mówiąc że nic się nie stało i poszłam z koleżanką, dopiero ona zauważyła i krzyknęła do mojego brata który grał w piłkę na boisku obok że mi krew z głowy leci a on na to żebym do mamy poszła <nieźle się o siostrzyczke troszczy, nie ? >no to poleciałam, trochę klatkę zapaprałam, wodę w wannie, cała czerwona była na szczęście rana nie była głęboka i obyło się bez pogotowia i takie tam < mieliśmy znajomego lekarza w bloku obok i do niego poszliśmy>

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 15:41   #139
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Juda
Wczoraj z mamą wspominałam rożne akcje które odstawiłam w domu kiedy zajmowała się mną babcia. Pamiętam jak kiedyś babcia wysłała mnie do sklepu (nie wiem czy już tego nie pisałam? ) i kazała mi kupić grodziską.Zawsze miałam tendencje do tego że reszty nie przynosiłam,
bo albo cukierki kupiłam, albo lody, albo hubbe bubbe
(Miałam fioła na punkcie tej gumy ).
Tego dnia babcia powiedziała, że mam przynieść całą
resztę, bo jak nie to trzepnie mnie przez tyłek...
Oj a miała krzepę, więc stwierdziłam, że nic nie kupię sobie.
No, ale akurat przywieźli moje ulubione lizaki
i nie mogłam się powstrzymać...
Kupiłam sobie, zjadłam po drodze i wróciłam z zakupami do domu.

Jeszcze pod domem szybko gryzłam

Kiedy babcia zapytała gdzie jest reszta wypaliłam:
"ej no.... okradli mnie pod sklepem! "
Chyba nie było to zbyt wiarygodne...

Ale co do interesów- zawsze na lizaki potrafiłam zarobić.
Nigdy nie nosiłam pantofli w domu, za co wszyscy mnie
gonili. No to zażyczyłam sobie laczki- w króliki.
No, ale też nie nosiłam...
Dziadek gonił, non stop się powtarzał, aż do znudzenia.
W końcu poszłam na kompromis i powiedziałam :
"ok.. bede nosić, ale.... za każdy dzień 0.50 groszy"
Dziadkowi opadły ręce, ale zgodził się
Juda to sie nazywa przedsiebiorczosc ... jednym slowem przyszla businesswoman jak juz nia nie jestes
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-24, 12:25   #140
layla_lbn
Zakorzenienie

Hop, hop
Fajny watek-wiec wygrzebuje i jednoczesnie probuje sobie przypomniec jakies moje "akcje" z dziecinstwa , ale jakos slabo mi idzie, pozniej sprobuje rodzinki podpytac

Stary 2007-11-24, 12:33   #141
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovisa Pokaż wiadomość
Ja pamiętam ich sporo. Z przykrych - jak miałam chyba 5 lat byłam latem w sklepie z mamą. Stałyśmy w kolejce. A że byłam mała [niska, jak to dziecko], patrzyłam na stopy innych kobiet stojących w owej kolejce. I jedna baba miała takie sandały, czy klapki, ze jej paluchy wystawały [były okropne]. I wymyśliłam sobie taką zabawę, że przysuwałam swoją stope do jej paluchów [wiem, że to brzmi idiotycznie, ale dzieci mają rózne pomysły] i wtedy ona je odsuwała. I tak w kółko. Aż ta baba sie wkurzyła i zaczęła wrzeszczeć na moją mamę, że ja jej depcze po palcach! :| Nieprawda, tylko przysuwałam Oczywiście nie zdążyłam tego powiedzieć, bo zrobiła sie awantura i mama wyszła ze mną stamtąd. Dostałam tez klapsa, nie wiem za co, ale cóz.

A Wy, macie jakieś przygody tego typu?
Poprawił mi ten post nastrój... Siedzę przed kompem i rżę

Lecę dalej czytać wątek

Ja byłam bardzo dziwnym dzieckiem. Kiedyś dostałam od chrzestnego pieniądze, to wszyscy pytali:

-Arethaf, co kupisz sobie za te pieniążki?

Na co ja rezolutnie: Chlebek i kiełbaskę

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.

Edytowane przez Arethaf
Czas edycji: 2007-11-24 o 12:55 Powód: dopisek
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-24, 22:37   #142
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
U mnie po rodzinie krąży słynna historia....(ehhh zawsze jak moja mama ją opowiada w towarzystwie to od razu robię się czerwona jak burak i mam ochotę zapaść się pod ziemię )

Miałam może z 4-5 lat.Pojechałam z mamą na rowerach do sklepu.Mama weszła do środka a ja grzecznie pilnowałam mojego cennego żołtego rowerka (rowerku ? ).Przed sklepem siedziało kilku żuli,byli bardzo zajęci romową (mnie nawet nie widzieli) i cały czas tylko słyszałam " O K.... ale gorąco" "O k...jak wszystko podrożało" i cały czas tylko to k...... mać.Słuchałam tej 'rozmowy 'bardzo uważnie.Potem jak mam wróciła,grzecznie wsiadłam na swój ukochany rowerk i ruszyłyśmy do domu.Podczas wyczerpującego pedałowania zauważyłam,że naprzeciw mnie (tylko po drugiej stronie ulicy) jedzie ksiądz w sutannie na rowerze.I na caaaaaaaaały głos wypaliłam "O k....wa facet w spódnicy na rowerze jedzie Mamo zobacz!".
Ksiądz o mało z roweru nie spadł i mało brakowało a wjechałby do rowu.A mama "Matko Boska gdzieś ty takich słów się nauczyła...jedź szybciej...dziecko...jedź szybciej" i spalona ze wstydu narzuciła takie tempo jak na Tour de France.
MAKABRA

nie wiem czemu tak zareagowałam.przecież wcześniej juz widziałam księży
u mnie wygralas z historia w tym watku

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-24, 23:54   #143
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

no to i ja opowiem moja

Ja z moja siostra poszlysmy na sanki. Ja lat 7 ona 4 (tak wogole sie zastanawiam kto nas takie male same puscil,ale w tamtych czasach bylo inaczej).

Poszlysmy na Palmiarnie(zielona gora), tam z tylu ogromna gora jest i wszystkie dzieciaki chodza na sanki. Zjezdzalysmy razem,ona z przodu a ja z tylu. Na samym dole gory rosna drzewa.Jak juz zobaczylam ze nie wyrobimy to zeskoczylam z sanek a ona wyrabala z rozpedem w to drzewo...
Luk brwiowy rozwalony,krew na bialym sniegu,ja wzielam ja za reke,w drugie sanki polamane i ciagne do domu.Krew z niej sie leje,jacys ludzie na przystanku stali i jak nas zobaczyli to poszli z nami do domu.

Siostra pojechala do szpitala,okazalo sie ze kawalek kory drzewa wbil jej sie kolo oka i pare milimetrow dalej i stracilaby wzrok

to tyle ja poki co,ide spac teraz ale dopisze jeszce pare fajnych jutro
Stary 2007-11-25, 00:06   #144
atka83
BAN stały

Miałam podobną historie do warszawianki.

Bawiąc się z kuzynem w sypialni u naszej babci i dziadka,on po jednej stronie łóżka,ja po drugiej.Bawiliśmy się w aku ku,noi w pewnym momencie przyrąbałam w rame łóżka gubiąc 1/2 jedynke/i. Całe szczęście,że to były mleczaki.

Ooo agolekz Z.G jestes???

Przypomniałaś mi pewną historie.Była zima,za moim blokiem jest taka górka z której zawsze zjeżdzałam czyto nartami,czy sankami.Pewnego razu postanowiłam odwrócić sanki tyłem,położyłam się na brzuchu.Tak zjechałam,że zaryłam nosem w ziemie i krew mi z nosa leciała.A ja w ryk.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 11:27   #145
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez satine Pokaż wiadomość
u mnie wygralas z historia w tym watku

O kurcze zapomniałam o tym poście kompletnie...
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 23:28   #146
donia870
Raczkowanie

Jak bylam mala to lubilam wlazic na drzewa dachy itd.Raz sobie wlazlam na niewysokiie drzewko i tak feralnie mi sie nozka powinela ze sie poslizgnelam i zahaczylam spodniami(ta czescia na pupie) o gałąź i tak sobie dyndalam a inne dzieci nie chcialy mi pomoc i smialy sie ze mnie heehh mialam szczescie bo moj ojciec przechodzil niedaleko i pomogl sierotce
donia870 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 20:14   #147
BTC
Raczkowanie

Ja jak bylam mala razem z moja mlodsza kuzynka(ja z czerwca ona z pazdiernika tego samego roku ) zawsze lapalysmy na wsi pijawki do sloika wczesniej starannie przygotowanego...troszecz ke piasku jakas trawka zeby pijawka nie umarla z glodu i do dziela...jakie bylo nasze zdiwienie ze pijawek nie bylouznalysmy ze uciekly chociaz na dzien dzisiejszy nie wiem jakis cudem skoro byly przykryte nakretka...

A nasza ulubiona zabawa bylo pieczenie ciastek z dodatkami pszenicy w puszkach po pasztetach jakis czy tam konserwach...jakie bylo nasze zdziwienie ze tam cos uroslo...
BTC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 20:33   #148
BTC
Raczkowanie

A ja napisze jeszcze sytuacje jak moj tato byl mlody...a wiec...

Zaczal swoja siostre (moja ciocie) uczyc jezdzic motorze lata 70 Roemt super motor ...ciocia sie torche bala ale mimo to tato ja uczyl...i on na nią strasznie krzyczał, raz jechali z górki ciacia prowadzila a za nia z tylu tato siedzial i krzyczy ze jedzie za wolno wiec cioacia przygazowala a ze zblizal sie zakret tato kazal jej powoli hamowac a jej sie pomylilo i zamiast hamulca to ona gaz...a ze moj tato ma dlugie nogi to zdazyl zeskoczyc z motoru...a ciocia...pojechala dalej i rabnela prosto w przystanek<hahaha>

Skonczylo sie wizyta u lekarza oraz pouczeniem zeby ""koze jej kupic a nie motor" a ogolny wyglad to pozdierane kolana i lakcie
BTC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 20:34   #149
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Miałam podobną historie do warszawianki.

Bawiąc się z kuzynem w sypialni u naszej babci i dziadka,on po jednej stronie łóżka,ja po drugiej.Bawiliśmy się w aku ku,noi w pewnym momencie przyrąbałam w rame łóżka gubiąc 1/2 jedynke/i. Całe szczęście,że to były mleczaki.

Ooo agolekz Z.G jestes???

Przypomniałaś mi pewną historie.Była zima,za moim blokiem jest taka górka z której zawsze zjeżdzałam czyto nartami,czy sankami.Pewnego razu postanowiłam odwrócić sanki tyłem,położyłam się na brzuchu.Tak zjechałam,że zaryłam nosem w ziemie i krew mi z nosa leciała.A ja w ryk.
ano agolek z zielonej tymczasowo w Glasgow aczkolwiek docelowo w ZG
najplepsze miejsce na swiecie wiem co mowie
Stary 2007-11-27, 20:39   #150
miss venflon
Zakorzenienie

hostoria nie moja ale mojego Tż
jakiś czas po urodzinach swojej mamy mój 10-letni TŻ dostał za zadanie pójście po zakupy do sklepu
mam dała mu portfel i powiedziała,że kartkę z listą zakupów ma w środku
no poszedł mój TŻ po te zakupy:kupował według listy i do domu wracał obładowany siatami z różnymi specjałami-zatargał to jakoś na czwarte piętro bidoczek i po wejściu do domku powiedziła mamie ,że :"Tylko tortu nigdy nie było!"
okazało się,że wydobył z portfela kartkę z listą zakupów na imprezę urodzinową,która odbyła się 2 tygodnie wcześniej

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości