Kurza Klatka Piersiowa - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-18, 08:07   #121
mroczekk
Raczkowanie

Dot.: Kurza Klatka Piersiowa

16 lipca? w moje urodzinki bys mial.. ;]

a ja wczoraj nad jeziorkiem bylem.. calkiem sympatyczna woda ;] myslalem ze koledzy beda sie smiac z mojej klaty ale nic takiego nie bylo looz.
mroczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 23:05   #122
ŁukaszQ
Raczkowanie

Co taka cisza na forum?
Albo nic sie nie dzieje w związku z waszymi klatkami piersiowymi albo nie siedzicie w domu
Ja narazie jestem chory a jak wyzdrowieje to będe chodził nad rzeczkę opalę się troche. A jak wy byliście nad rzeką to czepiał sie was ktoś i pytał: Ty czemu taki kościsty jestes? Ja w tym roku nie miałem żadnej takiej sytuacji (i mam nadzieję nie mieć) ale w tamtym roku chłopak mojej siostry sie mnie pytał czemu taki pogięty jestem a jak chodziłem do podstawówki to już wogóle... mogłem reklamować głód w Nigerii

W sobotę ide na osiemnastke Oj będzie sie działo!!!
ŁukaszQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 10:50   #123
Pczoła
Przyczajenie

No to ŁukaszQ udanej zabawy Ci życzę. Tylko tam za dużo nie pij... A zresztą baw się w końcu jak impreza to trzeba korzystać

A co do czepiania się do mnie ostatnio na basenie brat koleżanki powiedział, że jestem chuda że aż mam zapadniętą od tego klatę ;D

A Ty gdzie do szpitala będziesz jechał na tą wizytę.?
Pczoła jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 11:20   #124
Madziallena:)
Raczkowanie

ŁukaszQ miłej zabawy życze jeżeli chodzi o czepianie sie to owszem,zdarza sie sporadycznie ale ostatnio coraz częściej aż sie zastanawiam czy moja wada sie nie pogłębia Ludzie podchodzą i dość idiotycznie pytają "co ty tu masz" pokazując palcem na moją klatke:/ to zazwyczaj znajomi... A jak sie wkurzam to odpowiadam że to mój kościsty przyjaciel który jest lepszy od faceta bo przynajmniej mnie nigdfy nie opuści i będzie mi wierny I wtedy już o nic więcej nie pytają... A czasami ktoś zwyczajnie podejdzie i zapyta co mam z klatką że jakaś taka wypukła to staram sie w miare spokojnie wytłumaczyć... Chociaż nie każdy rozumie jakie z tego powodu ma sie kompleksy. Mój brat mówi do mnie "kogut" a kuzyn "kurza stópka" :P niby śmieszne ale do czasu... Pozdrawiam
Madziallena:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 19:26   #125
Pletwa
Raczkowanie

WY to sie fajnie Macie nad wodą sobie siedzicie. a ja mam pełno spraw i problemów na głowie ze niewytrzymam normalnie ale Bawcie sie Dziewczyny i Chłopakija sie już bawiłem dosyć długo jakiś czas temu no i możew kiedyś znów będe mógł. podchodze pod 30 lat prawie no i już młodzian niejest ze mnie ale fizycznie sie czuje dobrze o psychice niewspomne bo kiepsko chociaż bywało gorzej. Pozdrawiam.
Pletwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 21:40   #126
ŁukaszQ
Raczkowanie

Szczerze mówiąc Madziallena ja czuję się dumny mając kurzą klatke, bo ja z kurzą wyglądam sporo lepiej niż moi kumple z normalnymi klatkami Tyle że wiem że twojego i mojego przypadku nie można porównywać bo ja swoją wade mogę zakryc mięśniami a tobie było by ciute gorzej
Wizyte mam 2 sierpnia i mam słabnącą nadzieję że operacje będe miał jeszcze w te wakacje(jeśli wogóle). Powiem wam że bardzo chciałbym miec te operacje ale... czy ja wyglądam aż tak źle żeby dać sie połamac
Jeszcze przed dwoma laty taka operacja to było by zupełnie inne (napewno lepsze) życie, ale czy teraz opłaca sie wykreślać z życia tydzień pobytu w szpitalu i kolejne kilka miesięcy które potrwa naprawa konstrukcji klatki(nie będe mógł cwiczyc

Z tego postu pewnie nic nie zrozumiecie bo przecze w nim sam sobie ale naprawde sam już nie wiem, mimo wakacji mam coraz więcej pracy i coraz mniej wolnego czasu który mógłbym spędzać w lepszym miejscu niż szpital
Stary 2007-06-21, 18:34   #127
Raczkowanie

No ŁukaszQ troche namieszałeś z tego co piszesz,że jesteś dumny z klatki bo wyglądasz lepiej od kumpli to po co chcesz sie łamać i niszczyć to co uważasz za piekneNaprawd e warto sie zastanowić.... Z drugiej zaś strony... Nie wiem jak Twoja wada wygląda live ale jeżeli jest niewiele większa od mojej to zapewne w zakopanem nie masz szans na to że jakiś lekarz sie Tobą po ludzku zaopiekuje,mam nadzieje że w Poznaniu pacjentów traktują jak ludzi a nie jak zwierzęta:P:P Pozdrawiam wszystkich Trzymajcie sie ciepło

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 18:27   #128
Pczoła
Przyczajenie

Ja Cię ŁukaszQ trochę rozumiem.
No ja też chciałabym mieć operacje ale to równa się z tym że będzie trzeba (przynajmniej na jakiś czas) zrezygnować z niektórych czynności przede wszystkim z uprawiani sportu. I ta myśl po prostu mnie przeraża.!
Stary 2007-06-24, 22:55   #129
ŁukaszQ
Raczkowanie

Yyy zmieniłem zdanie jednak chce miec te operacje
Stary 2007-06-25, 00:02   #130
mroczekk
Raczkowanie

ja sie zastanawiam co powiedziec do lekarza jak przyjde z ta klatka ;] i nie wiem kiedy sie do niego wybrac...
mroczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 14:32   #131
Krzycho4444
Przyczajenie

Takie pytanko do Madzialleny dlaczego nie polecasz kliniki w Zabrzu Ja wlasnie sie tam wybieram
Krzycho4444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-25, 18:47   #132
destroy
Przyczajenie

A jak z Wroclawiem? Slyszal ktos. Mam kurza klatke i slyszalem ze tam takze robi sie zabiegi. Do wrocka mam 25min drogi samochodem wiec ujdzie
destroy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 19:57   #133
Pletwa
Raczkowanie

Krzycho4444 no ja też słyszałem ze w Zabrzu źle te operacje przeprowadzają. partolą klatki. na forumie http://www.pectus.pl/ pisze. poczytaj. a Byliście na tym forumie? jak nie to polecam
Stary 2007-06-26, 10:38   #134
Pczoła
Przyczajenie

No ja też słyszałam że w Zabrzu nie wykonują za dobrze tych operacji. Podobno nie zrobią tak jak należy i jest konieczna druga operacja bo klatka wygląda dalej tak jak przed zabiegiem. Więc lepiej jechać gdzie indziej, nie warto ryzykowac
Stary 2007-06-26, 16:31   #135
Raczkowanie

Krzycho4444 tak sie składa że przez 14 lat mieszkałam w Zabrzu znam tam praktycznie każdy jeden szpital i jak byłam u lekarza w tej klinice chorób małoinwazyjnych to lekarz sie pogapił pogapił,zawołał drugiego lekarza coś tam pomamrali pośmiali sie troche i mnie zapisali na dalszy termin. Chodziłam tam z cztery razy cały czas to samo aż mi sie znudziło bo nic konkretnego nie mówili nawet był lekarz który stwierdził że mam wklęsłą klatke no nie troche przegiął:P Dlatego z własnego doświadczenia nie polecam Zabrza ale jak ktoś chce to może sobie jechać chociaż według mnie nie warto tracić czasu,lepiej przeznaczyć go na poszukiwanie pomocy u prawdziwych specjalistów... Buziaki
Stary 2007-06-26, 19:45   #136
Pletwa
Raczkowanie

Madziallena ;-) ja byłem u lekarzy dwóch na Ochojcu niedaleko tam mieszkam bo mieszkam na Manhattanie i też sie śmiali że aż mnie krew zalewałanienawidze jak ktoś sie śmieje ze mnie. też nic konkretnego niepowiedzieli nawet mało sie na tym znali. gadali cos o Zabrzu ale dobrze że ich nieposłuchałem bo bym poszedł na zabieg i byłoby tak samo jak było albo gorzej. tam na Ochojcu nieoperowali ale ja tam poszedłem ponieważ pracowałem tam. no i to był mój największy błąd ze tam poszedłem. Nigdy Niechodźcie do lekarzy koło Waszego mieszkania bo potem może więcej osób wiedzieć o tym tak jak niestety jest w moim przypadkunajlepiej sie wybrać gdzieś z dala od zamieszkania gdzie nikt niezna. tak sie niestety składa że wielu ludzi mieszka koło mnie i tam pracuje
Stary 2007-07-10, 18:38   #137
Pletwa
Raczkowanie

Czemu Niepiszecie no chyba że wszyscy wyjechali Zajefajnych wakacji życze Wam
Stary 2007-07-12, 22:05   #138
Xeragon
Raczkowanie

dd

Edytowane przez Xeragon
Czas edycji: 2007-11-19 o 19:54
Xeragon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-14, 19:32   #139
ŁukaszQ
Raczkowanie

Xeragon jeśli chciałeś nas postraszyć to musze pogratulować bo ci sie udało, a że ja też ćwicze dosyć długo to mam nadzieje ze tez bede wyglądał bardzo dobrze, a co do ryzyka związanego z operacją to ja chce je podjąć bo lubie ryzykować i jak sobie coś założe to to zawsze mi sie udaje, pozatym ja jestem troche ograniczony fizycznie (nie moge biegac na długie dystanse) i zamierzam zrobić sobie tę operację choćby dlatego że jakbym w przyszłości ciężko pracował fizycznie to łatwiej byłoby mi jeśli miałbym całkowicie normalne płuca.

P.S.
Nie wiecie jak to jest z rekrutacją do wojska? Czy zwracają wogóle na to uwagę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 03:02   #140
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszQ jak miałem komisje wojskową 10 lat temu to patrzeli chyba dalej patrzą. mam kategorie D chyba przez PC czyli Kurza Klatka. dziwne bo Inni z tym samym schorzeniem mają E no to chyba tylko ta klatka zawadziła ze mam z głowy wojsko
Stary 2007-07-16, 00:42   #141
ŁukaszQ
Raczkowanie

A jeszcze jedno:
http://www.pectus.pl/index.php?optio...37&topic=163.0
Xeragon nie wiem czy to widziałeś ale ja podobnie bede wyglądał za około rok
Myślałem żeby zapisać sie na te operacje później iść na komisje wojskową - niech mi dają kategorie D, zrobić operacje i żyć jak normalny człowiek.
Płetwa myślisz że mój plan może sie powieść z tą komisją?
Stary 2007-07-16, 01:20   #142
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszQ myśle że Możesz dostac nawet Aźle to niewygląda , jak ja byłem na komisji to sie skapowali a u Ciebie niekoniecznie mogą. co innego teraz jeszcze jak wypchne brzuch to mogliby sie niekapnąć Powodzenia ŁukaszkQ
Stary 2007-07-16, 13:08   #143
ŁukaszQ
Raczkowanie

A? To niedobrze :/ Wolałbym D ale z wojskiem chyba łatwiej dostać pracę,
jak myślisz Płetwa?

Skapowali się, a co jeśli sam im powiem że mam kurzą i choruje na serce?

Edytowane przez ŁukaszQ
Czas edycji: 2007-07-16 o 20:24 Powód: Mało bananów
Stary 2007-07-17, 21:38   #144
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszkQ niewiem czy łatwiej o prace jak sie było w wojsku. możliwe.
jak Masz serce chore to chyba niezdolny do wojska bo przy dużym wysiłku zawał moze być tak myśle.
Stary 2007-07-18, 11:06   #145
hardofreach
Przyczajenie

witaj!!! Ja tez amm ten sam problem. .za moment wstawie fotke radze wam kupic laweczke i pare hantelek.. mozna wtedy wykonywac cwiczenia na rozne partii miesni.. ja juz troche cwicze a za moment zoabczycie jaki to jest efekt
hardofreach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 11:41   #146
hardofreach
Przyczajenie

Wiec tak jak mowilem zalaczam tutaj dwa zdjecia. jedno jest aktualne dzisiejsze - przestalem cwiczyc jakies 2 miesiace temu i od razu widac ze zmalalem, schudnalem jakies 5kg w porownaniu z drugim zdjeciem.
Powiem tak... Oplaca sie cwiczyc ale... Po pierwsze wada zawsze bedzie widoczna nawet jesli bedziemy cwiczyc codziennie. Po drugie gdy prrzestaniemy na jakis czas cwiczyc od razu wszystko wraca do normy. Najlpeij poddac sie operacji i ja wlasnie tak chce zrobic, tylko mam jeden problem poniewaz gram w pilke a to oznacza iz bede mial problem ze znalezieniem odpowiedniego terminu.... sezon trwa prawie przez caly rok, a abstynencja bedzie trwala pewnie ze 2-3 miesiace. Czytalem kiedys na jakims forum ze dopiero 3 miesiace po operacji mozna zaczas uprawiac sporty silowe, nie wiem jak jest z pilka nozna, a juz po miasiacu mozna plywac na basenie. mysle ze nie jest to taki dlugi okres wiec trzeba wziac sie w garsc i postawic na swoim
Pozdrawiam wszystkich i zycze pwoodzenia w dazeniu do celu!!!

PS. Czy ma ktos zdjecia zrobione juz po operacji??? jak wtedy wygada ta klatka?

Edytowane przez hardofreach
Czas edycji: 2007-07-20 o 19:10
Stary 2007-07-18, 11:43   #147
hardofreach
Przyczajenie

heh... calkiem inny facet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 06:59   #148
Raczkowanie

Spoko że dajecie fotki tylko mam do Was wszystkich prośbe. Róbcie też zdjęcia z boku,bo z przodu to hmmm szczerze mówiąc niewiele widze,żeby nie powiedzieć że nic Mojej wady z przodu też nie widać ale jak stane bokiem to ją widać doskonale...Pozdrawiam
Stary 2007-07-28, 16:58   #149
Adinor
Przyczajenie

No to teraz wam powiem coś ciekawego. Byłem 2 tygodnie w Grecji nad morzem ostatnio, wiadomo jak to w Grecji upały po 30-40 stopni ( raz było nawet 47!) więc trzeba latać w krótkich spodenkach, sandałkach no i bez koszulki. Strasznie się bałem, że każdy będzie patrzył na moją klatę ( wklęsła) i pytał co to jest, ale wielce sie pozytywnie rozczarowałem . Raz kolega się zapytał czy przypadkiem nie mam czegoś z klatą to odpowiedziałem, że za szybko wyrosłem ( nie chciało mi się tłumaczyć zielonemu) no to on na to OK i już nikt więcej nie pytał ( byłem na koloniach). Muszę powiedzieć, że to chodzenie na siłownię bardzo dużo mi dało i nikt mi tu nie wmówi, że po kilku miesiącach po zrezygnowaniu z siłowni będzie lipa... ludzie przybrałem trochę mięśni i po prostu wady aż tak nie widać, tzn. wrzuciłem tutaj fotki mojej klaty kilka postów wcześniej i dużo się nie zmieniłem od tego czasu, jednak jest tak jak mówię, ludzie jak jesteś trochę przypakowany patrzą na ciebie inaczej. Kiedyś miałem pytania non stop o klatę co to i od czego, a teraz powiedziałem od razu po przyjeździe, że " za szybko wyrosłem" i to wystarczyło. W obozie mieliśmy 31 dziewczyn i 9 chłopaków, z których ja w samych kąpielówkach wyglądałem najlepiej, więc nie muszę więcej chyba mówić, o kontaktach towarzyskich Ogólnie mówię, zapiszcie się panowie z pectusem na siłkę i zakryjcie co nieco mięśniami, da wam to bardzo dobre samopoczucie z własnym ciałem i nieco zakryje to czego nie chcecie, żeby ludzie widzieli. Tyle ode mnie. POZDRO
Adinor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-30, 16:48   #150
ŁukaszQ
Raczkowanie

W czwartek jade na pierwszą wizytę do Poznania, możecie mi powiedziec o co musze pytac co powiedziec? bo nie do konca jestem zorientowany
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości