![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kurza Klatka Piersiowa
16 lipca? w moje urodzinki bys mial.. ;]
a ja wczoraj nad jeziorkiem bylem.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Co taka cisza na forum?
Albo nic sie nie dzieje w związku z waszymi klatkami piersiowymi albo nie siedzicie w domu ![]() Ja narazie jestem chory a jak wyzdrowieje to będe chodził nad rzeczkę ![]() ![]() W sobotę ide na osiemnastke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
No to ŁukaszQ udanej zabawy Ci życzę. Tylko tam za dużo nie pij... A zresztą baw się w końcu jak impreza to trzeba korzystać
![]() A co do czepiania się do mnie ostatnio na basenie brat koleżanki powiedział, że jestem chuda że aż mam zapadniętą od tego klatę ;D A Ty gdzie do szpitala będziesz jechał na tą wizytę.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
ŁukaszQ miłej zabawy życze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
WY to sie fajnie Macie nad wodą sobie siedzicie. a ja mam pełno spraw i problemów na głowie ze niewytrzymam normalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc Madziallena ja czuję się dumny mając kurzą klatke, bo ja z kurzą wyglądam sporo lepiej niż moi kumple z normalnymi klatkami
![]() ![]() ![]() Wizyte mam 2 sierpnia i mam słabnącą nadzieję że operacje będe miał jeszcze w te wakacje(jeśli wogóle). Powiem wam że bardzo chciałbym miec te operacje ale... czy ja wyglądam aż tak źle żeby dać sie połamac ![]() Jeszcze przed dwoma laty taka operacja to było by zupełnie inne (napewno lepsze) życie, ale czy teraz opłaca sie wykreślać z życia tydzień pobytu w szpitalu i kolejne kilka miesięcy które potrwa naprawa konstrukcji klatki(nie będe mógł cwiczyc ![]() ![]() Z tego postu pewnie nic nie zrozumiecie bo przecze w nim sam sobie ale naprawde sam już nie wiem, mimo wakacji mam coraz więcej pracy i coraz mniej wolnego czasu który mógłbym spędzać w lepszym miejscu niż szpital ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
No ŁukaszQ troche namieszałeś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Ja Cię ŁukaszQ trochę rozumiem.
No ja też chciałabym mieć operacje ale to równa się z tym że będzie trzeba (przynajmniej na jakiś czas) zrezygnować z niektórych czynności przede wszystkim z uprawiani sportu. I ta myśl po prostu mnie przeraża.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Yyy zmieniłem zdanie jednak chce miec te operacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
ja sie zastanawiam co powiedziec do lekarza jak przyjde z ta klatka ;] i nie wiem kiedy sie do niego wybrac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Takie pytanko do Madzialleny dlaczego nie polecasz kliniki w Zabrzu Ja wlasnie sie tam wybieram
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
A jak z Wroclawiem? Slyszal ktos. Mam kurza klatke i slyszalem ze tam takze robi sie zabiegi. Do wrocka mam 25min drogi samochodem wiec ujdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Krzycho4444 no ja też słyszałem ze w Zabrzu źle te operacje przeprowadzają. partolą klatki. na forumie http://www.pectus.pl/ pisze. poczytaj. a Byliście na tym forumie? jak nie to polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
No ja też słyszałam że w Zabrzu nie wykonują za dobrze tych operacji. Podobno nie zrobią tak jak należy i jest konieczna druga operacja bo klatka wygląda dalej tak jak przed zabiegiem. Więc lepiej jechać gdzie indziej, nie warto ryzykowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Krzycho4444 tak sie składa że przez 14 lat mieszkałam w Zabrzu znam tam praktycznie każdy jeden szpital i jak byłam u lekarza w tej klinice chorób małoinwazyjnych to lekarz sie pogapił pogapił,zawołał drugiego lekarza coś tam pomamrali pośmiali sie troche i mnie zapisali na dalszy termin. Chodziłam tam z cztery razy cały czas to samo aż mi sie znudziło bo nic konkretnego nie mówili nawet był lekarz który stwierdził że mam wklęsłą klatke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Madziallena ;-) ja byłem u lekarzy dwóch na Ochojcu niedaleko tam mieszkam bo mieszkam na Manhattanie i też sie śmiali że aż mnie krew zalewała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Czemu Niepiszecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
dd
Edytowane przez Xeragon Czas edycji: 2007-11-19 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Xeragon jeśli chciałeś nas postraszyć to musze pogratulować bo ci sie udało, a że ja też ćwicze dosyć długo to mam nadzieje ze tez bede wyglądał bardzo dobrze, a co do ryzyka związanego z operacją to ja chce je podjąć bo lubie ryzykować i jak sobie coś założe to to zawsze mi sie udaje, pozatym ja jestem troche ograniczony fizycznie (nie moge biegac na długie dystanse) i zamierzam zrobić sobie tę operację choćby dlatego że jakbym w przyszłości ciężko pracował fizycznie to łatwiej byłoby mi jeśli miałbym całkowicie normalne płuca.
P.S. Nie wiecie jak to jest z rekrutacją do wojska? Czy zwracają wogóle na to uwagę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ŁukaszQ jak miałem komisje wojskową 10 lat temu to patrzeli chyba dalej patrzą. mam kategorie D chyba przez PC czyli Kurza Klatka. dziwne bo Inni z tym samym schorzeniem mają E no to chyba tylko ta klatka zawadziła ze mam z głowy wojsko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
A jeszcze jedno:
http://www.pectus.pl/index.php?optio...37&topic=163.0 Xeragon nie wiem czy to widziałeś ale ja podobnie bede wyglądał za około rok ![]() Myślałem żeby zapisać sie na te operacje później iść na komisje wojskową - niech mi dają kategorie D, zrobić operacje i żyć jak normalny człowiek. Płetwa myślisz że mój plan może sie powieść z tą komisją? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ŁukaszQ myśle że Możesz dostac nawet A
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
A? To niedobrze :/ Wolałbym D ale z wojskiem chyba łatwiej dostać pracę,
jak myślisz Płetwa? Skapowali się, a co jeśli sam im powiem że mam kurzą i choruje na serce? Edytowane przez ŁukaszQ Czas edycji: 2007-07-16 o 20:24 Powód: Mało bananów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
ŁukaszkQ niewiem czy łatwiej o prace jak sie było w wojsku. możliwe.
jak Masz serce chore to chyba niezdolny do wojska bo przy dużym wysiłku zawał moze być tak myśle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
witaj!!! Ja tez amm ten sam problem. .za moment wstawie fotke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Wiec tak jak mowilem zalaczam tutaj dwa zdjecia. jedno jest aktualne dzisiejsze - przestalem cwiczyc jakies 2 miesiace temu i od razu widac ze zmalalem, schudnalem jakies 5kg w porownaniu z drugim zdjeciem.
Powiem tak... Oplaca sie cwiczyc ale... ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich i zycze pwoodzenia w dazeniu do celu!!! PS. Czy ma ktos zdjecia zrobione juz po operacji??? jak wtedy wygada ta klatka? Edytowane przez hardofreach Czas edycji: 2007-07-20 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
heh... calkiem inny facet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Spoko że dajecie fotki tylko mam do Was wszystkich prośbe. Róbcie też zdjęcia z boku,bo z przodu to hmmm szczerze mówiąc niewiele widze,żeby nie powiedzieć że nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
No to teraz wam powiem coś ciekawego. Byłem 2 tygodnie w Grecji nad morzem ostatnio, wiadomo jak to w Grecji upały po 30-40 stopni ( raz było nawet 47!) więc trzeba latać w krótkich spodenkach, sandałkach no i bez koszulki. Strasznie się bałem, że każdy będzie patrzył na moją klatę ( wklęsła) i pytał co to jest, ale wielce sie pozytywnie rozczarowałem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
W czwartek jade na pierwszą wizytę do Poznania, możecie mi powiedziec o co musze pytac co powiedziec? bo nie do konca jestem zorientowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.