|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy prowadzisz pamiętnik/dziennik? | |||
tak, regularnie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
27 | 27,27% |
nie |
48 | 48,48% |
rzadko, ale czasem coś piszę |
24 | 24,24% |
Głosujący: 99. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pamiętnik.
Już tyle razy próbowałam pisać ale się nie udawało.
Od niedawna zaczęłam prowadzić nowy, ale jest tam dopiero jeden wpis. Moje życie jest tak nudne że nie mam totalnie o czym pisać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
pisze od 10 roku zycia. obecnie notuje malo i rzadko, wczesniej zapisywalam cale kartki, codziennie. zapisalam kilka zeszytow, niestety, wiekszosc wyrzucilam (czyzby bylo mi glupio z powodu tego, co notowalam? nie bylo to cos szczegolnie ambitnego), ostaly sie dwa.
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Pisałam pamiętnik jak miałam 13-14 lat, czyli przez 2 lata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Pisałam kiedyś i to dosyć długo, bo z 7 lat, częściej bądź rzadziej, ale zawsze. Ostatnio przeczytałam wszystkie kajety (zajęło mi to prawie cały dzień), po czym z bólem serca je spaliłam. Nie chciałabym, żeby po mojej śmierci ktoś to czytał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Pisałam, owszem
![]() Z krótszymi, dłuższymi przerwami. Rzuciłam to chyba ze dwa lata temu ze zwykłego lenistwa. Czasami mi tego brakuje, ale jakoś nie mogę się zebrać ![]()
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
ja pisałam przez dwa lata na komputerze. Ale wdarł sie wirus i cały pamietnik szlag trafił... teraz prowadzę bloga, ale tylko dla siebie i paru wybranych osób.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie pisalam pamietnika.
Z obawy, ze ktos znajdzie? ![]()
nie kultywowała szaleństwa, nazywała to 'dużym smutkiem' i desperacko starała się wyrwać z tego poprzez używanie życia do granic możliwości.. Edytowane przez nvm Czas edycji: 2007-08-01 o 22:40 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
hmmm ja piszę od 5 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie pamiętnikowniczki i te które kiedyś zaczną pisac i te które nie piszą ![]()
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Kilka razy do tego podchodziłam i pisałam z wielkim zapałem...
Wpisy robiłam codziennie, nawet jak nic sie ciekawego nie zdarzyło to wypisywałam kompletne bzdury które stworzyły sie w mojej chorej wyobraźni... Pisać przestałam kilka lat temu - nie chciało mi się tego dłużej ciągnąć. I raczej nie powrócę do tego.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
To widzę, że ja z 10-letnim stażem przoduję grupie dziewczyn, które piszą
![]() Również nie piszę codziennie. Nie zawsze dzieje się coś, co jest godne uwiecznienia. Staram się to robić co kilka dni. Czasem jest tak, że dzieje się tak wiele rzeczy, iż chciałabym je jak najszybciej opisać w pamiętniku. Najgorzej, gdy wtedy nie mam czasu. Po prostu mnie roznosi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Ja pisze pamiętniki od 11 stego roku życia, a teraz mam 27
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
ja pisałam pamiętnik od 5 klasy podstawówki i przestałam w 3 gimnazjum ostatecznie
pamiętam miałam 3 pamiętniki ostatni mój potargałam (było to może 4 miesiące temu) kartka po kartce i wyrzuciłam, już nie mam głowy do pisania tego typu rzeczy, do tego doszedł strach że ktoś to przeczyta ![]() Podobno dla osoby z problemami pamiętnik to dobra rzecz ![]()
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
też miałam bloga ale zapomniałam hasła do niego...
![]() |
#138 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja pisze od killku lat namietnie, wczesniej tez pisalam ale przestalam. raczej w swoim pamietniku pisze o uczuciach, obawach, nadziejach niz o tym co sie wokol mnie dzieje. chyba ze juz naprawde cos mnie zainteresowalo. tak wiec gdy np. czytam pamietnik sprzed 2 lat nie mam czasami pojecia o co mi wtedy chodzilo. ja zauwazylam ze z kazdy pamietnik, ktory zaczelam prowadzic przed 4 laty, opowiada o innym rozdziale mojego zycia. np. rok temu opisywalam problemy milosne, dwa lata temu z przyjaznia, teraz problemy z matura i sama soba. tak idzie moje zycie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam pisać pamiętnik 11 lat temu, na początku pisałam codziennie o bzdurach, potem już co kilka dni. W pewnym momencie jednak zabrakło mi na to czasu, zostawiałam puste miejsca, które chciałam uzupełnić ale potem znowu brakowało czasu. Zaniedbałam to kompletnie jakieś 2 lata temu i trochę żałuję, bo przez to na pewno wiele fajnych wydarzeń mi umknęło. No cóż, nie wiem czy kiedyś do tego wrócę choć nieraz mnie korci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Pamiętnik zaczęłam pisać w 1994 roku i z małymi lub większymi przerwami piszę do dziś. Czyli juz 13 lat
![]() I nie żałuję, choć czasami czytając te najwcześniejszcze zapiski pękam ze śmiechu. Teraz z biegiem czasu, wracając do moich notatek, mogę wiele wyczytać, czego wcześniej nie dotrzegałam. ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
kiedyś pisałam w notatniku... jak go znalazłam po kilku latach to niezły ubaw miałam
![]() ![]() ![]() ![]()
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Aha to zaloz sobie nowy
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Ja pisze pamiętnik od 6 roku życia
![]() Z tym że na początku to były bardzo sporadyczne wpisy, w dodatku pisane strasznymi kulfonami i treść taka raczej mało treściwa ![]() Tak na poważnie zaczelam pisac w wieku 12 lat, na poczatku prawie codziennie, pozniej różnie- były okresy kiedy w ogole nie mialam ochoty pisac, a byly takie, kiedy zapisywalam kilkanascie kartek za jednym zamachem. W każdym razie przez te wszystkie lata zebrał mi sie spory karton zapisanych zeszytów. Lubię do nich wracac. Widać jak się zmieniałam, bardzo ciekawie jest to obserwowac ![]() Pamiętnik jest dla mnie tak ważnym elementem życia, ze nie wyobrazam sobie jak mogłabym go nie pisac ![]()
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Pisałam. Od podstawówki, parę lat temu zaprzestałam. Kiedyś miałam więcej czasu, zapału do tego. Lubiłam to. Teraz czasem sięgam po którys z zeszytów i przypominam sobie to i owo. Ciesze się, że mam w szczegółach zapisane najszczęśliwsze chwile swojego życia.
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
piszę od około 6 lat.Rzadko,ale piszę.
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja, tak jak autorka wątku, mam teraz 18 lat, a pamiętnik piszę od sześciu. Chyba piąty zeszyt już, wszystko maczkiem kratka pod kratką
![]() Czasem codziennie, czasem co kilka dni, a czasem jeszcze rzadziej. Największa przerwa to ok 4 miesiące. Zawsze, kiedy robię jakieś większe porządki, to trafiam na te stare zeszyty i śmieję się z tego, co wtedy pisałam, z moich ówczesnych problemów i różnych spraw, które wtedy były na tyle ważne, żeby o nich pisać. Miło się wraca, wyraźnie widać zmiany w życiu. W ogóle jakaś taka sentymentalna jestem ![]() Właśnie ostatnio się zastanawiałam, kiedy skończę go pisać i czy w ogóle kiedykolwiek skończę. Jak na razie, nie spieszy mi się.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Ja rowniez pisze pamietnik juz od dosc dlugiego czasu, chyba juz od czasow podstawowki... uwazam to za swietna zabawe, chociaz czasem przeraza mnie mysl, ze ktos z rodziny moglby takie moje 'cudenko' przejzec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
pamiętniki piszę od 12 roku życia, czyli już 5 lat. to fajna sprawa z uwagi na to, że nie tłamszę w sobie emocji.
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Ja od 10roku życia już kilka razy próbowałam pisać pamiętnik.rok temu zaczęłam pisać na poważnie. mam teraz 17 lat piszę już rok systematycznie i nie zamierzam przestać. wyobrażam sobie że kiedyś w przyszłości moje dzieci będą go czytać i poznają mnie od innej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.