|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ambitne wizażanki część 2
|
#122 |
|
Imperatorowa Undi I
|
szalona
No nic, siadam do francuskiego
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ambicja ambicją, a zmęczenie zmęczeniem, mogę powiedzieć po dzisiejszym dniu : D niestety w jeden dzień nauczyciele zawalili mi cały przyszły tydzień : <
cześć tak w ogóle : )
|
#124 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Studiujecie, ostatni rok studiów magisterskich. Aktualnie przebywam na erasmusie, który okazał się być bardzo naukowy, co z jednej strony bardzo mnie cieszy, ale z drugiej ciężko jest łączyć życie prawdziwego erasmusa czytaj party, party, party z nauką, nie mówiąc już o tym, że jestem totalnie nieogarnięta jeśli idzie o swoją polską uczelnię.
Jutro mam egzamin, na który czytam materiał już od prawie dwóch tygodni i wciąż mam wrażenie, że nic nie umiem |
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj wolne całe popołudnie, a jedyne co zrobiłam, to poczytałam książkę (kompletnie niezwiązaną ze studiami ani niczym naukowym). Dobrze, że chociaż była po angielsku, to mogę się jakoś usprawiedliwić ![]() Cytat:
Fais-moi une place dans tes urgences, dans tes audaces, dans ta confiance. Edytowane przez zielona_nadzieja Czas edycji: 2011-11-03 o 21:35 |
||
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
3/5 prac napisane jeszcze jutro i mam spokój![]() Nast tydzień pracujący a w kolejny musze odsapnąć bo zaczynają sie u mnie kolokwia ![]() Martika_ pinkswan im bardziej zapełniony jest mój kalendarzyk przypomnieniami i deadlineami tym wiekszą mam ochote do nowych wyzwań i kazdy powie że efektywniej i szybciej sie nauczy materiału na egzamin w trakcie sesji majac 2 dni i 3 noce niz dwa tygodnie
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór.
![]() Jutro już piątek i weekend. Niestety w szkole. Własnie pojechał Tżt, a ja zaraz do wanny i spać. Jutro chyba też wpadnie. Dziś w końcu wyjasnila się ważna sprawa odnosnie naszej przyszłośc. Cytat:
Początkowo miałam problem, ale 2 tygodnie pozwoliły przywyknąć. Na mnie dzialają konkretne kroki. Późna pobudka, więc trudno wcześnie usnąć. Tak więc mimo, że nie musiałam nigdzie wychodzić, to zmuszałam się do wstawania o 8. Wcześniej nie miało to sensu, bo tylko rpzestawiałam zegarek. Dwa dni chodziłam niewyspana, ale za trzecim już padłam około 22-23.
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem taką osobą, która nienawidzi działać pod presją![]() Jejku, wiecie co, od rana straaasznie boli mnie gardło - nic mi nie pomaga (żadne tabletki do ssania) i nie wiem już co robić bo aż nie mogę przełykać... Jakieś rady?
|
|
|
|
|
#131 |
|
Imperatorowa Undi I
|
uwaga, chwalę się
obejrzałam właśnie mój 1 film całkowicie po francusku, bez napisów itp. ![]() jeśli chodzi o temat wczesnego wstawania - to ja chyba jakiś chiński bubel jestem, bo nie potrafię za nic się przestawić. Od 2 lat wstaję regularnie o 6:15 i nadal mam problemy z podniesieniem się z łóżka. Dodam, że wczesne wstawanie wcale nie znaczy, że kładę się wcześnie - po 22 jestem najbardziej produktywna, najszybciej idzie mi nauka itd. I nie ma takiej opcji, żebym zasnęła przed 1 w nocy, próbowałam już różnych sposobów i nic...
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka pożyczyła mi ksiażke lece czytać;p
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
Oj jak ja bym chodziła spać po północy to bym umierała za dnia.
A tak po pracy mam jeszcze energię, ale o 21 już zaczynam padać. Poza tym jak usnę przed północą to się wysypiam, a później to mam taki rozwalony dzień, bo organizm jest zmęczony mimo snu. No i widzę po wyglądzie twarzy np. że jak zasypiam przed pólnoca to lepiej wyglądam.Idę spać. Dobrej nocki i do jutra.
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a na gardło może spróbuj zjeść cytrynę. Samą. Mi czasem pomagała Cytat:
|
||
|
|
|
#136 | |
|
Przyczajenie
|
Studiujecie. I rok Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Jedna z moich najgorszych decyzji w życiu, nie wiem jaki diabeł mnie pokusił. Ale nazywam to zimowaniem, przygotowywaniem się do prawdziwych studiów. Smakuję jak wygląda studenckie życie, potem będzie na pewno łatwiej.
Przygotowuję się więc do poprawy matury i zdawania dodatkowego przedmiotu i mam zamiar próbować dostać się na archeologię na UWr albo UJ. Zobaczymy jak to pójdzie. Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Imperatorowa Undi I
|
ja wysypiam się jedynie, gdy śpię od 4 rano do 8
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Chciałabym dołączyć do wątku. Jestem studentką I roku zootechniki na SGGW w Warszawie. Uwielbiam swój kierunek, to jest to co chciałam robić, chociaż ludzie gadają, że tak po prawdzie to zwierząt na zootechu nie wiele. Zależy w którą stronę się pójdzie, choć praktycznie w każdym przypadku będzie mniej lub bardziej związane z przemysłem zwierzęcym. Zaczęłam prowadzić bloga na temat moich studiów i ogólnych ambicji na przyszłość, tak w ramach motywacji dziewczynazluizjany.blogs pot.com
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście naklepały postów,tylko wyłączę komputer i pójdę do nauki
Undi podziwiam,film w języku obcym?Nastawiam się,że niedługo zacznę bajko oglądać włoskie dla osłuchania się z językiem,nic ponadto ![]() Wczoraj zakuwałam włoski,robiłam na drutach (poncho dla siostry na święta ) i ogólnie zbierałam siły na dziś-zaraz lecimy z TŻ do jego dziekanatu (wycieczkę sobie robię,a co),potem na zakupy,potem biblioteka i dużo czytania po południu (do doktoratu,na zajęcia wtorkowe,czas nowy art zacząć).Ale-> I'll be back
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
W tamtym roku miałam wspołlokatorke która punkt 22 szła spać, dla mnie to jest środek wieczoru
A gdy wstawała ja zdazyłam juz wrócić z porannych zajeć i zastanwiałam sie co by tu zrobić na obiad Prawie zawsze wstaje 7-8 i staram się wtedy uczyć bo rano najlepiej mi wchodzi do głowy ![]() Parole martika_ histeria dzień przed towarzyszy mi zawsze dlatego staram sie rozkładać tak materiał aby ostatniego dnia została mi tylko powtórka
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w Holandii dokładnie w Nijmegen (niezbyt duże miasto na zachodzie kraju, niedaleko granicy niemieckiej). Póki co nie przeszkadza mi, bo ciągle myślę nad tematem Myślałam, że będę miała więcej wolnego czasu tutaj, ale jednak jest dość dużo pracy na zajęcia (masa czytania, pisania prac domowych - trochę jak w liceum). Dzisiaj miałam egzamin i mam nadzieję, że już mi to ni będzie zajmowało głowy więc będę mogła napisać maila do promotora co wymyśliłam i czy ma to sens ![]() Co do wstawania to w Polsce wstawanie na 8 rano na zajęcia nie jest problemem, a tutaj na 8.45 tak się ciężko zebrać. Ostatnio jak się uczyłam to codziennie nastawiałam sobie budzik na 7.30, ale nie byłam w stanie podnieść głowy z łóżka. Nie wiem kompletnie dlaczego tak jest, bo śpię średnio 7 godzin więc powinnam być wyspana. Wydaje mi się, że tutaj po prostu słońce później wstaje przez co dużo trudniej się zwlec z łóżka. |
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
A kuku Wstyd tak późno się meldować, ale... jakoś tak wyszło Jak zwykle jestem zajęta... i z refleksją, że nicnierobienie się nie tylko nie opłaca, ale również wyjątkowo męczy. Jedyny plus jest taki, że w tym roku zbojkotowałam "funeralia" i świetnie się z tym czuję ![]() Mam teraz tyle roboty, że nie wiem za co się zabrać To prawie tak jak nie móc wybrać jednej z dwóch pysznych potraw - kompletny dysonans Albo zastanawiam się co zawalić: pracę (i nie mieć na chleb) czy studia (i nie mieć wykształcenia) Serio, odbija mi Witam nowe ambitne
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Oh ah Coma jaka niespodzianka
![]() Może wypisz sobie w formie listy co masz do roboty-u mnie tak jest oklejona ściana nad biurkiem (są różne kategorie ) i tylko odkreślam.Wiem,że dasz radę |
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Witam już po pracy. Niby weekend czas zacząć, ale jutro zajęcia...
|
|
|
|
#145 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Ogólnie jakieś pół roku temu zrezygnowałam totalnie z oglądania czegokolwiek z polskim lektorem/napisami. Do tej pory oglądałam jednak jedynie filmy po niemiecku lub angielsku, bo te języki znam biegle, ale postanowiłam dać szansę też moim "słabszym" stronom, czyli właśnie francuskiemu, rosyjskiemu czy szwedzkiemu i muszę powiedzieć, że nie jest źle, w przypadku każdego z tych języków oceniam się max. na A2, a jednak obejrzenie filmu i zrozumienie go (wiadomo, nie wszystko, ale większość) nie sprawia mi problemów.
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rada dla zmarźluchów-jak się szybko rozgrzać?Łyżeczka miodu (można dwie),zalać do połowy szklanki wrzątkiem,dodać odrobinę soku z cytryny,trochę wódki do smaku...i po kilku łykach jest cudownie ciepło
|
|
|
|
|
#147 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Serio, nie ma za co podziwiać
To jest i tak obecnie "nic".
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Chciałabym do tego wrócić i się rozwinąć Muszę w końcu kupić włóczkę i druty.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spędziłam dzisiaj cudowny dzień z koleżankami i nie zrobiłam nic ambitnego, ale dobrze mi z tym. Co by nie mówić, jednak ludzie są najważniejsi.
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
![]() No nic... Wiesz, angielski to teraz standard, ten niemiecki też jakoś na kolana nie powala. To mało, za mało Tylko za późno zrozumiałam, że wysiłek przykładany do nauki języków się opłaca.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Prawidłowość jest taka: bardziej produktywna byłam wtedy, gdy miałam kalendarz zapełniony, ale wtedy zaaawsze myślałam sobie co ja bym nie zrobiła gdybym miała więcej czasu

Miałam dzisiaj wolne całe popołudnie, a jedyne co zrobiłam, to poczytałam książkę (kompletnie niezwiązaną ze studiami ani niczym naukowym). Dobrze, że chociaż była po angielsku, to mogę się jakoś usprawiedliwić 

szczególnie za pracę z językami obcymi. Faktycznie mobilizuje.