¦wiêto Niepodleg³o¶ci-Marsz Niepodleg³o¶ci - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-11-12, 18:41   #121
dawidowskasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 397
Dot.: ¦wiêto Niepodleg³o¶ci-Marsz Niepod³eg³o¶ci

Wielu prawników zapewnia,ze mo¿na by³o nie dopu¶ciæ do tych manifestacji.
Poza tym mO¯NA BY£O prewencyjnie zatrzymaæ faszystów na granicy , którzy posiadali przy sobie pa³ki, race etc
dawidowskasia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 19:00   #122
winter76
RENTGEN RZ¡DZI!

Wiadomo¶ci: 28 418
GG do winter76

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Naprawdê nie rozumiesz, dlaczego porównuj± to co siê dzieje w kraju do komuny? Chocia¿by to jak bardzo pro rosyjscy jeste¶my?
Za komuny to wiêkszo¶æ tych æwieræinteligentów robi³a gó..o w pieluchê Wiêc i gó...o wiedz± co wtedy by³o

Je¿eli czego¶ nie wolno, a bardzo siê chce, to mo¿na....
B±d¼ uprzejmy, zachowuj siê profesjonalnie, ale zawsze miej w g³owie plan zabójstwa ka¿dej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 19:16   #123
YaggaYo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 298

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Poka¿ wiadomo¶æ
Wielu prawników zapewnia,ze mo¿na by³o nie dopu¶ciæ do tych manifestacji.
Poza tym mO¯NA BY£O prewencyjnie zatrzymaæ faszystów na granicy , którzy posiadali przy sobie pa³ki, race etc
Do manifestacji by nie dosz³o, gdyby Marsz Niepodleg³o¶ci faktycznie nim by³, ale niestety przez faszystów, nazistów, homofobów, antysemitów i innych idiotów jest to niemo¿liwe.
A co zatrzymania faszystów na granicy, to nic by to nie da³o, poniewa¿ nie tylko za granic± s± faszy¶ci.
YaggaYo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 19:23   #124
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YaggaYo Poka¿ wiadomo¶æ
Do manifestacji by nie dosz³o, gdyby Marsz Niepodleg³o¶ci faktycznie nim by³, ale niestety przez faszystów, nazistów, homofobów, antysemitów i innych idiotów jest to niemo¿liwe.
A co zatrzymania faszystów na granicy, to nic by to nie da³o, poniewa¿ nie tylko za granic± s± faszy¶ci.
Ale jesli wiadomo kto do marszu zamierza przyst±piæ (jest wiedza na temat organizatorów, przywódców konkretnych ruchów) to jednak mo¿na siê domysleæ jakie bêd± nastroje

Zreszt± jest przepis, który umo¿liwia zabronienie manifestacji je¶li istnieje ryzyko zagro¿enia.
Natomiast na temat kar za zakrywanie twarzy ju¿ siê Trybuna³ Konstytucyjny wypowiedzia³ - nie mozna tego zabroniæ niestety
Stary 2011-11-12, 19:36   #125
YaggaYo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 298

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Poka¿ wiadomo¶æ
Ale jesli wiadomo kto do marszu zamierza przyst±piæ (jest wiedza na temat organizatorów, przywódców konkretnych ruchów) to jednak mo¿na siê domysleæ jakie bêd± nastroje

Zreszt± jest przepis, który umo¿liwia zabronienie manifestacji je¶li istnieje ryzyko zagro¿enia.
Natomiast na temat kar za zakrywanie twarzy ju¿ siê Trybuna³ Konstytucyjny wypowiedzia³ - nie mozna tego zabroniæ niestety
Tylko ¿e ONR i MW nie obnosz± siê ze swoimi pogl±dami, poniewa¿ gdyby tak by³o istnienie tych organizacji by³oby raczej nielegalne ;P. Powtórzê siê co do zas³aniania twarzy, sprawd¼cie sobie stronê redwatch, wtedy zrozumiecie, dlaczego tak jest.Sama mia³am zas³oniêt± twarz, mimo, ¿e w zamieszkach udzia³u nie bra³am .
YaggaYo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 19:41   #126
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YaggaYo Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko ¿e ONR i MW nie obnosz± siê ze swoimi pogl±dami, poniewa¿ gdyby tak by³o istnienie tych organizacji by³oby raczej nielegalne ;P. Powtórzê siê co do zas³aniania twarzy, sprawd¼cie sobie stronê redwatch, wtedy zrozumiecie, dlaczego tak jest.Sama mia³am zas³oniêt± twarz, mimo, ¿e w zamieszkach udzia³u nie bra³am .
nie wiem co to redwatch, ale zobacze
Z tym zakrywaniem twarzy to tak jak z wolno¶ci± s³owa, niby mo¿na powiedzieæ co siê my¶li ale nikogo k...nazwaæ nie mo¿esz
Je¶li kto¶ tylko manifestuje w masce, kominiarce etc to spoko, ale kiedy ³amie prawo to jak go rozpoznaæ?

EDit dobra, wesz³am na stronê - ju¿ wiem co to za ¶cierwo ten redwatch - chcia³abym ich twarze ujrzeæ

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-11-12 o 19:44
Stary 2011-11-12, 20:13   #127
_chocolate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 343

Taa...ju¿ widzê co by by³o, jakby miasto spróbowa³o zakazaæ tego marszu. Ju¿ raz prezydent Warszawy, wtedy Lech Kaczyñski, próbowa³ zabroniæ parady gejów i rozpêta³ po prostu wojnê, wszystkie problemy miasta zesz³y na plan dalszy. Nie ma takiej opcji, ¿eby tego zabronili. Mo¿na jedynie i¶æ w kierunku zwiêkszenia sankcji i odpowiedzialno¶ci.

_chocolate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 21:44   #128
Kachulec
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 338

Cytat:
Napisane przez drabineczka Poka¿ wiadomo¶æ
A wed³ug mnie bojówki i antymanifestacje s± dobre, to znaczy ¿e przynajmniej dzieñ wywo³uje emocje. Gorzej gdyby przechodzi³ bez echa, szkoda tylko ¿e czêsto emocje skrajne ale to dobrze ¿e ka¿dy obchodzi go na swój sposób. Nie nale¿ê do ¿adnej z grup, niestety na marszu nie by³am. Podoba mi siê ¿e w naukach jazdy jakie dzisiaj mija³am by³y flagi umieszczone na samochodach, to mi³y gest.
Te¿ ¿a³ujê, wróci³abym z obit± twarz±, mo¿e bez zêba, a mo¿e mia³abym nockê na komisariacie :roll eyes:

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem jedno, ¿e kiedy mój m±¿ pojecha³ dzi¶ z dzieæmi na obchody ¦wiêta Niepodleg³o¶ci na Nowy ¦wiat, m. in dzieci bardzo chcia³y obejrzeæ przemarsz wojsk, wróci³ po godzinie, bo rozpêta³a siê wojna skretynia³ych ''patriotów''...

Normalni obywatele musieli uciekaæ, bo ³yse byd³o w kapturach szukaj±ce zadymy mia³o ochotê powyrywaæ p³yty chodnikowe i naparzaæ nimi w Policjê.
Jestem w¶ciek³a, bo normalni ludzie, chc±cy cieszyæ z dzisiejszego dnia musz± ustêpowaæ jakim¶ prymitywom w imiê ich dziwnie pojêtej dumie narodowej, która objawia siê paleniem samochodów i szukaniem zadymy.

Mam nadziejê, ¿e za rok ¿adna z organizacji nie dostanie zgody na wyra¿anie swoich pogl±dów w postaci manifestacji, bo w ten dzieñ to niczemu dobremu nie s³u¿y, a normalny cz³owiek bêdzie móg³ wyj¶æ na spacer z dzieæmi i adekwatnie do wieku dziecka czego¶ o tej niepodleg³o¶ci je nauczyæ.
To co siê dzia³o to jedna wielka paranoja. Nagle okaza³o siê, ¿e trzeba uciekaæ gdzie popadnie, bo nikt nie patrzy kogo i dlaczego tylko bije, wali pa³ami na ¶lepo. Na moich oczach pobili kobietê, jedna z cudem razem z dzieckiem wbieg³a do restauracji.

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Poka¿ wiadomo¶æ
Nowy ¦wiat by³ ju¿ zamkniêty, bo trwa³y ju¿ pierwsze rozróby i ''przemarsz wojska'' zosta³ skierowany gdzie indziej.

Przyznasz, ¿e potem by³o ju¿ tylko gorzej. Jak widzê takie byd³o nios±ce polsk± flagê i s³yszê be³kot, ¿e to s± polscy patrioci, to...

Ogólnie wyra¿am sprzeciw przeciwko wszelkim ¶rodowiskom, które robi± w ten dzieñ zadymê, uniemo¿liwiaj±c normalnym ludziom wyj¶cie z rodzin± w miejsce obchodów.

Widzia³e¶ tych przera¿onych ludzi uciekaj±cych stamt±d w pop³ochu? Ludzi z dzieæmi? Czy tak powinien wygl±daæ Dzieñ Niepodleg³o¶ci? Przecie¿ to jaki¶ koszmar.
Ja nie rozumiem tylko dlaczego Policja po tym co siê zaczê³o dziaæ na Nowym ¦wiecie o 12:00 nie odwo³a³a ca³ego marszu. Wierzcie mi, to co ja na w³asne oczy widzia³am...

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Poka¿ wiadomo¶æ
nie czajê o co chodzi tym dresom. chyba za ma³o im meczów i ustawek.
A tak... To wygl±da³o jak ¶wietnie zorganizowana akcja. Pe³no grup szalikowców, chuliganów przemyka³a miêdzy budynkami, tak by dostaæ siê np na pl. na rozdro¿u, ale by policja ich nie z³apa³a.

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie natomiast niesamowicie dziwi ogólnopolskie zaskoczenie t± ca³± sytuacj± - z ca³ym szacunkiem, ale niespecjalnie ¶ledz±c wydarzenia w tym temacie od prze³omu sierpnia i wrze¶nia mniej-wiêcej doskonale widzia³am, ¿e tak to dzisiaj bêdzie wygl±daæ Rozumiem, ¿e nie mia³ o tym pojêcia szary obywatel, natomiast media, policja, w³adze?

Chyba, ¿e to by³o przygotowanie gruntu pod zapowiedzian± dzisiaj przez mi³o¶ciwie nam panuj±cego ustawê, która dla mnie zalatuje furtk± do ograniczenia pewnych wolno¶ci

Jak to kto¶ dzisiaj z mojego otoczenia ³adnie powiedzia³ - niektórzy to by siê tam mogli spokojnie nawzajem powybijaæ, byle w jako-takiej izolacji od spo³eczeñstwa. Natomiast dwie rzeczy z dzi¶ s± warte zapamiêtania, jedna z lewa, jedna z prawa:
-oklep, który zgarnê³a grupa rekonstrukcyjna od niemieckiej bojówki bodaj¿e Antify - mój kandydat w konkursie "absurd roku"
-samospalenie (jak zapewne stwierdz± niektórzy) wozu transmisyjnego TVNu Ci, co po nim skakali to zapewne chcieli go ugasiæ
Dobrze powiedziane.

Cytat:
Napisane przez _chocolate Poka¿ wiadomo¶æ
Taa...ju¿ widzê co by by³o, jakby miasto spróbowa³o zakazaæ tego marszu. Ju¿ raz prezydent Warszawy, wtedy Lech Kaczyñski, próbowa³ zabroniæ parady gejów i rozpêta³ po prostu wojnê, wszystkie problemy miasta zesz³y na plan dalszy. Nie ma takiej opcji, ¿eby tego zabronili. Mo¿na jedynie i¶æ w kierunku zwiêkszenia sankcji i odpowiedzialno¶ci.
Teraz widzimy co siê sta³o, bo nie zosta³ zakazany. Ba! Nie zosta³ zatrzymany gdy zaczê³y siê te wszystkie rozboje!

Nieprzyzwoicie uparta i troszkê z³o¶liwa

Kachulec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-13, 23:48   #129
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

Kto tu siê k³óci³ o policjantów/antyfaszytów w ¿ó³tych kamizelkach z napisem Policja i pa³kami teleskopowymi?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...olicjanta.html
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 00:58   #130
Kachulec
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 338

Cytat:
Napisane przez 1000days Poka¿ wiadomo¶æ
Kto tu siê k³óci³ o policjantów/antyfaszytów w ¿ó³tych kamizelkach z napisem Policja i pa³kami teleskopowymi?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...olicjanta.html
Z jednej strony to co ten policjant zrobi³ by³o karygodne, ale z drugiej strony kiedy ta ca³a mieszana banda wylecia³a i szala³a na ulicach ludzie nic sobie nie robi±c wedrowali ulicami. Ile to ja rodzin na ulicy widzia³am których policja uprzejmie informowa³a, ze robi sie bardzo niebezpiecznie i powinni sie schowaæ.
Ja mówiê o tym co widzia³am i s³ysza³am na w³asne oczy, a tak¿e filmikach z internetu.

Tylu ilu nacpanych i pijanych latalo i nie patrzyli kogo piora byle prac... :/

Nieprzyzwoicie uparta i troszkê z³o¶liwa

Kachulec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 11:05   #131
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 733

ja takich ludzi nie rozumiem po prostu s± dla mnie idiotami i kretynami - mam nadziejê ¿e okre¶lenia nie podchodz± pod obra¼liwe. Dla mnie to czysta g³upota

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 17:58   #132
rusticalle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 146

Dla mnie ra¿±ce jest to, ¿e w takim XXI wieku, mo¿na sobie przyjechaæ z takich oto Niemiec i normalnie, w bia³y dzieñ bezcze¶ciæ godno¶æ Polaków. No bo jak to inaczej nazwaæ? Ja siê osobi¶cie czuje ura¿ona.
W innym kraju, jakby Polacy co¶ takiego zrobili by³o by nag³o¶nione w mediach, a u nas jak zwykle wszystko po cichaczu, umorzone.
Przykre jest równie¿ to, ¿e Polacy, a tfu... byd³a Polakami siê nie nazywa, wystêpuj± przeciwko ...? W zasadzie to nie wiem czemu, nie wiem o co chodzi. Ale nie zmienia to faktu, ¿e polskie bojówki lej± siê z polskimi policjantami.
Gdzie tu ca³y sens? Defilada, dla rodzin, dzieci? Duma z bycia Polakiem?

Maturzystka '15 - biol R, chem R, fiz R
rusticalle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 18:33   #133
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 914

Cytat:
Napisane przez rusticalle Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie ra¿±ce jest to, ¿e w takim XXI wieku, mo¿na sobie przyjechaæ z takich oto Niemiec i normalnie, w bia³y dzieñ bezcze¶ciæ godno¶æ Polaków. No bo jak to inaczej nazwaæ? Ja siê osobi¶cie czuje ura¿ona.
W innym kraju, jakby Polacy co¶ takiego zrobili by³o by nag³o¶nione w mediach, a u nas jak zwykle wszystko po cichaczu, umorzone.
Przykre jest równie¿ to, ¿e Polacy, a tfu... byd³a Polakami siê nie nazywa, wystêpuj± przeciwko ...? W zasadzie to nie wiem czemu, nie wiem o co chodzi. Ale nie zmienia to faktu, ¿e polskie bojówki lej± siê z polskimi policjantami.

sensu nie ma, bo jak by by³, to by³a by trzecia opcja, niezale¿na, organizowana przez miasto.
Stary 2011-11-14, 18:37   #134
paniKA88
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 985

Cytat:
Napisane przez rusticalle Poka¿ wiadomo¶æ
Ale Niemcy nic nie zrobili! Zostali zatrzymani wcze¶niej przez policjê i pod pozorem wylegitymowania przetrzymani na komendzie.
Godno¶æ Polaków je¶li ju¿ kto¶ bezcze¶ci to organizatorzy marszu, którzy pod p³aszczykiem patriotyzmu szerz± swoje chore idee Polski dla Polaków, braku tolerancji wobec osób o innym wygl±dzie, wyznaniu, seksualno¶ci.

Polecam przeczytaæ jeszcze relacjê i zastanowienie siê jak ci ¼li i niedobrzy Niemcy mogli spowodowaæ zamieszki siedz±c na komisariacie http://www.rozbrat.org/publicystyka/...ej-w-warszawie
Stary 2011-11-14, 19:27   #135
malutkaosw19
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125
GG do malutkaosw19

Witam,
By³am na Marszu i ¶mia³o mogê powiedzieæ kto ma wiedzieæ ten wie. Marsz by³ po to aby pokazaæ jak du¿o nas w narodzie, Polaków zajaranych histori± Polski i w cholerê dumnych ze swoich bohaterów. Podziêkowaæ za Niepodleg³± Polskê. By³ równie¿ po to aby udowodniæ, ze w Polsce jest du¿o ludzi z prawicy. Do¶æ lewactwa w Polsce. Bo do czego to dochodzi? ¯eby do Polski przyje¿d¿a³a niemiecka antifa i bi³a naszych za to, ze chodz± z flag± Polski w dniu naszego ¶wiêta?
Niemcy byli do tego dnia bardzo dobrze zorganizowani. Spêdzili nasze ¶wiêto w wiêzieniu? A co zrobili przed aresztowaniem? Pobicia Polaków z barwami Polski. Zorganizowani dziêki Polskiemu lewactwu i mediów. Wstyd o tym mówiæ ale to prawda. A mo¿e byli nawet sponsorowani? Wolê nie wiedzieæ, bo by obrzydzenie mnie nasz³o.
Ile Polskich m³odych ekip stadionowych przyjecha³o w barwach. Szli w ramiê w ramiê ze swoimi najwiêkszymi kosami, zero ci¶nienia na siebie. Kompletny brak.
Tylko jedno w g³owie - idziemy na Marsz. Zaczê³o siê na Placu Konstytucji. Blokada Policji skierowana w uczestników Marszu? Dlaczego nie w uczestników kontr demonstracji? Skoro to oni zak³ócali nasz pochód. Od pocz±tku by³o podawane, ¿e wszystko niezgodne z prawem bêdzie ukarane interwencja bezpo¶rednia.Z góry za³o¿ono, ¿e bêdzie zadyma i tyle.
Ile przyk³adów na to, ¿e Policja sama w sobie mia³a potê¿na agresje? Przyk³ad kolegi - ubrany kaptur przed marszem - godzina mniej wiêcej 14 - tylko za kaptur dosta³ po nogach pa³k± i dotkniêty has³em "wypierda.. faszysto" . Tak oczywi¶cie!! Jestesmy faszystami, naziolami, kibolami za to ¿e posiadali¶my barwy Polskie. To jest normalne w pañstwie prawa? A jak nasz ukochany TVN siê wypowiada³ "Marsz ogólnie by³ zabarwiony faszyzmem - posiadali transparenty z napisami "BÓG, HONOR I OJCZYZNA". Pozwólcie, nie skomentuje tego.
Rozróba na koñcu marszu. TVN tak manipuluje faktami, ze budzi ogromn± frustracje. Nazbiera³o im siê i ludzie dali upust emocjom w taki sposób.. nie widzieli innej drogi, zeby im daæ do zrozumienia - PRZESTAÑCIE MANIPULOWAÆ.
Wniosek. Agresji nie popieram, ale z góry nie tylko przez uczestników marszu, ale przez policjê i przez lewaków by³a za³o¿ona ta akcja. Tylko oczywi¶cie prawica musia³a dostaæ w TV po ty³ku.
nigdy nie wierzy³am w to, ze tv tak mo¿e manipulowaæ faktami. Po marszu gdy siedzia³am w barze i ogl±da³am TVN 24 (specjalnie t± stacjê, poznaj wroga a wygrasz ka¿d± bitwê) i zobaczy³am jak manipuluj±. Jak pokazuj± akcjê uciekaj±cych matek z dzieæmi przed Policja (bo by³o widaæ, ze nadci±ga kordon), a zaraz uciêta klatka i pokazani kibice w barwach to wziê³o mnie na odruch wymiotny.
Koñczê. W jednym dniu przejecha³am ponad 600 km tylko po to ¿eby siê tam znale¼æ. I powiem, ¿e by³ to dla mnie bardzo wa¿ny dzieñ w ¿yciu. Poczucie atmosfery Polsko¶ci, ludzi w wieku od 1-90. Kombatantów wojennych którzy ¶piewali "PRECZ Z KOMUN¡", widok dla mnie bezcenny.
Spotkamy siê za rok w Warszawie!
Stary 2011-11-14, 19:47   #136
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 914

Cytat:
Napisane przez malutkaosw19 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,
By³am na Marszu i ¶mia³o mogê powiedzieæ kto ma wiedzieæ ten wie. Marsz by³ po to aby pokazaæ jak du¿o nas w narodzie, Polaków zajaranych histori± Polski i w cholerê dumnych ze swoich bohaterów. Podziêkowaæ za Niepodleg³± Polskê. By³ równie¿ po to aby udowodniæ, ze w Polsce jest du¿o ludzi z prawicy. Do¶æ lewactwa w Polsce. Bo do czego to dochodzi? ¯eby do Polski przyje¿d¿a³a niemiecka antifa i bi³a naszych za to, ze chodz± z flag± Polski w dniu naszego ¶wiêta?
Niemcy byli do tego dnia bardzo dobrze zorganizowani. Spêdzili nasze ¶wiêto w wiêzieniu? A co zrobili przed aresztowaniem? Pobicia Polaków z barwami Polski. Zorganizowani dziêki Polskiemu lewactwu i mediów. Wstyd o tym mówiæ ale to prawda. A mo¿e byli nawet sponsorowani? Wolê nie wiedzieæ, bo by obrzydzenie mnie nasz³o.
Ile Polskich m³odych ekip stadionowych przyjecha³o w barwach. Szli w ramiê w ramiê ze swoimi najwiêkszymi kosami, zero ci¶nienia na siebie. Kompletny brak.
Tylko jedno w g³owie - idziemy na Marsz. Zaczê³o siê na Placu Konstytucji. Blokada Policji skierowana w uczestników Marszu? Dlaczego nie w uczestników kontr demonstracji? Skoro to oni zak³ócali nasz pochód. Od pocz±tku by³o podawane, ¿e wszystko niezgodne z prawem bêdzie ukarane interwencja bezpo¶rednia.Z góry za³o¿ono, ¿e bêdzie zadyma i tyle.
Ile przyk³adów na to, ¿e Policja sama w sobie mia³a potê¿na agresje? Przyk³ad kolegi - ubrany kaptur przed marszem - godzina mniej wiêcej 14 - tylko za kaptur dosta³ po nogach pa³k± i dotkniêty has³em "wypierda.. faszysto" . Tak oczywi¶cie!! Jestesmy faszystami, naziolami, kibolami za to ¿e posiadali¶my barwy Polskie. To jest normalne w pañstwie prawa? A jak nasz ukochany TVN siê wypowiada³ "Marsz ogólnie by³ zabarwiony faszyzmem - posiadali transparenty z napisami "BÓG, HONOR I OJCZYZNA". Pozwólcie, nie skomentuje tego.
Rozróba na koñcu marszu. TVN tak manipuluje faktami, ze budzi ogromn± frustracje. Nazbiera³o im siê i ludzie dali upust emocjom w taki sposób.. nie widzieli innej drogi, zeby im daæ do zrozumienia - PRZESTAÑCIE MANIPULOWAÆ.
Wniosek. Agresji nie popieram, ale z góry nie tylko przez uczestników marszu, ale przez policjê i przez lewaków by³a za³o¿ona ta akcja. Tylko oczywi¶cie prawica musia³a dostaæ w TV po ty³ku.
nigdy nie wierzy³am w to, ze tv tak mo¿e manipulowaæ faktami. Po marszu gdy siedzia³am w barze i ogl±da³am TVN 24 (specjalnie t± stacjê, poznaj wroga a wygrasz ka¿d± bitwê) i zobaczy³am jak manipuluj±. Jak pokazuj± akcjê uciekaj±cych matek z dzieæmi przed Policja (bo by³o widaæ, ze nadci±ga kordon), a zaraz uciêta klatka i pokazani kibice w barwach to wziê³o mnie na odruch wymiotny.
Koñczê. W jednym dniu przejecha³am ponad 600 km tylko po to ¿eby siê tam znale¼æ. I powiem, ¿e by³ to dla mnie bardzo wa¿ny dzieñ w ¿yciu. Poczucie atmosfery Polsko¶ci, ludzi w wieku od 1-90. Kombatantów wojennych którzy ¶piewali "PRECZ Z KOMUN¡", widok dla mnie bezcenny.
Spotkamy siê za rok w Warszawie!
u¶mia³am siê po pas.

tak na siebie nie mieli ci¶nienia, ale na lewaków i policje mieli spore.

i jaka akcja by³a przez lewaków za³o¿ona?

nie zgadzanie siê z brakiem tolerancji i g³oszeniem neofaszystowskich hase³?

b³agam, nie o¶mieszaj siê dziewczyno, bo piszesz takie bzdury, ¿e same przekleñstwa siê na usta cisn±.
Stary 2011-11-14, 19:48   #137
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 533

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale Niemcy nic nie zrobili! Zostali zatrzymani wcze¶niej przez policjê i pod pozorem wylegitymowania przetrzymani na komendzie.
Godno¶æ Polaków je¶li ju¿ kto¶ bezcze¶ci to organizatorzy marszu, którzy pod p³aszczykiem patriotyzmu szerz± swoje chore idee Polski dla Polaków, braku tolerancji wobec osób o innym wygl±dzie, wyznaniu, seksualno¶ci.

Polecam przeczytaæ jeszcze relacjê i zastanowienie siê jak ci ¼li i niedobrzy Niemcy mogli spowodowaæ zamieszki siedz±c na komisariacie http://www.rozbrat.org/publicystyka/...ej-w-warszawie

A tutaj to rozumiem komisariat? Cholercia, przestronne te komisariaty w Warszawie, nawet sklepy s± i kawiarnie

http://www.youtube.com/watch?v=l-PeR...layer_embedded

Ale rozumiem ¿e relacja jest autentyczna i w ogóle potwierdzona milionami potwierdzeñ, nie mog³a powstaæ w wyobra¼ni, a filmik kto¶ sprytnie wyre¿yserowa³, poskleja³, wyretuszowa³, na³o¿y³ ¶cie¿kê d¼wiêkow±. Normalnie majstersztyk, Oscar powinien i¶æ za ten film fantasty, zrodzony z chorej wyobra¼ni parszywych Polaków chc±cych upodliæ dobroczynnych i niewinnych niemców

Moj± godno¶æ bardziej bezcze¶ci niemiec pokazuj±cy faka i spuszczaj±cy wpier... Polakowi w dniu niepodleg³o¶ci, no ale godno¶æ jak - ka¿dy ma w³asn±

Suszarka - wpisz sobie w google pojêcia tolerancja i akceptacja, mo¿e w koñcu do Ciebie dojdzie ¿e to co siê teraz dzieje ze strony têczowych to nie walka o tolerancjê, a o akceptacjê. To co mogê tolerowaæ, niekoniecznie muszê akceptowaæ

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-11-14 o 19:49
blair witch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 19:48   #138
cosma
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 880

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Poka¿ wiadomo¶æ
niestety ale mlodziez wszechpolska i panowie z lysymi glowami najmniej kojarz± mi siê z patriotami. co najwy¿ej z "prawdziwymi polakami" dla których has³em przewodnim jest Polska dla Polaków.

Dok³adnie. Patriotyzm w wydaniu panów z tej organizacji zupe³nie do mnie nie przemawia, sorry.
Kojarzy mi siê z podzia³em spo³eczeñstwa na "prawdziwych Polaków" i resztê. Jednym s³owem brak tolerancji dla innych, narzucanie spo³eczeñstwu jedynie s³usznych warto¶ci, rzecz jasna katolickich.

Kole¿anka ma mê¿a policjanta. Mówi³a mi, ¿e ten wóz transmisyjny, który zosta³ spalony, chciano zrzuciæ z trasy na dó³, na przeje¿d¿aj±ce samochody!! Brak mi s³ów dla takiej ho³oty!
Do pierdla z nimi wszystkimi, a dla organizatorów tej manifestacji wysokie kary pieniê¿ne. Mo¿e jak dostan± po kieszeni to czego¶ siê naucz±!
cosma jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 19:56   #139
ZanetaGa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

20 tys ludzi i 200 zadymiarzy z Antify. Dlaczego tak ma³o jest w mediach o 20 tys spokojnie i duchu patriotycznym maszeruj±cych Polaków a ca³a uwaga skupia siê na jakich¶ brudasach z Antify? Nakrêcacie dziewczyny niepotrzebnie spiralê nienawi¶ci.
ZanetaGa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 19:59   #140
Kota
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 947

Moj± godno¶æ jako Polki- z dziada pradziada, jak by kto¶ chcia³ siê przyczepiæ- to bezcze¶ci M³odzie¿ Wszechpolska, Obóz Narodowo- Radykalny itd itp.
Nacjonali¶ci najgorszej ma¶ci, butni, zadufani, ech...
Stary 2011-11-14, 20:02   #141
malutkaosw19
Raczkowanie

GG do malutkaosw19

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ
u¶mia³am siê po pas.

tak na siebie nie mieli ci¶nienia, ale na lewaków i policje mieli spore.

i jaka akcja by³a przez lewaków za³o¿ona?

nie zgadzanie siê z brakiem tolerancji i g³oszeniem neofaszystowskich hase³?

b³agam, nie o¶mieszaj siê dziewczyno, bo piszesz takie bzdury, ¿e same przekleñstwa siê na usta cisn±.
Lewaków?
Samo to, ¿e mieli flagê polski tylko, ze uciêta bia³± po³owê. to nie jest beszczeszczenie barw narodowych? Wybacz, ale to ura¿a moj± narodowosc i samo to, potrafi nie¼le wkurzyæ.
Z brakiem tolerancji? A przepraszam na co? Na to, zeby w Polsce nie by³o zwi±zków homoseksualnych legalnych ? To chyba do¶c normalne, rodzina to kobieta i me¿czyzna.
Osmieszaj siê dziewczyno? Widac, ze na poziomie nie ogarniemy tej sytuacji. A przeklinac nie ma po co bo mo¿na miec poprostu tylko dobre i mocne argumenty
Stary 2011-11-14, 20:25   #142
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Na to, zeby w Polsce nie by³o zwi±zków homoseksualnych legalnych ? To chyba do¶c normalne, rodzina to kobieta i me¿czyzna.
A dlaczego ma nie byæ?
Co komu przeszkadza jak ¿yj± dwie doros³e osoby.
Osobi¶cie, to wolê za s±siadów parê gejów ni¿ nawiedzon± s³uchaczkê radia maryja.
Stary 2011-11-14, 20:27   #143
Kreskaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

malutkaosw19 - nie wiem czy widzia³a¶ moj± relacjê sprzed kilku stron ale te¿ by³am i mam takie samie wnioski )) Fajnie, ¿e wypowiedzia³ siê w koñcu kto¶ kto SAM BY£, WIDZIA£ i na tym opiera swoje zdanie - a nie na na maksa zmanipulowanym przekazie telewizyjnym... Rozumiem, ¿e niewygodnie jest psuæ sobie czarno bia³y obraz, w którym geje i policja s± anio³kami a narodowcy to faszy¶ci i chuligani... No ale ¶wiat nie jest taki prosty.

Zreszt± w kraju gdzie dziennikarka na pytanie "czy s± wznoszone prowokuj±ce has³a" odpowiada "no có¿, s±, s±, "Bóg honor i ojczyzna" i inne agresywne zawo³ania" to ju¿ chyba nic nie dziwi. :/

Je¶li kto¶ chce dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej o tym, jak wygl±da³ marsz polecam reporta¿ kontestacji - dobra robota.
Kreskaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 20:35   #144
malutkaosw19
Raczkowanie

GG do malutkaosw19

Cytat:
Napisane przez cosma Poka¿ wiadomo¶æ
A dlaczego ma nie byæ?
Co komu przeszkadza jak ¿yj± dwie doros³e osoby.
Osobi¶cie, to wolê za s±siadów parê gejów ni¿ nawiedzon± s³uchaczkê radia maryja.
Ka¿dy ma swoje zdanie. Ale, chcesz znaæ moje.
Zwi±zek który daje potomstwo jest tylko mo¿liwy (biologicznie) tylko miêdzy kobieta i mê¿czyzn±.
Widzia³a¶ mo¿e relacje za granicy, gdzie s± legalne takie zwi±zki?
Ile m³odych par dajmy przyk³ad dwie kobiety, pod swoj± opiekê zabra³y maleñstwo- ch³opczyka. Ch³opak w wieku 11 lat chce zmieniaæ p³eæ, bo nie chce byæ facetem który nie umie daæ mi³o¶ci. Jest pe³no takich przypadków. I to w³asnie nie jest normalne.
A czy ja gdzies pisa³am o chorych babciach na rydzyka? Nie. Wiêc proszê, nie manipuluj.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Poka¿ wiadomo¶æ
malutkaosw19 - nie wiem czy widzia³a¶ moj± relacjê sprzed kilku stron ale te¿ by³am i mam takie samie wnioski )) Fajnie, ¿e wypowiedzia³ siê w koñcu kto¶ kto SAM BY£, WIDZIA£ i na tym opiera swoje zdanie - a nie na na maksa zmanipulowanym przekazie telewizyjnym... Rozumiem, ¿e niewygodnie jest psuæ sobie czarno bia³y obraz, w którym geje i policja s± anio³kami a narodowcy to faszy¶ci i chuligani... No ale ¶wiat nie jest taki prosty.

Zreszt± w kraju gdzie dziennikarka na pytanie "czy s± wznoszone prowokuj±ce has³a" odpowiada "no có¿, s±, s±, "Bóg honor i ojczyzna" i inne agresywne zawo³ania" to ju¿ chyba nic nie dziwi. :/

Je¶li kto¶ chce dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej o tym, jak wygl±da³ marsz polecam reporta¿ kontestacji - dobra robota.
Bo najwa¿niejsze to wiedzieæ o czym siê mówi. Ale Polak chyba nigdy siê nie nauczy.

Edytowane przez malutkaosw19
Czas edycji: 2011-11-15 o 12:28
malutkaosw19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 20:39   #145
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Rozumiem, ¿e niewygodnie jest psuæ sobie czarno bia³y obraz, w którym geje i policja s± anio³kami a narodowcy to faszy¶ci i chuligani... No ale ¶wiat nie jest taki prosty.

Ja akurat nie twierdzê, ¿e po drugiej stronie wszyscy byli kryszta³owi i nikt kamieniem nie rzuca³. Tego te¿ absolutnie nie popieram bez wzglêdu na idee jakie kto¶ reprezentuje !
Ale MW i jej podobne organizacje s± mi zupe³nie obce. Ja ju¿ od samego patrzenia na nich siê wzdrygam.
A has³o "Bóg honor i ojczyzna" bardzo ¼le mi siê kojarzy ,
z nietolerancj± dla tych, którzy s± inni, wyznaj± inne warto¶ci.
Stary 2011-11-14, 20:43   #146
ewka1987
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 681

a ja siê zastanawiam ile z Was, co tu tak g³o¶no mówi± o patriotyzmie mia³o powywieszane flagi w domu?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Zwi±zek który daje potomstwo jest tylko mo¿liwy (biologicznie) tylko miêdzy kobieta i mê¿czyzn±.
Ile m³odych par dajmy przyk³ad dwie kobiety, pod swoj± opiekê zabra³y maleñstwo- ch³opczyka. Ch³opak w wieku 5 lat chce zmieniaæ p³eæ, bo nie chce byæ facetem który nie umie daæ mi³o¶ci. Jest pe³no takich przypadków. I to w³asnie nie jest normalne.
A czy ja gdzies pisa³am o chorych babciach na rydzyka? Nie. Wiêc proszê, nie manipuluj.[COLOR="Silver"]
a mo¿esz podaæ jakie¶ ¼ródlo na którym siê opierasz pisz±c to? bo rozumiem, ¿e s± to udokumentowane stwierdzenia
ewka1987 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 20:50   #147
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Ile m³odych par dajmy przyk³ad dwie kobiety, pod swoj± opiekê zabra³y maleñstwo- ch³opczyka. Ch³opak w wieku 5 lat chce zmieniaæ p³eæ, bo nie chce byæ facetem który nie umie daæ mi³o¶ci. Jest pe³no takich przypadków. I to w³asnie nie jest normalne.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------
No, ale tym pierwszym zdaniem ameryki nie odkry³a¶ To chyba jest dla wszystkich tutaj oczywiste, ¿e 2 facetów ( lub 2 kobiety) dziecka nie zrobi i nie urodzi
Nie ka¿dy jednak zwi±zek, (heteroseksualny) oznacza od razu posiadanie potomstwa. Jedni nie mog± inni nie chc±, ale to ich nie dyskredytuje w ¿aden sposób. To jest ka¿dego osobisty wybór ( z wyj±tkiem powodów zdrowotnych).

"dziecko w wieku 5 lat chce zmieniaæ p³eæ bo nie chce byæ facetem który nie umie daæ mi³o¶ci"
Proszê ciê, przeczytaj dok³adnie jeszcze raz to co napisa³a¶. Nawet nie wiem jak mam to skomentowaæ. Przecie¿ to biedne dziecko nawet nie jest ¶wiadome tego o czym tu napisa³a¶.
Stary 2011-11-14, 20:57   #148
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Poka¿ wiadomo¶æ
No, ale tym pierwszym zdaniem ameryki nie odkry³a¶ To chyba jest dla wszystkich tutaj oczywiste, ¿e 2 facetów ( lub 2 kobiety) dziecka nie zrobi i nie urodzi
Nie ka¿dy jednak zwi±zek, (heteroseksualny) oznacza od razu posiadanie potomstwa. Jedni nie mog± inni nie chc±, ale to ich nie dyskredytuje w ¿aden sposób. To jest ka¿dego osobisty wybór ( z wyj±tkiem powodów zdrowotnych).

"dziecko w wieku 5 lat chce zmieniaæ p³eæ bo nie chce byæ facetem który nie umie daæ mi³o¶ci"
Proszê ciê, przeczytaj dok³adnie jeszcze raz to co napisa³a¶. Nawet nie wiem jak mam to skomentowaæ. Przecie¿ to biedne dziecko nawet nie jest ¶wiadome tego o czym tu napisa³a¶.
Skoro to taki ¶wiadomy wybór, wiedz± ¿e nie mog± mieæ ze sob± dzieci, to dlaczego jest mowa o adopcji? Nie ma obiektywnych badañ - albo s± takie op³acane przez ¶rodowiska skrajne ko¶cielne i s± na nie, albo s± takie op³acane przez ¶rodowiska homo, i na tak. Obiektywizmu brak. I dopóki nie bêdzie obiektywnych, wiarygodnych badañ, od dzieci ³apki precz.

A co do zmiany p³ci u dziecka...
Ja akurat s³ysza³am o przyk³adzie 11latka
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/us...bi_210440.html
http://www.papilot.pl/ludzie/15066/W...-KIM-JEST.html
Stary 2011-11-14, 21:08   #149
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
A co do zmiany p³ci u dziecka...
Ja akurat s³ysza³am o przyk³adzie 11latka
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/us...bi_210440.html
http://www.papilot.pl/ludzie/15066/W...-KIM-JEST.html

Dziêkuje, poda³a¶ bardzo wiarygodne ¼ród³a informacji, Super Express i Papilot.
Stary 2011-11-14, 21:14   #150
blair witch
Zakorzenienie

I chciej tu zrobiæ cz³owiekowi przyjemno¶æ i wkleiæ po polsku...
A skoro leñ jest taki ¿e nawet w google nazwiska nie wpiszesz, to proszê:
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...treatment.html
http://edition.cnn.com/2011/09/27/he...ids/index.html
i wiêcej wyników z pierwszej strony:
KLIK

U nas niestety w innych mediach o tym nie mówi±, bo zostaliby oskar¿eni o homofobiê i Bóg jeden wie co jeszcze, poza tym nie wolno nic z³ego napisaæ o osobach odmiennej orientacji, bo czeka wrêcz publiczny lincz od ¶lepo zapatrzonych w nowoczesno¶æ m³odych wykszta³conych z wielkich o¶rodków

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-11-14 o 21:17
blair witch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-11-11 21:23:43

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.