Koki - wątek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-01, 00:42   #121
Aguga
Przyczajenie

Dot.: Jak upiąć włosy w kok?

Nic prostrzego i wygodniejszego niż kok . Ja bardzo często noszę koki, nawet z tego względu, że są one po prostu bardzo wygodne i praktyczne .

Jeden ze sposobów na zrobienie koka to:

1. Po prostu zwiąż włosy mocno w gumkę. Jeśli masz gęste włosy, postaraj się żeby to była szeroka gumka, tak żebyś mogła w nią bardzo mocno związać włosiska.
2. Do tego koczka potrzeba dużo wsówek ( do moich włosków, których nie zaliczam do bujnych) potrzebuje około 10.
3. Później po prostu z kita oddzielaj pasmo po paśmie, każde zawijając w kierunku głowy, tak żeby powstał okrągły, spięty na końcu, zaokrąglony pukiel. Tak zrób ze wszystkimi włoskami, a efekt będzie po prostu super.

Jest jeszcze jeden sposób na zrobienie ładnego i prostego koka, mianowicie:

1. Ładnie wygląda on na wyprostowanych włosach.
2. Podziel wszerz włosy na dwie części (tak jakbyś chciała upiąć włosy, a resztę wypuścić żeby sobie swobodnie pod spodem wisiały).
3. Całą część górną skręć,tak jakbyś chciała upiąć włosy w klamrę, tylko zamiast tejże klamry upnij włosy wsówkami. Polecam nawtykać tych wsówek naprawdę dużo, a potem na wsówki użyć odrobinę lakieru, aby kok był trwalszy .
4. Na końcu po upięciu spuść upięte włosy w dół, tak żeby utworzyły, ładny pazurkowaty kok, czy jak kto woli półkok ( pamiętaj że jeszcze zwisają Ci włosy z drógiej części włosów. Je najlepiej zostawić tak jak są bez upinania - daje to światny efekt).

Miłej pracy
Aguga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 11:39   #122
madie
Zakorzenienie

Kiedyś gdy miałam włosy do pasa upięcie ich samymi spinkami nie pomagało, bo kok mi się rozwalał a poza tym noszenie dziesięciu wsuwek było czasem bolesne.
W sklepie ze spinkami kupiłam wreście takie, hmmm...zapomniałam jak to się nazywa, no ale takie wsówki o kształcie jak na zdjęciu poniżej. Wystarczy "przebić" nimi kok, wystarczą dwie i upięcie super się trzyma. Polecam poszukać czegoś takiego.
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 12:24   #123
karateczka000
Zakorzenienie

ja nie używam do tego niczego więcej, oprócz gumki......włosy tak jak w kitek, tyle,że nie związuję ale obkręcam i zawijam no i to wszystko gumką..<a wygląda tak jak na zdjęciu prościutkie, ale ładne
karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 12:44   #124
Elisa_Day
Przyczajenie

GG do Elisa_Day

Aguga, dziękuję Popróbuję tak jak napisałaś. Jednak wcześniej źle robiłam, bo chciałam je przypiąć wszystkie na raz
Teraz wiem, że muszę oddzielać i przypinać je pasemkami. Super! Mmmm...

Madie, poszukam tego gdzieś u siebie. Dzięki, dzięki, dzięki...

Mam nadzieję, że w końcu uda mi się upiąć coś na dłużej Strasznie mi się podobają takie koczki i tak jak Aguga powiedziałaś takie uczesanie jest bardzo wygodne. No dobra, teraz to już muszę się nauczyć!
Elisa_Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 12:56   #125
Elisa_Day
Przyczajenie

GG do Elisa_Day

Karateczka!
To brzmi jeszcze prościej jeśli chodzi o wykonanie

Czyli zbieram włosy tak jak do kucyka, ale nie związuje ich gumką tylko staram się je jakoś obkręcić dookoła i dopiero wtedy oplątuję gumkę, tak?
A gumka jest widoczna na takim koczku?
Elisa_Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 13:34   #126
Versa
Raczkowanie

GG do Versa

Cytat:
Napisane przez madie
Kiedyś gdy miałam włosy do pasa upięcie ich samymi spinkami nie pomagało, bo kok mi się rozwalał a poza tym noszenie dziesięciu wsuwek było czasem bolesne.
W sklepie ze spinkami kupiłam wreście takie, hmmm...zapomniałam jak to się nazywa, no ale takie wsówki o kształcie jak na zdjęciu poniżej. Wystarczy "przebić" nimi kok, wystarczą dwie i upięcie super się trzyma. Polecam poszukać czegoś takiego.
Madie te dziwne spinki nazywają się szpilki albo harnakle :P Z kokami to mam doswiadczenie, poniewaz tancze i musze je codziennie robic :P Najprostrzy sposób to zwiazac włosy z tyłu gumka, kitka zawinac wokol wlasnej osi w taka rurke :P, nastepnie owinac tego kitka wokół gumki przy głowie ciasno i powpinac najlepiej harnakle (lub wsuwki jesli nie macie)
I ot cała filozofia :P
Versa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 13:47   #127
Aguga
Przyczajenie

Jest jeszcze taki specjalny sprzęt do koczków tzw. TWISTER, niewiem może słyszałaś. Wychodzi z tego kok podobny jak na zdjęciu które załączyłaś . Jest to taki elastyczny pasek, długości może 15 cm, z dziurką na środku. W tą dziurkę wkłada się włosy ( tak jakby chciało się zrobić kita) i zjerzdża się tym twisterem w dół, aż do końcówek. Póżniej zwija się włosy razem z twisterem w środku, aż do głowy. Na końcu oba końce twistera daje się do środka, tak by utworzył się kok. Można ten niezawodny sprzęcik kupić w każdym sklepie kosmetycznym .
Stary 2006-07-01, 13:52   #128
Aguga
Przyczajenie

Dziewczyny a nie wiecie jak upiąć włosy w tzw. banana? Jak któraś z Was wie to proszę o porady i wskazówki...
Stary 2006-07-01, 16:26   #129
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Versa
Madie te dziwne spinki nazywają się szpilki albo harnakle :P Z kokami to mam doswiadczenie, poniewaz tancze i musze je codziennie robic :P Najprostrzy sposób to zwiazac włosy z tyłu gumka, kitka zawinac wokol wlasnej osi w taka rurke :P, nastepnie owinac tego kitka wokół gumki przy głowie ciasno i powpinac najlepiej harnakle (lub wsuwki jesli nie macie)
I ot cała filozofia :P
harnakle? hihih ciekawa nazwa, nie znałam jej No ale te właśnie harnakle są moim zdaniem dużo lepsze niż zwykłe wsuwki, bo dobrze się trzyma kok a jeśli się poluzuje to wypięcie takich szpilek i zrobienie nowego koka zajmuje pół minuty
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 17:38   #130
karateczka000
Zakorzenienie

tak aguga, ja też to miałam , ale jakoś nie potrafiłam się obsługiwać i wywaliłam, to raczej taki bubel-mi przynajmniej nie posłuzył długo. a co do elisy, kok co sobie robie to nie widać gumki bo ona tak bardziej zachodzi pod cały ten splot ale tak jak mów versa możesz użyć tych szpilek jak ci nie wychodzi..............
karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 18:54   #131
kinga(kinia)
Zadomowienie

kok Beyonce

Witam dziewczeta!
Bardzi chcialabym wiedziec jak zrobic koka takiego jak ma Beyonce w teledysku "Baby boy" (wklejam zdjecie aby bylo wiadomo o jaka scene chodzi). http://www.leeryanfan.com/cob/gallery/index.html <-- tutaj znajdziecie wiecej zdjec.
Chcialabym wiedziec jak zrobic takiego koka i jaka trzeba miec dlugosc wlosow aby to jako tako wygladalo. Przeparaszam za zla jakos zdjec, ale innych nie znalazlam(a zreszta sa tu tylko po to abyscie wiedzialy o co mniej wiecej mi chodzi). Prosze bardzo o pomoc, a takze o ewentualne zdjatka podobnej fryzury
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0066.jpg (79,0 KB, 651 załadowań)
kinga(kinia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 22:45   #132
kinga(kinia)
Zadomowienie

Dot.: kok Beyonce

up, prosze o pomoc
Stary 2006-07-17, 22:57   #133
Asik_
Zakorzenienie

Słabo go widać
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 20:51   #134
kinga(kinia)
Zadomowienie

wiem ze bardzo nie wyraznie widac, ale mam nadzieje ze ktos wie o co mi chodzi i pomoze
Pozdrawiam
Stary 2006-07-18, 21:16   #135
Szattinka
Rozeznanie

http://www.leeryanfan.com/cob/galler...%20boy/104.jpg moim zdaniem tu go lepiej widać
po pierwsze bee ma bardzo długie i gęste włsoy stąd też taki a nie inny efekt
po drugie - wydaje mi sie, ze jest on tak jakos wiazany od srodka
Szattinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 10:03   #136
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka

Witaj
Może mi się tylko wydawać,ale wygląda to na kucyk wysoko upięty,potem włosy są natapitowane aby był efekt rozczochrania i spiete w kok do gumki z kucyka.Ona ma długie włosy więc wygląda to tak jak wygląda Też mi się podoba.Ale taki kok mozna zrobić z włosków za ramiona tylko wtedy wszystko będzię bardzo spięte na głądko bp wiadomo,że kok nie będzię tak wisiał.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Stary 2006-08-01, 00:36   #137
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguga
Jest jeszcze taki specjalny sprzęt do koczków tzw. TWISTER, niewiem może słyszałaś. Wychodzi z tego kok podobny jak na zdjęciu które załączyłaś . Jest to taki elastyczny pasek, długości może 15 cm, z dziurką na środku. W tą dziurkę wkłada się włosy ( tak jakby chciało się zrobić kita) i zjerzdża się tym twisterem w dół, aż do końcówek. Póżniej zwija się włosy razem z twisterem w środku, aż do głowy. Na końcu oba końce twistera daje się do środka, tak by utworzył się kok. Można ten niezawodny sprzęcik kupić w każdym sklepie kosmetycznym .
kiedyś to było modne, ale teraz juz nigdzie nie widziałam tego w sklepie. A i jak się tym robiło kok, to było widać ten cały twister :/
olik04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 11:06   #138
paradise
Przyczajenie

bardzo często noszę koka,a le do jego zrobienia uzywam tylko dużej spinki-klamry. zwijam włosy w rulon, układam rękami kok i obejmuje to wszystko klamrą (tylko musi byc dobra klamra, z mocnymi sprężynami, żeby kok nie opadał). boki mozna zabezpieczyc spinkami,a u góry wypuścić trochę włosów, żeby powstał taki kok z kucykiem. wygląda fajnie i trzyma się cały dzień dla mnie to najwygodniejsza fryzura.
paradise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 23:33   #139
olik04
Zakorzenienie

Fajne, trzeba znalezc taką klamrę

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na kok?
Stary 2006-08-09, 18:19   #140
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Odświeżam Właśnie zmajstrowałam sobie " COŚ " na głowie, ale jeszcze nie wiem jak wygląda z tyłu Zrobiłam tylko kucyka, oplotłam go wokół własnej osi, ścisnęłam, i wpięłam dwie wsówki Narazie trzyma się mocno, tylko musze zaraz popędzić do łazienki spojrzeć jak to się prezentuje z tyłu. Wykonanie, nawet nie pół minuty Któraś z Was to opisała, więc instrukcja tu jest . No i rzecz jasna wielkie dzięki .
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 18:40   #141
olik04
Zakorzenienie

A ja zrobiam sobie ten kok+ kucyk + z niego pare slimaczkow na glowie + podpiete wsowkami i w to takie szersze wsowki i wyszlo super!
Stary 2006-10-01, 12:28   #142
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

A ja zawsze szukałam gdzies opisu jak zrobic taki jakby romantyczny kok czy cos. W koncu zrezygnowałam. Wzielam caly swo sprzet i stanelam przed lustrem. (A mam takie fajne, ze jak sie ustawi to widac tyl glowy). Nastepnie zaczesalam wosy gladko do tylu, mam gzrywke, wiec przypielamja wsuwkami, ale tak zeby troszke wlosy byly uniesione bo jak jestinaczej to wygladam lyso. Nastepnie wlosy, ktore widac z przodu poupinałam takimi spinkami motylkamiw kolko - w ten sposob z tylu wytworzyl sie jakby kucyk, ale z luzno zwisajacych wlosow. Wtedy wlasnie te luzno zwisajace wlosy upinam spinkami wsuwkami, motylkami i kokówkami - w zaleznosci jak jest wygodniej, tak aby stworzyc cos w rodzaju niedbale upietych wlosow. Bo i wlasciwie sa niedbale upiete :P Swietnie sie czuje w takiej fryzurce i jest latwa i fajna, polecam :P:P:P
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-14, 21:24   #143
Malinezja
Zadomowienie

Dot.: Koki

Coś dla miłośniczek koków... kilka propozycji, niektóre bardzo ciekawe
http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-16, 21:05   #144
biedronka26
Raczkowanie

GG do biedronka26

Cytat:
Napisane przez Malinezja Pokaż wiadomość
Coś dla miłośniczek koków... kilka propozycji, niektóre bardzo ciekawe
http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN
Hmmmm mi te koki raczej nie odpowiadaja, zbyt skomlikowane, ale jak juz taki temat to chcialam spytac jak zrobic z wlosow niezbyt gestych i dlugich (takich przed lopatki) prostego zwinetego na okraglo koka, zeby z tylu byl taki bardziej luzny i jednoczesnie dosc duzy, wiecie o co mi chodzi? Czasem widze u dziewczyn na ulicy takie cudo i sie zastanawiam czy one uzywaja jakichs podkladek pod ten kok czy tapiruja moze najpierw hehe?
biedronka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-16, 21:49   #145
motylek1007
Zakorzenienie

tez mam juz dlugie....geste....i kurcze nie wiem co z nimi robic a brak mi wprawy zeby wyczrowac takie fantazje
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-16, 22:01   #146
wiolaelk
Raczkowanie

a ja nawet lubie takie upiecia. i mam takie dwa wyprobowane i bardzo latwe do zrobienia. jeden jest wrecz bajecznie prosty bo upinam go za pomoca takiego "urzadzenia"( dla mnie osobiscie przypomina taka skladana linijke ktora mozna oplesc np wokol nadgarstka, a na ktore byla moda jak jeszcze bylam dzieckiem, tylko ze jest pokryta aksamitem. mam nadzieje ze wiecie o co chodzi.trzeba tylko na to "cos" nawinac wlosy a to juz samo skreci sie w kok. a co do drugiego uczesania, to po prostu zwiazuje wlosy w tzw.kucyk, po czym biore z niego po cienkim pasemku wlosow, nawijam na dwa palce i tak utworziny "lok" przypinam wsuwką. i tak robie ze wszystkich wlosow z tego kucyka. w przeciwienstwie do tego pierwszego koka, ten nie jest taki scisly a bardziej taki fantazyjny. polecam. fajnie wyglada i latwy w zrobieniu.
wiolaelk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 17:38   #147
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

Fajne
Blue sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-18, 15:15   #148
kasimli
Wtajemniczenie

oo ja mam zamiar pójsc do fryzjera aby mi upiął na studniowke jakiegoś pięknego koka...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (23,2 KB, 171 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2989_3655_Holmes-Katie-03-4x.jpg (45,3 KB, 759 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3379_4097_Duff-Hilary-12-4x.jpg (94,5 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3628_4561_Lohan-Lindsay-17-4x.jpg (56,1 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 006789.jpg (31,2 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 56605739.jpg (30,7 KB, 219 załadowań)

classy and fabulous "
Coco chanel
kasimli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 17:47   #149
onesweetfairy
Raczkowanie

moze to troche za bardzo skomplikowane...ale na sylwestra jak kros ma ochote to moze poprobowac..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (81,9 KB, 227 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (60,7 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryza.jpg (49,8 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzka.jpg (48,2 KB, 151 załadowań)
onesweetfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 20:26   #150
paulaLbn
Raczkowanie

eleganckie koki

hej,mam maly problem zbliza sie wesele mojej siostry...,na ktore to chcialabym byc uczesana w koka cos a`la lata 20 czy tez 60 (sama nie wiem )w kazdym razie chodzi o koka upietego z boku i wykonanego z fal.juz od dluzszego czasu szukam czego w tym stylu i nic nie moge znalesc...moze ktoras z was moglaby mi pomoc? dzieki
paulaLbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości