|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak upiąć włosy w kok?
Nic prostrzego i wygodniejszego niż kok
. Ja bardzo często noszę koki, nawet z tego względu, że są one po prostu bardzo wygodne i praktyczne .Jeden ze sposobów na zrobienie koka to: 1. Po prostu zwiąż włosy mocno w gumkę. Jeśli masz gęste włosy, postaraj się żeby to była szeroka gumka, tak żebyś mogła w nią bardzo mocno związać włosiska. 2. Do tego koczka potrzeba dużo wsówek ( do moich włosków, których nie zaliczam do bujnych) potrzebuje około 10. 3. Później po prostu z kita oddzielaj pasmo po paśmie, każde zawijając w kierunku głowy, tak żeby powstał okrągły, spięty na końcu, zaokrąglony pukiel. Tak zrób ze wszystkimi włoskami, a efekt będzie po prostu super. Jest jeszcze jeden sposób na zrobienie ładnego i prostego koka, mianowicie: 1. Ładnie wygląda on na wyprostowanych włosach. 2. Podziel wszerz włosy na dwie części (tak jakbyś chciała upiąć włosy, a resztę wypuścić żeby sobie swobodnie pod spodem wisiały). 3. Całą część górną skręć,tak jakbyś chciała upiąć włosy w klamrę, tylko zamiast tejże klamry upnij włosy wsówkami. Polecam nawtykać tych wsówek naprawdę dużo, a potem na wsówki użyć odrobinę lakieru, aby kok był trwalszy .4. Na końcu po upięciu spuść upięte włosy w dół, tak żeby utworzyły, ładny pazurkowaty kok, czy jak kto woli półkok ( pamiętaj że jeszcze zwisają Ci włosy z drógiej części włosów. Je najlepiej zostawić tak jak są bez upinania - daje to światny efekt). Miłej pracy
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś gdy miałam włosy do pasa upięcie ich samymi spinkami nie pomagało, bo kok mi się rozwalał a poza tym noszenie dziesięciu wsuwek było czasem bolesne.
W sklepie ze spinkami kupiłam wreście takie, hmmm...zapomniałam jak to się nazywa, no ale takie wsówki o kształcie jak na zdjęciu poniżej. Wystarczy "przebić" nimi kok, wystarczą dwie i upięcie super się trzyma. Polecam poszukać czegoś takiego. ![]() |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie używam do tego niczego więcej, oprócz gumki......włosy tak jak w kitek, tyle,że nie związuję ale obkręcam i zawijam no i to wszystko gumką..<a wygląda tak jak na zdjęciu
prościutkie, ale ładne
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Aguga, dziękuję
Popróbuję tak jak napisałaś. Jednak wcześniej źle robiłam, bo chciałam je przypiąć wszystkie na raz Teraz wiem, że muszę oddzielać i przypinać je pasemkami. Super! Madie, poszukam tego gdzieś u siebie. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się upiąć coś na dłużej Strasznie mi się podobają takie koczki i tak jak Aguga powiedziałaś takie uczesanie jest bardzo wygodne. No dobra, teraz to już muszę się nauczyć!
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Karateczka!
To brzmi jeszcze prościej jeśli chodzi o wykonanie ![]() Czyli zbieram włosy tak jak do kucyka, ale nie związuje ich gumką tylko staram się je jakoś obkręcić dookoła i dopiero wtedy oplątuję gumkę, tak? A gumka jest widoczna na takim koczku?
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I ot cała filozofia :P |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Jest jeszcze taki specjalny sprzęt do koczków tzw. TWISTER, niewiem może słyszałaś. Wychodzi z tego kok podobny jak na zdjęciu które załączyłaś
. Jest to taki elastyczny pasek, długości może 15 cm, z dziurką na środku. W tą dziurkę wkłada się włosy ( tak jakby chciało się zrobić kita) i zjerzdża się tym twisterem w dół, aż do końcówek. Póżniej zwija się włosy razem z twisterem w środku, aż do głowy. Na końcu oba końce twistera daje się do środka, tak by utworzył się kok. Można ten niezawodny sprzęcik kupić w każdym sklepie kosmetycznym .
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a nie wiecie jak upiąć włosy w tzw. banana? Jak któraś z Was wie to proszę o porady i wskazówki...
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale te właśnie harnakle są moim zdaniem dużo lepsze niż zwykłe wsuwki, bo dobrze się trzyma kok a jeśli się poluzuje to wypięcie takich szpilek i zrobienie nowego koka zajmuje pół minuty
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
tak aguga, ja też to miałam , ale jakoś nie potrafiłam się obsługiwać
i wywaliłam, to raczej taki bubel-mi przynajmniej nie posłuzył długo. a co do elisy, kok co sobie robie to nie widać gumki bo ona tak bardziej zachodzi pod cały ten splot ale tak jak mów versa możesz użyć tych szpilek jak ci nie wychodzi..............
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
kok Beyonce
Witam dziewczeta!
Bardzi chcialabym wiedziec jak zrobic koka takiego jak ma Beyonce w teledysku "Baby boy" (wklejam zdjecie aby bylo wiadomo o jaka scene chodzi). http://www.leeryanfan.com/cob/gallery/index.html <-- tutaj znajdziecie wiecej zdjec. Chcialabym wiedziec jak zrobic takiego koka i jaka trzeba miec dlugosc wlosow aby to jako tako wygladalo. Przeparaszam za zla jakos zdjec, ale innych nie znalazlam(a zreszta sa tu tylko po to abyscie wiedzialy o co mniej wiecej mi chodzi). Prosze bardzo o pomoc, a takze o ewentualne zdjatka podobnej fryzury Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kok Beyonce
up, prosze o pomoc
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Słabo go widać
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
wiem ze bardzo nie wyraznie widac, ale mam nadzieje ze ktos wie o co mi chodzi i pomoze
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
http://www.leeryanfan.com/cob/galler...%20boy/104.jpg moim zdaniem tu go lepiej widać
po pierwsze bee ma bardzo długie i gęste włsoy stąd też taki a nie inny efekt po drugie - wydaje mi sie, ze jest on tak jakos wiazany od srodka
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Może mi się tylko wydawać,ale wygląda to na kucyk wysoko upięty,potem włosy są natapitowane aby był efekt rozczochrania i spiete w kok do gumki z kucyka.Ona ma długie włosy więc wygląda to tak jak wygląda Też mi się podoba.Ale taki kok mozna zrobić z włosków za ramiona tylko wtedy wszystko będzię bardzo spięte na głądko bp wiadomo,że kok nie będzię tak wisiał.Pozdrawiam Pozdrawiam
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
bardzo często noszę koka,a le do jego zrobienia uzywam tylko dużej spinki-klamry. zwijam włosy w rulon, układam rękami kok i obejmuje to wszystko klamrą (tylko musi byc dobra klamra, z mocnymi sprężynami, żeby kok nie opadał). boki mozna zabezpieczyc spinkami,a u góry wypuścić trochę włosów, żeby powstał taki kok z kucykiem. wygląda fajnie i trzyma się cały dzień
dla mnie to najwygodniejsza fryzura.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne, trzeba znalezc taką klamrę
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na kok?
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam
Właśnie zmajstrowałam sobie " COŚ " na głowie, ale jeszcze nie wiem jak wygląda z tyłu Zrobiłam tylko kucyka, oplotłam go wokół własnej osi, ścisnęłam, i wpięłam dwie wsówki Narazie trzyma się mocno, tylko musze zaraz popędzić do łazienki spojrzeć jak to się prezentuje z tyłu. Wykonanie, nawet nie pół minuty Któraś z Was to opisała, więc instrukcja tu jest . No i rzecz jasna wielkie dzięki .
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiam sobie ten kok+ kucyk + z niego pare slimaczkow na glowie + podpiete wsowkami i w to takie szersze wsowki i wyszlo super!
|
|
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
A ja zawsze szukałam gdzies opisu jak zrobic taki jakby romantyczny kok czy cos. W koncu zrezygnowałam. Wzielam caly swo sprzet i stanelam przed lustrem. (A mam takie fajne, ze jak sie ustawi to widac tyl glowy). Nastepnie zaczesalam wosy gladko do tylu, mam gzrywke, wiec przypielamja wsuwkami, ale tak zeby troszke wlosy byly uniesione bo jak jestinaczej to wygladam lyso. Nastepnie wlosy, ktore widac z przodu poupinałam takimi spinkami motylkamiw kolko - w ten sposob z tylu wytworzyl sie jakby kucyk, ale z luzno zwisajacych wlosow. Wtedy wlasnie te luzno zwisajace wlosy upinam spinkami wsuwkami, motylkami i kokówkami - w zaleznosci jak jest wygodniej, tak aby stworzyc cos w rodzaju niedbale upietych wlosow. Bo i wlasciwie sa niedbale upiete :P Swietnie sie czuje w takiej fryzurce i jest latwa i fajna, polecam :P:P:P
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koki
Coś dla miłośniczek koków... kilka propozycji, niektóre bardzo ciekawe
![]() http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN |
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to chcialam spytac jak zrobic z wlosow niezbyt gestych i dlugich (takich przed lopatki) prostego zwinetego na okraglo koka, zeby z tylu byl taki bardziej luzny i jednoczesnie dosc duzy, wiecie o co mi chodzi? Czasem widze u dziewczyn na ulicy takie cudo i sie zastanawiam czy one uzywaja jakichs podkladek pod ten kok czy tapiruja moze najpierw hehe?
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam juz dlugie....geste....i kurcze nie wiem co z nimi robic a brak mi wprawy zeby wyczrowac takie fantazje
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
a ja nawet lubie takie upiecia. i mam takie dwa wyprobowane i bardzo latwe do zrobienia. jeden jest wrecz bajecznie prosty bo upinam go za pomoca takiego "urzadzenia"( dla mnie osobiscie przypomina taka skladana linijke ktora mozna oplesc np wokol nadgarstka, a na ktore byla moda jak jeszcze bylam dzieckiem, tylko ze jest pokryta aksamitem
. mam nadzieje ze wiecie o co chodzi.trzeba tylko na to "cos" nawinac wlosy a to juz samo skreci sie w kok. a co do drugiego uczesania, to po prostu zwiazuje wlosy w tzw.kucyk, po czym biore z niego po cienkim pasemku wlosow, nawijam na dwa palce i tak utworziny "lok" przypinam wsuwką. i tak robie ze wszystkich wlosow z tego kucyka. w przeciwienstwie do tego pierwszego koka, ten nie jest taki scisly a bardziej taki fantazyjny. polecam. fajnie wyglada i latwy w zrobieniu.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
|
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
oo ja mam zamiar pójsc do fryzjera aby mi upiął na studniowke jakiegoś pięknego koka...
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
moze to troche za bardzo skomplikowane...ale na sylwestra jak kros ma ochote to moze poprobowac..
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
eleganckie koki
hej,mam maly problem zbliza sie wesele mojej siostry...,na ktore to chcialabym byc uczesana w koka cos a`la lata 20 czy tez 60 (sama nie wiem )w kazdym razie chodzi o koka upietego z boku i wykonanego z fal.juz od dluzszego czasu szukam czego w tym stylu i nic nie moge znalesc...moze ktoras z was moglaby mi pomoc?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

. Ja bardzo często noszę koki, nawet z tego względu, że są one po prostu bardzo wygodne i praktyczne

Popróbuję tak jak napisałaś. Jednak wcześniej źle robiłam, bo chciałam je przypiąć wszystkie na raz
Strasznie mi się podobają takie koczki i tak jak Aguga powiedziałaś takie uczesanie jest bardzo wygodne.