Torebki Nucelle - opinie, real zdjęcia - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 16:04   #121
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Dot.: Torebki Nucelle - opinie, real zdjęcia

Cytat:
Napisane przez olciaqola Pokaż wiadomość
Zamówiłam wczoraj i właśnie ją dostałam JEST PRZEŚLICZNA dokładnie taka, jak na zdjęciach ) i faktycznie bardzo dokładnie zrobiona, skóra jest na pewno prawdziwa, sprawdziłam u rymarza. Jednak warto było zaryzykować ) już się nie mogę doczekać, aż zamówię następną
Tak złośliwie zapytam - wczoraj zamówiłaś, właśnie ją dostałaś i już zdążyłaś sprawdzić u rymarza? Niezłe tempo.
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 16:17   #122
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Niebieska.Kredka Pokaż wiadomość
Tak złośliwie zapytam - wczoraj zamówiłaś, właśnie ją dostałaś i już zdążyłaś sprawdzić u rymarza? Niezłe tempo.
Mam dziwne wrazenie, ze wiekszosc wypowiedzi w tym watku pochadzaca od osob z kiloma-kilkunastoma postami to sprytna reklama sklepu Nucelle. Od dawna juz tak mysle i jesli kogos tym urazam to przepraszam, ale nie moge sie oprzec takiemu mysleniu i nie ufam tym opiniom.
Stary 2012-05-10, 16:26   #123
gozia
Zakorzenienie

Ja czekam na jakies real zdjecia torebek i wiecej opinii o nich, ladne sa, ale nie wiem czy chce ryzykowac...

Kruche Ciastko podzielam Twą opinię

Edytowane przez gozia
Czas edycji: 2012-05-10 o 16:28
gozia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 16:36   #124
ultrafiolet88
Zakorzenienie

tak tak, fajnie by bylo jak ktos juz tu pisze o tym co dostal, zeby zalaczyc foteczke do opinii i juz bedzie wszystko fajnie

http://www.poomoc.pl/
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 15:11   #125
olciaqola
Przyczajenie

Dodaję fotki swojej "Nutelli" niestety jakość telefonowa... kolor na zdjęciach wychodzi bardziej jaskrawy, w rzeczywistości jest to śliczny rudy karmel jestem naprawdę mega zadowolona z tej torebeczki, bo bałam się, że będzie to jakaś lipa, a tymczasem naprawdę na żywo wygląda super, lepiej, niż się spodziewałam i wzbudza zachwyt koleżanek

Z tego linku możecie ściągnąć fotki bo nie chciały mi się dodać przez Wizaż

http://wyslijto.pl/files/download/b50wqprnbp

Edytowane przez olciaqola
Czas edycji: 2012-05-17 o 15:28 Powód: Nie moge załadować zdjęć jak ktoś koniecznie chce to wyślę na maila
olciaqola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 16:16   #126
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Ja czekam na jakies real zdjecia torebek i wiecej opinii o nich, ladne sa, ale nie wiem czy chce ryzykowac...

Kruche Ciastko podzielam Twą opinię
Wątek ma zaledwie kilka stron, na prawdę tak trudno się cofnąć do początku i zobaczyć fotki.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 19:05   #127
gozia
Zakorzenienie

wyobraz sobie ze je widzialam.
jednak wole jak ktos zachwala tak torebke, aby przy okazji wrzucil zdjecie, a tego czesto tu brakowalo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 12:58   #128
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez rydelko Pokaż wiadomość
ja kupiłam właśnie tą torebkę w stylu Zara i po 2 miesiącach odpadły mi rączki, na wysyłkę nowej/ naprawionej czekałam ponad 2 miesiące, dostałam ja tylko dlatego ze zgłosiłam do ochrony konsumenta. Obsługa niemiła. Bardzo słaba jakość. kupiłam też portfel i praktycznie od razu popsuł sie zamek, tez został naprawiony przez sprzedającego. ogólnie nie polecam. straszna tandeta ta nucelle.
Na tym watku jest tak, ze nikt Ci nie uwierzy dopoki nie wkleisz zdjec swojej zapsutej torebki i portfela. Na pewno udokumentowalas ich stan po zepsuciu, takze poprosimy dowod.
A tak to mozesz sobie pisac. Na tym watku uwielbiaja debiutowac osoby swoim pierwszym postem albo b. oczerniajace marke, albo b. ja chwalace
Stary 2012-06-05, 09:17   #129
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Ten pasek sie tak po prostu złamał? Masakra...
Stary 2012-06-06, 08:00   #130
kurkaogorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rydelko Pokaż wiadomość
Pasek popękał w czterech tych samych miejscach, z każdej strony, dlatego przestrzegam. A że jestem pamiętliwa, i chamstwa nie znoszę (a tak zostałam potraktowana przez właściciela sklepu) to piszę. Wyobraźcie sobie, że on mi napisał, że taka wada BRAK RĄCZEK W TOREBCE jest nieistotna dla używania tej torebki!! Torebkę przyjął jako zwrot w reklamacji, i mimo, że ma ją w ciągłej sprzedaży, migał się dokładnie 77dni z wysłaniem nowej. Koszmar. Portfel odesłałam do naprawy jakieś 2 tygodnie po zakupie i w sumie po tygodniu już miałam naprawiony, z innym zamkiem, o mniejszych ząbkach i nie takich złotych, ale ok, dalej mi się podobał. Co do torebki to udręka, jak ktoś chce to mogę sprzedać mam nówkę - a i nie myślcie sobie, że pocięłam fajną torebkę żeby cyknąć zdjęcie dla forum -Ogólnie zakupy za 350zł dostarczyły mi "kiepskiej rozrywki" na prawie pół roku - odsyłanie, reklamowanie, użeranie się z kolesiem itd.

Też mam nieprzyjemne doświadczenia z tym panem. Przy mojej pierwszej reklamacji robił problemy ze zwrotem za wysyłkę, przy drugiej- na nową torbę czekałam ponad miesiąc.

Wstawiałam parę postów wcześniej zdjęcia swojej torebki. Wymieniałam uszkodzoną już dwa razy. Chyba zacznę robić zakłady, za ile obecny egzemplarz się zepsuje.

Sklep Nucelle jest popularny przez ładny wygląd torebek, ale jakość jest tak żenująca, że torby kupione w bardzo przeciętnym jakościowo H&M za 50 zł lepiej się trzymają.

Żałuję każdej złotówki wydanej w sklepie nucelle, mimo, że torebka jest ładna. Obsługa jest nieprzyjemna a towar nie warty tych pieniędzy. Jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem- szczerze odradzam.

Edytowane przez kurkaogorka
Czas edycji: 2012-06-06 o 21:04
kurkaogorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 21:50   #131
d287013
Przyczajenie

Czy mi się tylko wydaje, czy te torebki są coraz droższe?
Kilka tygodni temu upatrzyłam sobie kilka modeli, dzisiaj oglądałam je na stronie i mam wrażenie, że były one dużo tańsze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 13:31   #132
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Napisane przez d287013 Pokaż wiadomość
Czy mi się tylko wydaje, czy te torebki są coraz droższe?
Kilka tygodni temu upatrzyłam sobie kilka modeli, dzisiaj oglądałam je na stronie i mam wrażenie, że były one dużo tańsze...
tez to zauważyłam jakiś czas temu

pomimo, iż do tej pory nic nie mam ani do firmy ani do mojej torebki nucelle to uważam, że nie są warte ceny powyżej 300 zł, tak więc pewnie nic już tam nie kupię
Stary 2012-07-08, 21:21   #133
gozia
Zakorzenienie

czyli nie warto w nie inwestować ;(
szkoda, bo na stronie ładnie wyglądają
Stary 2012-07-10, 13:08   #134
Sugarbomb
Raczkowanie

Strasznie podobają mi się te modele:
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Franc...ry-Bezowy-/335
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...-Hit-Zolty/148
ale po tym co przeczytałam i po zdjęciach rydelko, raczej nie zaryzykuje, szkoda nerwów. Zresztą widziałam że takie torebki na alibabie i podobnych stronach kosztują z 20-50 dolarów, więc niezłą przebitkę mają na zwykłej chińszczyźnie.
Sugarbomb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 12:07   #135
kami1984
Rozeznanie

Są droższe... np. ta niby zarowa kosztuje prawie 50 zł drożej.... Jestem tez zawiedziona postepowaniem tej firmy... zareklamowałam dwie torebki i jak myslicie co sie stało?? Niby przyjeli reklamację, ale kosztów przesyłki nie zwrócili bo jak to powiedzieli "tam tylko trzeba było dokręcić i zapastować" Najlepsze jest to, że torebka od momentu powrotu 4 razy spadła mi z ramienia a noszę ją rzadko. Mój tż mi przykręcał tę część ale to nic nie daje... wczoraj znowu to samo... Mam tego dosyć... muszę tam zadzwonić dziś znowu!!!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 09:39   #136
dan_abnormal
Przyczajenie

Dzisiaj przeglądałam blogi związane z torebkami i znalazłam ten oto link.
A tam torebki marki Nucelle duuuużżżo taniej. A myślałam, że to polski brand. Jeśłi to te same torebki to polski sklep ma niezłe narzuty.

Same zobaczcie

http://www.bagtreeok.com/?utm_source...CFQRJ3wodDicAY
dan_abnormal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 16:39   #137
viera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dan_abnormal Pokaż wiadomość
Dzisiaj przeglądałam blogi związane z torebkami i znalazłam ten oto link.
A tam torebki marki Nucelle duuuużżżo taniej. A myślałam, że to polski brand. Jeśłi to te same torebki to polski sklep ma niezłe narzuty.

Same zobaczcie

http://www.bagtreeok.com/?utm_source...CFQRJ3wodDicAY
Ech, i jest mój plecak - http://www.bagtreeok.com/goods-3247.html !! Po kilku miesiącach (czterech...) od zakupu urwała mi się rączka!! Myślałam, że torebka za tyle pieniędzy z niby 'świetnej jakości skóry' wytrzyma jednak TROCHĘ dłużej
Torebka za tyle pieniędzy jest nie do noszenia ;(. Zła jestem, bo nie mam żadnej innej torebki na ramię, a te do ręki są niewygodne

NIE polecam tej firmy. To już zwykłe torebki z h&m wytrzymywały mi rok i dłużej (nie ze skóry, made in china), rączki się nigdy nie urywały, co najwyżej "skóra" gdzieś odchodziła...

Żałuję bardzo tego zakupu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00807.jpg (113,7 KB, 207 załadowań)
Stary 2012-08-14, 12:09   #138
the_carola
Przyczajenie

Mam akurat ten sam plecak. Noszę go już rok i wciąż jest w bardzo dobrym stanie. Był ze mną w Portugalii na wakacjach i zabieram go na wszelkie wyjazdy, bo jest najwygodniejszy z moich torebek. Dziwne, że Tobie zniszczył się tak szybko! Może jakiś wadliwy model miałaś, bo ciężkie rzeczy to i ja w nim noszę. Ja generalnie jestem zadowolona z torebek tej firmy i w przeciwieństwie do Ciebie ją polecam.
A co do tanich torebek na stronie w sieci, to nie opłaca się ich ściągać, koszt wysyłki jest za drogi i w sumie wychodzi drożej, no i nie masz żadnych praw konsumenta. Pozdrawiam!
the_carola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 14:47   #139
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez the_carola Pokaż wiadomość
Mam akurat ten sam plecak. Noszę go już rok i wciąż jest w bardzo dobrym stanie. Był ze mną w Portugalii na wakacjach i zabieram go na wszelkie wyjazdy, bo jest najwygodniejszy z moich torebek. Dziwne, że Tobie zniszczył się tak szybko! Może jakiś wadliwy model miałaś, bo ciężkie rzeczy to i ja w nim noszę. Ja generalnie jestem zadowolona z torebek tej firmy i w przeciwieństwie do Ciebie ją polecam.
A co do tanich torebek na stronie w sieci, to nie opłaca się ich ściągać, koszt wysyłki jest za drogi i w sumie wychodzi drożej, no i nie masz żadnych praw konsumenta. Pozdrawiam!
A co to, my zeyjemy na Marsie, ze nie mamy zadnych prawo konsumenta? Niewazne czy kupuje przez allegro, przez romwe czy przez asos mam takie samo prawo. Mam prawo odeslac towar, mam prawo zlozyc reklamacje.
I nie mow, ze torebki wychodza drozej, bo np, ta na nucelle kosztuje 162 zl, a ta sama na bagtreeok 15,7 dolarow. 15,7*3,5~55 zlote, plus koszty dostarczenia, ktore moga wyniesc dwa razy tyle, a i tak wychodzi taniej niz na nucelle.

Ja nie wiem dlaczego niektorzy na sile tutaj staraja sie bronic takiego sklepu jak Nucelle. Przeciez to jasne, ze oni gdzies sie w te torby zaopatruja, to jasne, ze sa to Chiny lub cos podobnego i to jasne, ze gdzies te torby kosztuja grosze. Podobaja mi sie fasony Nucelle, ale im dluzej czytam opinie tutaj, tym bardziej sklaniam sie do zdania, ze nie dalabym 190 zl za ich torbe, a juz na pewno nie dalam 300 za aktowke, jak sobie zycza...

A poza tym, Twoje posty na tym forum zawsze mi brzmia jak jawna reklama sklepu. W styczniu piszesz, ze strone pokazala Ci kolezanka i ostatecznie zdecydowalas sie na zakup bezowej torebki i wklejasz nam jej zdjecia, a teraz dowiadujemy sie, ze od roku masz czarny plecak z Nucelle. A potem mimochodem wpadasz, zeby nas poinformowac, ze na Nucelle nowe modele. No przykro mi, ale dla mnie oosbiscie nie budzisz zaufania jako osoba, ktora kupuje te torebki, a raczej jako osoba, ktora je sprzedaje...

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-08-14 o 14:57
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 19:32   #140
beetree
Przyczajenie

kupiłam kuferek czarny..czekam na dostawę, specjalnie założyłam konto na wizażu aby obejrzeć zdjęcia torebek nucelle... 14 dzień oczekiwań zobaczymy dalej;/
beetree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 08:27   #141
beetree
Przyczajenie

właśnie przyszedł..pachnie Chinami...dobrze że był w promocji;/za 235 z przesyłką. Raczej nie kupię już na tej stronie torebki, a swoją droga kazar wypuścił na rynek identyko kuferek za ponad 800zł...ściąga od chinoli;/;p
Stary 2012-09-20, 08:34   #142
Mollinka
Zadomowienie

strasznie podrożały te torebki na stronie, co jest dziwne biorąc pod uwagę okoliczność, iż na stronie która tu ktoś wrzucał są o połowę tańsze - niezły narzut u nas mają.
Poza tym obsługa pozostawia wiele do życzenia - jak zamawiałam swoją torebkę zapłaciłam więcej żeby mieć przesyłkę kurierską, a ostatecznie torebka została wysłana zwykłą pocztą - w ramach rekompensaty zamiast dostać zwrot na konto kwoty nadpłaconej- wlepiono mi breloczek, którego nie chciałam. Tym razem było ok - poczta paczki nie zgubiła, ale gdyby tak się stało jestem bardzo ciekawa co by mi powiedział nieprzyjemny pan z tej firmy - bo tak się akurat składa że poczta odpowiada tylko do 10krotności bodajże opłaty za przesyłkę - raczej wątpię że odzyskałabym swoje pieniądze. W tej sytuacji choć ja akurat jestem z torebki zadowolona - nie wiem czy bym się zdecydowała na ponowne zamówienie - trochę za duże ryzyko

instagram #mollinkaa

Edytowane przez Mollinka
Czas edycji: 2012-09-20 o 08:39
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 21:28   #143
asds
Przyczajenie

Dobrze że zajrzałam bo własnie chciałam kupić torebke od nich i poszłoby 300zł się bujać....
asds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 23:29   #144
salixia
Przyczajenie

Jako, że jestem świeżo upieczoną wizażanką, na początek ładnie się witam Na torebki Nucelle trafiłam na allegro i temat mnie zainteresował, są ładne i cena ok. Natomiast trochę mnie niepokoją wasze ostatnie opinie Mnie interesuje wzornictwo i jakość, a kraj pochodzenia nie bardzo. Co macie na myśli pisząc, ze "pachnie Chinami"?
salixia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 20:06   #145
magda982
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatala Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Wiem, że część z Was zamawiała już te torebki. Ja noszę się z zamiarem zakupu tej a'la Zara.
Jakie macie opinie? Może macie zdjęcia?

Myślę, że warto mieć w pamięci ten sklep - bo przynajmniej na stronie torebki są ładne, a jednak cena za skórę nie zwala z nóg.

www.nucelle.pl
Witam.Bardzo porządne torebki mają na stronie www.kalprodus.pl
Własnie sobie zamówiłam model 147.Ceny przystępne i jak zapewniają,produkowane są w Polsce co należy chyba do rzadkości.Jak przyjdzie paczka podzielę się spostrzeżeniami.
magda982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 18:31   #146
apricot
Raczkowanie

Ktoś jeszcze ma torebkę nucelle? Podzieli się swoją opinią? Przymierzam się do zakupu
Stary 2013-04-20, 11:55   #147
beetree
Przyczajenie

Witam, pisząc pachnie Chinami miałam na myśli: z daleka łał jaka super torebka (nawet kobitki zaczepiają), a jak z bliska dam im obejrzeć to pojawia się uśmiech. Chodzi o detale. No ale po czasie 6mcy użytkowania powiem tak Może ten kuferek być, za wymarzony trzeba dać z 1000 zł:p pozdrawiam
Stary 2013-07-23, 12:59   #148
Nina_z_Lublina
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
widzę, że wątek przygasł, a ja akurat jestem tematem teraz bardzo zainteresowana. Zamierzam kupić porządną torebkę ze skóry. Taką niezbyt dużą, żeby mieć też na wyjścia, ale nie kopertówkę. Początkowo myślałam o Słoniu Torbalskim, bo piękne są ich torebki, ale muszę przyznać, że styl nie bardzo pasuje mi do biura, a właśnie coś eleganckiego jest mi potrzebne. Trafiłam na torebki Nucelle i kilka wpadło mi w oko, ale nie znam tej marki, więc chętnie posłuchałabym opinii. Trochę już poczytałam w tym wątku, ale może ktoś jeszcze ostatnio się tam zaopatrzył i byłby łaskaw pomóc mi w podjęciu decyzji. Będę wdzięczna
Nina_z_Lublina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 16:41   #149
izga88
Zakorzenienie

Bardzo ciekawe oferty
izga88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 21:24   #150
havana
Zadomowienie

Pozwolę sobie podbić wątek, może jakieś nowe opinie? Zachciało mi się jakiejś jasnej torebki i póki co nie znalazłam nic fajnie wyglądającego z ekoskóry. Napaliłam się na tę markę, bo wyglądają na zdjęciach sklepowych całkiem fajnie, a ceny przyzwoite. Potem przeczytałam nienajlepsze opinie w tym wątku, ale może jakość się poprawiła? Nie dysponuję dużym budżetem, więc albo skórzana w okolicach 300 zł, albo będę poszukiwać czegoś z eko, ale raczej w małych butikach "no name", bo w sieciówkach jak na cenę ok. 150 zł to jakość beznadziejna.
havana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości